למה החרדים מפריעים לחילונים?

פלסטיק

New member
בודאי שאני רוצה להתקדם

אני בעד יצירת מצב חדש שהוא הטוב ביותר עבור כולם אני לא חושב שהמצב הישן הוא הטוב ביותר לכן אני אעדיף משהו טוב יותר אבל אם זה בלתי אפשרי אז מה שהיה קודם נסבל יותר מבחינתי. אני מוכן לותר על קולנוע בפ"ת ושכולם יתגייסו לצבא. לא שירות לאומי, צבא אמיתי (אלא אם גם החילוני יוכל לבחור בשירות לאומי). אני מוכן לותר על טלויזיה עד 4 ושכולם יעבדו למחייתם כמו שאמרתי, זה סידור רע אבל יותר טוב ממה שיש לי כעת ואני יכול להסכים בלב שקט, תראה לי 3 מנהיגים חרדיים ברמתם של עובדיה יוסף או אליישיב שיסכימו
, בינתיים הם צועקים סטטוס קוו רק כשהם רוצים להשיג דברים אבל לא לשמור על המצב הקיים (הלטינית שלהם חלשה כנראה כמו שלי). כך שנראה שדוקא החרדים נוהגים כפלשטינאים (אם כבר נוהגים בהשוואות הנ"ל) ומוזרה לי הקביעה שחילונים לדעתך מנסים להשיג דברים בכוח הזרוע, בינתיים ככל שאני רואה החרדים מתנהגים באלימות.

masorti

New member
ראשית, "כוח הזרוע" אינו בהכרח...

אלימות פיסית. גם הקמת קניונים בקיבוצים בניגוד לחוק והפיכת הדבר לנורמה - זה "כוח הזרוע". לגבי הצעתך בענין הטלויזיה והגיוס.. א. תראה לי שלושה מנהיגים חילוניים ברמה של לפיד ופורז שיסכימו להשבית את כל ערוצי הטלויזיה בישראל (כולל כבלים ו"יס") במשך השבת עד 4 אחה"צ. ב. הצעתך לגיוס חרדים מלא לצבא נדחית (= rejected) עד שתספק ערבויות לשמירת אורח חייהם החרדי. נח"ל חרדי הוא קישקוש בלבוש... מדובר בפתרון למעטים שברובם הם שבאבניקים. נתחיל מזה שכל יחידה צבאית בה ישרת חייל חרדי תחויב באספקת אוכל בכשרות המהודרת שהוא רוצה. ואם כמה חיילים חרדיים מזרמים שונים, הצבא ידאג לכל הכשרויות הרלוונטיות או לכשרות המחמירה מכולם שמוכרת ע"י כולם. נראה לך ריאלי? (ושיהיה ברור... לא מדובר במנות קרב קרות לחייל החרדי כשכל הבסיס אוכל ארוחות מלאות במטבח היחידה. החייל החרדי יקבל אוכל טרי וחם כמו כולם.)

vizini

New member
למה שלא יקבל מנות "קרות" וארוזות?

כך מקובל בכל מקום בו עובדים חרדים שכשרות "רגילה" של הרבנות לא מספיקה להם. למה שהצבא יהיה יוצא דופן?

masorti

New member
א. אתה משקר.

ב. אין שום סיבה שהצבא או כל מוסד ציבורי יתייחס אליך כאל אזרח סוג א' ואל החרדי כאל אזרח סוג ב'. תמהני מדוע אתה לא מציע שכל המגזר הציבורי יתנהל בכשרות בד"ץ, וכל מי שירצה משהו אחר יקבל מנות קרות ארוזות.

Vdrums

New member
אולי כי הרוב לא שומרים בד"ץ???

אז מן הסתם יותר קל ההפך!

vizini

New member
כבר אמרתי לך - מפיך זו מחמאה.

כאשר אתה אומר "שקר" פירוש הדבר הוא אמת. לכן תמשיך לומר עלי שאני משקר... למה שלא תבדוק בעצמך? התקשר למפעל גדול המעסיק אלפי עובדים, למשל התעשיה האוירית, ושאל אותם... אזרח סוג א' ואזרח סוג ב'? להיפך! דווקא החילוני הוא האזרח סוג ב. החרדי יכול לאכול מן המזון הרגיל, אם הוא רוצה. אם חילוני ירצה לאכול מהכשר הבד"ץ, הוא לא יוכל כי המנות ספורות... למה שכל המגזר הציבורי לא יתנהל בכשרות הבד"ץ? כי הכשרות הרשמית במדינה, על פי חוק, היא הכשרות של הרבנות. אגב, אם חילוני רוצה לאכול מנת טרף קרה וארוזה, הוא אינו יכול. אז מי מופלה פה?

פלסטיק

New member
נו באמת

כוח הזרוע זה קודם כל הפעלת אלימות. להכות מכות רצח אדם בן 80 בגלל שהעיז להכניס טלויזיה לדירתו הפרטית איננו דומה למישהו שעושה קניות בחצרו. שניהם עבירה על החוק אבל יש הבדל בין נסיון לרצח לבין עבירה על חוקי בניה או חוק עבודה ומנוחה. לכן אין גזירה שווה בינהם ואל תנסה לשכנע אותי שזה אותו הדבר. כמה שלא תנסה אני לא אחשוב שנסיון לרצח או חבלה גופנית חמורה שווה לעבירה על חוקי מסחר (למשל) לפיד פורז ופריצקי עשו הרבה מאוד ויתורים כלפי החרדים בקואליציה הנוכחית וספגו על כך הרבה ביקורת ממפלגתם. ככה זה, יש גם עובדות לגבי צבא: איזה מזל שין לי שום כוונה לקבל ממך אישורים לגיוס בחורי ישיבה
הם יגוייסו על אפם וחמתם של אנשים כמוך וישרתו בצבא בצורה מכובדת בדיוק כמו ששירתו לפני ימי מנחם בגין כראש ממשלה. לא מעניין אותי מלחמות הכשרות בין חסידי הרב שך, עובדיה יוסף, אליישיב וכל השאר. תביא פתק מהרב אליישיב שחושב שהמזון עליו חתום הרב עובדיה איננו כשר ומהרב עובדיה על הרב אליישיב ואז נדבר. בינתיים הכל כשר וזו רק מלחמה על כסף בינהם שאני לא מתכונן לעסוק בה יש לי עוד חדשות בשבילך. גם לא יהיה לכל חייל אמא שתכין לו פת שחרית ותצחצח את בגדיו, לא כל חייל חרדי יקבל במקום מדים לבוש לשבת לפי החסידות שלו ולא יארגנו לו מניין לפי הנוסח שבו הוא מתפלל. גם חילוני מוותר על הרבה מרצונותיו כשהוא מתגייס, זה צבא ולא גנון

masorti

New member
היות ועברת לנוסח "דווקאי"...

אז אענה לך בקצרה. החרדים לא פחדו מהממשלה האנטישמית של הצאר או מהממשלה האנטישמית של פולין, ורובם מצאו את הדרכים לא לשרת בצבא (כולל הטלת מום בעצמם). אז אין שום סיכוי שתצליח לגייס בכפייה את המוני החרדים. מה בדיוק תעשה? תכניס לכלא עשרות אלפי אנשים שיסרבו להתגייס? לגבי ענין המלחמה על כסף... סוף סוף השלת את מסיכת החילוני המתון שבא ללמוד על האחרים ולשמוע את הצד שלהם. אתה בז לדת ולדתיים, ושותף לתפישתם של שונאי-הדת מבית מדרשה של שינוי. לדעתך כל ההלכה היא רק בלוף שהמציאו הרבנים במודע כדי לשלוט במאמינים ולהרבות כסף וכוח, ואין המדובר באמונה אמיתית. והיות והדת היא בלוף מזיק, ראוי לחסל אותו מיד ובדיעבד.

פלסטיק

New member
אבל יקירי, אתה סתם משמיץ לחינם

אני לא בז לדת היהודית, אני בז לכל מיני מטילי לחשים וקללות, מחלקי קמעות אובות וידעונים שאין בינהם לבין הדת היהודית דבר וחצי דבר שאתה כל כך ממהר להגן עליהם בחירוף נפש במקום להטיל רפש כשאין לך מה לומר אולי תתיחס לעניין? כשרות בהשגחת הרב אליישיב איננה אמינה? הוא משקר או שאיננו מבין בכשרות? כשרות בהשגחת הרב עובדיה יוסף איננה אמינה? הוא משקר או איננו מבין בכשרות? מדוע יש צורך בכל הכשרויות הנ"ל? המסיכה של מי הוסרה? מיהו ה"מסורתי המשמיץ? אולי תראה לי איפה כתבתי את ההשמצה שלך: "לדעתך כל ההלכה היא רק בלוף שהמציאו הרבנים במודע כדי לשלוט במאמינים ולהרבות כסף וכוח, ואין המדובר באמונה אמיתית. והיות והדת היא בלוף מזיק, ראוי לחסל אותו מיד ובדיעבד." הרי יכולתי לכתוב בסגנון שלך משהו כמו "סוף סוף השלת את מסיכת המסורתי הנאור אתה בז לחילוניות ולחילוניים ושותף לשאנטישמיות של <מלא אתה את החסר>. לדעתך אין בעיה שכל החילונים יהרגו בשירות המדינה בכוחות הביטחון ובלבד שלא תיפול שערה משערות ראשם של החרדים. היות והחילונים הם שונאי דת מזיקים רצוי לחסלם מיד ובדיעבד", אבל אני לא אגרר אחריך, אני אמשיך להתייחס אליך בכבוד ובצורה עניינית, אז: בקשר לגיוס חרדים תשאיר לצה"ל למצוא שיטה לגייס את החרדים כמו שגוייסו לפני 25 שנה ללא בעיה הם גם יגוייסו עכשיו\ זה שיש קבוצה שמסרבת למלא חוק זו לא סיבה לבטל אותו, יש קבוצה ענקית של נרקומנים שימשיכו לצרוך סם גם אם תכלא אותם וזו לא סיבה להתיר הירואין, יש המון סרסורים שמוכנים ללכת לכלא וזה לא סיבה להתיר סרסרות.

פלסטיק

New member
אתה יודע מה? תעזוב

במקום לדבר על מה כואב לדתי ולחרדי אתה מנסה לגרור אותי למלחמת השמצות אז בוא נעזוב את הדיון הזה ביננו וזהו אם חרדי או דתי אחר ירצה לדבר על זה הוא מוזמן, ביננו נראה לי שהדיון מוצה

א ו ר בת

New member
ואכן אני

נגד הירידות האלה על החרדים - אם כי בהחלט מותר למי שרוצה להסיק מזה מסקנות שונות. בינתיים אין סכנה שיעצרו או יקנסו מי שלא עומד. זאת לעומת האפשרות שקיימת לקנוס את מי שמוכר חמץ בפסח, למשל.

masorti

New member
כמה נקנסו השנה בפסח?

אפס. כי השר הממונה שפעל בעצת שר הפנים פורז רמז בגלוי שכדאי לעבור על החוק.

Vdrums

New member
אולי מכיוון שאיסור מכירת חמץ הוא

חוק מטופש ופרימיטיבי? מה הבעיה שלך שאנשים אוכלים מה שבא להם? להגיע למצב שבו אתה כופה על אנשים לאכול/לא לאכול דברים מסויימים זה כבר מטורף.

saar7650

New member
לא אמרנו לא לאכול!

אמרנו לא לאכול במקומות ציבוריים כדי לשמור על צביון יהודי במדינה!

masorti

New member
אהה.. "חוק מטופש ופרימיטיבי"...

ומכיון שכך, אז לדעתך לגיטימי להפר אותו. (טוב... זו הדמוקרטיה על פי גרסתך) אם כך, לדעתי החוק הקובע שיש לשלם מס הכנסה הוא חוק מטופש ופרימיטיבי. מה דעתך שאפסיק לשלם מס?

Vdrums

New member
מה הקשר למס הכנסה?

תראה אם אתה עובר ליד מסעדה שמוכרת טריפה אל תיכנס למה זה צריך להפריע לך? מישהו בא ואוכל לך מול הפרצוף? וגם אם תראה מישהו יושב ואוכל סטייק לבן אתה תדע שזה לבן ותיפגע? אתה מזהה ג'בטה אם חזה אווז וגבינה מקילומטר? מה איכפת לך שאנשים אוכלים, אף אחד לא מכריח אותך לאכול. עצם הידיעה שמוכרים את זה פוגע בך? הרי ליד כל בית שתעבור לידו יש סבירות מסויימת שאוכלים שם טריפה ומערבבים בשר וחלב, זה לא פוגע בך?

masorti

New member
קשור מאוד..

אתה קבעת שמותר להפר חוק אם הוא בעיניך "מטופש ופריטיבי". אז גם לי מותר לעשות אותו הדבר. וכי למה לדעתך אנחנו משלמים מס הכנסה? בין השאר בגלל התפישה המטופשת והפרימיטיבית שהמדינה צריכה לתמוך בזקנים ובנכים ובעניים. אז יאללה, שיפסיקו עם השטויות ויבטלו חלק גדול מהמיסים. מה, אתה לא מסכים שתמיכה בחלשים זה מטופש ופרימיטיבי?

Vdrums

New member
אני לא אמרתי שהמדינה לא צריכה

לתמוך תפסיק כבר להכניס לי מילים לפה. דבר בשם עצמך!!! ואני לא אמרתי להפר חוק!!! אמרתי שזה טיפשי כי לדעתי זה קטנוני להידחף למישהו בצלחת. נסה לענות על זה בלי להגיד אתה אמרת ואתה כתבת!

vizini

New member
חוק הקובע שיש לשלם מס הכנסה

קיים כמעט בכל מדינה. בכמה מדינות קיים חוק האוסר להציג חמץ בפסח לצורך מכירה?

למעלה