מה עושים עם אחים שקשה לאהוב?

spectacular

New member
אני מחנכת את ילדי

כמעט ורק על ידי דוגמא אישית, הכמעט בא בגלל הדיבורים והשיחות, חשובה לי מאוד הדוגמא האישית, עלי היא השפיעה המון.

טל ואביבה,בוקר טוב!

דוגמא אישית? על מה אתן מדברות? דוגמא אישית זה דבר כובל ולא גמיש,למרות שגם אני בונה על דוגמא אישית... דוגמא אישית "מחנכת" להתנהגות קיבעונית,ולדפוסי חשיבה שמצומצמים לאותה דוגמא.... אני לא לקחתי מהורי שום דוגמא אישית,מודה ומתוודה! פיתחתי את התנהגותי,הוויתי,אהבותי,תחביבי,ופיתחתי ערכים,לבד לבד... אני סבור שדוגמא אישית היא באמת כובלת,ואף פעם לא אהבתי את המשפט הנדוש ההוא: "קח ממני דוגמא אישית"....מי אתה בכלל...? יום טוב לכן. עוזי.

Deerest

New member
דוגמא אישית

זה לא מעשה שאתה יוצא בהצהרות עליו - אני עכשיו הולך לתת לך דוגמא אישית... או קח ממני דוגמא... וכיו"ב "דוגמא אישית" צומח טוב טוב על קרקע החיקוי של הילדים שלך. לולא הם היו מחקים, המושג "דוגמא אישית" כלל לא היה נוצר. לכן לפני כל מעשה שלך: צעקת "חמורררר" על הנהג שחתך אותך, מעבר באור אדום ברמזור, חפוז עם אשתך במטבח... זכור האויב רואה ומפנים !

DEEREST,למה אתה מעצבן?

כמה פעמים אתה יכול להיות צודק?
עוזי.

עכשיו אני מבין,אישה,למה התכוונת!

ואני כל הזמן התמקדתי,בעניין המיותר של לנסות לתת דוגמא אישית,באופן מכוון! עוזי.

סמסרה1

New member
עוזי

לידיעתך, בדרך כלל (לא תמיד) אבל בדרך כלל אנשים שכבר גדלו קצת מוצאים עצמם מתנהגים בדיוק אבל בדיוק כפי שהוריהם התנהגו, ולמרות שהם הבטיחו לעצמם שהם עצמם לא ינהגו כך. ואיזה מזל יש לי, שמה שלמדתי מהורי המקסימים הם רק דברים טובים וחיוביים למרות שבצעירותו התמרדתי. אתה יודע מה, חבל שלא לקחתי עוד דברים מהם אלא באמת יש דברים ש"בניתי" אחרת, ולאו דוקא יותר טוב.

../images/Emo45.gif

אני שמח על הזכרונות הטובים שלך,ותמיד זה עושה לי טוב,רק לשמוע... גם כשזה לא מתקשר אלי,כיף לשמוע שלמישהו אחר,יש זכרונות טובים! היום לקחתי איתי לראשונה את הילדה, ל ע ב ו ד ה ! שיהיו לה זכרונות! שמח בשבילך עוזי.

סמסרה1

New member
תהנה מכל רגע...

עוזי בוקר מאחלת לך ואפילו מציעה, שאכן תשתדל להנות מכל רגע עם ילדייך, כי אין לך מושג איך הזמן טס, ואחר כך מה זה מתגעגעים לאותן התקופות, מתגעגעים בכאב. כל טוב לך עוזי

ולפעמים עושים

בדיוק ההיפך מההורים ומשנים.דווקא בדברים שהיו למורת רוחנו. הרי ילד שהוא כבר גבר לא מאמין שהוריו מושלמים וטבעי שירצה להיות אולי מושלם יותר וגם לשנות על פי דרכו. כל אדם מפרש את התנהגות הוריו על פי אישיותו ומתרגם את מעשיהם אחרת. לפעמים כשהילד כבר גדול אתה מתגאה דווקא בדרך הייחודית שמצא בחייו הבוגרים שלפעמים ממש רחחוקים מהדוגמא שנתת

spectacular

New member
דוגמא אישית-מתקיימת תמיד,

דוגמה אישית זה לא לעשות הצגה, זה לחיות לפי האמונה שלי , מובטח שילדי יבחינו וידעו לקלוט אם אני פועלת ,מחליטה ומבצעת בהתאם לאמונתי, ובהתאם למה שאני אומרת, יש לכך השפעה יותר משעות של הטפות מוסר, מה שיחליטו לעשות בעצמם זו הבחירה שלהם,

spectacular

New member
לא הבנתי את השאלה,

האם האחים שלנו שונים מהילדים שלנו? בעניין דוגמא אישית התכוונת? דוגמא אישית יכולה להשפיע על כל אחד, ולאו דוקא בקשרי משפחה קרובים.

דוגמא אישית יכולה להשפיע

רק אם אפתח את הדלת, ואסכים להכניס אותה לבית שלי. אם לא, אין סיכוי שזה ישפיע. ככל שיש קרבה יותר גדולה, לדלת הכניסה לבית, כך יש יותר סיכויים לתפוס את הדלת קצת פתוחה. זו הסיבה שהילדים לומדים הכי הרבה מההורים...הדלתות קרובות אחת לשניה, ויש יותר אפשרות של מעבר בין דלת לדלת. כמובן שאפשר לעמוד מחוץ לדלת עם סוכריה, ולהבטיח בכל מתוק ואוהב ש"תפתח את הדלת, אני אתן לך סוכריה, כי סבתא הידיעה לבקר אותך, כיפה אדומה"... לפעמים זו סבתא, ולפעמים זה הזאב.

רשיון להורות

אני בעד בית ספר להורות ורק מי שעובר את המבחנים יכול להיות הורה מה דעתכם? אני קוראת מכתבים כאלה ומתכווץ הלב

למעלה