כמה גוונים יש לאפור
רוב התגובות פה נראית בכיוון אחד, ככה שאין צורך לחזור על דברים שנאמרו שוב ושוב ולהכות שוב בפטיש.
אז קצת נקודות נוספות - מנסיון חיים של למעלה מ-10 שנים של חיים מחוץ לישראל, מחיי כפר בשבדיה ועד דירה במרכז סינגפור הסואנת:
באמת צריך לחוות ולחיות במקומות שונים, על מנת לקבל פרופורציות וגם להבין שיש המון פרמטרים לאיכות חיים, שקשה מאוד לסכם אותם בכמה משפטים. לא רק זה - אלא שלכל אחד מאיתנו חשובים דברים אחרים - ומה שחשוב להוא לא בהכרח חשוב להיא ממול. ככה למשל לדבי מזג האוויר - יש כאלה שלהם זה עושה את היום/השבוע/הרגע, וכאלה שלא ממש איכפת להם.
מזג האוויר בישראל - פיצוץ
, אין מה להגיד. דווקא על זה, ממה שאני מסביבי, אין הרבה חולקים. ובואו נודה - אם ניקח אבטיח ונחתוך אותו לחצי, ואז לאחד החצאים נסיר את הכיפה - זה בערך המיקום של מרכז וצפון אירופה על מפת כדור הארץ - ומה שנשאר זה רק חלק לבן, ואין אדום עסיסי ומתוק להינות ממנו. וכמובן שיש עוד המון מקומות בעולם עם מזג אוויר נהדר יותר ופחות.
כתבת
האנשים הכי מעניינים שפגשתי הם אנשים מכאן או שהגיעו לכאן מכל מני ארצות - אני חייב להודות שבכל מקום אני מחפש אנשים מעניינים, שיעשה את החיים למעניינים יותר. ובכל פעם שיוצא לי מפגש מעניין עם ישראלים - אני חושב לעצמי שיש בישראל המון אנשים - שלא היינו ממש מתחברים - אבל תמיד יש את הקומץ הזה, העמוק והמעניין ואולי חשוב יותר - אנשים ממש טובים - שאני אומר לעצמי שאנשים טובים כאלה (שוב - מעטים), יצא לי לפגוש רק מישראל. במרשוטקה (מונית שירות) בגרוזיה, לכיוון ההרים, לפני כמה חודשים, פגשתי ישראלי שגם הוא טייל לבד אז היתה לנו נסיעה ארוכה לשוחח על הנושא הזה. אולי זה בגלל שאלה אנשים שמגיעים מאותו המקום, מאותה השפה, מאותה התרבות, וקל יותר להתחבר. אולי גם בגלל שהחיים בישראל לא חיים קלים, וזה יכול לבנות חברויות וקשרים עמוקים יותר.
בסופו של דבר - אנחנו ישראלים והוויכוח הזה של חיים מחוץ/בתוך ישראל מלווה רבים מאיתנו שוב ושוב (ושוב)