למה החרדים מפריעים לחילונים?

vizini

New member
אתה מאמין לעצמך יותר מדי...

קודם טענת שהחברה החילונית היא אנוכית ולא איכפתית ועכשיו אתה מאמין לטענה הזו... אז לי איכפת גם מאחרים, ולא רק מעצמי וחברי. יש עוד מאות אלפי פסולי חיתון שאת בעייתם צריך לפתור. דתי ומשפחתו עלולים להיפגע וכו' - לא נכון ולא עומד במבחן המציאות. גם היום יש מפעלים שעובדים בשבת (משטרה, בתי חולים, בזק וחברת חשמל וכו'). בכל המקומות האלה מועסקים דתיים ומעולם לא שמעתי על דתי שלא התקבל לעבודה או פוטר מאחד ממקומות אלה עקב דתיותו.

masorti

New member
אתה זה שמאמין לבלופים של עצמו...

ברור שהחברה החילונית אנוכית. אבל מה זה קשור לענין? הטענה שלך היתה שאי אפשר להיפגע ממה שאינך מודע לו, וכעת הינך מוסיף את הדאגה התיאורטית למישהו זר שכלל אינך מכיר. אז גם הדתי יודע שיש עוד אלפי דתיים שיכולים להיפגע מהתרת עסקים ותחברוה בשבת, והוא דואג לגורלם. בודאי שענין ההיפגעות עמד במבחן המציאות. במשטרה ובבתי חולים מותר לעבוד בשבת מטעמי פיקוח נפש. וכנ"ל במשרות מסוימות בבזק ובחברת החשמל (וכי ינתקו את הצבא ובתי החולים מחשמל וטלפון בשבת?) מן הסתם ביתר התפקידים דתיים נמנעים מלעבוד. ו"מעולם לא שמעתי..." לא מוכיח שלא היה. אני גם כמעט מעולם לא שמעתי על סטודנט ערבי שלא הצליח לשכור דירה ברמת אביב בגלל מוצאו. מצד שני... שמעתי הרבה על מקרים שהמשכיר נזכר שהדירה תפוסה ברגע בו ראה את תעודת הזהות של השוכר. ואם נחזואר לנושא.... הנקודה היא שההרחבה למגזר הפרטי תרחיב את הבעיה עשרות מונים, ותביא לאפליה המונית של דתיים במקומות העבודה.

vizini

New member
שטויות. הרחבה למגזר הפרטי לא תרחיב

שום בעיה. רק להזכירך, מדובר רק על חנויות ובתי מסחר. חלק גדול מהם לא יפתחו בשבת גם אם יהיה הדבר מותר, ונותרנו עם מספר קטן של חנויות, שבהם עובד בד"כ בעל החנות ומספר עובדים. מכיוון שבעל החנות חייב לתת יום מנוחה לעובדיו, יוצא שאם החנות תהיה פתוחה כל השבוע, לפחות שביעית מן העובדים לא יעבדו בשבת, כלומר יוכלו להיות דתיים. אז אין פה אפילו חשש לאפליה המונית ולא לאלפי עובדים דתיים.

masorti

New member
שטויות.

הרחבה למגזר הפרטי תרחיב מאוד את הבעיה. חנויות ובתי מסחר הם לא "רק", אלא חלק גדול מהמשק. ולא מדובר רק על חנויות מכולת קטנות אלא גם על רשתות עם מאות או אלפי עובדים. אין ספק שהרוב המכריע של החנויות ייאלצו לפתוח בשבת כדי לעמוד בתחרות ולא להפסיד חלק משמעותי של הלקוחות. ברור שהעובדה ששביעית לא יעבדו בשבת לא תפתור את הבעיה, משום שהעובדים החילונים לא יסכימו למלא תמיד את משמרות השבת ולתת פטור לעובדים הדתיים. וכי בצבא החיילים הדתיים מקבלים תמיד פטור מתורנויות שבת והחילונים סופגים את השבתות בבסיס? בקיצור, כל הטענות שלך הן עורבא פרח, הבל ורעות רוח.

masorti

New member
ואיתך באמת אין שום טעם לשאת ולתת...

אתה המקבילה של הג'יהאד האיסלאמי בנושא דת ומדינה, ושום פשרה שאינה כניעה מוחלטת של הדתיים לא תהיה מקובלת עליך.

masorti

New member
מצוין...

אם כך תסכים שאין טעם להתערב בשירשורים שלי שבהם אני דן עם אחרים בפשרה בנושאי דת ומדינה.

vizini

New member
להיפך

יש טעם רב. כי הפשרה שלך אינה פשרה... מצד שני, אולי אתה לא תתערב בשירשורים שבהם אני דן עם האחרים בפשרה בנושאי דת ומדינה?

masorti

New member
אם אינך מאמין שהפשרה שלי היא פשרה..

אז למה לך להתערב? הרי אתה ודאי לא מניח שכל החילונים פרט לך הם אידיוטים ויש צורך למנוע מהם ליפול בפח שלי... אז לא הגיוני שמטרתך להפריע למו"מ. נשארנו רק עם האפשרות שאתה מעונין להשתתף במו"מ בתום לב. וזה כאמור חסר טעם לפי הנחתך שהפשרה שלי אינה פשרה. לי לא זכור שדנת אי פעם עם מישהו על פשרה. במקרה הטוב דרשת במפגיע כניעה ללא תנאי, ובד"כ סתם תקעת מקלות בגלגלים של מתדיינים על פשרה.

vizini

New member
לא זכור לך?

הזכרון שלך היום בוגד בך... זכור איך הגבת להצעתילהתיר בחוק שחיטה בהימום...

masorti

New member
אתה דנת על פשרה?

אתה ניסית להגיע לכניעה ללא תנאי שלי. קודם הכנסת את העז של איסור שחיטה במדינת היהודים, ואז ברוב טובך הצעת "פשרה" של הוצאת העז. אני מניח שהדיון הבא שלך יהיה על פשרה לפיה מותר להתפלל בבתי הכנסת ומותר לצום ביום כיפור בלי סכנת מאסר.

vizini

New member
אה! הבנתי...

הפשרה שלך תהיה רק על מה שעוד לא השגתם. על כל נושאי הכפיה שכבר השגתם, לא תהיה פשרה... ורק להזכירך (כי הזכרון שלך לא משהו היום) שאת העז לא אני הכנסתי, ואני מתנגד להכנסת העז הזאת (למרות שאני חושב שידיכם אינן נקיות בעניין).

masorti

New member
אתה כמובן משקר...

אתה יודע מצוין שהצעתי למשל תחבורה ציבורית חלקית בשבת. וזה פשרה ביחס ל"מה שהשגתם". אבל מעולם לא דייקת באמירת אמת. ואתה גם משקר בטענתך על אי תמיכתך בעז של פורז. אתה תומך בכל ליבך בחוק איסור שחיטה כשרה, וזאת כחלק מהמאבק לחיסול הדת היהודית.

vizini

New member
כבר ראינו מהו שקר בעיניך...

תחבורה ציבורית חלקית בשבת פועלת גם היום. הצעת החוק איננה "חוק איסור שחיטה כשרה", אלא חוק "שחיטה בהימום". ואני לא תומך בה, לא בכל ליבי ולא בחלקו. יתרה מכך, גם שינוי אינה תומכת בחוק. זוהי הצעת חוק פרטית של פורז. הפניתי על כך שאלה לפריצקי כאשר התארח בפורום של וואלה. השאלה נמחקה ע"י מנהל הפורום, אך פריצקי התבטא בנושא בהקשר אחר, ואמר שהצעה זו היא של פורז ולא של שינוי.

masorti

New member
אתה שוב משקר...

"שחיטה בהימום" הינו שם קוד לאיסור שחיטה כשרה, משום שאין דרך לשחוט כשר בהימום. אתה יודע זאת היטב, ולכן טענתך בנושא היא שקר גס. ודאי ששינוי תומכת בחוק. עובדה שחבר הכנסת שהציע חוק בזוי זה נבחר שוב ע"י המרכז במקום בכיר ברשימה שלה לכנסת, ואף מונה מטעם המפלגה לשר הפנים. מה שמוכיח שהמפלגה מרוצה מאוד מפעילותו הפרלמנטרית בכנסת הקודמת. (אגב, אתה שמעת גינוי פומבי של חוק זה מפי ח"כים של שינוי? אני לא.) חחח... "ההצעה היא של פורז ולא של שינוי". טכנית פריצקי צודק. רק הממשלה יכולה להגיש הצעות חוק "מוסדיות". אז ההצעה היא של הח"כ החתום עליה ולא של המפלגה. פחחח... כיום לא פועלים אוטובוסים או מיניבוסים ציבוריים בשבת. מה שפועל הוא רק מוניות, וגם הן ללא שום סיבסוד ציבורי. (כל היתר הוא הפרת חוק בוטה, שכמובן מגובה ע"י שונאי הדת בפרלמנט) חוץ מזה, אם כבר עכשיו יש תחבורה ציבורית בשבת - למה אתם צועקים שהמצב נורא והעניים לא יכולים לנסוע לים בשבת?

vizini

New member
מפיך זו מחמאה...

שחיטה בהימום היא שם קוד לשחיטה ללא סבל וכאבים. אתה יודע היטב שיש דרכים שניתן היה להכשירן ולא עושים זאת מטעמים פוליטיים, ולכן טענתך בנושא היא שקר גס. ואף על פי כן,שינוי לא תומכת בחוק. העובדה שפורז נבחר במרכז מוכיחה רק שהוא אהוד על חברי המרכז, בדיוק כמו שבחירתו של שרון מוכיחה כי הוא אהוד על חברי הליכוד, ולא שחברי הליכוד תומכים במדינה פלשתינאית. תחבורה ציבורית בשבת יש בחיפה. למה אנחנו צועקים? נו, באמת... אנחנו לא צועקים. אנחנו מדברים בנחת. מניעת תחבורה ציבורית בשבת היא כליאה ומניעת חופש התנועה מכל מי שלא יכול להרשות לעצמו רכב פרטי או מונית.

פלסטיק

New member
ניסיתי להגיע איתך לפשרה

בנושא של שחיטה כשרה וזה מה שיצא לא הייתי קורא לזה פשרה ממשית אלא יותר טכניקת כפיה שלך עלי

masorti

New member
נו מה הבעיה?

ניסית לטעון שזו "החזרת המצב לקדמותו" והראיתי לך שנהפוך הוא. איפה בדיוק התנגדתי עקרונית להתרת שחיטה לא כשרה? (ואני מדבר על שחיטה ולא על יבוא)

פלסטיק

New member
בוא נרד מההתממות

אני מוכן להיות הראשון שהמצב יחזור לקדמותו. מאוד נראה לי ויתור על חוק אלפרט, 400 כאלה שתורתם אומנותם (או 5000 לפי גידול האוכלוסיה בארץ), פתיחת כל הכבישים שנסגרו וכל השאר. אם אתה בעד החזרת המצב אז בוא נלך על זה, אם אנחנו רוצים לעבוד על איזושהי פשרה, בוא נעבוד על פשרה אבל תבין שהציבור החילוני לא מספיק מטומטם, הוא מבין שמצד אחד אתה לא מוכן לותר בכלום על השינויים מהסטטוס קוו לטובת הדת האורטודוקסית ומצד שני אתה מוכן רק לדבר על פשרות במה שנשאר

masorti

New member
נו די כבר...

כבר היינו בסרט הזה מזמן, ואתה יודע היטב שאני בעד שירות לאומי חובה לחרדים (פרט אולי למיעוט בסדר גודל שציינת). אז תפסיק להעליל עלי שאני מגן על הסדרי הפטור לתלמידי הישיבות. --- אתה בעד החזרת המצב לקדמותו? אחלה... 1. נא לאסור לחלוטין על שידורי טלויזיה ישראליים בשבת עד 4 אחה"צ. כך זה היה עד 1992. 2. נא לקבוע בחוק שיחסים הומוסקסואליים הם עבירה פלילית. כך זה היה עד 1988. 3. נא לסגור מיד ובדיעבד את כל מרכזי הקניות בקיבוצים בשבת. עד לפני כמה שנים זה לא היה קיים. 4. נא להחזיר את המצב של פתיחת בתי קולנוע בערב שבת למצב של אמצע שנות השמונים (להזכירך: נלחמו על פתיחת קולנוע היכל בפ"ת). כנ"ל מסעדות וכו'. אתה בטוח שאתה רוצה להחזיר את המצב לקדמותו? לי נדמה שהחילונים עובדים בשיטה של הפלשתינים... משיגים ויתורים מהדתיים בכוח הזרוע, ומגדירים את המצב החדש כנקודת מוצא למו"מ על ויתורים נוספים של הדתיים.

למעלה