אה, בהחלט יש כזה דבר gulity pleasure
ולפעמים אני לחלוטין מודעת לעובדה שאני נהנית מספרים (זה קורה לי פחות עם ספרים ובעיקר עם סרטים/סדרות) למרות שזה לא בסדר בערך כמו שעכשיו לא בסדר שאני ממשיכה להתווכח איתכם במקום ללמוד
אבל עם ההפך - ספר טוב שאני לא מספיק בוגרת/מבינה את גאוניותו כדי להבין שהוא טוב, ולכן סובלת מקריאתו - טוב, אני לא חושבת שאני יכולה להסכים עם זה. ולמרות שאני לא אגש לטבע ואגיד להם "התרופה הזאת דפוקה, תראו איך אפשר היה לשפר אותה" כי אני לא מעריכה את הידע שלי בכימיה עד כדי כך, ואני לא אגש להיסטוריון ואגיד "תראה איך ניתחת את מלחמת העולם השניה, יא אהבל" כי אני לא מעריכה את הידע שלי בהיסטוריה עד כדי כך, הרי שבכל הקשור לספרים וסרטים אני כן חושבת שדעתי לגיטימית בדיוק כמו דעתו של כל אחד אחר, בגלל שספרי קריאה עלילתיים נועדו לבדר ולגרום לקורא להנאה. כן, רצוי מאוד שהם יעשו את זה דרך פניה לתאי המח שלו ולא לאברי המין שלו (אני בטוחה ש-50 גוונים של אפור מאוד מענג לקריאה, אני גם בטוחה שהוא גרוע עלילתית בדיוק כמו סרטי פורנו), מה שעושה אותם לאיכותיים ומהנים ולא לסתם מהנים, אבל אני לא חושבת שאם ספר גורם סבל לקורא מסוים עם רמת משכל לגיטימית (אתם יודעים, לומדת באוניברסיטה, היתה בתכנית מחוננים בתיכון וכאלה) זאת אשמתו בגלל שהוא טיפש מדי. אם קורא לא נהנה מספר (בין אם כי הוא משעמם, רדוד, או מכל סיבה אחרת), הספר פספס את מטרתו המרכזית, והוא גרוע, נקודה.
זה בניגוד לכל הספרים האלה על כלכלה ותורת המשחקים, למשל, שגם להם יש ערך בידורי מסוים, אבל הם בעיקר מלמדים אותך משהו, ואם לא אהבת אותם זה באמת בגלל שאתה אישית לא מתעניין בתורת המשחקים ולא בגלל שתורת המשחקים היא דבר גרוע. תורת המשחקים היא תחום מחקר שמניב פרסי נובל. החיים של אליזבת מגאווה - לא
ברור שכל דעה של אדם על ספר תהיה סובייקטיבית במידת מה. אבל שימו לב - *כל* אדם. גם מי שהגדיר אותם כקלאסיקות. אין נוסחה מתמטית שמגדירה ספר כטוב או גרוע. יש מוסכמות מסוימות (אני מניחה למשל שכמעט כל אחד כולל תחתיהן דמויות אמינות, עלילה מעניינת ובאופן כללי שהספר יגרום לך לשים זין על מה שקורה בו), אבל בסופו של דבר אותו ספר יכול להיות גרוע בעיני אחד וטוב בעיני השני. ואלא אם כן אחד משני האנשים האלו הוא אשת השוקולד מהמטוס ההוא, שבשיקול דעתה הייתי מטילה קצת ספק, הרי שכל דעה לגיטימית. שלי. ושלכם. ושל אלוהים שקבע שאלה קלאסיקות וכולם חייבים לאהוב אותן או שיכה בהם ברק. באותה מידה. (תזכרו שכשהספרים האלה רק יצאו, היה לגיטימי לא לאהוב אותם. וכשישו היה ילד בטוח הרביצו לו בגן. אז מה בעצם השתנה עכשיו?)