אלזו, אוב איך עפעס צזוגן!
מאן אידיש איז קומיש. אפילו מאן מאמע אוט אזוי געזוגט. אובער, איך קען רעדן, איך פארשטעיי, און איך אויב ליב אידיש. אלזו, אני שמה קצוצון על תקניותה, כי כשאני נהנית, וכשאני רואה שמבינים אותי ואולי אפילו אני יכולה ליהנות אחרים, אז ממש לא מעניינים אותי החוקים והתכתיבים. תקניות זה דבר טוב לאקדמיה. אפילו האקדמיה ללשון העברית מודעת לכך, ובמקרים רבים מאוד היא מתכופפת נוכח לחצי המציאות. בעניין האידיש אין לחצים ואין אקדמיה ללשון האידיש, אז אף אחד לא מתכופף. אבל האם זה אומר, שמחוץ למי שבקיאים ברזי החוקים ההם, איש לא יכתוב? אולי. אני, מכל מקום, לא מתכוונת להתרגש לא מהחוקים, לא מהתקנות ואפילו לא מהביקורת. בשבילי, יש רק אידיש מהנה אחת. האידיש של החצי הוורשאי של משפחתי. האידיש הליטאית מוצאת אותי אצה-רצה למקלחת, לשטוף את דמעות הצחוק שעולות בעיני נוכח פלצנותה המרוממת... האידיש הרוסית, לעומת זאת, מצחיקה אותי עוד יותר נוכח תנועות החולם המיותרות שבה, שמשום מה מחליפות את תנועות הקמץ החביבות עלי פי כמה. אז כשזה מצחיק אותי, אני צוחקת. בלי להעליב אף אחד, אבל צוחקת. אבל כל הוויכוח הזה כולו נשמע לי כמו בדיחה לא מוצלחת במיוחד, בהתחשב בעובדה שהוא מתרחש באינטרנט!!! המדיום האולטימטיבי של הכתיבה הפונטית! המדיום שממציא מחדש את כל השפות הלועזיות, שעושה שימוש יצירתי במספרים ובסימני פיסוק כאילו היו חלק אינטגרלי מחוקי השפה המילולית. כאן אתם רוצים לשמור על תקניותה של שפה כלשהי? מישהו משומרי חותם התקניות מוכן לתרגם לאידיש בלתי תקנית (אך חיה, יצרית ובועטת) את brb או lol או gr8 או עוד ועוד? יאללה, למה אנשים לא מסוגלים פשוט ליהנות מהחיים, וחייבים להכניס לכל סיטואציה באשר היא את "הסדר הטוב של הדברים"? cheer up and be happy! והכי חשוב - אל תקחו את תפקידכם הרם ברצינות יתרה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.