מה ההיגיון העומד מאחורי הנצרות?

lion 7

New member
איפה כתבתי שיוסף אחיין למרים?

תקרא שוב את הדיעה השלישית , ותיקון לעצמי נכון עאלי=האלי,עוד דבר אתה לא הבנת שבמתי הבליט שושלת מלוכה, ובין אלה שלא תאמו את לוקס היות ומתי נצמד לנצר דוד ושלמה, לוקס התחיל מנתן.. הבהרה אחרונה: מרים קראו לה בת עאלי בבשורות.

אמונה באלוהים

lion 7 כבר ענה לך ספציפית בנוגע לשושלות. אבל שוב אני רוצה להחזיר אותך לעיקרון. בספר עזרא ובספר נחמיה מופיעים רשימות של אנשים שעלו מבבל לארץ ישראל. ניתן לראות שלמרות שישנם שמות דומים ברשימות, בכל זאת קיים הבדל בין הרשימות. שוב, ניתן לטעון שזה מוכיח חוסר אמינות, או שניתן לצאת מנקודת הנחה שישנה סיבה הגיונית לכך. בכל מקרה, אם אתה מאמין באלוהים, אז עליך לקבל את המרות של דבר אלוהים - לפחות את התנ"ך. יש הבדל בין סתירות ובין שקר. הסתירות אינן מצביעות על חוסר אמינות אלא על נקודות ראות שונות - אותה המטבע משני צדדים. במה מתבטאת האמונה שלך באלוהים?

SupermanZW

Well-known member
אני דאיסט

אני מאמין שאלוהים הוא מתכנן היקום והגורם הראשוני להיווצרותו. אופי היקום מחייב לדעתי מתכנן, אחרת לא ניתן להסביר איך מהמפץ הגדול (וגם מהאפשרויות האחרות שהועלו בתיאוריות המתחרות) נוצר יקום מסודר, ללא מתכנן היינו מצפים להיווצרות כאוס. כמו כן לא ניתן להסביר בצורה המניחה את הדעת ללא יציאה מנקודת הנחה לקיום ישות רוחנית ראשונית (דהיינו אלוהים) את קיומם של גורמים לא פיסיים ביקום כגון תודעה, רגשות, מחשבות, אינטואיציה, טלפאתיה, כאבי פאנטום וכו', יש הטוענים שמקור כל אלה בכימיה, אך עדיין אין הסבר מפורט והגיוני לגבי איך יכולה הכימיה להיות אחראית לכל אלה כאשר יש אלה אינם משפיעים באופן כימי על הגוף (כידוע השפעה כימית היא דו כיוונית). אם ברצונך ללמוד על אמונתי ועל הפילוסופיה העומדת מאחוריה כנס לאתר http://www.deism.com .

דאיזם

אז אם אלוהים קיים, בוודאי שתסכים איתי שיש לו מה להגיד. אני מבין שלפי האמונה שלך,האלוהים בו אתה מאמין הוא אל פסיבי, שלא מתערב במה שקורה (זה לפחות הרושם שאני מקבל ממה שאני קורא על דאיזם). אם כך, זה כאילו שמדובר על הורים שמביאים ילד לעולם, ונותנים לו לעשות ככל העולה על רוחו מבלי להתערב. במצב כזה, יש משהו לוקה בחסר והם אינם יכולים וגם לא ראויים להיות הורים. העניין הוא שאלוהי ישראל הוא אלוהים שאכפת לו מה שקורה בעולם! הוא לא תמיד מתערב מיידית, אך הוא אלוהים ריבון שיש לו תוכנית ויש לו דרישות מוסריות מהאנשים.זאת בדיוק הסיבה שאלוהים שלח נביאים לעולם. האם לפי אמונתך, עליך לתת דין וחשבון לפני בורא העולם?

SupermanZW

Well-known member
אז זהו, שהוא לא צריך להגיד כלום

הוא ברא אותנו כך שתהיה לנו האפשרות להבין בעצמנו כיצד לחיות, הוא ברא אותנו עם מוסר טבעי (האבחנה הטבעית בין טוב ורע אשר לצערנו יש אנשים שבוחרים לפעול בניגוד לה, אך לא ניתן לטעון שאינם מודעים) ועם אינטיליגנציה שמאפשרת לנו ללמוד ולהבין את המתרחש סביבנו. הוא יצר אותנו באופן מושלם כך שלא יהיה לו הצורך להתערב, שהרי לו היה לו צורך להתערב זה היה אומר שמה שיצר לא תקין ולכן יש צורך לתקנו. את הדין והחשבון אני נותן כל חיי, אין מדובר כאן על בפניו או שלא בפניו כי לכל מעשה יש תוצאות והשלכות שעימן צריך להתמודד ולחיות, על כן הקונספט האמיתי הוא סיבה ותוצאה ולא שכר ועונש אך בכל זאת טוב גורר טוב ורע גורר רע (לטווח הארוך). כל ספרי הדתות נכתבו ע"י אנשים בעלי אינטרסים שונים ובכולם סתירות פנימיות ובעיות שאינן מתיישבות עם ההיגיון וברובן יש גם ציוויים בלתי מוסריים, אחדים מהם הוזכרו גם בפורום זה (למשל הציווי ביהדות לסקול פרוצות), לכן כדי לנהוג נכון על אדם להשמע לקול המוסר האנושיי הטבעי שלו ולא לחפש בדתות צידוקים למעשיו המוסריים או הבלתי מוסריים, נוצרנו כך שיש בנו אבחנה מובנית בין טוב ורע ועלינו להשתמש בה ולבחור בטוב.

ומה יהיה אחרי המוות?

אז מה לפי אמונתך יהיה גורלך אחרי שתמות? האם אתה מאמין בחיים שלאחר המוות? האם אתה מאמין שתתצטרך לתת דין וחשבון לפני הבורא?

SupermanZW

Well-known member
איני יודע מה יקרה אחרי מותי

איש אינו יודע מה יקרה אחרי מותו. בכל מקרה למעשינו יש תוצאות שאנו רואים בחיינו, יתכן שיהיו השפעות גם לאחר מותנו אך את זה אין אנו יכולים לדעת בינתיים, כשנמות נדע.

SUPERGOL 1 0

New member
שום היגיון

איזה יהודי חלאה התחרפן והמציא דת חדשה ובגללו נרצחו המשפחה של סבא וסבתא שלי בשואה .

junior gong

New member
היהודי " שהתחרפן " סופרגול10

היה יהודי שעשה ניסים, היה יהודי שהקים מתים מהקבר, ריפא עיוורים, ומצורעים, והטיף רק לאהבה שלום וסלחנות בין אנשים, ליהודי הזה היה רצון חזק שתושבי העולם יכירו את אלוהים שברא אותם ויתקרבו אליו במקום להתרקח ממנו ולהכפיש את שמו, ליהודי הזה היו כוחות שהשקיטו סערות והטיפו לנתינה אור ואהבה, היהודי הזה אהב אפילו את שונאיו ועזר להם, היהודי הזה היקר מכל אדם שנולד אי פעם בעולם הקריב את רוחו תמורת תשלום לאבינו שבשמיים על כל חטאיך בעולם הזה על מנת שרוחך לא תישרף בגהנום, היהודי הזה שילם בדמו, בגופו, וברוחו בישבילי ובישבילך ובישביל כל מי שמאמין בו ועושה כדבריו, היהודי הזה רוצה רק בטובתך אפילו אם את שונאת אותו, אז איך את יכולה להגיד דבר כזה עליו? אני אגיד לך איך, כתוב בברית שהמשיח ייצא מהעם היהודי, אבל עמו שלו לא יכיר בו וידחה אותו. ובבקשה בבקשה אנחנו מנסים לשמור כל כבוד מסויים בפורום היות והוא מתעסק בדבר שהוא כל כך רגיש לאנשים מסויימים, זה לא המקום והבמה לאימרות כאלה, אני מאוד מצטער לשמוע על סבתך וסבך אבל זה שקם גרמני מטורף והרג עם, לא אומר שזה צריך לשקף את הדת הנוצרית, המטורף הגרמני הזה עבר על כל חוקי הדת הנוצרית.

SupermanZW

Well-known member
המטורף הגרמני לא היה נוצרי, הוא היה

פאגאני, הוא הטיף לגרמנים להלל את האלים הגרמאנים (טאואטונים) העתיקים ואף השתמש בסמלים פאגאנים בהזדמנויות שונות.

NorthernStar

New member
גם לא נכון

היטלר לא היה פגאני, שהרי לא הייתה לו טיפת כבוד לאדם ולטבע. הוא עשה שימוש במוטיבים פגניים מחד, ורתם את הכנסייה הלותרנית לצרכיו.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמבחינתי הטלר יכול להיות

אדם שאחזו בו רוחות שטניים, ושמכר את נשמתו לשטן, הוא יכול להיות הרבה דברים אבל בטח לא נוצרי מאמין

SupermanZW

Well-known member
טוב, אז הוא לא היה פאגאני, הוא היה

סתם מטורף שלדתו אין שם.

Serpent Axis

New member
היה ועוד יש לה שם

נאציונל סוציאליזם. הוא לא המציא אותה, הוא פשוט היה הנביא והמשיח שלה. עד היום, אתה תראה את חסידיו הקולניים מרימים את הידיהם בגאווה פרמיטיבית וזועקים בכל קולם "זיג הייל", "הייל היטלר". אגב, לראות חלק מהקופים האלה ברוסיה זה מצחיק כמעט כמו שזה עצוב. תאר לך שבעוד 30 שנה אתה תראה ישראלים שעומדים וצועקים "הייל אחמדינג'אד" (בעצם, הם לא יעשו את זה - רוב האנשים פה לא באמת יודעים איך לבטא את השם הזה). בעצם אנחנו לא רחוקים מזה, נטורי מה-שמה כבר עשו את הצעד הראשון.

Serpent Axis

New member
כולכם טועים בקשר להיטלר

להיטלר לא הייתה אוריינטציה דתית בכלל. מחד, הוא לעג לפגאנים (ע"ע מיין קאמפף) ומאידך לנוצרים. היטלר די בז לכל הדתות, הנאצים דחו את המוסריות המקובלת. מה היטלר כן עשה? הוא פנה לאלמנטים שמרניים בגרמניה דרך פרופוגנדה שערבה סמלים עממיים, האדרה של "גזע האדונים" ועוד כל מני שטויות שהוא עצמו לא האמין בהם אבל גרמו לכל מני חמומי מוח בלי השכלה, כסף או מגורים מסודרים ללכת אחריו כמו קופים. אבל אני לא עושה עמו חסד - גם משכילים שהתגלו כמטורפים שבילו שנים בבית משוגעים הפכו לנאצים בעמדות בכירות. אבל נעזוב את החבר'ה הנחמדים האלה עכשיו, היטלר תמיד אמר שבעזרת "ההתלהבות [הוא] מוביל את ההמון אבל את ההגיון [הוא] שומר למעטים". היטלר לא היה "פגאני" יותר משהיה "נוצרי" ולא היה "נוצרי" יותר משהיה דרוזי, בסדר? הוא היה פוליטיקאי, לפוליטיקאים אין דתות - לפוליטיקאים יש מאמינים
פגאנים ונוצרים כאחד סבלו תחת מגף הברזל שלו. אגב, פגאניזם לא באופן מיידי שווה ל"כבוד לאדם ולטבע". אהמ, מדובר בפרופוגנדה ניו-אייג'יסטית שמכנה את עצמה "הפגאניזם החדש", כאשר באופן פרקטי יש בינה לבין "פגאניזם" מעט מאוד במשותף. סביר להניח שהפגאנים האמיתיים היו בוודאי רודפים אחרי הפגאנים "החדשים" וסוקלים אותם. "פגאניזם" בימינו היא תנועה היפית-ספיריטואליסטית-בגרוש משונה, הפגאנים המקוריים היו בעלי תפיסה "מוסרית" מאוד שונה. נורדי מאמין אדוק, למשל לעולם לא היה מעז להפר שבועה, לפגוע באיש שבט לשווא או לשקר לידידיו... אבל כל מי שנמצא מחוץ "למחנה" שלו? ניתן באופן חופשי לרצוח, לשקר, לאנוס, לבזוז, להקריב (אם אתה במקרה באזור שבו מבצעים קורבן אדם - מנהג נדיר הרבה יותר בסקנדינביה ממה שחשבו בעבר) ומה לא. כך יוצא שנורדי ישמור על מנהגי הכנסת האורחים והשבועה שלו מכל משמר, אבל לא תהיה לו בעיה להיטבל ולהעמיד פנים שהוא הופך לנוצרי כדי שהגנרל שתפס אותו ואת חבורתו בוזזים באזור, ישחרר אותם וייתן להם לחמוק עם האוצר (זה באמת קרה, איזה נסיך דני או נורווגי עשה את זה יותר מפעם אחת ובכל פעם הנוצרים נאלצו לטבול אותו ולהאמין לו... וכל פעם הם קיבלו במקרה הטוב, את הכומר שלהם שוחה חזרה מהספינה הויקינגית החומקת אל עבר השקיעה. במקרה רע, את הכומר שלהם צף בחזרה).

Biblerule

New member
היטלר

אסף מוטיבים וסממנים של סגידה וכבוד לאלי סקנדינביה לצד שיטות מיסטיות שתרגל ויחד אסף גם פולקלור ומיסטיקה מדתות אחרות. הנאציזם שלו היא דת פגאנית אקלקטית משונה. גזע ארי בני האלים,סאמבלה ארץ האלים, סמלים וסממנים שונים, טקסים מיסטיים ואסטרולוגיה והקשר שלו גם לכל מיני מכשפים למינהם(וגם קבוצות מכשפים שחלק מהם פעלו כביכול בצורה אקדמאית). ובתיבול קונספירציה (אם זה הביטוי הנכון) גם ליום שבו הוא התאבד יש סוג של משמעות פגאנית.

Biblerule

New member
פספסתי

אבל תראה, אני מתייחס להיטלר כסוג של מכשף פגאן.. ולמה? הסיפורים עליו ממכריו וכאלו שלחמו איתו בצבא. שמע קולות שעזרו לו להתחמק מפצצות ואש האויב.. ההתעסקות הרבה שלו במיסטיקה ופולקלור סקנדינבי. ההתחברות עם מיסטיקנים וקבוצות שונות לא את כולם אני זוכר. הוא אומן ולימדו אותו היפנוטיסטים וכו'.. ראו בו כגואל גרמניה. אסטרולוגיה.. קבוצות אקדמאיות כגון אגודת ת'ול הארורה. החיפוש שלו אחר סמבלה אטלנטיס וכו' ושאר אגדות. האמונה בגזע הארי בני האלים (ומבחינה "מדעית" הגזע המפותח ביותר) וחיפוש מקורותיו. אולי הוא באמת כפר ברוב הדברים האלה ורצה רק לעשות רושם וסוג של שטיפה או חיזוק הלאומנות הגרמנית אבל זה שהוא משתמש בסממנים הללו זה נראה לי קצת יותר מאתאיסט פשוט שרוצה להחזיר את העם הגרמני לשורשיו. אז אולי היטלר לא היה באמת מכשף או פגאן או שניהם (ואני אמרתי שהוא מכשף פגאן מכיוון שרוב ה"פגאנים" בימינו הם מכשפים) אך כל עוד אני רואה שהוא אימץ לעצמו את הסממנים האלה והקשרים שלו והתמיכה שלו בקבוצות ויחידים כאלה זה נראה לי די הגיוני שזה מה שהוא היה.

Serpent Axis

New member
אז אנא עבור על ההודעות שלי פה לגבי

היטלר. היטלר לא היה פגאן וגם לא מכשף - האוקולטיזם הנאצי היה נחלתם של הימלר והפסיכי ההוא קרל מאריה ויליגוט שירד מהמפה ברגע שגילו שהוא בילה את מרבית זמנו במוסד לחולי נפש לפני שהצטרף למפלגה הנאצית. הן את התחמקותו מהפצצה עוינת בתקופת מלחמת העולם הראשונה ואת העובדה ששרד נסיון התנקשות קטלני הוא שייך בפומבי להשגחה עליונה (אבל מכתביו עולה שהוא עצמו לא ממש האמין בדברים כאלה). היטלר בז לפגאנים, הוא עשה שימוש בסמלים עממיים ומיתיים כדי להאדיר את הגאווה הלאומית, אבל הוא פנה בעיקר לאלמנטים שמרניים בעמו (קרי, נוצרים אדוקים). היה להיטלר יותר חשוב לעודד גרסאות מעוותות של הנצרות מאשר סגידה פגאנית (לה הוא בז בכתביו). הפגאנים הגרמניים בתקופתו סבלו מאוד מרדיפה. חלק ממנהיגיהם גם נשלחו למחנות ריכוז והשמדה.

למעלה