מה לדרך הלוחמים ולאהבה בין בני זוג?

Seeker68

New member
תודה ../images/Emo140.gif

לפי מה שזכור לי, קסטנדה היה מיועד להיות נגואל של הקבוצה הצעירה, ממשיכת דרכה של קבוצת דון חואן. בכל מקרה שניהם ידעו שהולך להיות שינוי גדול בדרך. קיצוני זה בעיניים שלי וביחס לחיי העולם הזה. גאולה? בחלום פעם עפתי על גבו של נשר, אולי זוהי הגאולה?...

ibag

New member
אולי

אני לא כל כך יכולה להבין כל עוד אין לי מושג מה עבר עליך בזמן המעוף.

קשרים זוגיים

תחילה אציין שלא קראתי את ספריו של קסטנזה אבל אני עוקבת אחרי הפורום כבר כמה זמן ולפי הלך הרוחות אני יכולה להסיק במה מדובר. לנושא שעליו שאלת, אינני יכולה לענות לך בבירור, אם כי אני יכולה לעלות בפניך מספר נקודות שיעזרו לך לגבש דעה. לאן שאני לא מסתכלת אני רואה שכל קשר שמתחיל מוכיח את אותו הדבר - שהוא עתיד להסתיים. פיזית או רגשית אז אולי בדיוק בגלל זה לא צריך לבזבז את הזמן על הוכחה חוזרת ונישנית. שנית, תמיד מדובר בכך שדווקא את התובנות הגדולות מקבלים מהלבד. כי אולי בביחד אנו מקבלים מטען רגשי שבגללו אין אנו...

המשך..

יכולים לגשת בראש צלול אל התובנה אותה אנחנו מחפשים. היות ואותו מטען רגשי גורר איתו בין השאר זיכרונות ותפיסות (לא בהכרח נכונות) שעלולים להסיט אותנו מדרכנו אל התובנה. מדרכנו אל הרצון הטהור לנו אישית ואינו מושפע מהסביבה או מכל דבר אחר. אשמח בתגובתך, זוהי אכן שאלה מעניינת.

רשף כשף

New member
תודה

עזרת לי לפתח דרך חשיבה שלא היתה בי קודם. בהחלט מעניין! נשאלת שאלה מהו הרצון הטהור שלנו? אצל לוחמים טולטקים הרצון הטהור הוא לחתור אל החופש. התעלתה והוסיפה דוניה סולדד באחד הספרים שאין לה שום בעיה לפגוע או להפסיק חייו של לוחם למען המטרה הזו. כלומר- שאצל לוחם בודד בדרכו אל החופש, כל האמצעים מקדשים את המטרה. ואני שואלת- מה קורה כשאנו איננו בודדים? האם דון חואן שולח אותנו לחיי התנזרות ובדידות על מנת להשיג את המטרה?

השקפתו של דון חואן..

יש לי הרבה תהיות וספקות אודות האספקטים השונים לפיהם דון חואן הורה ללכת בדרך הלוחם. ומאידך, אולי דרך הלוחם אינה מתאימה לכל אחד.. והכי חשוב, הבעיה היא בכלל בהגדרת המושג `חופש` והאם הוא באמת נחוץ בימינו שלנו.

רשף כשף

New member
נכון, מהו חופש באמת?

לדעתי אדם יכול להיות חופשי בתוך כבלים כאשר הוא מודע לכבלים ול"הסכמים עליהם חתם". נראה לי שחופש לפי דון חואן הוא חופש גם מגוף פיזי (איבוד הצורה האנושית) וחופש מהמוות, ובכלל חופש מכל מה שהעולם הפיזי מייצג (טונאל). אני בכל אופן עדיין לא הגעתי למקום שבו אני מעוניינת בחופש מהעולם הפיזי.

פעם שאל אותי מישהו חכם מהו חופש

לדעתי. עניתי לו שחופש הוא לעשות את הדברים שאני רוצה. ואילו הוא אמר שחופש הוא לא לעשות את הדברים שאני ל-א רוצה. האם זה אפשרי בימינו שלנו? אולי רק ע``י התבודדות. הרי ששם אנו נקיים מחובות לאחרים ואדונים לעצמינו. אבל בסופו של דבר אין אנו יכולים להתבודד לגמרי ואמיתות גם הן, סופן להשתנות, מה שנכון פעם, לא בהכרח נכון היום. מה שכן, באפשרותנו לצמצם קשרים ולהוריד משמעותית מהתלות שלנו באחרים. דבר שיכול להגדיל את מרחב הפעולה שלנו. ואולי הצעידה שלנו לא תהיה מהירה כ``כ כמו בהתבודדות מוחלטת אבל עדיין נתקדם.

אשכר

New member
איבוד הצורה האנושית(../images/Emo70.gif)

לפי מה שקראתי בספר, "הצורה האנושית" זה משהו שונה לגמרי מאשר "הגוף הפיזי" (גם "התבנית האנושית" היא שונה לגמרי מ"הגוף הפיזי"). ראי כאן http://www.sundancevideoonline.com/secondringofpower.html חפשי את המילה MOLD חופש הוא דבר יחסי, לדעתי. עצם העובדה שיש לך משהו (מודעות, אנרגיה, זנב, דעות) מגביל אותך במשהו. אני אומר את זה בגלל סיבה פרקטית: השאיפה שלי לחופש היא במסגרת מי שאני, ומה שאני יכול. אני לא יכול לעוף בתלת מימד המוכר בלי עזרת מכשירים. אני לא מכיר אפשרות כזאת. החופש שלי, לפיכך הוא בגבולות אחרים. אולי אני יכול להעביר את עצמי למקום אחר באמצעות חלימה או משהו, אבל זה לא נקרא לעוף. הסברתי?

נו? מהו חופש?

לדעתי שאת לא מבינה מה זה חופש לפי ההגדרה הטולטקית (של דון חואן, לדוגמה). אין חופש ממוות זה ממש לא לקוח מתפיסת העולם טולטקית.... לפי הטולטקים יש אקסיומה: המוות זה הדבר היחידי הוודאי ביקום. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 זה אולי לקוח מהאשליות שהאדם חי בתוכם שהוא אינסופי... ושיש לו "את כל הזמן שבעולם".

רשף כשף

New member
אז מה קורה בעצם

למי שמצליח לברוח מהמוות? לברוח זו לא מילה מתאימה להתל במוות.

אז אחד לא מצליח לברוח מהמוות

כך שמיותר לענות "מה קורה בעצם" במצב שלא קיים. מה זה " להתל במוות"?

רשף כשף

New member
אין לי ציטוט מדוייק להביא לך

אבל מצאתי הסבר בדברי משתמש בשם אינקה שכתב בפורום: "דרך הלוחמים גורסת כי השתחררות מן המגבלות על התודעה מאפשרת לשמור על רציפות ולא להתפרק כתוצאה מן המפגש עם האינסוף. זהו "מוות" אלטרנטיבי אשר אמנם אינו מכיל גוף אך מכיל עצמיות מתמשכת - "הקשב השלישי"... מוות הוא מצב ביניים של המודעות המתפרקת. מודעותו של הלוחם שומרת על רציפות תוך הכלת האינסוף." למיטב הבנתי (רשף כשף), החופש הוא חופש ממגבלות התודעה וממגבלות הגוף הפיזי. כך שבעת המוות, הגוף מת אך ההוויה נשארת חופשיה. עכשיו בטח תשאל מה זה הוויה. חח

קשה לי לדעת מה כוונתו של "אינקה"

ולא רואה טעם להתייחס למה שמישהו אחר כתב. ובכל זאת אתייחס קצת: ה"קשב השלישי" אם קיים זה לא בריחה מהוות. בדרך עם לב לא מנסים/רוצים/חותרים להשתחרר מה"תודעה". מוות הוא לא מצב ביניים, מוות זה הסוף הטבעי לכל דבר שקיים... כל דבר שקיים יש לו התחלה וסוף. (זו אקסיומה טולטקית) את כותבת חופש הוא חופש ממגבלות התודעה וממגבלות הגוף הפיזי הטולטקים אומרים שחופש זה הנזלת נקודת הכינוס, זה לצאת מהתפיסה המקובעת והסלקטיבית שיש לרוב רובה של האנושות בימינו. הטולטקים כלל לא עושים את ההפרה של גוף-נפש או גוף-תודעה, אם כבר עושי הפרדה זה בין הידוע הלא ידוע והלא ניתן לדעת, או "הפרדה" בין נגואל לטונל. בשביל טולטק "מגבלה" או "מגרעת" הם הפוטנציאל להתפתח. את צודקת מ-100% ... מה אומר המושג שמאחורי המילה "הוויה" אצלך? בעת המוות היצור מת, והוא מת כל כולו, עם כל כולו.... זו אחת מאבני היסוד של הפילוסופיה (השימושית) הטולטקית... זו הסיבה שהטולטקים לפני הרבה שנים, לאחר שהבינו שהיצור שמת מת עם כל כולו, והוא לא חי עם כל כולו חיפשו טכניקות/עשיות/אפשרויות לאפשר לאדם לחיות עם כל כולו.

רשף כשף

New member
מה שיש לי בדמיון זה

שלוחם ללא רבב רוקד את ריקוד המוות המוות "מוותר" לו (כי הריקוד היה מרשים ומרגש
) והוא לא נשאב בחזרה אל הנשר, אלא הולך ל"מקום אחר", אבל בלי הגוף הפיזי. ההוויה זה מה שיש כאשר הגוף הפיזי מסיים את תפקידו. לא יודעת מה ה"מקום האחר" הזה.... מההודעה שלך אני מבינה שמה שיש לי בדמיון הוא לא נכון.

מה שיש לך בדמיון

זה מה שאת מדמיינת... .כך לא תביני את דרך הידעיים, את הידע הטולטקי.... "תפקידו" של הנשר זה לתת ולקחת בחזרה מודעות. הוא לא שאוף אבק קוסמי שמחליט לוותר על פינה מסויימת ... ההוויה זה מה שיש כאשר הגוף הפיזי מסיים את תפקידו. זו ההגדרה שלך ל"הוויה"? זאת אומרת שאין הוויה כל עוד יש לך בעלות על גוף .... מעניין להבין מה הכוונה שלך (ותרשי לי להזכיר לך שמנקודת מבט טולטקית החלוקה הזו כלל לא קיימת). לא מבין כעת יותר מלפני קריאת ההודעה שלך מה זה "הוויה".... את מוכנה לעזור לי?

למעלה