מהי החשיבות של נסיון מיני ?

Berethor

New member

יש לי הרגשה שזה בכלל לא היה קשור לרמת הניסיון שלו, אלא לבעיות שהיו לשניהם.

Berethor

New member

טראומות יכולות להיות גם בין מנוסה ולא מנוסה. במיוחד עקב חוסר ההבנה שיש במקרים כאלה בדרך כלל.

יש לך דעה לגבי בחורה חסרת ניסיון?

כגבר, זה חשוב לך אצל בחורה? את אח שלי תמיד הטריד שאני בתולה, שלדעתי זה כמו להיות מוטרד משמירה על בתולים, זה ליחס חשיבות למה שלא באמת חשוב. היה יותר צריך להטריד אותו שאין לי חברים/חברות, שאני לא יוצאת למסיבות, שאין לי אהבה.
אני תמיד פוחדת מהרגע שעניין הבתולים ייחשף בדייט, וגברים ישראלים חותרים לשם במהירות שיא של 5 דק' אל תוך הדייט. לפני שהספקתי לזכור איך קוראים לבן-אדם הוא כבר חוקר אותי על העבר הרומנטי שלי וחולק את שלו. עד כמה זה מפריע, לדעתך? יצא לך לדבר על זה עם גברים אחרים, על עניין הבתולין הנשי, זאת אומרת...

למה אח שלך יודע שאת בתולה?

אולי זה רק היחסים הלא כל כך חמים במשפחה שלי, אבל זה נראה לי קצת משונה...

לא ממני, זה בטוח

אין לי יחסים קרובים איתו. הוא יודע את זה מהאחות שנמצאת בינינו, ואליה אני מאוד קרובה. זה היה מכעיס אותי שהוא מדבר על זה איתה מאחורי הגב שלי, ולשמחתי בשנים האחרונות זה נרגע. יש לו חיים מספיק עמוסים משלו. אצלנו, בין האחים, כולם מרכלים על כולם. זה משהו שאני רגילה אליו.

beatman

Member
לי זה ממש לא מפריע

ואני גם נמנע מחדירה לעניינים כאלה כל כך מהר, אשאל רק אם ארגיש שהבחורה תרגיש בנוח עם השאלה.

Surrealistical

New member
רק בחורה לא איכותית תפסול מישהו

על משהו כזה. ותאמין לי, לא כדאי לך להתחיל משהו עם כזאת.

זה באמת לא כמו עבודה, קשר רומנטי אמור להיות מבוסס על אהבה או לפחות קרבה ומשיכה. אם מישהי מסתכלת על זה כמו על איזשהו פרט טכני אז אין לך מה לחפש איתה.
כמו כן, תמיד נראה לי מוזר שאומרים שבחורה לא תרצה להיות עם מישהו (גם גברים, אבל אני מדברת בלשון נקבה כי אתה מדבר על בחורות) כי היא תצתרך "ללמד" אותו. מה זה השטויות האלה? כשיש לך בן זוג חדש תמיד צריך ללמוד מה הוא אוהב. דווקא הסטוציונרים לרוב גרועים במיטה כי הם באים במחשבה שיודעים הכל ולא קשובים למה שהבן זוג משדר.
ורק שתדע, הרבה בחורות יעריכו אותך פחות אם ידעו שבתור הפעם הראשונה הלכת לזונה. ואלו דווקא בחורות האיכותיות - אלו שיש לך סיכוי להיות מאושר איתן.

C l u e

New member
אני לא מסכימה בכלל.

קודם כל, כולנו אנשים שונים עם סטנדרטים שונים, וזכותנו לפסול על כל שטות שתיראה לנו לנכון. זה לא מעיד דבר ולא חצי דבר על רמות שונות של איכות.
לי אישית, סקס טוב זה לגמרי קריטריון משמעותי במערכת יחסים. העובדה היא שבתחילה, כשאין ניסיון, הסקס לא לגמרי נפלא. אני לא רואה שום דבר פסול בלפסול אדם רק משום שהוא סקס גרוע. נכון, תמיד כשמתחילים זוגיות חדשה נמצאים בשלב בו לומדים אחד את השני, אבל זה שונה אם הפרטנר הוא בעל ניסיון או חסר ניסיון. אני מאמינה שלחסר ניסיון יקח הרבה יותר זמן "להשלים את הפער" ולהגיע למצב של סקס טוב מאשר לבעל ניסיון.
אז כן, כשמדובר בסתם דייט, ועל אחת כמה וכמה דייט מאתר הכרויות / שידוך / פייסבוק וכל השטויות האלה, כלומר מדובר באדם שאין לי כל היכרות מוקדמת איתו- נראה לי לגמרי לגיטימי לפסול על חוסר ניסיון. כמובן שכל זה לא תקף לסיטואציה בה אני מפתחת רגשות לאדם מסוים שכבר נמצא בחיים שלי ומעוניינת לפתח איתו קשר רומנטי- במצב כזה אני מניחה שאהיה יותר סלחנית.

בכל אופן, אני בכלל לא חושבת שרק בחורה לא איכותית תפסול מישהו על חוסר ניסיון. אני לא מאמינה שאני צריכה להתפשר על חיי המין שלי, ואם הם גרועים (בין אם משום חוסר ניסיון ובין אם משום הסיבה הנפוצה יותר, שהבן אדם הוא פשוט סקס גרוע ושום דבר לא יעזור לו) אני חושבת שזאת סיבה לגמרי לגיטימית לסיים מערכת יחסים.
האם זה עושה אותי בחורה לא איכותית?

Surrealistical

New member
הדעות הקדומות

עושות אותך לבחורה לא איכותית. נניח ומישהו אומר לך שהוא בתול ואת מחליטה לסיים איתו את הקשר כי את מאמינה שהסקס איתו לא יהיה טוב. אז מה בעצם קורה בפועל? את סיימת קשר עם מישהו כי האמנת שלא יהיה לכם סקס טוב בלי שום ביסוס מאחורי האמונה הזאת. נתת לדעות קדומות להכתיב את מעשיך וזה בפני עצמו דבר שבן אדם איכותי לא היה עושה.
זה כמו שמישהו יצהיר שהוא לא יוצא עם רוסיות כי הוא מאמין שמי שרוסיה היא זונה. אולי זה ייתפס כדוגמא יותר קיצונית כי יש כאן גם גזענות אך היא מתבססת על אותו ההגיון.
שלא לדבר על כך מהמעשה הזה מראה על כך שלא באמת יש לך איזשהן רגשות כלפי הבן זוג ולא מובן בכלל למה יצאת איתו. במקרה כזה לבן אדם כזה עדיף באמת להפגש עם מישהי יותר רצינית. ובמילה רצינית אני מתכוונת מישהי שתצא איתו כי היא באמת מעריכה ומחבבת אותו.
ולא מובן לי למה את חושבת שבן אדם שיש לו יותר ניסיון מיני הכוונה שהוא יהיה יותר טוב במיטה. בשביל שבן אדם יהיה טוב במיטה הוא צריך להיות קשוב לבן הזוג שלו - לניסיון מיני אין שום קשר לזה. וכמו שהצהרתי לפני זה: לרוב הסטוציונרים, אלו ששכבו עם מלא בחורות, הם הגרועים במיטה.

C l u e

New member
אז ברת'ור פתח ניק נוסף, הבנתי..

אני אשמח אם "תסבירי" לי מה ההבדל בין אדם שהוא סקס גרוע לבין אדם שנראה ממש רע. הרי אם הייתי אומרת שפסלתי מישהו בגלל שהוא נראה ממש רע, זה לא היה מציק כאן לאף אחד.
מה ההבדל בעצם?
ולא, הפתרון הקל הוא לא להגיד שמראה רע לא ניתן לשנות. לצורך העניין, בואי ניקח דוגמא של אדם עם הגיינה ממש רעה- לגמרי אפשר לשנות את זה, סה"כ ללמוד לצחצח שיניים פעמיים ביום, להתקלח, לשים דיאודורנט וכו'. בדיוק כמו שלגמרי אפשר להשתפר במיטה.
האם היית יוצאת עם אדם בעל היגיינה מזעזעת ומחכה עד שילמד להתקלח כל יום?
כל עוד את לא עונה תשובה חיובית לשאלה שלי את יוצאת צבועה.

C l u e

New member
הבהרה:

כשאמרתי "אני אשמח אם תסבירי לי מה ההבדל בין אדם שהוא סקס גרוע לבין אדם שנראה ממש רע", לא התכוונתי להשוות בין חסרי ניסיון לבין אנשים שנראים רע או אנשים עם היגיינה גרועה. הכוונה הייתה לתהות על ההבדל מבחינת קריטריון פסילה- מה ההבדל בין לפסול אדם על היגיינה רעה לבין לפסול אדם על חוסר ניסיון מיני?
אני כותבת בפורום הזה מהרגע שנפתח ורואה את עצמי כחלק אינטגרלי ממנו, וכמובן לא מזלזלת באף אחד מהחברים בו, בעלי הניסיון או מאותגרי הניסיון.

Lee Rock

New member
אני אסביר איך אני רואה את זה

אדם שיראה רע , יראה כך גם כשתהיו ביחד תקופה. אדם שמזניח את עצמו, בהכרך מעיד על האישיות שלו, וגם אם תשכנעי אותו להתרחץ, את תצתרכי לשבת עליו על הראש (כי זו האישיות שלו).

לפסול מישהו חסר נסיון יותר דומה ללפסול מישהו שרק עכשיו לוקח שיעורי נהיגה למשל מחשש שהוא יהיה נהג רע (חוץ מזה שאת צריכה ללמד אותו
)

אז כן יש הבדלים מבחינת קריטריון לפסילה. עדיין לא אומר שלא לגיטימי לפסול על תכונה שלא נוח לך איתה, כל אחד ואחת עם ההעדפות שלהם.
רק בבקשה להוציא את הסטיגמות מחוק לזה.

Surrealistical

New member
ממש לא

אני לא אענה לך תשובה חיובית ואני בהחלט לא אצא צבועה.
בן אדם מבוגר אמור לדעת מעצמו איך לנהל את חייו. זה לא תפקיד הבן\ת זוג ללמד בן אדם בוגר איך להתנהל בחייו האישיים. שזה כולל - יחסים עם חברים, עבודה ובהחלט היגיינה. כמובן שיש עוד פרמטרים...
אלו דברים שניתנים לשינוי ואם אותו אדם לא מעוניין לשנות אותם אז מדובר בחוסר התאמה בסיסי בין אנשים. שלא כמו חוסר ניסיון מיני - דבר שלא רק שנכפה על אנשים (ולא, אני לא מדברת על אנשים א-מיניים שבוחרים בזה) אלא גם לא מעיד שום דבר על אותו האדם.

C l u e

New member
חוסר ניסיון מיני נכפה על אנשים?

אני לא מסכימה עם האמירה הזאת. אנחנו בוחרים איך לנהל את חיינו. אני לא אומרת שאדם חסר ניסיון בחר להיות חסר ניסיון, אני בטוחה שהרוב היו מעדיפים לצבור ניסיון. אני פשוט אומרת שלהציג חוסר ניסיון כגזירה משמיים זה שגוי לדעתי- כאילו אותו אדם הוא קורבן תמים של הנסיבות ושזה לגמרי לא "באשמתו". אני לא מסכימה עם זה. אנחנו צריכים לקחת אחריות על החיים שלנו ועל הסיבות שהובילו אותנו למקום בו אנחנו נמצאים, גם אם המקום הזה הוא חוסר ניסיון.
בנוסף, לדעתי חוסר ניסיון (מיני או זוגי) מעיד בהחלט על האדם. בדיוק כמו שתואר אקדמי מעיד על האדם. כל פרט ופרט במאפיינים האישיים שלנו, למעט פרטים מולדים כמו גובה וכו', מעיד על מי שאנחנו ועל המסלול שעשינו בחיינו.
ברור שיש הבדל בין היגיינה לבין חוסר ניסיון מיני, אבל לדעתי לעבור אדם עם תהליך שהוא לומד לשמור על היגיינה תו"כ זוגיות ולעבור עם אדם תהליך שהוא צובר ניסיון מיני תו"כ זוגיות זה לא כזה דבר ששונה ביסודו. אני יכולה לקבל את זה שיהיו יותר אנשים שיסכימו לעבור עם אדם תהליך של צבירת ניסיון מיני- אני לא אחת מהם, ואין עם זה שום דבר פסול. אלה לא דעות קדומות משום שחוסר הניסיון של הפרטנר משפיע עלי באופן ישיר, וזכותי להתעקש שהפרטנר שלי ידע מה הוא עושה במיטה. זאת בכלל לא שאלה של דעות קדומות.

Surrealistical

New member
אבל זה ממש לא משנה

על כמה זה "באשמתו". הנקודה התחתונה שזה לא קורה מבחירה. אותם האנשים היו מאוד רוצים לצבור ניסיון מיני או זוגי אך לא מצליחים מסיבות אלו ואחרות. בכלל לא ניתן להשוות את זה לאדם שלא מצחצח שיניים או לא מתקלח. לא רואה שום דמיון בין להתחיל להתקלח ובין ביטוי אהבה או קרבה ומשיכה במערכת יחסים.

רואה, את עוד פעם מציגה דעות קדומות. ואם כבר זה הדבר שהכי מעיד משהו עליך בתור בן אדם - תואר אקדמאי לא מעיד כלום על אדם, ממש ממש כלום. זה אפילו לא מעיד על היכולת שלו להרוויח כסף מאחר ואני מכירה אנשים שסיימו קורסים ומרוויחים הרבה ואנשים שסיימו תואר ולא מצליחים למצוא עבודה במקצוע שלהם.
בכל מקרה, זו זכותך להתעקש ואת כמובן גם תעשי זאת. כל בן אדם שונה ואת בחיים לא תוכלי לדעת איך חוסר ניסיון מיני של מישהו מסויים ישפיע עליך, ולא מובן לי למה את חושבת שהעובדה שלא שכב עם אף אחת אומרת שהוא לא יודע מה הוא עושה במיטה. ההכללות האלו מראים על כך שלא משנה כמה תגידי שזה לא, אלו בהחלט דעות קדומות.

למעלה