למה החרדים מפריעים לחילונים?

א ו ר בת

New member
ושוב -

בנושא הדוס, אם להתבטא בלשונך - כשלמעשה ציינתי אותם כקבוצה ובסיטואציה מסויימת - אני מרגישה פגיעה ! אתה באמת חושב שתכננתי את זה מראש. אה ? לא נותר לי אלא לחשוב ש * אתה * הוא זה שלא רק רואה אלא גם בונה קונספירציות ותרשימי זרימה מראש.

Vdrums

New member
מסורתי לא תמכתי בשום חסימה

ותפסיקו לשחק עם קטע רגשני, אתה טוען שהחילונים חושבים שהמדינה שלהם ואני אומר לך שאתם חושבים שלחילונים אין רגשות ושום דבר לא פוגע בהם. גם חילונים נפגעים שמתערבים להם בצלחת ובבילויים!

masorti

New member
בטח שחילונים נפגעים...

כשמתערבים להם בצלחת ובבילויים. אבל לא מדובר בפגיעה רגשית אלא בפגיעה טכנית באיכות חיים. זה לא שונה מהפגיעה אם בונים לך גורד שחקים מול החלון... אין פה שום דבר רגשי. ובמסגרת הדיונים על הסדר הקבע בין חילונים לדתיים אפשר לדון בפגיעה באורח החיים החילוני ומולה בפגיעה בדתיים, ולשקלל אותן לצורך מציאת פתרון אופטימלי. נ.ב. בטח שתמכת בחסימה. הרי אמרת שזבש"ם של הדתיים שהסכימו לחילוניזציה של נתניה שנעשתה כחוק. אז ברור שאתה תומך במרי אזרחי.

Vdrums

New member
שוב אל תכניס לי מילים לפה.

אני לא הגבתי לשירשור בר אילן כי אני לא יודע בדיוק מה היה שם, אני אפילו לא יודע על איזה כביש מדובר. אני לא רואה חדשות אז רד מעניין הכביש הזה.

א ו ר בת

New member
אני בהחלט מאמינה.

אנשים שונים נפגעים כל הזמן מכל מיני תופעות. משפחה ששכלה בן נפגעת מהפירסומת המראה חייל חוזר הביתה לשבת. אנשים שמנים מאוד נפגעים הרבה פעמים במשך היום. צריך לדעת להיות מחוסנים. זה הכל.

masorti

New member
"צריך לדעת להיות מחוסנים"...

זו אמירה דארויניסטית בה מצדיק זה שלא נפגע את חוסר נכונותו להתחשב בנפגעים. אני מניח שכך מגיב גם איש המאיון העליון על טענות שאנשים מתאבדים בגלל מצוקה כלכלית.

א ו ר בת

New member
כפי שהסברתי

וזו רק דוגמא אחת - גם אני נפגעת. אין מי שלא נפגע. נקודה.

masorti

New member
כפי שהסברתי...

טענות הפגיעה שלך הן פיקציה שנועדה לצורכי המו"מ. נהוג שבמו"מ רציני באים לשולחן in good faith.

vizini

New member
אם כך, נטען גם אנחנו שטענות הפגיעה

של הדתיים הם פיקציה, וסוף למו"מ. אגב, אני באמת חושב שטענות הפגיעה של הדתיים הם פיקציה.

masorti

New member
הטענה הנוכחית שלך היא פיקציה..

לצורכי מיקוח. ברור לך היטב שהדתיים הם הנפגעים. נ.ב. מעניין שטענת בהודעה אחרת שאני מבלבל בינך לבין אור. כנראה שצדקתי בטענה שאתה אוהב להמציא פיקציות לצורכי מיקוח.

vizini

New member
לגמרי לא פיקציה.

אני פשוט לא מבין (וכמוני כל בר דעת) איך תחבורה ציבורית בשבת בכבישים ראשיים שרחוקים מכל ישוב דתי יכולים להפריע למישהו. ואני חושב שכל טענה על הפרעה כזו, היא פיקציה. נ.ב. מה זה קשור לבלבול ביני לבין אור?

masorti

New member
אתה מבין מצוין...

לדתי כואב שמחללים שבת בכל נקודה בארץ. ("וכמוני כל בר דעת"... שוב השחצנות הידועה של אנשי שינוי.) חוץ מזה, גם הנקודות הרחוקות מיישוב דתי שייכות גם לדתיים בהתאם לחלקם באוכלוסיה. תוציא מראשך את המחשבה שכל המדינה פרט לשכונות הדתיות היא רכוש פרטי של מועצת שינוי. נ.ב. זה קשור, כי גם אתה טוען טיעונים פיקטיביים לצורכי מיקוח. ובהודעה ההיא לא הבנת למה אני מאשים אותך בזה, וחשבת שהתבלבלתי בינך לבין אור.

vizini

New member
התבלבלת

אני לא טוען טיעון פיקטיבי, אלא מאשים את הדתיים בטיעון פיקטיבי... לדתי לא כואב שמחללים שבת בכל נקודה בארץ. הוא אפילו לא יודע כשזה קורה, או איפה זה קורה... ברור שזה טיעון פיקטיבי.

masorti

New member
ההאשמה שלך שהדתיים טוענים פיקטיבית.

היא טיעון פיקטיבי, משום שברור לך שטענות הדתיים על כאבם הן אמיתיות.

vizini

New member
לגמרי לא. ברור לי שהטענות הן

פיקטיביות. אדם אינו יכול לכאוב משהו שאינו מודע לו.

masorti

New member
בודאי שכן...

הדתים מודעים לכך שנעשים חילולי שבת בקיבוצים, וזה כואב להם גם בלי להיות מודעים בזמן אמיתי לכל מקרה. חוץ מזה... אני מניח שאינך מכיר אישית כל מקרה של פסולי חיתון המסורבים נישואים בארץ. אז איך לכל הרוחות מפריע לך משהו שאינך מודע לו?

vizini

New member
אתה טועה.

אחד מחברי הטובים נשוי (בנישואים אזרחיים שנערכו בקפריסין) ללא יהודיה. חוץ מזה, אני ובני משפחתי עלולים להיפגע אישית מהחוק המכיר רק בנישואים דתיים שנערכים ע"י הרבנות.

masorti

New member
אהה..

אז נפתור את הבעייה האישית של חברך, ומאותו רגע תפסיק להתלונן על הסדרי הנישואין בארץ. אתה ומשפחתך עלולים להפיגע אישית מהחוק?... גם כל דתי ומשפחתו עלול להיפגע אישית ממסחר ותחבורה בשבת. הרי יתכן שבעתיד בן דודו לא יתקבל לעבודה בחברת אוטובוסים או בחנות לרהיטים כי הם צריכים עובד שיסכים לעבוד בשבת. (אל תדאג... הם יתחכמו לחוק וימצאו תירוץ אחר כדי לא לקבלו לעבודה)

למעלה