מה דעתכם

זה לא משנה את העובדה

שהנשיא הזה הוא אדם קטן, נלעג ובזוי. גם אם יתנצל אלף פעם, הביטוי המקובל הוא לתאר את מצבו הוא: "אבן שזרק טיפש..."

ינקידוד

New member
הנשיא לועג לדתיים.

השיטה החילונית היא להיות סקפטי, לבדוק לפני שפולטים, רק בשיטה הדתית אין מקום לדעה שונה וכול מי שלא מאמין תינוקות שבויים.

ינקידוד

New member
מסורתי

אתה עשית גזירה שווה, אז יאללה או שתגנה את שניהם או שתעקוף את פורז מימן. למה אתה לא עונה?

masorti

New member
הנה תגובתי לדברי הנשיא...

כאן. דבריו של פורז היו חמורים פי 1000 מדברי הנשיא, הן בתוכנם והן בכוונת האומר. פורז הגדיר את כל הדתיים כשוטים, ודבריו נאמרו בכוונת מכוון כדי להשפיל את אותה דתיה ולבזותה ברבים.

ינקידוד

New member
לקח זמן, היה קשה להתמודד

היינו צריכים לעקם לך קצת את היד מאחור, ובסוף ענית - הוא צודק !

lala897

New member
הוא צודק?

אז מה אתה עושה פה??? באת לדון אם אנשים, כדאי שתכבד את דעותיהם וכדאי שתחשוב שאפשר לדון איתם בצורה ראציונלית.

masorti

New member
מותר לחלוק עליה, אבל לפי פסיקת...

הרה"ג אברהם פורז שליט"א, היא אינה מסוגלת לדון בשום דבר באופן רציונלי. אז מה הטעם לקיים איתה (או עם יתר דתיי הפורום) בכלל דיון?

פורום זה

נועד לפי הצהרת ההנהלה ליצור הידברות בין חילונים לדתיים. אז יכירו הם את הצד הרציונלי.

lala897

New member
לא.

פורום זה נועד להידברות. אני בטוחה שכל הדתיים פה רוצים להידבר עם מישהו שמעריך את דעתם ולא שמנסה ללמד אותם מהו הצד הראציונלי ומכאן אפשר להסיק מה אתה חושב על הצד הדתי. אתה לא חחיב להסכים, אתה חייב להבין לשם הידברות שאתה לא היחיד שמדבר בצורה ראציונלית ונבונה.

כמו-כן

אין אדם כותב בפורום על מנת שאנשים יאהבו את דיעותיו (התקופה הזאת שהייתם פה אוסף גרופיס' של מתנדב והייתם מקבלים פה פתחון פה בלתי מוגבל נגמרה וד"ל).

lala897

New member
אתה פשוט מגזים.

מאיפה אתה שואב את כל התסכול הזה כלפינו?

לדעתי תינוקות שנשבה הם דווקא החרדים

החרדי הממוצע הוא הנשבה, אין לו אסורו עליו להפתח לעולם החופשי, אסרו עליו לקרוא "ספרים חיצוניים" ואסרו עליו לשוטט באינטרנט. לחילוני כל הדלתות פתוחים.

מתנדב

New member
יוחנן, אתה לא הבנת את ההגדרה של

תינוקות שנשבו, הרי ברור לכולם שתינוקות שנשבו זה מה שאני וסופר מן הסברנו, בזה אין מחלוקת, אז מה הקשר כרגע אם לדתיים יש יותר חופש או שלחילונים יש יותר חופש?, קודם צריך לדעת מהי ההגדרה של תינוקות שנשבה.. וסופרמן בעיקרון אתה צודק, לגביך ולגבי אותם משפחות שהזכרת....

dean4

New member
אבל

ההגדרה תינוקות שנשבו, שעברו שלא במודע על הדת היהודית, גם כן מתייחס בברור לחופש בחירה. וככזה לחרדים אין אותו. (די אם אבהיר שלבן-נוער בן 22 רבניו ומשפחתו עוד קובעים לו אם מי ישודך).

lala897

New member
סתם שתידע--

הרבה "בני נוער" ו"בנות נוער" חרדים קובעים לעצמם עם מי הם ישודכו.

TJSBZ

New member
תינוק שנשבה

הוא ביטוי סלחני למדי. כלומר, האדם לא חוטא במתכוון, הוא פשוט לא יודע את אשר הוא עושה. אלא מה? שסלחנות היא נקודת מבט מתנשאת: "לא נורא, חמודי, פשוט לא הבנת". זה אומר שבעיני כבוד הנשיא חופשיים הם אנשים שאין להם שיקול דעת יותר מלתינוקות, וזה אומר שהוא חושב שאינם יודעים את אשר הם עושים. לו אני יועצתו לענייני תקשורת, הייתי מייעצת לו להתפטר אחרי הטחת עלבון שכזה. אני יכולה רק לדמיין את גודל המהומה אם הוא היה מתבטא באופן דומה נגד החרדים, או אם נשיא צרפת היה מתבטא כך נגד היהודים. קבל עם ופורום אני מצהירה שאינני תינוקת ומעולם לא נשביתי. אני יודעת את אשר אני עושה ובחרתי בדרכי במודע ומתוך כוונה תחילה.

למעלה