אתה לא רואה או לא מוצא ? לפעמים יש לנו נטיה
כזו , ואני אומר את זה בלי סרקזם, ואני גם מודה לך על הנימוק בתשובתך. אני מסביר ומנמק בתשובתי, ולצערי אתה ממאן לראות אותה, אחרת לא היית כותב את שכתבת. אתה אומר בגלוי או מרמז לכך שצד אחד שונא, ואילו הצד השני רק מעליב, אם לא השכלתי להבין אתה מוזמן לתקן אותי. אני מסביר לך התנהגות אנושית הכי נפוצה, אני מפרש לך תגובות אנושיות הנפוצות והשכיחות ביותר. יש מעשה - ויש תגובה למעשה, תגובה אנושית שמתעוררת באנשים למראה תרחישים מסויימים. אתה לא יכול להתנהג בנאויות ולומר שזה לא קשור לזה, לבודד את התגובה לסיבה ולשאול - רגע , מה הסיבה ? במעין שאלת תוכחה. העובדות: יוסי עשה דברים פסולים בתוכנית, אולם רוב הצופים רואים בהתנהגותו לנוכח הנסיבות כאנושיות לחלוטין גם אם הם פסולים, ולמרות הדחיה ממעשה כזה או אחר עדיין אהדו אותו לנוכח נסיבותיו האישיות (גילו, השכלתו, תלותו הקשה בהתמכרות, העמדתו להדחה כמעט בכל התוכניות, התרחקות אנשים ממנו ועוד ועוד. שפרה עושה המון מניפולציות ברגשות של ילד חסר דעה שאוהב אותה (לאון) וכמעט מחייבת אותו להרגיש ולחשוב כמוה, אהבתו לאשר מיד נתפסה כמשהו פסול בעינה והיא לא הסכימה לכך. היא מתנהגת כך עם אחרים, היא לא סובלת את יוסי ומנסה לנדות אותו חברתית בכדי להקשות על ההתמודדות שלו עם ההתמכרות שלו בסיגריות, וגם מודה בעקרון האישי שלה ברצון לנשל את יוסי מסיגריות רק בכדי להקשות עליו את השהות. היא מרבה ארס על יוסי כמעט בכל הזדמנות שיש לה. יש תוצאה- וצריך לפנות לסיבה בכדי להבין רגש אנושי בסיסי ביותר, ואני לא מצדיק שפת ביבים.