מה לדרך הלוחמים ולאהבה בין בני זוג?

תרשי לי להכנס כאן לשירשור....

1- "דרך הלוחם" בהחלט לא מתאימה לכל אחד. 2- "הכרחי" להגדיר את המשמעות של המילים שאנו משתמשים.... יש יותר "חשובות" ביניהם נמצאת המילה חופש. 3- תלוי בהגדרה שלך למילה חופש אם הוא נחוץ או לא בימינו.

אשמח לקבל הפנייה לספרים.

לא זכור לי (מקריאת הספרים) שדון חואן השתמש במילה "מטרה"... אצל לוחמים טולטקים הרצון הטהור הוא לחתור אל החופש. לא נראה לי... הפנייה לסםר תעשור לי לבדוק אם אני טועה או לא. נראה לי גם שלא הבנת את דוניה סולדד, "לוחם" לא הורס חיים ולא צורות חיים.

fire snake

New member
רשף

אענה לך כרגע בתצצית התמציתיות; בכוונה שהמשך יבוא. דון-חואן ושושלתו פעלו בעולם הנתון במלחמה. עולם שלאחר אסון. עולם כלא. הם ויתרו על הכל הכל הכל - על צורת האדם - עצם זהותם - כדי לדבוק בתפקידם בלחימה. בדומה לגיבורי "חמישה שבועות בכדור פורח" של ז'ול ורן שחתכו את הסל ונאחזו ברשת כדורם הפורח המנוקב, כדי להצליח להגיע מעבר לנהר וכך להתחמק מפרשי האוייב שרדפום. בעולם שלפני האסון, בשבטי השרף כמו בשאר השבטים והבחרות, קשרי אהבה זוגיים היו הבסיס לכל השאר - תפקידים היו בזוגות, האהבה הזוגית היתה הדבק שליכד את השבט כמו את המשפחה. החורים האנרגטיים בעייתיים לפני היציאה לשמש ("למסע") - בחיים האחרונים (מתוך 15) אכן נמנעו (במידת האפשר - וגם בלי זה הסתדרו) מלהוליד ילדים. אהבה היא המניע ללחימה - המניע האישי של הלוחמים ה"מקצוענים". אין מניע אחר. כל עוד חיים על האדמה, אהבה בין בני זוג היא מרכזית ומכרעת. לפני סגירת התמהטפה רוב הזוגות שמרו אמונים זה לזו במשך כל קיומם על האדמה - זה הרבה זמן ומשכי-חיים. והם עשו זאת מתוך אהבה - לא שום חובה. איזו עצמה יכולה אהבה לאסוף בתקופה כזו! כמה מעט אנחנו כאן ועכשייו יודעים על אהבה!

רשף כשף

New member
היי

קשה לי עם ההודעה שלך מכיוון שיש בה היסטוריה שעדיין לא נתקלתי בה. הגיוני שדברים בפועל קורים תחת נסיבות מסויימות. אבל ההיסטוריה הספציפית הזו, שהיא ברורה ובהירה לך, עבורי לא אומרת דבר...

fire snake

New member
את זה שאל כבר המשורר...

אהבה זה פוטנציאל בין שתי הילות ("ביצים נוגהות"). זה מה שעושה אהבה (מצוטט ממכתב אהבה קלאסי): "your presence keeps me young and energized." אהבה מלבה את האש. (תשאלי "מה זה אש?" ואחר כך "מה זה מה?" ו"מה זה זה?" נשאיר את כרגע זה באינטואיטיבי.)

רשף כשף

New member
../images/Emo6.gif תודה

אני מבינה "אהבה מלבה אש" גם אם לא בצורה אליה התכוונת

מותר לי לענות ...

גם אם אני לא מגדיר את עצמי כ"לוחם"? 1- לא זוכר באיזה מהספרים של קרליטוס הוא כותב על נגואל (חוליאן?) שזיין על שמאל ועל ימין... כל מה שאפשר...כך שמתברר (שוב) שכל אחד קורא ומבין את מה שהוא רוצה ולאו דווקא את מה שכתוב. 2- יש הבדל בין להתנזר (מינית) לבין ליצור קשריים זוגיים. 3- לא נראה לי שבספרים של דון קרליטוס מוזכרת כלל המילה "הילה"? מה דעתי על: א- קשרים זוגיים: תלוי בסיטואציה. ב- לא נראה לי שדון חואן התנזר מקשרים זוגיים, הרי הוא היה נשוי (או לפחות כך כתוב בספרים). ג- איך אני נוהג בנושא הזה? לא חושב שאף אדם "נורמלי" יכול /מוכן לענות על זה כאן. ד- לא, זוגיות לא מפריעה לי בשום דבר (כשהיא קיימת). ה- האם הוויתור על אהבה בין בני אנוש הוא צעד הכרחי בדרך הלוחמים? לא. (בהנחה שכשאת אומרת "דרך הלוחמים" ואני אומר "דרך הידעים" אנו מתכוונים לאותו הדבר). אגב, ה"בעיה" היא לא "קשרים" אלא ה"היקשרות"...

רשף כשף

New member
תודה! אז: בוא נדבר על "היקשרות"

בקשר לשאלה ששאלת: "הילה" - הכוונה: ה"ביצה" המוארת סביב הגוף הפיזי, שאני נוטה לדמיין אותה כמו הילה אנרגתית. האם הבעיה לדעתך היא בהיקשרות רגשית? אני יכולה להבין כיצד הקישרות רגשית גורמת לבזבוז אנרגיה. אני יכולה להעיד על עצמי שמהות הקשרים הזוגיים (זוגי = כל מערכת שלי מול מישהו אחר- חבר, בוס, חברה, אמא, אבא, אח...) בחיים מבוססת על רגש. אני מתקשה לדמיין קיום מערכות זוגיות בחיי ללא היקשרות רגשית.

כולם מדברים ...

על קשר, אף אחד לא מדבר על היקשרות.... פשוטט צץ לי לראש, "כמו כולם מדברים על שלום אף אחד לא מדבר על צדק". ה"ביצה" לא מוארת סביב הגוף הפיזי... זו כנראה הסיבה שאת יכולה לכתוב הילה או ביצה כאילו שהם אותו הדבר. לא רק בקשרים זוגיים יש הקשרות.... יש גם הקשרות לדברים, למקומות, למצבים, למצבי רוח וכו'. קשה לי לדמיין זוג מוצלח שהקשר ביניהם מבוסס על הקשרות רגשית... קל לי לדמיין זוג מוצלח שהקשר ביניהם מבוסס על אהבה.

יש לי לפחות 2 הגדרות

של המילה אהבה. אחת לא אכתוב כאן... את השניה כתבתי בעבר.... אם תמצאי את יכולה להביא קישור. הנחה ראשונה: כששני יצורים נמצאים באינטרקציה אחד עם השני נוצר יצור שלישי (נקרא לו Y) הנחה שניה: אי אפשר להגדיר במילים בצורה מדוייקת את המילה אהבה, אבל אפשר בערך... תוך ציון של מאפיינים שלה. אהבה זה מצב שהיצור Y יותר "מוחשי/מוצק" גם כששני היצורים לא נמצאים אחד ליד השני. אהבה זה מצב שהיצור א' מקבל את היצור ב' כפי שהוא, בלי צורך ורצון לשנות אותו וההפיך. אהבה זה מצב שהחיים של ב' חשובים לא' יותר מהחיים של עצמו, וההפיך. אהבה קיימת רק בין 2 יצורים (לא פחות ולא יותר... אם קיים משהו דומה אז יש לו שם אחר). אהבה זה מצב שבו יש הדדיות, זאת אומר אם א' אומר "אני אוהב את ב' " אבל ב' אומר שהוא לא אוהב את א' אז זה לא מצב שנקרא אהבה. לדוגמא: היצור "יקום" מוכן לאהוב כל יצור שמרכיב אותו, אבל אהבה קיימת רק אם אותו יצור אוהב את היקום.

רשף כשף

New member
מצאתי משהו אחר (לא שלך)

"אהבה היא זה אשר ללא תנאי וללא גבול וללא צורך." את הפירוש הזה כתב ניל דונלד וולש (שיחות עם אלוהים) ואני לא מתחברת אליו. לא יודעת למה כתבתי אותו, אבל אם כבר כתבתי אז שיישאר. אולי בעתיד אבין. אני מבינה גם את הפירוש שלך לאהבה. תודה שהסברת לי. האם ב"אהבה" שלך גם המוות של ב יותר חשוב ל א יותר מהמוות של עצמו ולהיפך? או שרק החיים? אני יכולה להבין מה זה חיים על פי ההגדרה שלי, חיים זה אהבה. האם לדעתך יצור בלי אהבה מסוגל לחיות?

למעלה