לאור הנושאים המועלים בפורום חביב זה

אנשים שמאמינים במשהו

בכל מאודם, ומוכנים להקריב בשבילו הכל, אפילו את חייהם, והיו מוכנים לספוג קסאמים וחדירות מחבלים ולמרות הכל להשאר שם ולהאבק, לא לתת לטרור לנצח, הם הגיבורים האמיתיים. הם היו החייץ החי בין הטרור הפלסטיני לבין האוכלוסיה הישראלית שחיה במרכז. עכשיו, כשיצאנו משם, המודיעין שלנו לא במיטבו. כנראה יש קשר בין הדברים. יצאנו משם ועכשיו הרוע שם השתלט לחלוטין. הטרור חוגג. הוא כ"כ חוגג עד שהקסאמים אפילו מגיעים לנגב.. הטעות הגורלית של אריק שרון הייתה הרת אסון, מקווה שלא נשלם על כך יותר מידי ביוקר בהמשך.

הוא אמנם לא מסכן את חיי ילדיו

(ילדיו בכלל משרתים בצבא הגנה לישראל?) אבל גישתו ופעולותיו (אם הוא אכן פעיל) מסכנות את כל הציבור הישראלי. איפה האחריות?

../images/Emo6.gif "אתה לא תגדיר לי..."

לך בטח שלא אגדיר שום דבר, וגם לא לאף אחד אחר, דברים מובנים מאליהם, כמו, למשל, "לא תרצח! לא תגנוב!" וזה ש"אנשימרכז" לא יודעים שיש כיבוש, זו כנראה הבעייה שלהם

האם אתה מפנה את הדברים הללו

אך ורק ליהודים?? או לכל בני האדם? אם כן, מדוע חבריך הערבים מזלזלים בצורה כ"כ בוטה בעקרונות אוניברסליים אלה??

נדמה לי שכבר עניתי בצורה עניינית

על שאלתך, למרות שהיא מנוסחת באופן מבולבל. בוודאי אני מפנה את הדברים הללו לכולם, כולל "חברי הערבים". אך אם נדייק בלשוננו, הטרוריסטים הערבים אינם חברי. וגם לא הטרוריסטים הישראלים. חברי, יהודים וערבים כאחד, הם רודפי השלום, החותרים להפסקת מעגל הדמים ההדדי. טעות נוספת שלך, המשתמעת מניסוח שאלתך, היא הצבת היהודים לעומת הערבים ("חבר") כשני הצדדים המנוגדים של הבעייה. מה שאינך מצליחה לקלוט, זה שהאינטרס המשותף שלנו, יהודים וערבים כאחד, הוא כינון שלום, הפסקת ההרג ההדדי. שלום זה אינו אפשרי בתנאים של אדונים ועבדים, כשעם אחד חי תחת כיבוש ודיכוי אכזרי של עם אחר, הגוזל את אדמותיו ומתנחל בהן. האינטרס המשותף שלנו, ערבים ויהודים כאחד, הוא הפסקת הכיבוש, נסיגה מכל השטחים הכבושים, כינון שלום בין שתי מדינות עצמאיות, ריבוניות, שוות זכויות. אם את מעדיפה את המשך השליטה בג'בלאות, בכל מיני מקומות תנ"כיים, את המשכת והרחבת ההתנחלויות בהן, אזי את, ידידתי היהודיה, נושאת במלוא האחריות להמשך שפיכות הדמים ההדדית.

אכן צריך 2,

אבל ישראל דוחה את כל הצעות השלום, ואפילו את שביתות הנשק. מה יהיה אם הרשות בראשות החמאס תקבל רשמית את "מסמך האסירים" המכיר בישראל, אבל ישראל תעדיף את המשך השליטה הקולוניאלית השטחים הכבושים, כלומר את המשך שפיכות הדמים ההדדית? מי במקרה זה יהיה הצד החסר לטנגו?

ומה עם קצת הבנת הנקרא? חמוּר?

ירי הקסאמים בוודאי אינו לגיטימי, ויש לגנותו בחריפות. כשם שיש לגנות את הפעולות היזומות מהצד שלנו, גם בשטחים בגדה שאין להם שום קשר לקסאמים. אבל למה לא להסכים לשביתת נשק? יש לך הסבר?

Lilac Wine

New member
קודם כל

תפסיק לזלזל ביובל ובמישהי בכחול לבן. למה לא להסכים? תסתכל מה קרה היום בצפון. לא אתפלא אם באמצע שביתת הנשק למישהו יהיה רע בחיים ויחליט להתאבד ולקחת איתו עוד כמה ציונים(כדברם) בדרך. יש טרור וחייב לחסל אותו.עם טרור אי אפשר לנהל מו"מ.

קודם כל שהאוייב יכיר בקיום מדינתנו

היהודית ישראלית. אם אתה מזדהה איתם יותר ופועל להגשמת מטרותיהם הרי שאתה בוגד.

גאונית הדור, בעיקר בהבנת הנקרא ../images/Emo8.gif

ושאלה קטנטנה: את כבר היכרת בקיום מדינתם וממשלתם הנבחרת? ולמי הם הציעו, לדעתך, "שביתת נשק למאות שנים"? ומה נאמר ב"מסמך האסירים" העומד עתה לדיון בציבור הפלסטיני? ושאלה נוספת: האם מטרתך היא המשך השליטה בהם, והמשך המלחמה לנצח? רק שאבין.

אגב,

שים לב. אתה אומר: "הפסקת הכיבוש, נסיגה מכל השטחים הכבושים, כינון שלום בין שתי מדינות עצמאיות, ריבוניות, שוות זכויות". אתה שם לב כמה הם מנצלים אותך לטובתם האישית? הם רוצים שתיאבק בשבילם. אני לא יודעת אם לרחם עליך או לא.. או שאתה פתי ברמות מטורפות, או שאתה באמת אדם אכזר שנהנה מהרצחניות של הערבים שאוהבים לפגוע ב"כובשים" למרות שהחריבו את ישוביהם המשגשגים בעזה. הבט, הערבים לא מעוניינים איתנו בשלום, אבל הם יעשו הכל (גם להתחבב על אנשים כמוך) כדי להשיג מאיתנו עוד ועוד ועוד.

../images/Emo6.gif כזאת שנאה לכינון שלום ../images/Emo70.gif

איזה ציוּן היה לך בחשבון בכיתה א'? הצלחת לעבור?

גם לא מתבייש, מקסימום

אני מתבייש בהצנהגות של התייר הישראלי שזה כבר עיניין אחר... לא אצלינו ולא בחו"ל, אין יותר מדי אנשים שמדברים שכל הערבים/היהודים אותו הדבר. חוץ השימוש שלך בביטויים מוגזמים כמו "קולנלאלית" ו"אימפראלית" מוגזמת באופן מגוחך, מי ישמע ישראל איזו מעצמה ימית שכבשה את צפון אמריקה. כנס לפרופורציות, קצת, היתה מלחמה ב67', נכבש שטח ממדינת אויב שתקפה - ירדן (לא פלשתין) ממש כמו שערים שלמות נכבשו ב48' (קווי 49' הם לא קווי החלוקה של 47'), רק שהשטחים לא סופחו, נכון נבנו התנחלויות (וב48' 600 איש איבדו את ביתם ואדמתםכמו ב67', גם במלחמה, מה יותר חמור?), ההתנחלויות לא חוקיות?, מי אמר? האו"ם?, באו"ם גם החליט את החלטת 194 על הצפת ישראל במיליוני פלשתינים, אותו או"ם גם קרה לציונות גזענות, אותו או"ם לא קרה למה שקורה בדרפור שואה, מאחר ויש באו"ם יותר מידי מדינות מוסלמיות והמוסד הזה יותר מידי עסוק בלא להרגיז אותם (ראה גם מקרה סחבת אירן). לא הייתי נותן יותר מידי קרדיט למוסד הזה ולהחלטותיו. בקיצור, כנס לפרופורציות, השטחים נכבשו? וואלה, צא מזה!, רוב המדינה נכבשה!, בין אם קיבלנו על זה אישורים מאו"ם או לא, כיבוש זה כיבוש, מושג טכני עמום למדי. מה ההגדרה למדינה נורמלית? מה זה נורמלי? מי רשאי להגדיר נורמאליות, למישהו יש מונופול על המושג?, אני לא מכיר אותו, אתה מכיר? "נהיה מדינה כמו...", אני אישית שמח שאנחנו לא "מדינה כמו...", כל מדינה היא מקרה פרטי ומסויים.

למעלה