טרגדיה
- דג טורף תוקף אותם והורג את קוראל וכל הדגים לעתיד, מלבד אחד שמרלין מחליט לקרוא לו נמו ולדאוג שלא יקרה לו שום דבר רע.
תמיד אם תהיה הורה חרדתי מידי הבן שלך יהיה מרדן יותר. (או חרדתי באותה רמה שזה גם רע)
- הזמן עובר, נמו רוצה ללכת לבית הספר, מרלין מתלהב פחות, הוא מתנהג כמו הורה הליקופטר ומבקש שהמורה ישגיח על נמו. מרלין נלחץ כאשר הוא מגלה שהתלמידים הולכים לחניון הסופי.
- נמו מסתנן עם קבוצה של תלמידים אחרים (ביום הראשון? ) והם נתקלים בסירה. נמו רוצה להתקרב אליה אבל מרלין תופס אותו ואומר לו להתרחק מהים הפתוח. נמו עושה למרלין דווקא ומחליט ללכת ואז הוא נתפס על ידי צוללן.
חחחח כריש צמחוני
- הם נתקלים בברוס הכריש (שלפחות מהפוסטר נראה כמו נבל), אנחנו מגלים לאחר מכן שברוס וחבריו הכרישים מנסים להיגמל מאכילת דגים.
ילד חכם.נמו נכנס לחכה ומשתמש בטריק שלמד כשהיה באקווריום. הוא אומר למרלין שכל הדגים צריכים לשחות למטה על מנת שהרשת תיקרע. כל הדגים ניצלים,
הללויהמרלין ונמו מתאחדים.
אחד הדברים המוזרים בעיני זה שלפעמים תפריט צמחוני כולל דגים.דבר אחד שאני חושבת שמעניין הוא שמדברים בסרט על כך שדגים לא צריכים להיות בשבי. בדרך כלל כשמדברים על אכילה מן החי מתייחסים בדרך כלל לבשר ולא לדגים. המחשבה הזו עולה לי כי אני מרגישה שבשנים האחרונות לא נעים לי לדבר על כך שאני אוכלת בשר לפעמים. כי אני מניחה שכולנו מודעים לבעייתיות בכך, אבל מרגיש לי שזה פחות המקרה אצל דגים. כלומר, אני מרגישה לפעמים בושה על כל שאני אוכלת בשר אבל אני אוכלת טונה ואין לי רגשות אשמה. אין לי פואנטה, סתם מעלה תהייה.
אחד התופעות העקומות של הסרט הזה זה שהמון ילדים לא קלטו את המסר ורצו דגי נמו משלהם, מה שגרם לעליה עצומה בציד של דגי ליצן וסיכון שלהם.דבר אחד שאני חושבת שמעניין הוא שמדברים בסרט על כך שדגים לא צריכים להיות בשבי.
אוי, נכון. אני זוכרת שקראתי על זה מבאס שהסרט בא להראות שזה רע לשים דגים בשבי אבל אנשים למדו ממנו ההיפך.אחד התופעות העקומות של הסרט הזה זה שהמון ילדים לא קלטו את המסר ורצו דגי נמו משלהם, מה שגרם לעליה עצומה בציד של דגי ליצן וסיכון שלהם.
זה נורא עצוב שהוא איבד הכל, ובגלל שנמו זה הדבר היחיד שנשאר לו מהמשפחה שלו, אז אני מאוד מבינה את החרדתיות שלו והדאגה המופרזת לנמו.בטוח שראיתי את הסרט הזה כשהייתי קטנה, אני בעיקר זוכרת יותר שדיברתי עליו עם חברים מאשר קטעים של ממש בסרט.
ההורים של נמו, קוראל ומרלין בונים את הבית החדש שלהם, יש להם 400 ילדים שעמודים להיוולד בקרוב, קוראל רוצה לקרוא לאחד מהם נמו.
- דג טורף תוקף אותם והורג את קוראל וכל הדגים לעתיד, מלבד אחד שמרלין מחליט לקרוא לו נמו ולדאוג שלא יקרה לו שום דבר רע.
- הזמן עובר, נמו רוצה ללכת לבית הספר, מרלין מתלהב פחות, הוא מתנהג כמו הורה הליקופטר ומבקש שהמורה ישגיח על נמו. מרלין נלחץ כאשר הוא מגלה שהתלמידים הולכים לחניון הסופי.
חחח אני זיהיתי את אלן דג'נרס מייד, אבל באמת יש דימיון ביניהן.
- מרלין נכנס ללחץ ומתחיל לבדוק איפה הסירה. הוא מוצא את דורי, דגה שכחנית שאומרת לו שהיא יודעת איפה הסירה. הייתי בטוחה משום מה שג'יין לינץ' מדבבת אותה אבל זו בכלל אלן דג'נרס ידעתי שהיא הייתה שחקנית פעם אבל לא היה לי מושג שהיא דיבבה.
חחח הקבוצה הזאת של הכרישים הצמחוניים - זה נהדר
- הם נתקלים בברוס הכריש (שלפחות מהפוסטר נראה כמו נבל), אנחנו מגלים לאחר מכן שברוס וחבריו הכרישים מנסים להיגמל מאכילת דגים.
חח זה מאוד הזוי שהיא יודעת לקרוא. אבל זה לא סרט להתקטנן על דברים לא מציאותיים.
- מרלין ודורי מאבדים את המשקפת, הם שוחים באוקיינוס ואז מוצאים אותה אבל פיראנה מאיימת עליהם. דורי נעזרת באור שבוקע מפיראנה ומצליחה לפנעח את מה שכתוב על המשקפת והם מצליחים לחמוק מהפיראנה.
זה קטע מצחיק שחלק מהחניכה זה שהוא צריך לעבור דרך הבועות והם מתייחסים לזה כמשהו נורא קשה ומפחיד, ו"הוא רק ילד..." ואז הוא עובר בלי בעיה.
- חבריו של נמו עורכים לו טקס חניכה ומגלים לו את התוכנית שבאמצעותה הם יכלו לברוח מהאקווריום.
הצבי ים גם מגניבים וחמודים מאוד.
- מרלין ודורי ממשיכים את דרכם בזרם יחד עם צבי ים. דורי מספרת לצבוני הים את מה שמרלין עשה, השמועה על מעשה הגבורה של מרלין עוברת בכל הים ומגיעה עד לשקנאים.
איך שדורי "מדברת לוויתנית"
- מרלין ודורי נתקלים בלווייתן שבולע אותם, הלווייתן עוזר להם להגיע לים הפתוח והם מגלים שהם בסידני.
השחפים הטיפשים שאומרים MY גם מצחיקים.
- שקנאי מהלהקה של נייג'ל לוקח את מרלין ודורי. נייג'ל מזהה את מרלין אבל מרלין ודורי מנסים לברוח. הם נתקלים בלהקת שחפים שמתכננת לאכול אותם ונייג'ל מצליח לשכנע אותם להיכנס למקור שלו.
זה קטע טוב!
- הדגים באקווריום משתמשים באותו טריק של האקווריום המלוכלך, הם מצליחים לברוח לים, הבעיה היא שהם תקועים בשקיות.
מזדהה.
- דבר אחד שאני חושבת שמעניין הוא שמדברים בסרט על כך שדגים לא צריכים להיות בשבי. בדרך כלל כשמדברים על אכילה מן החי מתייחסים לבשר ולא לדגים. המחשבה הזו עולה לי לראש כי אני מרגישה שבשנים האחרונות לפעמים לא נעים לי לדבר על כך שאני אוכלת בשר. אני מניחה שכולנו מודעים לבעייתיות בכך, אבל מרגיש לי שזה פחות המקרה אצל דגים. כלומר, אני מרגישה לפעמים בושה על שאני אוכלת בשר אבל אני כן אוכלת טונה ואין לי רגשות אשמה. אין לי פואנטה, סתם מעלה תהייה.
כן... לפי דעתי זה בכלל הזוי לצפות שילדים יבינו את המסרים המכוונים של סרטים כאלו בלי שיתווכו להם אותם.אחד התופעות העקומות של הסרט הזה זה שהמון ילדים לא קלטו את המסר ורצו דגי נמו משלהם, מה שגרם לעליה עצומה בציד של דגי ליצן וסיכון שלהם.
בית הספר חמוד, נכון? זו הכוונה שלך? כי לרגע חשבתי שהתכוונת שהמורה חמוד, חח.זה נורא עצוב שהוא איבד הכל, ובגלל שנמו זה הדבר היחיד שנשאר לו מהמשפחה שלו, אז אני מאוד מבינה את החרדתיות שלו והדאגה המופרזת לנמו.
הבית ספר של הדגים נורא חמוד עם המורה הסטינגריי הזה!
נכון, אני מסכימה. דורי היא מעין אתנחתא קומית לדעתי.חחח אני זיהיתי את אלן דג'נרס מייד, אבל באמת יש דימיון ביניהן.
בכל אופן, אני יודעת שאלן דג'נרס מקונסלת כי גילו שהיא היתה זבל לעובדים שלה או משהו כזה, אבל חייבת להגיד את האמת שהיא מבחינתי הדבר הכי טוב בסרט הזה. דמות מתוקה, מצחיקה, ותמימה בצורה נהדרת!
כל כך הרבה תרגומים ישראליים מוזרים.(רק למה תרגמו את השם שלה בכתוביות "דוגי" וגם למה תרגמו את השם של מרלין ל"בר-דג"? )
חחחחחובסוף איזה טיל ישן בים מתפוצץ ומעל המים עולה בועה קטנה בדיוק איפה ש"יושבים" שני שקנאים והאחד מהם חושב שהשני הפליץ ואומר לו בסרקסטיות NICE ועוזב
ובסוף מרלין "דיבר לוויתנית" והיא שאלה מאיפה הוא יודע.איך שדורי "מדברת לוויתנית"
אני דווקא התעצבתי קצת מלראות את הקטע הזה. כאילו נתנו סוף מתוק-מריר לסרט, הם הצליחו לברוח אבל הם לא חופשיים.זה קטע טוב!
(אני מקווה שהם ימצאו איזה דג חרב או כריש ידידותיים ויבקשו מהם לנקב להם את השקיות)
היית רוצה להיות צמחונית/טבעונית מתישהו אם אין בעיה בריאותית שמונעת ממך?מזדהה.
כן יש לי גם רגשות אשמה קצת על דגים, אבל פחות מאשר על בשר של חיות אחרות, ואין לזה הצדקה.
אז אני מאוד מקווה שלרוב הילדים שצופים בסרטי דיסני יש תיווך של מבוגר.כן... לפי דעתי זה בכלל הזוי לצפות שילדים יבינו את המסרים המכוונים של סרטים כאלו בלי שיתווכו להם אותם.
(דווקא אולי הרבה פעמים מה שקורה זה שהתת-מסרים, הלא בהכרח מכוונים ולא בהכרח טובים ורצויים, הם אלו שנקלטים, בלי שמודעים לזה.)
גם וגםבית הספר חמוד, נכון? זו הכוונה שלך? כי לרגע חשבתי שהתכוונת שהמורה חמוד, חח.
אני חושבת שבין היתר היה מסר שהורים חייבים גם לדעת לשחרר בשלב מסויים את הילדים ולקחת קצת סיכון, כי רק ככה אפשר לחוות את העולם וללמוד איך להסתדר בו ולהיות עצמאי ולפתח מסוגלות וכולי.אני מסכימה לגבי החרדה של מרלין לנמו, זה מאוד הגיוני. התכוונתי להורה הליקופטר לא כבתור ביקורת, פשוט לציין משהו שמאוד בולט בסרט הזה. אבל האם המטרה של הסרט הייתה להראות שמרלין צריך לסמוך על נמו? אני לא בטוחה אם זה ממש מדוייק, אני אשמח לשמוע את דעתך.
כמובן!אני בעיקר חושבת על הסיטקום של אלן שיצא בשנת 94, אני מניחה שאתם יודעים על איזה סיטקום אני מדברת? בעיקר קראתי עליו שהוא היה פורץ דרך מבחינה מסויימת.
אני מניחה שלא ידעתי מראש, אבל שגם זיהיתי מהר. כי הקול שלה והסגנון דיבור שלה מאוד מזוהה (בשבילי לפחות).בפעם הראשונה שצפית בסרט הזה, ידעת שזו אלן דג'נרס?
יכול להיות שבצפיה הראשונה זה גם ביאס אותי קצת.אני דווקא התעצבתי קצת מלראות את הקטע הזה. כאילו נתנו סוף מתוק-מריר לסרט, הם הצליחו לברוח אבל הם לא חופשיים.
ניסיתי במשך תקופה להיות טבעונית, אבל ב"ניסיתי" אני מתכוונת ללא הצלחההיית רוצה להיות צמחונית/טבעונית מתישהו אם אין בעיה בריאותית שמונעת ממך?
אז אני איתך באותה סירה.הרבה פעמים אני תוהה ביני לבין עצמי אם הופכים להיות צמחונים בשביל למנוע מחיות לסבול, האם לא כדאי להפוך לטבעונים? מצד שני, אני לא מרגישה שאני במקום שאני יכולה לתהות על זה כי אני לא צמחונית ולא טבעונית. ולמען האמת, לא יודעת אם אי פעם אוכל להיות, אני כן מקווה שאצליח לצמצם את כמות הימים שאני אוכלת בהם בשר.
יצא לי לאכול טופו במוקפץ וקינואה עם ירקות וזה באמת אחלה אבל לא יודעת אם אני מסוגלת לוותר (לפחות כרגע על בשר/דגים).
פול מקרטני אמר פעם שאם בתי המטבחיים היו שקופים, כולם היו צמחונים ואני מסכימה עם זה מאוד. אני זוכרת שיצא לי לקרוא פעם על התנאי של בתי המטבחיים וכל רגע חשבתי שזה מתסכל אותי שאין לזה פתרון או סוף טוב ושהעולם אכזרי, הקטע הבעייתי הוא שאני לא מסוגלת שעם כל הידע הזה, אני עדיין לא מסוגלת לעשות משהו אקטיבי לגבי זה.
בקיצור, כמו שאת רואה, אני מוציאה כאן את כל רגשות האשמה שלי לגבי אכילת בשר.
זאת הסיבה שזאת טעות להשתכן בקצה של שונית האלמוגים. מרלין טען שהוא דאג להם למקום יוקרתי עם נוף יפה. בעצם הוא השיג את השושנת ים הזאת (האמנומי) הזאת במחיר מוזל בגלל שהיא במקום מסוכן.ההורים של נמו, קוראל ומרלין בונים את הבית החדש שלהם, יש להם 400 ילדים שעמודים להיוולד בקרוב, קוראל רוצה לקרוא לאחד מהם נמו.
דג טורף תוקף אותם והורג את קוראל וכל הדגים לעתיד, מלבד אחד שמרלין מחליט לקרוא לו נמו ולדאוג שלא יקרה לו שום דבר רע.
קראו לזה בכתוביות "החניון הסופי"? זה מוזר.הזמן עובר, נמו רוצה ללכת לבית הספר, מרלין מתלהב פחות, הוא מתנהג כמו הורה הליקופטר ומבקש שהמורה ישגיח על נמו. מרלין נלחץ כאשר הוא מגלה שהתלמידים הולכים לחניון הסופי.
הקטע שנמו אפילו לא התכוון להתקרב לסירה לפני שמרלין מביך אותו ואז הוא באמת עושה לו דווקאנמו מסתנן עם קבוצה של תלמידים אחרים (ביום הראשון? ) והם נתקלים בסירה. נמו רוצה להתקרב אליה אבל מרלין תופס אותו ואומר לו להתרחק מהים הפתוח. נמו עושה למרלין דווקא ומחליט ללכת ואז הוא נתפס על ידי צוללן.
זה מאוד ידוע שאלן דג'נרס דיבבה את דורי. זה גם בטח קשור לפופולריות שלה שסרט ההמשך מתמקד יותר בה (לא ראיתי אותו, אני פשוט יודע שקוראים לו "מוצאים את דורי").מרלין נכנס ללחץ ומתחיל לבדוק איפה הסירה. הוא מוצא את דורי, דגה שכחנית שאומרת לו שהיא יודעת איפה הסירה. הייתי בטוחה משום מה שג'יין לינץ' מדבבת אותה אבל זו בכלל אלן דג'נרס ידעתי שהיא הייתה שחקנית פעם אבל לא היה לי מושג שהיא דיבבה.
הקבוצת תמיכה לדגים שמנסים להגמל מאכילת דגים זה גם מצחיק. ואז כשדורי מצהירה שהיא לא אכלה דג אף פעם והם מהללים אותה על זה.הם נתקלים בברוס הכריש (שלפחות מהפוסטר נראה כמו נבל), אנחנו מגלים לאחר מכן שברוס וחבריו הכרישים מנסים להיגמל מאכילת דגים.
מרלין נתקל במשקפת של הצוללן שרשום עליה משהו באנגלית. הוא ודורי רבים על המשקפת, מה שגורם לדורי להיפצע, ברוס מריח את הדם ומתחיל לרדוף אחריהם. הם מצליחים לברוח יחד עם המשקפת.
בסרט הזה דרלה היא בעצם הנבל הגדול שבסוף (או אולי זה בעיות זיכרון).נמו מוצא את עצמו בתוך אקווריום של רופא שיניים. הוא מתיידד עם שאר הדגים (וכוכב ים) ועם נייג'ל השקנאי. נמו מגלה שרופא השיניים מחליט לתת אותו (נמו) כבתור מתנה לאחיינית שלו, דרלה. אותה אחיינית כבר גרמה למותם של כמה דגים שהיא קיבלה כמתנה.
לא נראה לי שזאת פיראנה, זה מהדגים האלו שחיים עמוק בים ולכן יש להם תאורת חירום. לפיראנות אין כאלו.מרלין ודורי מאבדים את המשקפת, הם שוחים באוקיינוס ואז מוצאים אותה אבל פיראנה מאיימת עליהם. דורי נעזרת באור שבוקע מפיראנה ומצליחה לפנעח את מה שכתוב על המשקפת והם מצליחים לחמוק מהפיראנה.
התוכנית של גיל לברוח מהאקווריום כי לאחרים כבר אין אמונה בתוכניות שלו לברוח.חבריו של נמו עורכים לו טקס חניכה ומגלים לו את התוכנית שבאמצעותה הם יכלו לברוח מהאקווריום.
קצת בלגנת כמה דברים. הם אומרים למרלין לעלות על הזרם המזרח אוסטרלי שיקח אותו לסידני. ואז הם אומרים לדורי שבדרך הם יעברו בסוג של ואדי ומזהירים אותה שצריך לעבור דרך הואדי ולא מעליו. דורי כמובן שוכחת מה הם אמרו לה ולכן לא מזהירה את מרלין כראוי, אלא רק אומרת שיש לה תחושה שהם לא אמורים לעבור מעל.בינתיים מרלין ודורי מקבלים הכוונה מקבוצת דגים לשחות בזרם מסויים על מנת להגיע לכתובת שלהם. הדגים מזהירים אותם לשחות בתוך הזרם ולא מעליו. אבל מרלין לא מקשיב לדורי והם נתקלים במדוזות ומצליחים לברוח, למרות שדורי נפצעת.
יש להם תוכניות די מתוחכמות בשביל דגים. וזה שוב קצת מלחיץ כשנמו כמעט מת מהמשאבה.נמו מתכונן לתוכנית הבריחה מהאקווריום. הוא מצליח לסתום הפילטר בעזרת אבן שהוא מכניס למאוורר. הבעיה היא שהאבן זזה ונמו כמעט נשאב אל מחוץ האקווריום. החברים מצילים אותו ברגע האחרון וגיל מחליט לוותר על התוכנית.
הצבי ים מאוד נחמדים. אהבתי שעשו אותם כאלו היפים. וזה גם רגע למידה חשוב בשביל מרלין כי סגנון ההורות של קראש, צב הים, הוא הפוך לחלוטין לזה של מרלין. שזה הגיוני כי צבי ים בכלל קוברים את הביצים שלהם ועוזבים ואז זה על הצאצאים הקטנים להגיע לים בעצמם (אם כי לפעמים יש ילדה קטנה בשם מואנה שעוזרת להם).מרלין ודורי ממשיכים את דרכם בזרם יחד עם צבי ים. דורי מספרת לצבוני הים את מה שמרלין עשה, השמועה על מעשה הגבורה של מרלין עוברת בכל הים ומגיעה עד לשקנאים.
זה כזה חמוד כשנמו מתלהב שהוא מבין שאבא שלו עשה את כל זה בשבילו. ואז כמובן שהוא מקלקל את הפילטר בקלות.נייג'ל מספר לנמו שאבא שלו מחפש אותו, נמו לא מאמין בהתחלה כי אבא שלו חרדתי. אחרי שנמו מבין שאבא שלו בדרך אליו, הוא נכנס לפילטר ומצליח לקלקל אותו.
גם וגם
אני חושבת שבין היתר היה מסר שהורים חייבים גם לדעת לשחרר בשלב מסויים את הילדים ולקחת קצת סיכון, כי רק ככה אפשר לחוות את העולם וללמוד איך להסתדר בו ולהיות עצמאי ולפתח מסוגלות וכולי.
כמובן!
אני מניחה שלא ידעתי מראש, אבל שגם זיהיתי מהר. כי הקול שלה והסגנון דיבור שלה מאוד מזוהה (בשבילי לפחות).
יכול להיות שבצפיה הראשונה זה גם ביאס אותי קצת.
אבל הפעם בכל מקרה חשבתי על הפתרון שדג (או שקנאי) יעזרו להם ויהיה בסדר, אז יכולתי לצחוק.
ניסיתי במשך תקופה להיות טבעונית, אבל ב"ניסיתי" אני מתכוונת ללא הצלחה
היום אני אוכלת פחות מזון מהחי מבעבר, אבל לא טבעונית ולא צמחונית. (ומאמינה שאם יש גיהינום מגיע לי ללכת לשם בגלל זה. אבל לא מאמינה שיש גיהינום.)
אז אני איתך באותה סירה.
קטע שנורא הצחיק אותי בעבר זה שדורי טוענת שהיא יודעת לדבר עם לוויתנים ופשוט עושה את הקול שלה מוזר כזה. מרלין כמובן לא חושב שהיא באמת יודעת לדבר לוויתנית. ואז בסוף כשמסתבר שהיא באמת יודעת לדבר (ולהבין) לוויתנית אז מרלין מחקה אותה בשביל לומר תודה ללוויתן. ואז היא אומרת "הלוואי ואני הייתי יודעת לדבר עם לוויתנים"מרלין ודורי נתקלים בלווייתן שבולע אותם, הלווייתן עוזר להם להגיע לים הפתוח והם מגלים שהם בסידני.
כמה זמן דגים ישנים? ועד כמה חזק? זה שהוא התקין את הדבר הזה בלי שהם שמו לב מרגיש לא הגיוני (שלא כמו זה שדגים יכולים לדבר עם ציפורים ולתכנן תוכניות מורכבות )ביום שבו דרלה מגיעה, כולם מתעוררים באקווריום ומגלים שהרופא התקין מתקן ניקוי שניקה את האקווריום בלילה. דרלה מגיעה למרפאת שיניים והדוד שלה מוצא את נמו מהאקווריום לתוך שקית.
לא ברור למה שחפים הם היצורים היחידים בעולם שיכולים לומר רק מילה אחת. אבל הקטע של הmine הוא גם מצחיק.שקנאי מהלהקה של נייג'ל לוקח את מרלין ודורי. נייג'ל מזהה את מרלין אבל מרלין ודורי מנסים לברוח. הם נתקלים בלהקת שחפים שמתכננת לאכול אותם ונייג'ל מצליח לשכנע אותם להיכנס למקור שלו.
מצחיק שבזמן כל הבלגן הזה שגורם לצעקות נוראיות אז הילדים האחרים בחדר ההמתנה מפחדים למוות בגלל מה שהם שומעים.נמו מעמיד פני מת אבל במקום לזרוק אותו לאסלה, הרופא כמעט זורק אותו לפח. מרלין רואה את מה שקורה ומכריח את נייג'ל להיכנס לחדר, מה שמעורר בהלה בקרב דרלה והדוד שלה. במהלך המהומה נמו יוצא מהשקית וגיל קופץ מהאקווריום כדי להסיח את דעתו של רופא השיניים ובכך מאפשר לנמו להיכנס לכיור.
אני זכרתי שמרלין ודורי נפרדים אחרי שמרלין חושב שנמו מת, אבל לא זכרתי למה ולא הבנתי למה שמרלין שוב יריב איתה. אבל מה שקורה שם הרבה יותר עצוב - זה שהוא פשוט מדוכא. הוא דווקא מודה לה על כך שהיא עזרה לו, אבל הוא עוזב כי אין לו כבר סיבה להיות איתה והוא מדוכא מידי. ואז דורי עצובה כי הוא היה היחיד שנשאר איתה לאורך זמן (לפחוות שהיא יכולה לזכור) והיא מפחדת לחזור לחיים שבהם היא לא מכירה אף אחד.מרלין רוצה לוותר וללכת הביתה. דורי נתקלת בנמו בטעות ומבינה שהוא בחיים.
לא חכה, אלא רשת, וכן אני יודע שאני ניטפיקר נוראי. אני מצטער. אבל כתבת בסוף רשת.דורי ונמו מוצאים את מרלין שוחה בקבוצת דגים. בדיוק כשהם מתאחדים מגיעה חכה ואוספת את הדגים, דורי נתפסת גם היא בחכה. נמו נכנס לחכה ומשתמש בטריק שלמד כשהיה באקווריום. הוא אומר למרלין שכל הדגים צריכים לשחות למטה על מנת שהרשת תיקרע. כל הדגים ניצלים, מרלין ונמו מתאחדים.
ובאופן כללי הכל מושלם בעתיד הזה. מרלין מצליח לספר את הבדיחה שלו והיא באמת מצחיקה את האבות האחרים. דורי חברה של הכרישים שעדיין שומרים על הצמחונות שלהם. אפילו הבן של קראש הצטרף אליהם לבית ספר.זמן עובר, מרלין לומד לשחרר את הפחדים שלו, הוא נותן לנמו ללכת לבית הספר בשמחה.
זה קטע גם מצחיק כשהם קולטים שהם עדיין תקועים בשקיות שלהם.הדגים באקווריום משתמשים באותו טריק של האקווריום המלוכלך, הם מצליחים לברוח לים, הבעיה היא שהם תקועים בשקיות.
יש את הקטע המוזר הזה שהרבה צמחונים כן אוכלים דגים (אני לא יודע למעשה על הרבה, אבל אני במקרה מכיר שלושה כאלו)דבר אחד שאני חושבת שמעניין הוא שמדברים בסרט על כך שדגים לא צריכים להיות בשבי. בדרך כלל כשמדברים על אכילה מן החי מתייחסים לבשר ולא לדגים. המחשבה הזו עולה לי לראש כי אני מרגישה שבשנים האחרונות לפעמים לא נעים לי לדבר על כך שאני אוכלת בשר. אני מניחה שכולנו מודעים לבעייתיות בכך, אבל מרגיש לי שזה פחות המקרה אצל דגים. כלומר, אני מרגישה לפעמים בושה על שאני אוכלת בשר אבל אני כן אוכלת טונה ואין לי רגשות אשמה. אין לי פואנטה, סתם מעלה תהייה.
זה מצחיק אותי שאת כותבת "תמיד" ואז מיד מבטלת את זה בסוגרייםתמיד אם תהיה הורה חרדתי מידי הבן שלך יהיה מרדן יותר. (או חרדתי באותה רמה שזה גם רע)
זה דבר נוראי ומדכא מאוד.אחד התופעות העקומות של הסרט הזה זה שהמון ילדים לא קלטו את המסר ורצו דגי נמו משלהם, מה שגרם לעליה עצומה בציד של דגי ליצן וסיכון שלהם.
היו צריכים להביא את סטינג שידבב את הסטינגרייהבית ספר של הדגים נורא חמוד עם המורה הסטינגריי הזה!
הקינסול של אלן מרגיש לי מהמוגזמים ביותר. זה בעיקר זה שהיא הציגה חזות סופר חיובית בתוכנית שלה ואז גילו שזה לא האמת. היא פשוט בן אדם קצת חרא כמו הרבה אנשים. לא הייתי רוצה לעבוד עבורה וגם באמת גרם לי לא לרצות לראות את התוכנית שלה. אבל מרגיש לי שקינסול צריך להיות לאנשים באמת נוראיים.חחח אני זיהיתי את אלן דג'נרס מייד, אבל באמת יש דימיון ביניהן.
בכל אופן, אני יודעת שאלן דג'נרס מקונסלת כי גילו שהיא היתה זבל לעובדים שלה או משהו כזה, אבל חייבת להגיד את האמת שהיא מבחינתי הדבר הכי טוב בסרט הזה. דמות מתוקה, מצחיקה, ותמימה בצורה נהדרת!
ובסוף איזה טיל ישן בים מתפוצץ ומעל המים עולה בועה קטנה בדיוק איפה ש"יושבים" שני שקנאים והאחד מהם חושב שהשני הפליץ ואומר לו בסרקסטיות NICE ועוזב
הגיוני שתושבי אטלנטיס לימדו אותהחח זה מאוד הזוי שהיא יודעת לקרוא. אבל זה לא סרט להתקטנן על דברים לא מציאותיים.
הם אומרים Mineהשחפים הטיפשים שאומרים MY גם מצחיקים.
נכון שהגיוני שילדים קטנים לא יקלטו את זה. אבל הגיוני אז שההורה שקונה להם את הדג יקלוט ויסביר להם.כן... לפי דעתי זה בכלל הזוי לצפות שילדים יבינו את המסרים המכוונים של סרטים כאלו בלי שיתווכו להם אותם.
(דווקא אולי הרבה פעמים מה שקורה זה שהתת-מסרים, הלא בהכרח מכוונים ולא בהכרח טובים ורצויים, הם אלו שנקלטים, בלי שמודעים לזה.)
אל תדאגי, אנחנו נגיע גם אליוהיה לדורי סרט משלה בהמשך, לא צפיתי בו (כמובן) אז אני לא יודעת אם הוא טוב.
כן, הסיטקום נזכר בעיקר (ואולי רק) כי אלן דג'נרס יצאה מהארון באופן פומבי בזמן שהסדרה הייתה משודרת, ואז גם הדמות שלה בסדרה יצאה מהארון.אני בעיקר חושבת על הסיטקום של אלן שיצא בשנת 94, אני מניחה שאתם יודעים על איזה סיטקום אני מדברת? בעיקר קראתי עליו שהוא היה פורץ דרך מבחינה מסויימת.
בפעם הראשונה שצפית בסרט הזה, ידעת שזו אלן דג'נרס?
נראה לי שזה משמעותי מאוד להפחית את כמות הבשר שאוכלים אם רוצים לעשות שינוי. מחשבה שזה רק הכל או כלום לא תעזור כי הרוב לא יסכימו אף פעם לכלום.הרבה פעמים אני תוהה ביני לבין עצמי אם הופכים להיות צמחונים בשביל למנוע מחיות לסבול, האם לא כדאי להפוך לטבעונים? מצד שני, אני לא מרגישה שאני במקום שאני יכולה לתהות על זה כי אני לא צמחונית ולא טבעונית. ולמען האמת, לא יודעת אם אי פעם אוכל להיות, אני כן מקווה שאצליח לצמצם את כמות הימים שאני אוכלת בהם בשר.
יש את המסר הזה באופן כללי...אני חושבת שבין היתר היה מסר שהורים חייבים גם לדעת לשחרר בשלב מסויים את הילדים ולקחת קצת סיכון, כי רק ככה אפשר לחוות את העולם וללמוד איך להסתדר בו ולהיות עצמאי ולפתח מסוגלות וכולי.
סירת דיג אני מביןאז אני איתך באותה סירה.
מגניב.
מה ,באמת? התעלומה נפתרה סוף סוף!!!מגניב.
אני מניח שזה פשוט מישהו מאחורה שעונה לאנשים ויש תוכנה שמזיזה את תוי הפנים בהתאם.
אם היו לו 11 ילדים, נראה לי שהוא לא היה נותן לאף אחד לצאת מהבית.חשבתי עכשיו על כך שאם מתוך ה400 היו שורדים 11, ואז מרלין עדיין היה הופך לאב מודאג אז הוא לא היה יכול לרדוף אחרי נמו כדי להציל אותו כי היו לו עדיין 10 חזרה בבית.
למה? איך קוראים לזה באנגלית?קראו לזה בכתוביות "החניון הסופי"? זה מוזר.
זה מזכיר לי שבסצנה עם הבית ספר מתייחסים לראשונה לכך שסוג הדג של מרלין הוא דג ליצן ולכן מצפים ממנו להיות מצחיק.
נכון וזה הרגיש לי כל כך טיינאג'רי.הקטע שנמו אפילו לא התכוון להתקרב לסירה לפני שמרלין מביך אותו ואז הוא באמת עושה לו דווקא
דורי באמת אחלה של דמות. משום מה, הייתי בטוחה שדורי אמורה להיות בגיל של נמו, לא יודעת מאיפה הגעתי למקנה הזו.זה מאוד ידוע שאלן דג'נרס דיבבה את דורי. זה גם בטח קשור לפופולריות שלה שסרט ההמשך מתמקד יותר בה (לא ראיתי אותו, אני פשוט יודע שקוראים לו "מוצאים את דורי").
אם כי זה גם בטח קשור לכך שהיא הדבר הכי מצחיק בסרט.
כבר בקטע בהתחלה שהיא אומרת למרלין לעקוב אחריה ואז רגע אחרי היא נלחצת כי היא רואה מישהו עוקב אחריה
באיזשהו שלב הייתי בטוחה שהם יעשו למרלין טיפול פסיכולוגי, כי הם הבינו שיש לו בעיה והוא לא מודה בה.הקבוצת תמיכה לדגים שמנסים להגמל מאכילת דגים זה גם מצחיק. ואז כשדורי מצהירה שהיא לא אכלה דג אף פעם והם מהללים אותה על זה.
אולי נגלה בסרט ההמשך?? (כנראה שלא, אבל אני מרשה לעצמי לחשוב ככה)מאוד מעניין איך היא בעצם יודעת לקרוא אנגלית.
חחח, קטע גדול. במיוחד שהוא מודע שמה שהוא עושה לא הכי בסדר אבל עדיין לא עומד בפיתוי.בכל מקרה גם מצחיק שברוס הכריש מנסה לטרוף אותם ובמקביל הכרישים האחרים מבקשים סליחה בשמו.
אתה לא חושב שהרופא הוא גם נבל? או באופן כללי בני האדם שמוצגים כאיום?בסרט הזה דרלה היא בעצם הנבל הגדול שבסוף (או אולי זה בעיות זיכרון).
הדגים האחרים באקווריום הם רובם קצת פגומים נפשית. כמו הדגה שחושבת שההשתקפות שלה זאת התאומה שלה.
אוי, לא היה רשום מה הדג הזה אז גיגלתי פיראנה וזה היה נראה לי דומהלא נראה לי שזאת פיראנה, זה מהדגים האלו שחיים עמוק בים ולכן יש להם תאורת חירום. לפיראנות אין כאלו.
ואז הדג נתקע במשקפת אחרי שדורי מצליחה לפענח את הכתובת אז זה win win מבחינת מרלין ודורי (שלא לדבר על כך שהם השתמשו באור שבוקע ממנו כדי שדורי תוכל לקרוא את מה שרשום על המשקפת).בכל מקרה זה באמת הצלחה גדולה כי איכשהו מרלין מצליח להתחמק מהדג המפחיד למשך מספיק זמן תוך כדי שהוא משאיר אותו יחסית במקום.
נכון, אתה צודק. לא יודעת למה כתבתי שזו התוכנית של כולם, אולי זה היה לי נוח לכתוב ככה מאשר להתאמץ בפרטים הקטנים.התוכנית של גיל לברוח מהאקווריום כי לאחרים כבר אין אמונה בתוכניות שלו לברוח.
נכון, די דילגתי על דברים בכוונה לא היה לי כוח להתאמץ ולהשקיע בלפרט אז די חיפפתי וקיוויתי שמישהו אחר יתקן אותי במידת הצורך.קצת בלגנת כמה דברים. הם אומרים למרלין לעלות על הזרם המזרח אוסטרלי שיקח אותו לסידני. ואז הם אומרים לדורי שבדרך הם יעברו בסוג של ואדי ומזהירים אותה שצריך לעבור דרך הואדי ולא מעליו. דורי כמובן שוכחת מה הם אמרו לה ולכן לא מזהירה את מרלין כראוי, אלא רק אומרת שיש לה תחושה שהם לא אמורים לעבור מעל.
בכל מקרה הקטע שהם עוברים דרך המדוזות הוא גם מלחיץ, אבל גם חמוד כי מרלין מתחיל ליהנות כשהוא הופך את זה למשחק עם דורי. ואז חמוד כי באמת אכפת לו מדורי והוא חוזר כדי להציל אותה.
חחחאה ולפני זה הקטע עם קבוצת הדגים הזאת מאוד מצחיק תמיד כשהם עושים חיקויים של כל מיני דברים ואז החיקוי של מרלין הכועס.
אבל במציאות צבי הים נחנקים משקיות פלסטיק בדרך ליםהצבי ים מאוד נחמדים. אהבתי שעשו אותם כאלו היפים. וזה גם רגע למידה חשוב בשביל מרלין כי סגנון ההורות של קראש, צב הים, הוא הפוך לחלוטין לזה של מרלין. שזה הגיוני כי צבי ים בכלל קוברים את הביצים שלהם ועוזבים ואז זה על הצאצאים הקטנים להגיע לים בעצמם (אם כי לפעמים יש ילדה קטנה בשם מואנה שעוזרת להם).
חחחחח, אוי, אני אוהבת איך דורי מופתעת כל פעם מחדש. אבל היא דווקא הפתיעה וזכרה את הכתובת של רופא השיניים די טוב.חוץ מזה אומנם דורי מספרת לצבוני הים קצת, אבל זה מרלין שממש יושב ומספר להם את כל הסיפור. והקטע המצחיק הוא שדורי מקשיבה לסיפור בתדהמה כי כמובן שהיא שכחה את רוב מה שקרה.
ואת העובדה שזה הגיע עד לשקנאים? מעבר לאוקיינוס.והקטע שהסיפור אז עובר מיצור ליצור בכל האוקיינוס הוא ממש מגניב
נכוןזה כזה חמוד כשנמו מתלהב שהוא מבין שאבא שלו עשה את כל זה בשבילו. ואז כמובן שהוא מקלקל את הפילטר בקלות.
כמה זמן דגים ישנים? ועד כמה חזק? זה שהוא התקין את הדבר הזה בלי שהם שמו לב מרגיש לא הגיוני (שלא כמו זה שדגים יכולים לדבר עם ציפורים ולתכנן תוכניות מורכבות )
כן, נכון. זה באמת יותר עצוב מאיך שאני מתארת את זה.אני זכרתי שמרלין ודורי נפרדים אחרי שמרלין חושב שנמו מת, אבל לא זכרתי למה ולא הבנתי למה שמרלין שוב יריב איתה. אבל מה שקורה שם הרבה יותר עצוב - זה שהוא פשוט מדוכא. הוא דווקא מודה לה על כך שהיא עזרה לו, אבל הוא עוזב כי אין לו כבר סיבה להיות איתה והוא מדוכא מידי. ואז דורי עצובה כי הוא היה היחיד שנשאר איתה לאורך זמן (לפחוות שהיא יכולה לזכור) והיא מפחדת לחזור לחיים שבהם היא לא מכירה אף אחד.
נזכרתי פתאום שכל הסרט היא טעתה בשם של נמוואז נמו אומר לה שקוראים לו נמו והיא לרגע מתלהבת ונראה שהיא עומדת להבין מי הוא, אבל היא כבר שכחה והיא רק אומרת שזה שם מגניב.
תודה על התיקון. לא הייתי בטוחה באיזו מילה להשתמש וכנראה כשהייתי בשוונג של הכתיבה לא קלטתי שכתבתי מילים שונות.לא חכה, אלא רשת, וכן אני יודע שאני ניטפיקר נוראי. אני מצטער. אבל כתבת בסוף רשת.
יכול להיות, אבל אני פחות חשבתי על עניין השכל, אלא על דגים שנמצאים בסכנת הכחדה.אבל נראה לי שהרעיון באמת קשור לכמות שכל - כלומר איזושהי מחשבה שדגים לא מרגישים כאב בעוד חיות יבשה (או ספציפית יונקים) כן.
בטח בני האדם שמו את המוקשים שםומה הקטע של השדה מוקשים הענק הזה? למה שמו כל כך הרבה מוקשי ים באותו מקום?
לא חשבתי אחרתאל תדאגי, אנחנו נגיע גם אליו
לא יודעת אם אתה יודע, אבל התוכנית שלה שודרה בארץ?כן, הסיטקום נזכר בעיקר (ואולי רק) כי אלן דג'נרס יצאה מהארון באופן פומבי בזמן שהסדרה הייתה משודרת, ואז גם הדמות שלה בסדרה יצאה מהארון.
ובעוד היום זה לא היה עושה עניין גדול, בשנות ה90 זה בהחלט היה עניין גדול. אני חושב שאלן הייתה הלסבית מחוץ לארון הכי ידועה בעולם.
*ואני יודע ששאלת את לונה, אבל כן, אני ידעתי שזאת אלן כשצפיתי בסרט לראשונה.
סירת דיג אני מבין
מגניב!*נזכרתי שראיתי בחדר ההמתנה של הרופא שיניים בובה של Buz Lightyear
בגדול נוטה להסכים, למרות שלא אכפת לי במיוחד שאנשים שהם סתם מאוד מגעילים לעובדים שלהם גם נענשים על זה ככה.הקינסול של אלן מרגיש לי מהמוגזמים ביותר. זה בעיקר זה שהיא הציגה חזות סופר חיובית בתוכנית שלה ואז גילו שזה לא האמת. היא פשוט בן אדם קצת חרא כמו הרבה אנשים. לא הייתי רוצה לעבוד עבורה וגם באמת גרם לי לא לרצות לראות את התוכנית שלה. אבל מרגיש לי שקינסול צריך להיות לאנשים באמת נוראיים.
אני מניחה שלהרבה הורים לא באמת אכפת ממסרים הומניסטיים.נכון שהגיוני שילדים קטנים לא יקלטו את זה. אבל הגיוני אז שההורה שקונה להם את הדג יקלוט ויסביר להם.
כן...*תת מסרים כמו זה שדימנציה זאת מחלה מצחיקה מאוד?
זה הזכיר לי ציטוט שבדיוק אתמול נתקלתי בו (במשחק של ציטוטים שאני גם מכורה אליו )נראה לי שזה משמעותי מאוד להפחית את כמות הבשר שאוכלים אם רוצים לעשות שינוי. מחשבה שזה רק הכל או כלום לא תעזור כי הרוב לא יסכימו אף פעם לכלום.
אוי וייסירת דיג אני מבין
עכשיו מאוחר מידי בשביל חזור לסרט ולמצוא את הנקודה הזאת כדי לקלוט איך קראו לזה שם.למה? איך קוראים לזה באנגלית? [החניון הסופי]
כן, הבנתי שמיהרת בזה.נכון, די דילגתי על דברים בכוונה לא היה לי כוח להתאמץ ולהשקיע בלפרט אז די חיפפתי וקיוויתי שמישהו אחר יתקן אותי במידת הצורך.
חחחח נכון. בשלב מסוים היא קראה לו פאביונזכרתי פתאום שכל הסרט היא טעתה בשם של נמו
אני חושב שהסדרה שודרה בארץ כי זכור לי שראיתי לפעמים פרקים. למרות שאף פעם לא ממש צפיתי בכל הסדרה.לא יודעת אם אתה יודע, אבל התוכנית שלה שודרה בארץ?
תודה שכתבת את הפסקה הזו, אני תמיד מתלבטת אם זה נחשב ספויילרים או לא ומתי צריך לסמן. אם אני זוכרת נכון, אלן (בסדרה, לא השחקנית) הייתה הדמות הראשית הראשונה שהייתה מחוץ לארון.
אני מניח שראיתי את זה כשזה יצא בקולנוע (2003)מתי צפית במוצאים את נמו בפעם הראשונה?
ממה אין לי בעיה שהיא נענשה בזה מהבחינה שאנשים הפסיקו לצפות בתוכנית שלה או שלא ירצו להתראיין בתוכנית שלה.בגדול נוטה להסכים, למרות שלא אכפת לי במיוחד שאנשים שהם סתם מאוד מגעילים לעובדים שלהם גם נענשים על זה ככה.
ויחד עם זה יש לי גם חששות ואני לא יודעת אם זה נכון ואיפה הגבול.
אהבתיזה הזכיר לי ציטוט שבדיוק אתמול נתקלתי בו (במשחק של ציטוטים שאני גם מכורה אליו )
"The smallest act of kindness is worth more than the grandest intention."
- אוסקר ווילד
אני גאוןמה ,באמת? התעלומה נפתרה סוף סוף!!!
מעולם לא טענתי אחרת!אני גאון
"זאת אחת המחלות הכי נוראיות שיש"
*אני מאוד מסוקרן מה העציב אותך בתגובה של לונה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.