לבנות הפורום הבתולות בגיל מאוחר

C l u e

New member
בפעם ה-1000, תפסיק לדרג דברים.

לא מתאים לך- סבבה. זה לא אומר שזה נותן לך את הזכות לבטל סגנון חיים של אנשים רבים רק כי אתה חושב שהעולם שחור ולבן, ושיש אופציה אחת עדיפה וכל היתר פשוט לא לגיטימיות.
לא אתה זה שקובע מה טבעי, מה נואש, מה פתאטי.

Berethor

New member
את לא תגידי לי מה לעשות

אני לא חייבת לקבל את כל הדברים הלא נורמטיבים ולא מוסריים שלך. יש לי זכות לבטל מה שבא לי, במיוחד אם זה משהו שגם החברה רואה כלא בסדר.

C l u e

New member
ומי קבע מה החברה רואה כלא בסדר? אתה?

יש לי חדשות בשבילך: עולם הערכים שלך הוא טוב ויפה, כל עוד אתה מסוגל להכיל את העובדה שהוא עולם הערכים *שלך*, שלא כל העולם צריך לנהוג לפיו (איזה עולם עצוב זה יהיה).

Berethor

New member
בטח שלא את

אם זה היה תלוי בך ההפקרות הייתה חוגגת, סדום ועמורה. זה מה שבאמת עצוב ורע. בניגוד לעולם האידאלי שאני מאמין בו שהוא עולם עם חוק וסדר ומוסרי. בנוסף אמרתי לך כבר לא פעם שאני מאמין במוסר אונברסל בתחומים שהם אונברסלים, בדיוק כמו שאונס נחשב לדבר לא בסדר אוניברסלית, זה שיש אנשים או חברות מסוימות שחושבים שזה בסדר לא הופך את זה לבסדר, ככה יש גם הרבה דברים אחרים שאת תומכת שהם רעים. אנחנו דנים פה בנושאים שנוגעים בנושאים מוסר וחוק ודברים שיכולים לפגוע באנשים אחרים, לא בתחביבים ועניינים של טעם, לכן אין פה תעניין של איש הישר בעניו יעשה, אין דין ואין דיין שאת מאמינה בו.

יש לי חדשות בשבילך, מותר לי לאמין שדברים שקשורים במוסר אונברסלי ובמקרה הזה בטובת הילד, הם לא עניינים פרטיים, לידעתך גם הרשיות חושבות ככה, ולכן הורים לא יכולים למשל להתעלל בילד ולהגיד שעל פי עולם הערכים שלהם זה בסדר. מאותה סיבה גם לרוב לא נותנים לאדם יחיד לאמץ אלא רק לזוג, בדרך כלל זוג נשוי אפילו. למה? כי אחרת זה לרעת הילד. עכשיו שאדם מביא ילד משלו לבד אולי החוק כרגע לא יכול למנוע זאת ממנו וחבל, אבל זה עדיין מעשה לא מוסרי. אבל אני לא מצפה ממך להבין למרות שאני מסביר טוב. בקיצור על תגידי לי מה לעשות, אף אחד לא שם אנרכיסטית לשופטת. גם הניסיון שלך לכפות עליי שאני יקבל כל רעה חולה כאילו היא בסדר, ולא הביע את עמדתי המוסרית והחוקית והלא אגואיסטית על כך שהיא לא, זה בין היתר ניסיון שלך לכפות עליי את צורת החשיבה והדיבור האנרכיסטית והלא מוסרית שלך. אבל זה לא ילך לך.

dori78

New member
חבל על המאמצים שלך, את מדברת לקיר

אם כי, יש יותר סיכוי להקשבה מצד הקיר

אני עוד לא הספקתי לקרוא בין השורות של ברת'ור

אבל יש שם משהו, ואם נבין אותו, נוכל להראות אותו לברת'ור
אם יבחר ללמוד, ישכיל לדעת, כי גם לו יש התנסות נכתבת.

משהו חדש קורה בפורום מאתמול
צריך רק לפתוח את העניים ולראות את השינוי

guyshilony1

New member
בולדוזר דעתן לא ישתנה לעולם

אפילו שיש לו לב טוב (למרות שללב אין נשמה, זו רק משאבה שמזר... )

dori78

New member
אתה רציני?

אמא שלך הציעה לך את האופציה של פונדקאית?
אתה רק בן 25, למען השם, מה דחוף?
אתה מגיע מרקע חרדי?

Berethor

New member
כן אני רציני

זה לא נושאים רציניים פה. לא אני מגיע מרקע חילוני, אבל אמי לחוצה משעון הביולוגי יותר ממני כנראה, או שהיא איבדה תקווה שאני ימצא זוגיות נורמטיבית, וזה או בגלל הרצון שלה בנכדים וגם בגלל הפחד שלה שאני ישאר לבד לגמרי. למרות שאמרתי לה, אין מה לעשות לבד אז לבד. כמובן שאני לא מסכים לזה כרגע, לא בגלל שאני נגד ילדים אלא בגלל טובת הילד שהיו לו שני הורים וגם בגלל שאני לא מתלהב גם מהרעיון של לגדל ילד לבד.

גם אני מהרהרת בזה

למרות שגם אני בת 28, כרגע אני לא רואה את עצמי מביאה ילד. אין לי את היכולת הנפשית והכלכלית לזה בשלב הזה של חיי.

הרצון שלי היום זה למצוא זוגיות מתאימה וכמובן להנות מחיי מין.

לי אישית חשוב להביא ילד רק במסגרת נישואים. לא בגלל ענייני דת אלא בגלל שלדעתי זה הכי טוב בשביל הילד.

Berethor

New member
טובת הילד

הרבה יותר חשובה מגחמה של אנשים שחושבים שילד זה צעצוע.

Actresss

New member
אתה צודק

אימא שלי הביאה אותי לבד ובלי אבא וזה היה אכזרי מצידה. זה די מעציב אותי שאין לי אבא.
נשים שמביאות ילד לבד ובלי אבא הן לא מוסריות בעיני!

Berethor

New member

זה עוד הוכחה כמה ילדים סובלים מהחלטות לא מוסריות שכאלה. עצוב ומקומם.

קפצתי מהראשי

וקראתי פה את ההתכתבויות. לגבי טובת הילד.....ולגבי העיניין של מה מוסרי ומה לא. אגב הדיעה של "להביא ילד לבד זה לא מוסרי" משוייכת לרוב לגברים חשוכים שמפחדים על המעמד שלהם מבחינה ביולוגית שמא נשים יצליחו להתרבות בלעדיהם.....אבל נעזוב את זה לרע בצד...לא מכירה אגב נשים שחושבות ככה. רק גברים.
ולעיניינו.....דווקא נשים שבוחרות להביא ילד לבד תהיינה יותר אחראיות מאשר נשים שהתחתנו ובמקרה נכנסו להריון בדרך הטבע או בעקבות טיפולים. למה? כי זה מבחירה ומחשבה. זה מצריך המון אומץ, חוסן נפשי ויכולת כלכלית להביא ילד. לעומת זאת אישה נשואה/לא נשואה יכולה להיכנס להריון בלי בעיה בלי כל מחשבה (בהנחה שאנחנו לא מדברים על הריון מתוכנן כתוצאה מתרומת זרע). אני מבינה שלתפיסתך מי שמביא ילד לבד הוא לא אחראי וחושב שילד הוא צעצוע. יש לי חדשות בשבילך. יש הורים שמביאים ילדים בלי חשבון ואח"כ מי שמטפל בהם זו הרווחה. כן הורים נשואים שילדיהם מוצאים מהבית כי הם בכלל לא כשירים לטפל בהם....ולפני שאתה קופץ....יש הרבה כאלו....הפנימיות מלאות....לעומת זאת אני לא מכירה ולו אמא חד הורית אחת מתרומת זרע שילדה הוצא מהבית וזה למרות שאין לי שום ספק שהרבה יותר קשה להן אובייקטיבית מכל הבחינות. אפילו לא אחת....צעצוע? כנראה שתלוי מי משחק בו....

Berethor

New member
שלום לך

דבר ראשון עצם העובדה שהרבה נשים שותפים לרצון שילד יגדל עם שני ההורים שלו, מעידה על כך שזה לא רק דעה של גברים, והנה לך גם הוכחה שיש גם הרבה נשים שחושבות ככה ולא רק גברים. דבר שני את באה פה עם תפיסה של מלחמת מיניים, ומתעלמת לחלוטין מצורת ההתרבות הכי טבעית שכוללת זכר ונקבה. דבר שלישי גם גבר יכול "להתרבות ללא אישה", או אם לדייק ללא בת זוג, יש אפשרות כגון אם פונדקאית שמבחינה עקרונית זה כמו תרומת זרע, אז נכון להיות אם פונדקאית זה הרבה יותר קשה מאשר להיות תורם זרע, אבל זה גם הסיבה שזה יותר יקר, בכל חוץ מהפרטים הטכניים וההבדלים הטבעיים בין המינים העיקרון הוא דומה. דבר רביעי על סמך מה את קובעת שאישה נשואה פחות אחראית מאישה שמביאה ילד לבד? אני מאמין שההפך הוא הנכון, כי זה מוסרי ולטובת הילד שיהיה לו שני הורים, ככה שמי שבוחרת בדרך הכי נכונה זה גם הרבה יותר אחראי ומתחשב.

חוץ מזה על סמך מה את קובעת שכניסה להריון מהפרייה מלאכותית היא יותר טוב או אחראית מהפרייה טבעית? בימנו יש דבר שנקרא אמצעי מניעה, גבר ואישה שנמצאים בזוגיות ולא רוצים ילדים אמורים להשתמש בהם, אבל כאשר זוג מרגיש שהוא רוצה ילדים, הוא פשוט שוכב ללא אמצעי מניעה ואז כמובן שהאישה יכולה לכנס להריון, וזה היריון רצוי ולא הריון לא רצוי. לתפיסתי טובת הילד היא שילד יגדל לשני הורים, וגם להורים הרבה יותר קל לגדל ילד ביחד מאשר לבד. לכן כמובן שאני לא מסכים איתך שיותר טוב שילד יגדל להורה אחד בלבד שלו. כן יש הורים שמביאים ילדים בלי חשבון, ואם תקראי הודעות אחרות שלי בדיון הזה את תראי שלא תמכתי בשום הבאת ילדים בלי שההורים כשרים לגידול הילדים, כי בסופו של דבר ילדים נפגעים בגלל זה. לפרוטוקול גם אני לא מכיר אמא חד הורית אחת מתרומת זרע שילדה הוצא מהבית, אבל זה גם משום שאני לא מכיר אף אמא כזאת באופן אישי. מה שאני כן מכיר זה הרבה אנשים שסבלו מכך שהם גדלו בלי אבא, ואני אחד מהם.

בוא נפריד בין הדברים

זה ששני אנשים שמתרבים ומביאים ילד לעולם זה דבר אחד. זה שיש כיום צורות רבות למושג משפחה זה דבר אחר. היום יש גם אופציה של "הורות בשותפות" של שני זרים שמחליטים להביא ביחד ילד כדי להוות לו זוג הורים אך לא מעוניינים לחיות בזוגיות בעצמם וכן כמובן העיניין של תרומת הזרע. זה שאולי מבחינה טבעית זה יותר טוב לילד שיהיו לו שני הורים אני לא מתווכחת. אבל להציג זאת כעובדה מוגמרת שסו הדרך הכי נכונה כאן אני חולקת על דעתך. יש המון מקרים של זוג הורים שמביאים ילד לעולם ואחד מהם לא מתפקד בצורה נורמאלית. אי מכירה לא מעט אנשים שנולדו לשני הורים ולא בקשר עם אחד מהם (לרוב עם האבא....) או עם שניהם. או כאמור הוצאו מהבית.
ולגבי מה שאמרת על ילדים לאימהות מתרומת זרע שלא הוצאו מהבית. אז זה שאתה לא מכיר אימהות כאלו לא אומר שאין. יצא לי להכיר כמה ואני יכולה לומר שהן הרבה יותר מחושבות, נורמטיביות ואחראיות מהרבה אמהות אחרות שחיות בזוגיות עם רמת תיפקוד של חולת נפש ואף פחות מיזה.....כי אישה שנמצאת בזוגיות יכולה בקלות להיכנס להריון (גם לא רצוי ולא מתוכנן....מה לעשות שלא כולנו אחראיים ומחושבים) ולעשות ילד שיגדל למציאות מזעזעת...אישה שהולכת לגדל ילד מתרומת זרע...לא תעשה זאת סתם ככה במקרה כי יצא לה וילאה נשאיר את הילד ונראה מה יהיה. אלא יש כאן מהלך שהוא לחלוטין מתוכנן....
זה שאתה סבלת כי גדלת בלי אבא זה עניין אחר לחלוטין. אני מכירה יותר כאלו שגדלו עם אבא דפוק/חולה נפש/לא מתפקד/נעדר ועד היום סובלים מזה מאשר כאלו שגדלו בלי אבא כי הוא מת/ההורים התגרשו והאבא חי בחו"ל/לא רוצה קשר עם הילד וסובלים מיזה. אבל לא נעשה כאן תחרות אצל מי יותר גרוע. בשורה התחתונה אני יכולה גם לומר לך בוודאות שלפעמים הרבה יותר קל לחיות עם אבא שמת/לא היה קיים מעולם מאשר עם אבא חי ולא מתפקד. אתה מוזמן לקרוא ספרות מקצועית בנושא. אתה תמיד תוכל לחיות עם פנטזיה של איך אבא שלך יכל להיות לעומת מישהו שחי עם אבא מתעלל/דפוק שלא מכיר שומדבר אחר ומבחינתו ככה נראה אבא. תחשוב על זה קצת....

Elle992

New member
אצלי זה אף פעם לא מאוחר מדי כי

תמיד אפשר לאמץ, מראש אני בעמדה שאימוץ זה מקום ראשון וביולוגי מקום שני,

בכל מקרה אני עדיין חושבת אם ארצה שיהיו לי ילדים אי פעם(נושא מסובך אצלי) אז....לא בוער לי בכלל וממש לא חוששת מהגיל. יהיה מה שאמור להיות,

וגם אצלי יש לחץ בעיקר מהמשפחה של אבא ומצד אמא. נכדים וזה
אבל אני יודעת להבהיר להם שלא יסמכו עליי בקטע הזה כי מראש אני לא אשה "טיפוסית" ויש לי קו מחשבה שונה לגמרי מהם והם ...כנראה מקבלים את זה לאט לאט,

l Lynx l

New member
אימוץ זה תהליך ארוך ומסובך

אחותו הגדולה של האקס שלי ובעלה היו בדעה שלך, שעדיף לאמץ כי יש מספיק יתומים בעולם. אבל הם ויתרו אחרי שנתיים (אולי יותר) אחרי שבזבזו כסף רב על זה כשראו שזה לא מוביל לשום מקום.
את צריכה לעבור מבחנים בשביל זה ושיהיו לך כמה אלפי דולרים מיותרים ביד.

למעלה