למה אני אוהבת לגור בארץ

אתה אחד האנשים

ש"מתנהגים קצת לא יפה". אפילו יותר מקצת. לא שבמדינות מערביות כולם מלאכים, אבל פחות נהוג לדחוף את האף לאורח החיים של מישהו אחר. גם לא נהוג להתנשא מעל עמים אחרים, ועוד לטעון שאצלם "כל אחד ספון בחדרו ולא יודע מה קורה סביבו" (איפה האייקון של האירוניה?)

שבת שלום.

א. חסרת מסעדות לא כשרות???

זאת הבעיה שלך עם הארץ? על זה יפול ויקום דבר?

ב. צריכה ללכת דחוף (לים חחח) , אז נסכם שאגיב בהזדמנות אחרת , טוב ?

mobyboy

New member
זה לא העניין שחסר או לא זה עניין של מיסוד

שיש גוף בריוני שמכפיש עסקים שלא משתפים פעולה עם כשרות
כנל לגבי אל-על וכל האיומים עליה בסופו של דבר לא מדובר באמת במדינה חופשית
כי אם בבריונות שלטונית.

התפלשות נעימה בבוץ השחור.

RonspotNL

New member
היא לא תבין את זה

וכך גם הרבה כמוה ( למשל כמו אלה מפורום אקטואליה למשל )

תראה...

שאני הולכת למסעדה , ממש לא מעניינת אותי הרבנות , המשגיח וכולי . אני אוהבת לאכול , להתלבש יפה , דברים כאלו. אני גם לא חושבת על זה ביומיום

אני מאלו שיכולים לאכול במסעדה צמחונית , שאין לה תעודת כשרות למשל .

אבל גם אם הייתי חובבת שרימפס מושבעת - דווקא אז , מה אכפת לי אם יש מסעדות כשרות? למה זה צריך לכאוב למישהו?

אכן ממש טלפטיה, כי אני מתכוונת בימים הקרובים לנסוע לים המלח

daniela21

New member
לא מסכימה איתך

ומצד שני - מעולם לא גרתי בחו"ל, תמיד הייתי על תקן תיירת ותמיד טסתי רק לאירופה (לונדון אהובתי...).
ועכשיו אני אגיב על סעיפייך, מנקודת מבטי:

א. אני נזקקת למזון מיוחד. בארץ, בגלל נושא הכשרות, לא מעט מקומות סילקו אותי בגלל שהכנסתי פריכיות אורז/מאפין או משהו דומה וכל זה כי לא יכולתי להזמין דבר מהתפריט ובסה"כ רציתי לצאת עם חברים. בחו"ל מעולם לא נעצו בי מבטים, שאלו שאלות על כך ואפילו היו מאד גמישים עם שינויים במנות ולו רק כדי שאוכל לאכול. תארי לך שבמקום עבודה אחד בארץ, יש חדר אוכל. אני לא יכולתי להזמין כלום מחדר האוכל. מדובר בסכנה עצומה לבריאותי. אך בגלל שאחד העובדים (דתי) אמר שאם אני אביא אוכל משלי ואוכל עם כולם באותו חדר אוכל, הוא ילשין עלי כדי שהמקום לא יאבד את הכשרות שלו. חצי שנה בזמן שכל חבריי לעבודה ירדו לאכול בחדר האוכל, אני נשארתי במשרד עם קופסת האוכל שלי. רק בישראל.

ב. מזג האויר פה ממש לא אידיאלי. הקור לפעמים חודר לעצמות ובפירוש לא נעים והחום.... זוועות עולם. דווקא עם מזג אוויר אירופאי אין לי בעיה. אבל זה תלוי בן אדם. אני מעדיפה לסבול מקור ולהתלבש טוב מאשר לצאת מהמקלחת ולהזיע 5 דקות אחרי ברחוב (אה, ואני משתוקקת לראות שלג בחורף ולא בחרמון עם חצי מדינת ישראל)

ג. על זה לא אתווכח איתך, אבל אוסיף סעיף משלי: התחבורה הציבורית פה פשוט נוראית! לי אין רשיון נהיגה בגילי המופלג ומה אומר לך? לא פשוט להגיע ממקום למקום באוטובוסים - הם נוטים לאחר, לא אחת נתקלתי בבני נוער קולניים ששומעים שירים בקולי קולות ושמים את רגליהם על המושבים ולך נותר רק לעמוד ולסתום את הפה, כי לכי דעתי איך זה יגמר אם חלילה תעירי... לפעמים אני צריכה לעלות על 2-3 אוטובוסים כדי להגיע ממקום למקום וזה בפירוש מתיש. לו היתה לנו רכבת תחתית שמדייקת ופעילה מאד כמו במדינות רבות בחו"ל, גם איכות הסביבה שלנו היתה נתרמת מכך וגם אנשים רבים יותר היו נהנים מיתרונות התחבורה הציבורית.

ד. כמה אנשים מחו"ל כבר זכית להכיר ולהבין שהם הרבה פחות מעניינים מאנשים שגרים כאן?
בחו"ל זה המון שופינג והמון מעמד? ומה זה פה? ראית לאחרונה נערים ונערות בנמל ת"א? בקניונים? ברחובות? אולי את צריכה תזכורת למה שארע בעזריאלי כשפתחו את הסניף הראשון של H&M....

ובקרוב אצלכם זה אחד הביטויים שאני שונאת לשמוע. סליחה על הקטנוניות.

mobyboy

New member
דניאלה- מזדהה מאד :) גם עם המשפט האחרון

יש קלישאות ישראליות שחייבים להוציא אותם מחוץ לחוק !!

daniela21

New member
כן, זה משהו מאד ישראלי

אין לך בן זוג? נו, מתי תתחתני - בקרוב אצלך.
התחתנת? עוד בשבת חתן יבואו הדודות ויכריזו - בקרוב אצלך! (נו, מה עם ילד???)
הבאת אחד? מה עם אח לקטן? נו טוב, בקרוב אצלך.

בעלי ואני שזכינו לאין ספור הערות לגבי הריון וכבר חטפנו חררה מ"בקרוב אצלך", כבר הגענו למצב שצחקנו על זה וקראנו לה ב.א (B.A. = בקרוב אצלך...).

mobyboy

New member
ישראלים ודוחות ההספק שהם דורשים

כמה פתאטי - הייתי מעיף סטירה למי שמתחקר אותי ככה !

RonspotNL

New member
זה עוד קטע מעצבן

הישראלים נכנסים לך לורידים בכל הזדמנות וזו רק דוגמא אחת לאיך שהם עושים את זה

ניסית אופניים?

גם לי אין רשיון -כיף ?.

It is all in the eye of the beholder

את מכירה את זה שאנשים אומרים על ילד שהוא מופרע , ואבא שלו אומר שהילד אנרגטי ויצירתי? ככה זה גם עם ארצנו הקטנטונת . מי שמחפש את הדברים השליליים יוכל לכתוב ספר עב כרס, ומי שמחפש את הדברים החיוביים...אז..אררר...גם!

daniela21

New member
אני לא מצליחה ללמוד לרכוב

וכמה שניסיתי. התייאשתי. בדיוק כמו שלא הצלחתי ללמוד לשחות או ללמוד לנהוג. יכולת קינסטטית עלובה ככל הנראה (-:

אבל... היי! אני לא פתחתי את השרשור ואני לא מרירה שאני גרה כאן (הרי יכולתי לרדת מהארץ) וכאן אגדל את ילדיי, אבל את הצגת תמונה אידיאלית של ישראל ותמונה עגומה של "חו"ל" (חו"ל = כל היתר) ואני רציתי להראות שלמטבע יש שני צדדים. אין כאן שחור ולבן ומה שטוב לך, נהדר. אני מניחה שחלק מזה טמון בכך שאת שומרת מסורת ואילו אני לא.

costaet

New member
מה שמצחיק זה שלא באמת טוב לה:

"את מכירה את זה שאנשים אומרים על ילד שהוא מופרע , ואבא שלו אומר שהילד אנרגטי ויצירתי? ככה זה גם עם ארצנו הקטנטונת"

היא מבינה שלא טוב לה, היא פשוט מדחיקה, כמו האבא עם הילד.
כנראה מפחד, אחרי שהיא אמרה את המשפט הזה הבנתי למה היא פה בפורום, זה מסביר הכל, מקנאה באנשים שכן עשו את זה והיא פשוט רוצה לראות למה אנשים חוזרים, לראות שלא באמת טוב שם בחוץ.
מחפשת להצדיק את הפחד או חוסר יכולת לשנות.

tomi32

New member
הניתוחים האלו תמיד משעשעים אותי

אישית, אני לא מאמין באבחון באמצעות שלושה פוסטים ברשת, אבל אם נלך בכיוון שלך - מה אומרת התיאוריה שהבאת על אנשים שלא מעוניינים לחזור, שחושבים שלא ייתכן שאדם מוצלח ירצה לחזור ונכנסים לפורום "חוזרים לארץ" שפונה לאלו שמתלבטים אם לחזור?

costaet

New member
אני לא רוצה לחזור

לא מתכוון לחזור, ולא אחזור.

למה נכנסתי לפה? ראיתי שנפתח והתעניינתי לראות מה הולך פה.

ואני לא חושב שניתחתי משהו, אלו דברים שהיא אמרה בעצמה, פשוט עשיתי 1+1. בהתחלה היא אמרה סיסמאות ריקות מתוכן למה טוב לה בישראל, עכשיו היא אומרת שישראל זה כמו ילד משוגע שכולם אומרים לאבא שהילד שלו משוגע והאבא מכחיש בטענה שהוא אנרגטי -> ז"א שהיא מבינה שישראל זה אותו ילד משוגע ז"א שהיא מבינה שזה לא מקום טוב. זה לא ניתוח, זה מה שהיא אמרה.

tomi32

New member
נו, גם זה בעיני המתבונן

היא לא דיברה על שום משוגע, אלא על ילד ש"אנשים אומרים" שהוא מופרע ואביו רואה זאת אחרת. אנשים אכן מדביקים תוויות ואין שום סיבה לחשוב שתמיד השלילי הוא הצודק. מאד סביר שמי שחייו בארץ היו גיהנום והיגר (כך כתבו כאן) ימשיך לבקר את ישראל מבחוץ ומי שהחליט להמשיך לחיות בארץ, חושב שחייו בישראל טובים.

כנראה , שכמו שמישהו שגר בחו"ל מרגיש ש..

חיי הם חסרים/משעממים , אז ככה אני בעניין אופניים. אז בואי נסכם שהטעות אצל כולנו.
נכון - הקשר למסורת , בהחלט הולך ביחד עם חיים בארץ . יש עוד דברים מחברים - אני טיפוס חקלאי כזה - מגדלת ושותלת , אז לדעתי מי שיש לו שדה או כרם או עדר עזים , זה גם מחבר אותו לארץ בה הוא חי - ושימי לב שלא הזכרתי את המילים "ציונות" , "ארץ חמדה" רחמנא ליצלן.

כמה גוונים יש לאפור

רוב התגובות פה נראית בכיוון אחד, ככה שאין צורך לחזור על דברים שנאמרו שוב ושוב ולהכות שוב בפטיש.

אז קצת נקודות נוספות - מנסיון חיים של למעלה מ-10 שנים של חיים מחוץ לישראל, מחיי כפר בשבדיה ועד דירה במרכז סינגפור הסואנת:
באמת צריך לחוות ולחיות במקומות שונים, על מנת לקבל פרופורציות וגם להבין שיש המון פרמטרים לאיכות חיים, שקשה מאוד לסכם אותם בכמה משפטים. לא רק זה - אלא שלכל אחד מאיתנו חשובים דברים אחרים - ומה שחשוב להוא לא בהכרח חשוב להיא ממול. ככה למשל לדבי מזג האוויר - יש כאלה שלהם זה עושה את היום/השבוע/הרגע, וכאלה שלא ממש איכפת להם.
מזג האוויר בישראל - פיצוץ
, אין מה להגיד. דווקא על זה, ממה שאני מסביבי, אין הרבה חולקים. ובואו נודה - אם ניקח אבטיח ונחתוך אותו לחצי, ואז לאחד החצאים נסיר את הכיפה - זה בערך המיקום של מרכז וצפון אירופה על מפת כדור הארץ - ומה שנשאר זה רק חלק לבן, ואין אדום עסיסי ומתוק להינות ממנו. וכמובן שיש עוד המון מקומות בעולם עם מזג אוויר נהדר יותר ופחות.
כתבת האנשים הכי מעניינים שפגשתי הם אנשים מכאן או שהגיעו לכאן מכל מני ארצות - אני חייב להודות שבכל מקום אני מחפש אנשים מעניינים, שיעשה את החיים למעניינים יותר. ובכל פעם שיוצא לי מפגש מעניין עם ישראלים - אני חושב לעצמי שיש בישראל המון אנשים - שלא היינו ממש מתחברים - אבל תמיד יש את הקומץ הזה, העמוק והמעניין ואולי חשוב יותר - אנשים ממש טובים - שאני אומר לעצמי שאנשים טובים כאלה (שוב - מעטים), יצא לי לפגוש רק מישראל. במרשוטקה (מונית שירות) בגרוזיה, לכיוון ההרים, לפני כמה חודשים, פגשתי ישראלי שגם הוא טייל לבד אז היתה לנו נסיעה ארוכה לשוחח על הנושא הזה. אולי זה בגלל שאלה אנשים שמגיעים מאותו המקום, מאותה השפה, מאותה התרבות, וקל יותר להתחבר. אולי גם בגלל שהחיים בישראל לא חיים קלים, וזה יכול לבנות חברויות וקשרים עמוקים יותר.
בסופו של דבר - אנחנו ישראלים והוויכוח הזה של חיים מחוץ/בתוך ישראל מלווה רבים מאיתנו שוב ושוב (ושוב)

למעלה