גם לא מתבייש, מקסימום
אני מתבייש בהצנהגות של התייר הישראלי שזה כבר עיניין אחר... לא אצלינו ולא בחו"ל, אין יותר מדי אנשים שמדברים שכל הערבים/היהודים אותו הדבר. חוץ השימוש שלך בביטויים מוגזמים כמו "קולנלאלית" ו"אימפראלית" מוגזמת באופן מגוחך, מי ישמע ישראל איזו מעצמה ימית שכבשה את צפון אמריקה. כנס לפרופורציות, קצת, היתה מלחמה ב67', נכבש שטח ממדינת אויב שתקפה - ירדן (לא פלשתין) ממש כמו שערים שלמות נכבשו ב48' (קווי 49' הם לא קווי החלוקה של 47'), רק שהשטחים לא סופחו, נכון נבנו התנחלויות (וב48' 600 איש איבדו את ביתם ואדמתםכמו ב67', גם במלחמה, מה יותר חמור?), ההתנחלויות לא חוקיות?, מי אמר? האו"ם?, באו"ם גם החליט את החלטת 194 על הצפת ישראל במיליוני פלשתינים, אותו או"ם גם קרה לציונות גזענות, אותו או"ם לא קרה למה שקורה בדרפור שואה, מאחר ויש באו"ם יותר מידי מדינות מוסלמיות והמוסד הזה יותר מידי עסוק בלא להרגיז אותם (ראה גם מקרה סחבת אירן). לא הייתי נותן יותר מידי קרדיט למוסד הזה ולהחלטותיו. בקיצור, כנס לפרופורציות, השטחים נכבשו? וואלה, צא מזה!, רוב המדינה נכבשה!, בין אם קיבלנו על זה אישורים מאו"ם או לא, כיבוש זה כיבוש, מושג טכני עמום למדי. מה ההגדרה למדינה נורמלית? מה זה נורמלי? מי רשאי להגדיר נורמאליות, למישהו יש מונופול על המושג?, אני לא מכיר אותו, אתה מכיר? "נהיה מדינה כמו...", אני אישית שמח שאנחנו לא "מדינה כמו...", כל מדינה היא מקרה פרטי ומסויים.