מהי החשיבות של נסיון מיני ?

אני מסוגלת לחשוב גם בעצמי

וגם אני התרשמתי שאתה מרבה לעסוק בהגדרות אבסולוטיות לכאורה של "טבעי" ו"טוב".
לרוב אתה לא מתבסס על ממצאים מדעיים, נורמות חברתיות, או דתות קיימות, אלא על ההגיון הפנימי הייחודי שלך.
לדעתי, ייסדת דת חדשה

Berethor

New member
היגיון פנימי ייחודי כן

אבל אני בהחלט מתבסס גם על דברים מדעיים ואמונות קיימות, אבל מפעיל גם שיקול דעת, ולא מקבל כל דבר אלא רק את מה שנראה לי נכון. בנוגע לעניין הגובה יש לזה ביסוס מדעי, אצל חיות רבות כמו גם אצל האדם הזכר גדול מהנקבה, לכן זה מאפיין מיני טבעי. לכן זה שזה יהיה הפוך נראה לא בסדר, זה שיש נשים שגבוהות מגברים, עדיין בממוצע גברים גבוהים יותר וזה מאפיין מיני וגברי בולט זה שגבר גדול יותר ואמור להיות גדול יותר. לכן אני מעדיף שבת זוג שלי תהיה נמוכה ממני(לא חייב בהרבה), כי אז באמת נראה כמו גבר ואישה ולא כאילו היא הגבר. זה גם לא דרישה שהיא קשה לביצוע בהתחשב בכך שאני 181, אז מעטות הן הנשים בארץ שגבוהות ממני, ככה שזה אפילו לא פרמטר שאני מרבה לציין מרשימה של הדברים שחשובים לי שהיו אצל בת זוג. אגב זה גם בגובה וגם במשקל גבר אמור להיות יותר, פשוט גובה יותר חשוב, כי הוא לא ניתן לשינוי, בעוד שמשקל פחות קריטי כי הוא דבר שניתן לשינוי גם באופן טבעי. על עניין שגבר גדול מאישה את מוזמנת לראות את זה גם כאן.

http://he.wikipedia.org/wiki/גבר

זה גם ידוע מדעית שהמין האנושי

הוא לא מונוגמי. אולי מונוגמי סדרתי, אבל ממש לא מונוגמי לכל החיים.

Berethor

New member
מונוגמיה זה משהו שהוא יותר מנטלי

מאשר פיזיולוגי. הבדלים פיזיולוגים הם עלו שחשוב לקבל אותם כמו שהם. לאנשים יש אישיות שונה, וזה בסדר. אם המין האנושי לא מונוגמי איך את מסבירה שמונוגמיה תפסה כל כך חזק בחברות רבות. איזה סיבה גם יש לאנשים להיות לא מונוגמיים, אחרי הכל הרצון לשכב עם כמה שיותר אנשים הוא לא מוצדק, הרי כל מה שאפשר לעשות עם הרבה נשים אפשרי לעשות גם עם אישה אחת. זה מבלי לכנס לבעיות המוסריות, האנושיות והבריאותיות של להיות כל פעם עם מישהו אחר. בכל אופן את זה שגבר ואישה שונים מבחינה ביולוגית צריך לקבל כמו שזה, שאר הדברים ניתנים לוויכוח. עם זה שאני גבר אני שלם, עם התירוצים של אנשים לא מונוגמיים באישיות שזה כאילו דבר טבעי, אני לא מסכים.

קשה לי להאמין שאתה לא יודע

שמונוגמיה היא תופעה חדשה יחסית.

אני ממש לא מנסה להטיף בעד/נגד מונוגמיה, אני האחרונה שאטיף פה בעד "טבעיות" (אלהורית, כן?
).

אבל המין האנושי, בדומה לשימפנזות ולגורילות, אינו מונוגמי מטבעו.
ברוב החברות האנושיות התפתחה פטריארכליה, שממש לא הייתה מונוגמית, אלא פוליגמית. הסיבה ברורה - גברים דומיננטים השיגו לעצמם יותר נשים, וכך הבטיחו לעצמם קיום יותר צאצאים. גברים פחות דומיננטים לא זכו לזיווג.

באלפי השנים האחרונות, חלק מהדתות והאידיאולוגיות הביאו להתפתחות נורמות מונוגמיות, אבל גם בחברות המונוגמיות ביותר שקיימות, המונוגמיה אינה "טבעית". היא נאכפת ע"י שלל חוזים, איסורים, וסנקציות על אלו שמפרים אותה, ותמיד יש כאלה שרוצים להפר אותה. זאת בניגוד לחיות מונוגמיות באמת, שאצלן אין שום צורך בחוקים האלה.

Berethor

New member
לא יודע כמה היא חדשה

היא הייתה קיימת גם בעת העתיקה, אומנם לא במקומות כמו המזרח התיכון שאכן הייתה נפוצה בו פוליגמיה, עד היום, אבל באירופה למשל, עד כמה שידוע לי ביוון העתיקה ורומא העתיקה הייתה מונוגמיה. עד כמה שידוע לי גם ביפן שעד לפני כמה מאוד הייתה מנותקת לחלוטין מהמערב הייתה מונוגמיה. לגבי חברות פרהיסטוריות, כמובן שאני לא יכול להיות בטוח לפה או לשם. בכל אופן זה לא משנה, אם להיות מונוגמי או לא זה משהו שניתן לבחור, אם להיות גבר או אישה זה משהו שנולדים איתו. לכן אני לא מבין איך מדיון על הבדלים טבעיים וביולוגים בין גברים ונשים עברת לדיון לא מונוגמיה פה. ההבדל בין אנשים מונוגמיים ואנשים לא מונוגמיים הוא לא על בסיס מיני עד כמה שידוע לי, למרות שיש גברים שחושבים שלהם מותר ולנשים אסור. אני כמובן לא מקבל מוסר כפול שכזה.

ביוון העתיקה גם הייתה הומוסקסואליות

איך הגעתי לנושא מונוגמיה: אתה נתת הסברים ביולוגיים מדוע זה "טבעי" שגבר יהיה 100% סטרייט, גבוה מהאשה, לא אוהב אנאלי וכו'. אני התייחסתי לחוסר הטבעיות של מונוגמיה מבחינה ביולוגית ואבולוציונית. מנגנונים חברתיים שכופים מונוגמיה לא רלבנטיים לעניין הזה.

בקיצור: זו בחירה שלך להיות מונוגמי. אין עם זה שום דבר רע, ורבים יאמרו שזה ראוי להערכה. אבל אין שום קשר לטבעיות.

Berethor

New member
אף אחד לא כופה מונוגמיה בחברה שלנו

מי שלא מונוגמי שלא יכנס לזוגיות נורמלית ויתחייב לכללים שלה. שימשיך להיות סטוצר או יכנס "לזוגיות" פתוחה או יזיזות.

טום גיא

New member
מונוגמיה זה קטע שתפס בחברה

בכמה אלפי שנה האחרונות, טווח זמן שהוא זניח לחלוטין בראיה אבולוציונית. אחד ההסברים להתפתחות הזו קשור ליכולת הטכנולוגית שלנו לייצר הרבה יותר משאבים מאשר פעם, וירידה משמעותית בתמותת התינוקות. היום עדיין יש תרבויות רבות בעולם שהן לא מונוגמיות. אפילו ביהדות, חרם דרבנו גרשום זה משהו שקיים בסך הכל כ-1000 שנה.

Berethor

New member
כן אני מודע לכך שהיהדות לא הייתה מונוגמית

וזה שהאסלאם עדיין פוליגמי וסביר להניח שגם ישאר ככה תמיד. הנצרות דווקא כן היית מונוגמית מאז ומעולם, והיא זאת שכנראה השפיעה על היהדות להשתנות בנושא הזה. באופן כללי הנצרות דת הרבה יותר שוויונית ביחס ליהדות או האסלאם.

Berethor

New member
עוד פעם את עם העיוותים שלך

זה שגבר גבוה מאישה זה מאפיין מיני טבעי, לכן לא צריך שוויון בדבר הזה, אלא זה טוב כמו שזה, אם זה הפוך הגבר לא נראה גברי לידה. אני לא נגד הבדלים מיניים טבעיים, אחרת לא הייתי סטרייט, אני בעד שוויון בדברים שאפשר ועדיף שיהיה בהם שוויון, וגם בעד התאמה. אם את לא מסוגלת להבין את זה, בעיה שלך.

Berethor

New member
ודרך אגב

נמוכה זה יכול להיות גם בקצת, לא שאני מעוניין בפערים של שמיים וארץ או במישהי גמדה.

dori78

New member
right back at you, buddy

לא כתבתי שזה בסדר או לא בסדר להעדיף את מה שאתה מעדיף.
לא פירשתי אותך, לא הבעתי דעה על הדברים שכתבת.
הזכרתי לסתוונית את הדברים שכתבת, ואליהם התייחס Lee Rock.

בפעם הבאה שאתה מאשים אותי בתוקפנות ו"עיוות", אתה מוזמן לקרוא את עצמך שוב.

Berethor

New member
מושלמות וטבעיות עדיף שיחפפו זה לזה

בדיוק כמו שמישהו שיפה טבעית, או יופי ובריאות עדיף שילכו ביחד, למשל מראה אנורקסי שהוא לא בריא הוא גם לא יפה לדעתי.

Berethor

New member

אכן זה ניסיון שונה לגמרי. אני גם מאמין שעדיף הרבה פעמים עם אדם אחד מאשר פעם אחת עם הרבה אנשים. זה גם אחת הסיבות שאני מאמין שיזיזות עדיפה ביחס לסטוצים, וזוגיות עדיפה ביחס ליזיזות.

למעלה