ל--דוד170

dar האחת

New member
אם אין כאן שום אמירה הדדית כלשהי

אז למה את בכלל מגדירה עצמך מאמינה את לא ענית לי איך את נתרמת מזה? האם בתחושה של רגעי קושי לזעוק "אלוהים תעזור לי?"

אין הדדיות.

נבראתי וננטשתי, כך אני מאמינה. וגם מעולם לא רמזתי שאני זועקת לאלוהים ברגעי קושי או מודה לו בחום ברגעי האושר... את שואלת "איך את נתרמת מזה?" אם הייתי יכולה לעצב את מה ומי שאני לפי טובות הנאה קוסמיות שאקבל מאיזו מכונת פרסים ענקית... הייתי רושמת על זה פטנט ומתעשרת מאוד. דר, אני חפה מכל דטרמיניזם ולכן אין לי את היכולת להגדיר את עצמי למרות שככל שאני קוראת את הפורום הזה יותר כך אני מבינה שכל משתתף "מוגדר" ושייך לאיזה מחנה. אני פשוט מרגישה שחסרה לי השיחה וגם התבוננות בשיחה, על קיומו ו/או אי-קיומו של אלוהים. לכן אני פה ויתכן שעוד חצי שעה או אולי שבוע אני אחשוב אחרת. מדוע זה מעורר בך התנגדות?

L7

New member
לגבי קיום או אי קיום של אלוהים

לתפיסתי זה עניין של סבירות. להניח שיש אלוהים מעורר כל כך הרבה שאלות ללא תשובות, עד שהסבירות יורדת והרעיון נידחה בשל סבירותו הנמוכה. עניין אגב עצוב למדי...

אני מסכימה איתך

לגבי הסבירות. וגם שסבירות היא באמת עניין עצוב כי מי שמאמין באלוהים (ואני דווקא לא מדברת על עצמי במקרה הזה) גם זיליונית האחוז היא 100%. ומי שלא, גם אם יביאו לו הוכחה שמעלה את סבירות קיום האלוהים ל99.9999999999% עדיין סבירות קיומו תהיה שווה לאפס. עם מה זה משאיר אותנו? והאם ישנם כלים אחרים שהם אינם סוביקטיביים עימם אפשר לעבוד?

L7

New member
לדעתי כל הכילים סובייקטיביים...

לדעתי הצורך באמונה באלוהים מובנה בפסיכולוגיה האנושית ולכן קיומו בראשם של בני אדם רבים מאוד ...מובטח.

אם הצורך באמונה באלוהים

מובנה בפסיכולוגיה האנושית ואצל חלק מבני האנוש הצורך הזה אינו. יתכן שלחלק מבני האדם (אלו אשר היכן שהוא מוטבע בהם אותו צורך) יש אלוהים ולחלק - אין? והאם יכול להיות שאת אלוהים נמצא היכן שהוא בפינה נסתרת, תוך כדי מיפוי הגנום האנושי?

L7

New member
אני משוכנע בקיומו של גן דתי

אני מניח שיש צורך באיזשהו איתחול סביבתי. יש רשימת תכונות ההופכות אדם דתי ובטווח הארוך ניתןלדעתי א- לצפות דתיות ב- למנוע או לגרום לדתיות ע"י הנדסה גנטית. אפשר אולי לייסד מערכת בסיסית של מעין דת שלימה שתהייה צרובה במוח האנושי ע"י הנדסה גנטית בטווח הארוך מפחיד.............

dar האחת

New member
אני לא הייתי קוראת לזה גן דתי

אלא הייתי מכנה את הגן כסוג של תכונה כמו תלות או אולי אמצא הגדרה טובה יותר בהמשך. אנחנו הרי נמצאים יום יום במאבק קיומי ולפעמים תכונות הקימות בנו גורמות לנו בתחומים שונים, לוותר. יש תנועה פנימה והחוצה בין אמונה ואובדנה וזה כבר צריך לעורר שאלות לגבי צריבה במוחנו. זה כנראה ערוב של סביבה ביולוגית המתחברת עם נתונים סביבתיים המאפשרים לתכונה לבוא לידי ביטוי.

גם אני לא חושבת על זה במובן של

גן דתי. "דתיות" היא לא ממש תכונת אופי אלא תוצאה של חינוך וכל שאר הדברים שציינת. אמונה ודתיות הן שני דברים נפרדים לטעמי. אבל לא הייתי קושרת מיד את הדתיות בתלות. לא כל התלותיים פונים מיד לדת וזה לא שאפשר להאשים את המחזירים בתשובה בעצלנות, נכון? שלא לדבר על כך שישנם אנשים אדוקים מאוד שהם אינדבדואליסטים למרות השתיכותם לקבוצה כה הדוקה. נראה לי שאני צריכה לחשוב על זה עוד קצת...

dar האחת

New member
ההתנגדות זה רושם לא נכון

להפך אני מנסה להבין. אכן יש כאן בפורם אנשים המוגדרים כאתאיסטים ומאמינים ורוב הזמן כל אחד מתבצר בעמדותיו. לכן מאוד קשה להבין כל צד. כאשר משהו מתבצר, בדרך כלל הוא בונה חומה או גדר ולא מנסה לפשפש בקרביים כדי להבין טוב יותר את הדעה שכנגד. דוקא הגישה שלך מעוררת דיון לא מתבצר, כך שאני מנסה להבין דרך שאלותי מה מעורר בך אמונה. תראי מי שמאמין לדוגמא באסטרולוגיה זו ודאי אמונה שהתבסה על דברים שנאמרו וקבלו הוכחות ואחר כך זה זרם אצלו גם אם אין כל הזמן הוכחות. אני מניחה שזה כך, לא ממש שוחחתי על כך עם אנשים המאמינים בזה.

אוקיי. אם כך הדבר הראשון שאני

יכולה לומר הוא שגם אני מנסה להבין. האמונה באלוהים צרובה אצלי מהיום בו עמדתי על דעתי אבל כפי שאת בטח כבר הבנת... אני לא דתיה. האמונה שלי היא לא "דתית" ואם יש בה טקסיות (אני לא בטוחה... קודם אני צריכה להבין מה זה בדיוק "טקס") אין בטקסיות הזו שיח ושיג עם אלוהים כי כמו שכבר אמרתי - אין לו עניין בי. אלוהים "מובנה" בחלק מהאנשים וניסיתי להעלות אתמול השערה שאולי.. אולי-אולי הוא אכן ישנו אצל חלקם. פיסית. לא רוחנית ולא בטיח. אני מוכנה אפילו לבדוק את האפשרות שאלוהים הוא טפיל או אפילו וירוס. מחולל מחלה אוטו-אמיונית. ויתכן שזו הסיבה שהוא נתפס כ"ניצחי" וכל יכול כפי שכל אחד מאיתנו באיזה שהוא מקום רגשי מאוד - נצחי. האם היית לפני שהיית? האם תהיי אחרי שלא תהיי יותר? לדידי, לפני ואחרי לא היה ולא יהיה דבר. וזה - הנצח.

L7

New member
האם האמונה באלוהים היא מחלה?

הניסוח שבחרת - וירוס , בהחלט מרמז על הכיוון אותו אני רואה. מדובר במשהו בלתי נישלט ומניפולטיבי. מדובר במצב בו "הידבקות " בוירוס דווקא מעלה את סיכויי השרידות. האם האמונה באלוהים היא כמו האקטימל של שטראוס? בלגימה אחת שפע של חידקי מעיים המסיעים לשרידות האדם.

לא סתם כתבתי

"מחולל מחלה אוטו-אמיונית" בה המערכת החיסונית כל כך שופעת מרץ, עוז ועזוז שהיא תוקפת שוב... ושוב... ושוב... אויב בלתי קיים
אבל זו רק סמנטיקה כי בכל זאת יש כאן לדעתי גורם רגשי במשוואה הזו וכמו שכבר נוכחת אני מייחסת לו חשיבות רבה. אבל... מי מסייע לשרידות של מי? אני מוכנה לראות את עצמי כ"נשאית" של בריה הנצמדת בכוח לקיום שלה (זכותה!) אבל זה מעורר בי אין ספור תהיות נוספות...

dar האחת

New member
את מדברת על מחלה אוטואמיונית

האויב הוא לא בדיוק לא קיים האויב הוא האיברים הפנימיים זו תקיפה עצמית אם זו ההשוואה אז האמונה הצרובה טומנת בחובה סכנה עצומה. העצוב במחלות אוטואימיוניות שאין להם תרופה ולא חסון בינתיים כלום!! אז אם נמשיך את ההשוואה... אני בהחלט מפרידה בין דת לאמונה. לעניות דעתי משתהן אפשר להיגמל. הם לא מצב בלתי פתיר אלא אם כן באותה צריבה קיממת חרדה עמוקה. אתן לך דוגמא אני חושבת על חברות הביטוח שהן סחטניות כסףאיומות והרבה זמן אני שוקלת להפסיק את הביטוח ולהפקיד את הכסף בתוכנית חיסכון אישית בלעדית ופרטית כך שאם הגנבים יפשטו עלי אוכל להשלים את החסר, בלי להמציא אישורים ובלי השתתפות עצמית שממילא ברוב הפעמים לא משתלם בגללה להגיש תביעה לביטוח וכו....אבל אני פוחדת כי יש לי הרגשה שכזו, שביום שאני אעשה זאת יקרה מה שיקרה ותוכנית החיסכון עדיין לא צברה מספיק הון...אולי זה דומה?

כמעט... האויב ה"אמיתי"

הוא לא האברים הפנימיים וגם לא שכבת המיאלין העוטפת את העצב. היה אויב אמיתי (זיהום/וירוס וכד´) אותו מערכת החיסון תקפה ובצדק, אבל לא חדלה מלהתקיף אותו אחת לכמה זמן גם אחרי שאותו אויב הושמד. אבל ממילא הבאתי את זה אך ורק בתור דוגמא (ראית את הדוגמא של L7 על החידקים הידידותיים?) ובנוגע לגמילה... אני, לדוגמא, לא רואה צורך להגמל מהאמונה שלי באלוהים כי את הדוגמא שהבאת עם חברות הביטוח אני דווקא מבינה! הרי זה בדיוק מה שאני עושה (עם האמונה הפרטית שלי, אני מתכוונת) ובכלל בלי להתאמץ! לא היתה, אין וגם לא תהיה לי שום "חברת ביטוח" כי מאז ומתמיד הכל היה מופקד אצלי.

L7

New member
הרמפרודיט- אמשיך בשרשור חדש

לשיפור מרחב הכתיבה................

L7

New member
עובד אלילים- עוסק בתיקשורת לכוחות

עליונים הנמצאים עימו במערכת יחסים מסויימת של תן וקח. למעשה לתפישתי כל מאמין בכוחות עליונים יש בו משהו מעובד האלילים , אך ללא תיקשורת העניין מתון ולא מפריע.

L7

New member
תיקון- עכשיו קראתי שוב את שאלתך....

כל דתי הינו עובד אלילים - לתפיסתי.

למעלה