שלום...כאן ה"אקסית" מדברת....
בעצם, כך אתם קוראים לי... אותה אחת, שעדיין לא נמצאת בסיטואציה של משפחה מורכבת אך התגרשה ואבי ילדיה (לא אקס, לא גרוש....כי אלו מושגים מזעזעים בעיני...) נישא מחדש, ואף חובק בת חדשה. מנין ההכללה הזו, על האקסיות המשקרות??? בסביבה שלי, לא מכירה אף אקס או אקסית שמשקרים בנושא בחיי שזה זר לי אצלנו, ואם נתעלם לרגע מאופן הפרידה (אם כי תאמינו לי שזה יכול היה להכיל סרט בורקס טורקי סוחט דמעות כשר למהדרין ומוצלח...) הוא...אבי ילדי, אשתו, היא בחירתו, היא לא חברה טובה שלי, ממש לא, אבל ילדי מבקרים אצלה לא מעט, כך שרצוי היה שאכירה, ושיהיה שם שלום בית... ובצד כל זה... כן...יש לילדי, אחות קטנה.. היום, כשהתקשרו לאבא, להגיד לו לילה טוב...ניסו שניהם לדובב אותה... רק לבכורה, היא החזירה בקולות עדינים, והיא, הבכורה, רצה וקיפצה בחיוך רחב..."אמא...היא מזהה את הקול שלי...היא מקסימה...אחותי..." ואחיה הצעיר, הלך לישון בוכה,..כי הקטנה, לקולו לא הגיבה. כן...אחות. לא אחות חורגת כמו שאמרו נשמות טובות בבית הספר של הילדים, וגם לא חצי אחות, אחות. ו...מודה, לסיטואציה הזו, שהיא אידילית במסגרת הנסיבות הקיימות של אבא ואמא בנפרד, יש תרומה גדולה שלי...האקסית המרעילה...בפיכם. אז מסתבר שיש סיפורים אחרים ויש רבים כאלו, תאמינו לי שני צדדים למטבע, רק תלוי מה הדינמיקה ביניהם, וחייבת להיות הדדיות... גם למשפחה המורכבת אחריות למצב..לא רק לאקסית, ואולי כדאי שתבדקו גם את עצמכם... שלכם...האקסית.