מה עושים כשבן הזוג מתנגד להחלטה ?

oneofus

New member
לו הנערים היו חרדים הייתי מודאג

אבל כיוון שאלו נערים נורמטיבים - אני לא מודאג.
כשתהיה גדולה היא תישן אצל מי שתרצה. גברים או נשים.
אצלנו בבית ישנו בן ובת - חברים שהבחור לא יכול היה להגיע הביתה.
דיברתי עם הורי הבחורה - והם לא התנגדו. כל אחד קיבל חדר ובבוקר שניהם הלכו.

אני שמחה שאתה לא מודאג כי הם "בני טובים", אבל...

יש סיבה שהמושג הזה קיים... הוא בא לתאר את המעשים הלא טובים שמתברר שבני טובים בכל זאת עושים... בכל מקרה מאחלת לבת שלך שלא תיפגע.

oneofus

New member
לא ולא

בני טובים הם ילדים טובים עם חינוך טוב וגבולות.
יש בכל מקום כאלה שעוברים את הגבול. הסיכון הגדול ביותר הוא תאונת דרכים - כל השאר זה סיפורי סבתא .
הבת שלי צריכה להיות אחראית לחייה - וגם בני שיצא כרגע למסיבה 200 מטר מכאן.מי שקיבל חינוך טוב יביא את זה איתו. מי שמפחד "להיפגע" שילך לראות רופא!

אני בעד לא לקחת סיכונים מיותרים.

גם לא הייתי מייעצת לבת שלך ללכת לבד בסימטה חשוכה, אם היא יכולה להימנע מכך - אלא להעדיף מקום מואר וראשי יותר. סביר שלא יקרה לה כלום, אבל למה לא להעדיף את הדרך הבטוחה יותר, אם היא לא מאוד מפריעה לך בחיים? ההנאה הגדולה שלה בחיים היא לישון אצל ידידים שלה?

oneofus

New member
הכל אצלך קיצוני ופראנואידי

אני לא מפחד מסימטאות חשוכות- החיים זה לא הוליבוד.
אבל לשיטתך עדיף שתישן אצל ידיד או ידידה ולא תלך הביתה בלילה ...
הבת שלי עובדת מאוד קשה היא מקריבה המון בשביל ההצלחה. חברים בילויים ים ועוד.
שינה אצל חבר היא אילוץ! אבל מקבלים אותה יפה שם ואני לא רואה בזה בעייה.
מדוע אצלך הכל קיצוני: "הדרך הבטוחה ביותר" "לא מאוד מפריעה" "ההנאה הגדולה"
יש לך בעייה רצינית לדעתי בהבנת המציאות .
החיים הם לא פינות, הם יותר אפורים

שים לב שכששאלת, לא הצעתי שהיא תלך לבד בלילה.

הצעתי שהידיד יישן אצלה. ואם לא, אז שיסיעו אותה, ואם גם זה אי אפשר - שתיקח מונית (רצוי עם עוד מישהו אם אפשר. אגב, במקום שבו אני גרה נסיעות המונית מצולמות במצלמה להבטחת שלום הנהג והנוסעים זה מפני זה).
למה החבר לא יכול לישון אצלכם? מה יש אצלו בבית שמחייב ללמוד אצלו?
לנקוט בדרך בטוחה יותר כשזו לא טירחה גדולה ואין סיבה מהותית להעדיף את הדרך הבטוחה פחות זו לא קיצוניות. זו דרך חיים סבירה - וכנראה אחת הסיבות שתוחלת החיים של נשים גדולה יותר מזו של גברים.

סבבה, אז שהבת שלך תלך בסמטאות חשוכות כי פה זה לא הוליווד, ותלך לישון אצל ידידים כי החיים הם לא פינות. כאמור, מאחלת לה שלא תיפגע.

אגב, גם המשפט "אני לא מפחד מסמטאות חשוכות" הוא משפט שאם נאמר, סביר שנאמר על ידי גבר. אתה פשוט לא מבין את ההבדל בין ללכת ברחוב כאישה לבין ללכת ברחוב כגבר, מבחינת רמת הבטחון, וכו'. אבל כפי שהשרשור הוכיח, אין טעם אפילו לנסות להסביר לך. מבחינתך אישה שמתהלכת ברחוב מרגישה בדיוק כמו גבר, רק שמדי פעם מישהו מחמיא לה וממלא אותה אושר...

oneofus

New member
ישנים גם אצלנו

חיפה היא עיר בטוחה.
אני לא מבין את ההבדל. לאור הסטטיסטיקות.
ואני מסכים עם המשפט האחרון שלך

A לוןA

New member
רק הערה קטנה

הסטטיסטיקות העוסקות באונס מעידות על כך שכ-80% ממקרי האונס מתרחשים על ידי מכר של הנאנסת- לכן, סטטיסטית, הסיכוי שלה להיאנס (חו"ח) ע"י אותו ידיד שהיא ישנה אצלו גדול מהסיכוי שלה להיאנס בסימטה חשוכה. האונס ה"הוליוודי" של אישה ברחוב חשוך שמישהו קופץ עליה מהשיחים הוא מיעוט מבין מקרי האונס.

ברור. דיברתי על סמטה חשוכה

לאו דווקא בהקשר של אונס, וגם oneofus הבין את זה ושעבר על עצמו. מסוכן ללכת בסימטה חשוכה גם מסיבות אחרות, כמו שוד וכו', שגם בהן העובדה שאת אישה ולא גבר שעשוי להיתפס כמאיים יותר וגם מסוגל בפועל להתמודד פיזית טוב יותר עם המקרה (גם אם ההתמודדות היא בריחה - הוא לרוב רץ מהר יותר) מהווה פקטור בפחד.

oneofus

New member
אני יודע, אבל השאלה היא אם את מבינה את זה

אלה החיים.

oneofus

New member
לא, אני לא צריך לברר

כי הנושא שלנו הוא לא הטרדה מינית.

Berethor

New member
לפעמים הגבול שבין להתחיל לבין "להטריד" הוא עניין אישי לגמרי

אם אישה מעוניינת שתביט בא ותפנה עליה זה בסדר, אם היא לא מעוניינת שתביט בא ותפנה עליה "אז זה לא בסדר", עכשיו רק נותר לגבר ללמוד לקרוא מחשבות, או לסמוך על המזל.

או, לחילופין, אפשר להתנהג כמו בניו זילנד ופשוט לא לפנות לאף

אחת ברחוב כדי להתחיל איתה, אלא לעזוב את הנשים לנפשן.

למעלה