מה דעתכם

מתנדב, לא הבנת את ההגדרה של

נבערות, הרי ברור לכולם שאנשים נבערים הם אנשים שלא נחשפו לתכנים לימודיים אחרים. אז מה הקשר אם החילונים בממוצע יותר משכילים, נאורים בענייני תרבות, מדע וכו'. והדתיים יותר משכילים בלימודי קודש, אבל ריקים בלימודי חול ? עם יד על הלב העגלה של מי ריקה ?

התולעת 1

New member
אתה שואל העגלה של מי ריקה?

ומה אם מסורת בת 3300שנה? כידוע לך שהעגלה של החרדים מלאה בת 33000שנה

vizini

New member
לא, יש בה מטען שגילו 3300 שנה.

אפילו היין המשובח ביותר יבאיש אחרי 3300 שנה.

dean4

New member
תולעת

לא מספיק לך שנקטלת בפורום "חופש", אתה חוזר לומר את דבריך סרי הטעם כאן?

פלסטיק

New member
איגרת לאחי היהודי האהוב על נימוס../images/Emo70.gif

לכל אלה שאומרים לי שהם אוהבים אותי כי הם אוהבים את כל אחיהם היהודים: אני וחילונים רבים אומרים לכם שאנחנו לא אוהבים שקוראים לנו תינוקות שנשבו, שזה נראה לנו כינוי גנאי. מדוע אתם מתעקשים להמשיך להעליב אותנו? אם אדם שחור בארה"ב רוצה להקרא אפרו אמריקאי ולא כושי סמבו תמשיכו להעליב אותו ולהסביר לו שאפילו בתנ"ך כתוב כושי ולכן הוא צריך לקבל את זה באהבה? אם חילוני יראה לכם בהגדרות מילוניות ואינצקלופדיות כי נכון לקרוא לחרדי "טפיל" תקבלו את התואר הזה באהבה? קחו עיצה ממני (בחינם, מה אכפת לכם?). לבוא לבן אדם ולקרוא לו טמבל (כל כך מטומטם שאפילו לא מסוגל להבין שהוא טמבל ורחמנות עליו כי זו לא אשמתו) זו לא דרך טובה לקירוב לבבות ופתיחת דו שיח מגשר. זו לא דרך גם אם תתפלפלו פלפולים ותסבירו לו שהוא לא צריך להפגע. הלכות רבות נפסקו "מפני דרכי שלום", ציבור גדול מבקש ממכם לא לקרוא לו בכינוי שהוא רואה בו כינוי גנאי, כל כך קשה לכם לחדול מכך?

sarav55

New member
לא יעזור לכם-האמרה נכונה

אתם תינוקות שנישבו מאז הקמת המדינה שוטפים לכם את המוח שדת זה סמים ואתם מפחדים מזה אם הייתם מבינים את המשמעות של הדת וה' יתברך כולכם הייתם חוסים בצילו של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא ישתבח שמו.

לא יעזור לך

אין לנו צורך ב-יהוה, בישו ובמוחמד. הם אינם מהווים פאקטור במשוואות המתארות את הטבע, ואינם משפיעים בהוא זה על אורח חיינו. מוזר לי איך מישהי כמוך באה ומטיפה מוסר על השכלתם של אחרים.

dean4

New member
וואלה?

אתה בעצם מנסה לרמוז לי שמוחמד וישו קיימים ולאו דווקא אלילך הקדושים בצלם? ואוו.. ממש התפתחות לקראת שילוב בחברה הפתוחה.. אז רק סבר את אוזני, מתי בדיוק צפיתה בטקס אלוהי השנה שאתה מדרג את אלילך במקום הראשון ומתחתם את אלילי שאר המדינות?..

פלסטיק

New member
על זה בדיוק דיברתי ../images/Emo10.gif

דרך אגב, איך היית מדרגת את רמת הידע שלך בכתבי הקודש?

tamarhp

New member
שרה, די

הם מבקשים שתפסיקי! בלב תקראי להם איך שתרצי, אבל לא כאן ע"ג הפורום! כמו שאת לא רוצה שיעליבו אותך, אל תעליבי אותם! בבקשה!

פלסטיק

New member
עכשיו צריך לשלוח את זה לנשיא

הנשיא אמור להיות א-פוליטי. הנשיא אמור לנסות לייצג את כל שכבות החברה בארץ. לכן עזר ויצמן שאיננו שומר שבת הקפיד מאוד לא לנסוע ברכב השרד בשבת. לא בגלל שהוא חושב שהוא צריך לשמור שבת אלא משום שעזר ויצמן ידע שהוא נשיא של כל תושבי המדינה ולא רק של יוצאי חיל האויר (למשל). לעומת זאת קצב כנראה שוקל לחזור לפוליטיקה (כמו נבון בשעתו) והוא כבר מתחיל במסע השמצות והתחנפויות.

למעלה