והשאלה כמובן מי משקר למי???
עופר היקר... בינינו, כל שמן באשר הוא שמן, לא מרוצה מהמצב שלו. אם זה בגלל מה שהוא חושב על עצמו ואם זה בגלל מה שהוא מקבל מהסביבה.... לאור מצב רפואי "מיוחד" העלתי קילוגרמים מיותרים בשנים האחרונות. לאור סיבוך רפואי שעברתי בשנה האחרונה,... הצלחתי להגיע למשקל מדהים במיוחד - 90 קילו.... ומידה 46... עכשיו מה ??? מילכוד.. הרופאים שלי הנחו אותי שהמשקל המופרז הזה, לא יביא לי בריאות, וממש ציוו עלי אורך חיים אחר, על מנת להשיל את הקילוגרמים המיותרים. חזרתי למשקל של לפני הסיבוך - 75 קילו. עדיין מעל מה שצריך... (---> צריך להיות 60 קילו). אני ממש לא מסתנוורת מכל מיני אנורקסיות שלובשות סמרטוטים שמבליטים להם את העצמות. אבל גם ממש לא קונה את כל האנשים הכבדים הללו בכל הפרסומות של אוכל או בגדים גדולים, שאומרים שהם נהנים מהחיים. צריך להיות איזה קו שפוי באמצע. כן להרשות לעצמך להנות מהחיים, אבל לנסות לחיות חיים בריאים עד כמה שאפשר. לי !!! - ממש לא מתאימה קבוצת תמיכה להרזיה... אבל זו אני... ולי ממש לא מתאימה מסגרת. לא מתאים לי כשיראו אותי אוכלת או מתעמלת ובטח לא כשאני עולה על המשקל. יש המון אנשים שמסגרת שכזו מתאימה להם. שהמשברים האישיים, נהיים משברים של כולם, וזו עצם התמיכה בעניין הזה. למרות הזולות של תוכניות מהסוג הזה, אני קצת בעדם... כי גם מישהו כמוך שיכול לראות את זה רק בטלויזיה, אולי זה ידרבן אותך לעשות משהו עם עצמך, ולחיות חיים יותר בריאים. אז... לסיכום... השאלה היא מי משקר למי? ונדמה לי שגם השלדים המהלכים וגם השמנים המהלכים, אתם משקרים לעצמכם... ויכול מאד להיות שאם תשיל 20-30 קילו מעצמך, ותוכל לרוץ ולהתעמל וכו', אולי עם הזמן תאהב את עצמך יותר... כי גם תוכל ללבוש בגדים יותר מחמיאים, וסביר שהסביבה עצמה תגיב למראה החדש שלך, כמו שתמיד קורה... אני לא מצפה שתגיב בכנות... כי שוב, ממילא זו מחשבה רטורית