ל--דוד170

ראשית,

לטלמון. יתכן שהנושא כבר הועלה פה אבל אני לא מתיימרת להיות אורגינלית בשום צורה. אני "פה" כי זה מה שאלוהים "עושה". כמו שבני אדם מזיעים או כמו שעצים מייצרים חמצן.. האלוהים בו אני מאמינה "מפריש" עולמות וממשיך הלאה. L7, אני מתארת לי שהדברים שאני אומרת הם לא לטעמכם ויתכן גם שאנחנו מדברים בשפות שונות אבל הדבר המוחשי היחיד שקיים עבורי הוא אני. אין לי מה שאתה היית קורא לו "אינדיקציה" לקיומו של אלוהים אלא ידיעה שנבנתה מתוך מה ומי שאני.

המפרודיט, אני מצטרף, אם כי באיחור

לברכת ברוכה הבאה. תגובתי הראשונית להצעתך למצוא תחליף ללוגיקה ומתימטיקה, אני מודה, לא היתה חיובית. גם חשבתי "לדרוש" ממך ניסוחים בהירים יותר, כמו שדרשתְ את. אבל במחשבה שנייה הבנתי, שאני טועה בגדול! ללוגיקה ולמתימטיקה יש פורום מתימטיקה. לא הכל בעולם זה לוגיקה ומתימטיקה, ואפילו לא פיסיקה וכימיה! יש גם ספרות ואמנות, ולא חייבים לפרוט כל רגש וכל תחושה למרכיבים מדעיים. צריך גם לזרום. מאחל לך הצלחה! P.S. היה כאן ניסיון פואטי עם מיגדלור ודריאדות חמודות, אבל, לדעתי, חסְרה בו עקביות ושלמוּת פנימית (בניסיון הזה). וחבל, כי אותי הרעיון דווקא סיקרן. לילה טוב.

תודה.

לוגיקה ומתמטיקה הן כלים לא רעים בדרך כלל כדי להסביר חלק מהתופעות ביקום. לפעמים אין בהן די, זה הכל. כמה דברים... אני דרשתי ניסוחים בהירים כלפי שאלות שהופנו אלי, מהסיבה הפשוטה שפעמים כה רבות לא הובנתי, שכיום אני מעדיפה לדעת בדיוק מה אומרים לי לפני שאגיב. קצתי בעימותים חסרי טעם. ועוד: גם אתה יכול לדרוש ממני ניסוחים בהירים יותר ואם אוכל אתן לך אותם, אני לא שומרת את הקלפים שלי קרוב לחזה. ואחרון חביב: לא מפחדת לגלות שטעיתי. אני קוראת את רוב מה שנכתב פה ומכיוון שאני לא מאוהבת בצורה אובססיבית בהנחות ובאמונות שלי לגבי המציאות, אני תמיד שמחה לאינפורמציה אותה אני מוצאת כמועילה לי. לילה טוב גם לך!

L7

New member
כלומר במכונה האנושית הקרוייה

המפרודיט המושג אלוהים צרוב ללא תהיות וללא שאלות....

למה לא? ולמה לכנות אותה "מכונה"?

אז מה אם כולנו והכל מכונות? אנחנו הרי לא רק מכונות! לילה טוב.

L7

New member
מכונה איננה עלבון. זוהי מציאות של

כולנו.לתפיסתי.

לא נעלבתי. וזה נכון. עד הקטע

של ה"ללא שאלות וללא תהיות". בוודאי שיש לי שאלות וגם תהיות אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי להתיחס לכולן. ו...כן. יש דברים שהם צרובים בי והם ברירת המחדל שלי ויש גם כאלו שניתנים לשינוי והפרכה. אני אמשיך בכך בתשובתי לדר.

dar האחת

New member
אני מבינה למה מכונה

כי השאירה את הרושם שהיא לא שואלת שאלות וזה יותר מתאים למכונה.

אני?

אני סימן שאלה אחד גדול! וכתבתי שאינני אובססיבית בנוגע לאמונותי. אין לי את היכולת ו/או הרצון להרצות, להטיף ולהביא ציטוטים. אבל יש לי יכולת לא רעה ללמוד ולהסיק מסקנות... זו מטרתי.

לא מסכים!

היא לא חייבת לעסוק בלוגיקה! היא מדברת על רגשות ותחושות. מה רע בזה? מה זה כאן חוג מדעי באוניברסיטה? סמינר מדעי של פרופסורים? למה חייבים לזלזל בקצת פואזיה? לילה טוב!!

dar האחת

New member
אם הדברים מכוונים אלי אז

יש כאן אי הבנה כי אני בהחלט חושבת שלא חיבים לעסוק רק בלוגיקה אלא נהפוך הוא אלף ואד פעמים כבר הזכרתי במקום אחר שאני דוקא מחפשת את ההוכחות הפחות לוגיות והיותר אנושיות כמו גילוי רחמים על ילדי הגן מה שלא יגרום לי כמובן לעסוק בעבודת אלוהים!

L7

New member
אין זילזול.

זה שרגש הוא התרחשות כימית במוח איננו מפחית מערכו. הרי איננו מאמינים בנשמה - עניין על טבעי ידוע...

dar האחת

New member
לאן הוא ממשיך הלאה?

הרי כל התופעות הן מעגליות אז אולי עובר למעגל נוסף כדי להשלימו? דוקא את מדברת בשפה מאוד מובנת. הרבה יותר בהשוואה למאמינים אחרים שמשתתפים בפורום? שאלה לי אליך האמונה הזו בדרגה 2 באלוהים תורם לך משהו?

אולי היה תורם לי יותר

להאמין בהיפך הגמור. מי יודע? ואני לא חושבת שאפשר לארוז אותי עם "מאמינים אחרים בפורום" כי עד כמה שהבנתי אנחנו מדברים על דברים שונים.

זו הקלה...

חששתי לרגע שיש איזו מכסה של פרובוקציות שאצטרך למלא לפני שאוכל (בדרכי המגושמת מעט, אני מודה) לשאול כדי להבין.

L7

New member
ודאי שלא. את לא דתית .

ב"אריזה" הדתית יש את המתקשרים והמשוחחים עם אלוהים. שם עובר הקו לתפיסתי בין עובדי האלילים לבין אלו שאינם עובדי אלילים.

לא תקשרתי ולא שוחחתי

וגם אין לי מי יודע מה להגיד לו. ולו, יש אפילו עוד פחות מה לומר לי. buona notte!

למעלה