מהי החשיבות של נסיון מיני ?

העלמה קלו

כנראה שאני בגיל 16 (15 ו-8 חודשים, אם לדייק) זה לא מה מה שאת היית בזמנו, ואני של גיל 38 (וגם 27) שונה ממה שאת עכשיו.

זכותך לפסול את מי שאת רוצה על מה שאת רוצה. אני בסך הכל חושבת שאת מפיצה כאן דיסאינפורמציה, אצל אנשים שגם ככה לרובם יש חששות מוגזמים לדעתי מהסקס הראשון, או מהיחס אליהם כחסרי נסיון.

אם היית רושמת כאן שכאשה את מצפה מהגבר לפרנס אותך, אז באותה מידה הייתי רושמת את הדעה שלי כמשקל נגד.

יום טוב,
סתוונית

dori78

New member
יש כאלה שזה מושפע אצלם מדברים אחרים

כמו התרגשות, עייפות , פרק הזמן שעבר מאז הפעם האחרונה,
חוסר בטחון מול פרטנרית חדשה (גם היא ה-27 שלו) ועוד שלל סיבות.

Berethor

New member
כישורים זה דבר אחד, פוטנציאל זה דבר אחד

יש חסרי ניסיון שיש להם הרבה יותר פוטנציאל מבעלי ניסיון, לכן יש בעלי ניסיון שהיו גרועים יותר מחסרי ניסיון מבחינה מינית.

טום גיא

New member
זה עניין של גישה

בסופו של דבר אני חושב שזה בעיקר עניין של גישה של האנשים והכימיה ביניהם.
לדעתי מי שבא בגישה נכונה, יכול להשתלט על העניין די במהירות ולהפוך להיות "זיון מעולה" גם אם לפני זה הוא היה חסר נסיון.
לעומת זאת יכול להיות בחור שהתחיל בתור "זיון גרוע" וימשיך להיות ככה לתמיד, לא משנה כמה נסיון יהיה לו.

כמו בהרבה תחומים אחרים, יש מה ללמוד אבל לכל אחד יש את הגבולות שלו.
בחור נמוך\צולע\מגושם לעולם לא יהיה שחקן כדורסל מקצועי גם אם יתאמן כל יום עשר שעות, גבול היכולת שלו די נמוך.
לעומת זאת יהיה איזה בחור אחר, אתלטי יותר, שיוכל להפוך להיות כדורסלן מעולה, רק שהוא אף פעם לא שיחק אז אף אחד לא יודע את זה.

אני חושב שמי שמחפשת בחור לקשר רציני לטווח ארוך, יותר הגיוני שתבדוק מה הפוטנציאל של הבחור מאשר מה הוא יודע לעשות עכשיו.
אבל מה - יכול מאוד להיות שיש קשר בין הפוטנציאל לנסיון. אולי אותם הגורמים שהפכו אותו לחסר נסיון בגיל שלו הם אותם הגורמים שבגללם יש לו פוטנציאל נמוך?

Lee Rock

New member

קשה לומר, אני חושב שלתקשורת טובה (וגם נתונים פיזיים) יש משקל יותר גבוה מלניסיון בטווח הארוך.
לדעתי בחור שבשיחה מצטייר כרגוע ובעל ביטחון עצמי יוכל להפיג כמה מהחששות של הבנות מהחוסר ניסיון שלו.

אבל עדיין זכותה של כל אחת להחליט שלא מתאים לה לקחת את ההימור הזה ולהתנסות במשהו שלא נוח לה איתו.

Berethor

New member
מסכים איתך

לגבי הגורמים, אני מאמין שבמקרה של חסר ניסיון, יותר קשה לדעת מה הפוטנציאל, כמובן שיכול להתגלות שיש לו פוטנציאל רב או שיש לו פוטנציאל לא גדול, עם בעל ניסיון יותר קל לדעת אם הוא טוב או רע, כי הוא כבר עשה את זה. לכן אני לא חושב שאפשר לדעת כמה טוב מישהו במשהו שהוא לא עשה, למרות שיש דרכים לשער כמה מישהו יכול להיות טוב או רע, אני לא חושב הבדל שהמצב הניסיון הנוכחי של האדם הוא משהו שיכול להציע על הפוטנציאל שלו, אלא נתונים פיזיים ואישיותיים אחרים. יכול להיות שאדם יהיה חסר ניסיון בגלל שלא רוצים אותו, אבל באותה מידה יכול להיות שהוא חסר ניסיון פשוט כי הוא לא מצא עדיין תפרטנר הנכון. זה שמישהו חסר ניסיון לא מעיד שהוא גרוע במין או רע כבן זוג בדיוק כמו שמישהו בעל ניסיון לא מעיד שהוא טוב במין וטוב כבן זוג, לכן זה לא מדד לפוטנציאל, נכון שאם עושים משהו הרבה או לומדים עליו יכולים להשתפר בו, אבל לכל אחד יש את המגבלות שלו בנושא, שלא קשורות לרמת הניסיון שלו.

טום גיא

New member
אז למה אתה כל כך מתנגד לגישה של קלו?

אתה בעצמך אמרת שמי שאין לו נסיון - יותר קשה לשפוט את הפוטנציאל שלו.
קלו רוצה חיי מין מעולים ולא מוכנה להתפשר על זה. מבחינתה בחור חסר נסיון הוא הימור - היא תצטרך להיות איתו זמן מה עד שתדע אם יש לו או אין לו פוטנציאל.
לעומת זאת עם בחור מנוסה היא תוכל לדעת מהר יותר אם יהיה להם סקס טוב או לא.
כנראה שאין לה הרבה סבלנות לגלות את זה, ולכן היא תעדיף מישהו מנוסה על מישהו לא מנוסה. נשמע די הגיוני, לא?

Berethor

New member
הגיוני ולא אמרתי שאסור לה לפסול על זה

שתפסול על חוסר ניסיון, בדיוק כמו שאותה יכולים לפסול על יותר מדי ניסיון, במיוחד על ניסיון מהסוג הרע. רק צריך לציין שגם עם בעלי ניסיון לא תמיד אפשר לדעת אם הם טובים או גרועים מחינה מינית, הרי בעל ניסיון שגרוע לרוב לא יגיד את זה, זה רק בדיעבד מגלים. במקרה כזה זה יותר גרוע מחסר ניסיון שגרוע מבחינה מינית, כי לבעל הניסיון "עשיר" אין כבר את התירוץ שזה בגלל חוסר ניסיון "מספיק". מה שכן נכון שאפשר לגלות אם בעל ניסיון גרוע הרבה יותר מהר, אבל אם היא מגלה את זה דרך מין איתו ולא דרך ידע מוקדם עליו, עדיין אותו מין יהיה גרוע.

טום גיא

New member
נכון מאוד

לגיטימי לפסול על חוסר נסיון בדיוק כמו שלגיטימי לפסול על "עודף ניסיון". אגב, לדעתי שתיהן סיבות יחסית קטנוניות, וקצת קשה לי להתחבר לסיפורים שלך על "ניסיון מהסוג הרע" כי כל אחד ומה שטוב לו. אולי "נסיון מהסוג הרע" שאתה מתאר מצביע על אופי שאתה לא מתחבר אליו, אבל אין שום סיבה שהוא יהיה "רע" באופן אבסולוטי, ולא יהיה בדיוק מה שמושך מישהו אחר, שהוא לא אתה.

ועוד עניין - אז מה אם יהיה מין גרוע? אפשר לחשוב שקרה אסון. בחיים שלי היה לי מין מעולה, מין גרוע, וגם סתם "רגיל" כזה. אם היה מעולה אז מעולה, ואם היה גרוע אז לא נורא. לא כל הסרטים שראיתי שהיו טובים, ואני לא חושב שנפגעתי יותר מדי מזה שבזבזתי שעתיים על סרט שלא נהנתי ממנו. גם לא כל הספרים שקראתי היו מרתקים - חלק הפסקתי לקרוא באמצע, ולא קרה כלום, המשכתי עם החיים שלי. גם אם היתה חוויה מאכזבת זה לא סוף העולם - שתה כוס מיץ, תן חיוך, ותקווה שהחוויה הבאה תהיה יותר טובה...

Berethor

New member
פתאום שזה עם "מנוסה" זה אז מה

אבל אם זה קורה עם "חסר ניסיון" אז כמה אנשים משתגעים אם המין יהיה לא וואו.

אז גם חתול שעושה את זה עם חתולה יעשה את זה

לא טוב על ההתחלה?

ובמילים אחרות, זה רק אני, או שבכל זאת, הפעולה שבמקור נועדה להביא ילדים לעולם היא אינסטינקטיבית במהותה וככזאת ישנו הבדל מסוים בין סקס בפעם הראשונה לנהיגה בפעם הראשונה למשל? את רוב כישוריו האדם רוכש תוך כדי למידה, ועדיין, ילד יודע להיזהר מאש גם בפעם הראשונה כשהוא נתקל בה, ותינוק יודע לינוק כהלכה גם בלי שילמדו אותו. האמנם סקס לא דומה במשהו לאלה?

Berethor

New member
השתגעת אתה יודע כמה מסובך הבסיס?

של להכניס X לY, ולזוז?

dori78

New member
אתה כנראה לא מכיר תינוקות. או חתולים.

תינוק לא תמיד יודע לינוק כהלכה בלי שילמדו אותו.
לא מעט יולדות חוות תסכול יומיומי עד שהתינוק מצליח לינוק, הרבה ילדים סבלו מתת תזונה כתינוקות כי האמהות שלהן לא ידעו וזה לא בא להן בטבעיות. בדיוק כמו שלא כל ילד יודע אינסטינקטיבית להיזהר מאש. אם זה היה נכון - לא היו מזהירים כל כך הרבה מלהשאיר ילדים בקרבת אש.

ואם לא אכפת לך, אנשים פה דנים בסקס לא רק כפעולה שמטרתה להביא ילדים לעולם, אלא גם כפעולה שמטרתה הנאה.
אם אתה רוצה להשוות סקס של חיות לסקס של בני אדם - תנסה דולפינים, אאל"ט זו החיה היחידה שעוסקת בסקס לא רק כדי להתרבות, אלא גם לשם הנאה גרידא. אם אתה רוצה - אתה יכול לעשות את זה פה, תחת הכותרת Reproduction and sexuality.

Berethor

New member
זה נכון, אם כי

זה בעיה שנפוצה בעיקר במגזר החרדי, אצל חילונים בארץ לרוב יודעים איך זה נראה ומה עושים שם מאלף ואחד מקורות שונים.

dori78

New member
לא מדויק

יש עוד מגזרים שסובלים מבורות בנושא, למרות שהבאת דוגמה מצויינת.
לא חסרים מקרים של גברים חרדים שניסו לעבר את כלתם הצעירה והמפוחדת דרך הטבור...
או כאלה שסתם התחככו בה בלי לחדור ואח"כ האשימו אותה שהיא לא בתולה כי הם לא ראו דם על הסדין.

אבל למיטב זכרוני, בפעם האחרונה שניסינו לדבר על ה"אלף ואחד מקורות שונים", זה התפתח לשרשורפלצת

יש אנשים שלא צופים בפורנו, מה גם שאחרי הכל - זה לא אמיתי, זה משחק (ויש שיאמרו מאולץ, תרתי משמע
)
כן, יש מאמרים ואינספור מקורות מידע באינטרנט, שמסבירים איך לענג את בן/בת הזוג שלך.
כמו כל דבר אחר - הכל טוב ויפה בתיאוריה, כשאתה מגיע למבחן המעשי - לא תמיד תצליח.
אם אתה חושב שזה נושא חשוב, אתה מוזמן לנסות לפתוח אותו שוב.

Berethor

New member
לא אמיתי?

דווקא בסרטים רגילים זה לא אמיתי, כי השחקנים שם לא באמת שוכבים, אלא כאילו שוכבים, בפורנו כן שוכבים באמת. בנוסף קשה לי לאמין שיגיעו להם כל תנועה מה לעשות, בטח אומרים להם באופן כללי איזה אקטים או תנוחות המין שם אמור לכלול ואת השאר הם עושים שם לבד. בכל אופן המקורות שציינתי הם שונים לא דווקא זה.

למעלה