למי שחושב על חזרה לישראל

אספרסו2

New member
גם מי שהגיע לישראל

היגר פעם מאיפהשהוא ושיקוליו עימו,עזב את הוריו,השאיר חברי ילדות מאחור,
אירופה בערה.

היום ישראל בוערת,לא לעולם חוסן מול השכנים המשחרים לטרף.

costaet

New member
השאלה היא לא רק לגביך

אלא לגבי ילדיך גם, אם לא בעיקר.
אתה, אם תגיע לחו"ל באמת תהיה מהגר, אבל אם תרצה תשתלב ואם תצליח תחיה חיים נוחים יותר, אבל, ילדיך (לא שלך ספציפית, אלא כל צעיר ואפילו בעל ילדים קטנים) כבר לא באמת יהיו מהגרים, הם ישתלבו וזאת תהיה המדינה שלהם, יהיו להם חברי ילדות, חברי אמת וכל שאר הססמאות שרצות פה. אז נכון סבא וסבתא יהיו רחוקים קצת, זה באמת אחד החסרונות, אבל באמת שקשה לראות איך אפשר לעדיף קרבה של סבא וסבתא (ושוב, זה לא שהם לא קיימים, פשוט רואים אותם פעמיים שלוש בשנה ולא כל שבוע\שבועיים\חודש) על פי עתיד נוח יותר כלכלית, בטחונית ובעצם טוב יותר בכל היבט לטובת דור ההמשך שלך.מישהו פה באמת חושב שהעתיד של ישראל ורוד? אז מילא אתה עצמך אומר שכל התחזיות האלו של רוב ערבי\חרדי או מלחמות בלתי פוסקות זה עוד רחוק אבל לדור המשך זה לא רחוק, זאת תהיה המציאות שלו.

בקר12

New member
קטני אמונה תמיד היו ויהיו ובכל תחום

כמוך היו ב 1880 ב שנות ה 20 ב 1948 ואפילו ב 1967
מה לעשות שהמציאות ואני מדגיש ה מ צ י א ו ת טפחה על פניהם
כמו שפרס אמר פעם (אן משהוא בסגנון), צריך להיות משוגע כדי לא להיות אופטימי

costaet

New member
אבל זאת לא אמונה, זאת מציאות

מילא העיניין של המלחמות, אולי יהיו אולי לא..
אבל חלק של האוכלסיה הלא יצרנית בישראל הולך וגדל, התרבות טבעית גבוה יותר מהאוכ היצרנית. זאת עבודה, לא צריך אמונה.

tomi32

New member
תקנה פיס או לפחות מניות

אפשר לעשות הרבה כסף כשהעתיד ודאי.
תמיד משעשע אותי שמתייחסים לאירופה, למשל, כאל מקום בטוח לעתיד. מילא העבר העקוב מדם, מילא הכיבוש והביזה של חצי עולם במשך מאות שנים, אבל איך אפשר לשכוח שעד לפני שני עשורים היא היתה מטווחת על ידי טילים של שליטיה של בריה"מ. איך אפשר לדעת מה ילד יום ובוודאי מה ילד דור?
אני יודע איזה ערכים מקבלים הילדים שלי כאשר הם רואים את היחסים ביני לבין הוריי. בעיני, אין לזה תחליף. זכותך להחזיק בערכים אחרים, כמובן.

בקר12

New member
שלא לדבר על זה שאירופה מזדקנת ומתמעטת

גם זו מגמה ולא תחזית ערטילאית

costaet

New member
אף אחד לא יודע מה יהיה מחר, אבל

אתה מסכים איתי שלקפוץ לכביש מהיר בעיניים עצומות זה קצת יותר מסוכן למחצות כביש במעבר חציה מרומזר? גם במעבר חציה יכול להיות שתדרס אבל הסיכוי לא אותו סיכוי...

אתה ממשיך לטעון שאני שאני יודע את העתיד, ואני טוען שאני לא, אבל יש נתונים של הלמ"ס של הערכות המצב הדמוגרפי בישראל בעתיד, אתה מוזמן לפתוח עיתון ולראות מה קורה בישראל מחוץ לבועה שבא אתה חי, אתה מזכיר טילים לפני עשרים שנה? מה דעתך על טילים אתמול? או שלשום? או שלא שמעת אליהם? מה דעתך על אינטיפידה, מבצע בעזה, מלחמה בצפון, פיגועי ירי, זאת לא הערכה שלי, ואני לא מגלה עתידות, זה המצב היום בהווה, בלי שום ניחוש של העתיד.

בקר12

New member
נו ו? תוחלת החיים בישראל מהגבוהות בעולם וגם

רמת האושר לפי מדדים בינלאומיים ולא של ישראלים שונאי ישראל.
וכמו שכתבתי פעם - ההרוג היחיד מפעולת טרור שהכרתי אישית הייתה דוקא בפיגוע בלונדון.
ולבי מגמות עתידיות, כבר כתבתי, שהעתיד הדמוגרפי של אירופה בדכנה ויש אלפי מאמרים על זה.
בקיצור הנבואה ניתנה לשוטים

tomi32

New member
אתה כן מנחש את העתיד

כתבת שכדאי לסבול כמהגר בהווה למען העתיד הטוב של הילדים. זו בהחלט הערכה.
כפי שכתבו לך, תוחלת החיים בישראל גבוהה מאשר ברוב מדינות המערב. נכון שכאשר אירופאים הורגים אויבים (או "אויבים") זה פחות בכותרות.

בקר12

New member
בגדול כן . . . אבל

לרוב האנשים קודם כל אין יכולת להגר ולשפר את מצבם במקום אחר - חסמי ויזה? חסמי שפה? חסמים מקצועיים (אי הכרה בתעודות) ועוד'
בכוונה לא הזכרתי משפחה שהיא באמת לא ייחודיתלישראלים אלא דיברתי על לאומיות/דת ותרבות.
הרי לבריטי שיכול להגר לאוסטראליה או לקנדה יש הרבה פחות הבדלים ברמות האלה מישראלי: המלכה אותה מלכה, הדת דומה וגם השפה והתרבות סה"כ

tomi32

New member
כפי שהראית בעצמך

קח רופא בריטי / אוסטרלי / קנדי. שיבדקו היכן אפשר לקנות את הבית הכי גדול ויעברו לשם - מקצוע יש, אין מגבלות שפה, תרבות דומה, משפחה ממילא מוצאים בכל מקום, אז מה הבעיה?
אגב, משפחה כן ייחודית לישראלים שרוצים לחזור (הם הנושא כאן). כשהיחסים תקינים, אף אחד לא נהנה מזה שהנכדים לא מכירים את הסבים והסבתות שלהם (ולהיפך).
אגב, אני חושב שנושא המשפחתיות כן שונה בישראל מאשר במקומות אחרים (בוודאי מאשר בקונטיננט), אבל זה נושא לשרשור אחר.

ronenb75

New member
ברור.

כי אתה עם סגולה.
לא כמו הגויים בקונטיקט. שם משפחה זה רק משהו שהם קראו עליו באיזה ספר של היהודים

tomi32

New member
יצא המרצע מהשק

אתה לא שונא ישראלים כמו המודרנים, אלא שונא יהודים כמו פעם.
ואם אתה חושב שבקונטיקט יחסי הורים - ילדים בוגרים הם כמו בארץ (לא מדבר על מה עדיף, אלא על שוני), אז כנראה לא היית באחד המקומות מעולם.

ronenb75

New member
יצא לפני פוסטים

ברגע שהעלת את עצמך ואת השבט שלך מעל האחרים.
עם מיוחד. אין ספק.

tomi32

New member
ובקיצור, הגיע הזמן שתקנה כרטיס לקונטיקט

תכיר, תתערבב באוכלוסיה ואז תחזור עם קללות חדשות שלא עושות צחוק מהידיעות שלך

mirit2468

New member
אני נשואה לאמריקאי וחיה בדטרויט

הוא, אחיו ואחותו ביחסים מעולים עם האמא (האבא נפטר לפני שנתיים).
כולנו גרים יחסית קרוב אליה, הם מבקרים אותה לעתים קרובות וגם נוסעים איתה לחופשות. הישראלים לא המציאו את קשרי המשפחה.

ronenb75

New member
חבל שלא ידעתי את זה

כששרפתי כמה שנים טובות בצבא ההגנה לישראל.
מן הראוי, אם כן, לשנות את שמה של ישראל למדינת היהודים ולסגור את הסיפור.

ועוד יותר חבל שאלו שבאו לכאן מכל מיני מדינות והקימו את המדינה הזו לא ידעו את זה.
כל הסבים והסבתות שלי בנו את המדינה הזו בידיים שלהם ורק לחלק קטן מהם יש שייכות "יהודית". השאר חשבו שאלוהים יצא להפסקת צהריים ולא חזר.

אבל שמע ידידי, אם אתה אומר מהי מדינת ישראל, ככל הנראה אתה יודע משהו שאני לא יודע.
וזה דווקא מוזר, כי אתה ואני זהים ביכולת שלנו להשפיע על מהי מדינת ישראל. אפילו שאין לי זהות יהודית. משהו קצת שבור בלוגיקה שלך. לא שזה מפתיע, נוכח כל הפוסטים שלך בפורום הזה.

בקר12

New member
במגלית העצמאות כתוב מדינה יהודית דמוקרטית

כך אחד מפרש את יהדותו אחרת. יש כאלה במובן הדתי ויש כאלה במובן הלאומי/אתני.
אבל מספיק שאחד מהם חשוב כדי לעשות את החיים באוסטראליה קצת פחות אטרקטיבים
ואגב לא הבנתי כלום מהפוסט המבובל שלך אבל גם זה לא מפתיע נוכח הפוסטים הקודמים שלך.

ronenb75

New member
סיפרת את זה

לשאר האזרחים של מדינת ישראל שלא בהכרח חושבים שאלוהים מדבר עברית?

זה שמגילת העצמאות כוללת מספר אמירות מאוד גזעניות שפוגעות בכלל אזרחי ישראל - זאת לא בדיוק נקודת זכות.
לא מפתיע, נוכח קבוצה של אנשים שהחליטו לקרוא לעצמם "עם" ועוד טוענים שהם מורמים מהשאר.

ואמרו אמן!

למעלה