קודם כל מעט מחשבות שלי:
1. דבר ראשון בהתחלה הופתעתי לגלות שיש גם בני-ים זכרים. חשבתי תמיד שבנות ים זה גזע קסום שיש ממנו רק נשים.
2. סרט חמוד בהחלט, למרות שבאופן חריג אני יותר אהבתי את הגרסה ה"גברית" (לוקה). בעיקר כל ההתחלה ממש דומה. (אני כמובן יודעת שבת הים הקטנה זה המוקדם יותר)
3. הכרתי רק את השיר החמוד under the see
4. קצת הפריע לי שעשו את ארבעת האחיות שלה במכוון מכוערות, כדי שיהיה בולט שהיא הכי יפה (כי כרגיל בדיסני זה הערך העיקרי של גיבורה). וכן אני בטוחה שזה מכוון.
5. כל הקטע של סבסטיאן והטבח במטבח היה מאוד אכזרי. ציפיתי שתהיה גם התמודדות עם הנושא כשיגישו לה דגים מתים והיא תזדעזע ולא תהיה מסוגלת לאכול אותם, אבל עברו על זה בקלילות.
אבל היה קצת מצחיק כשהיועץ של הנסיך אומר כבדיחה "טוב בואו נתחיל לאכול לפני שהסרטן יברח לי מהצלחת" וזה מה שקרה באמת.
6. חשבתי שבסוף אבא שלה יעשה קסם הפוך: במקום להפוך אותה לבת אנוש, הוא יכל להפוך את הנסיך לבן-ים, ואז הוא גם לא היה צריך להפרד מהבת שלו והיא גם היתה מקבלת את הנסיך.
מצד שני לין מנואל מירנדה אמור להוסיף שירים שזה כבר -
פלוס הוא מעריץ גדול של הסרט הוא לא יהרוס אותו.
פאן פאקט - הוא קרא לבן שלו סבסטיאן על שם סבסטיאן הסרטן.
די לא נכון
אבל גם עלילה עם מסרים מאד בעייתים שמצד אחד לא לעניין לשים בסרט חדש, מצד שני יהיה מעצבן אם ישנו את כל הסרט. בטח יעשו אותה איכשו יותר עצמאית ופמניטסטית. מעניין איך יעשו את זה וכמה עקום זה יצא להם.
בעיני היא דווקא הצטיירה כדי עצמאית ופמיניסטית גם פה, כזאת שעושה מה שהיא רוצה, ויש לה סקרנות לחקור את העולם של בני האדם שנמנע ממנה, והיא אוספת דברים ומנסה ללמוד עליהם.
ונכון שמה שהיא רוצה זה שנסיך יפה תואר ינשק אותה, אבל היא בת 16 עם הורמונים משתוללים... זאת המציאות.
אבל אולי יעשו אותו "בן הים קטן" שמתאהב בנסיך
.
אריאל מתאהבת בנסיך אריק רק כי הוא חתיך. צודקת. הוא דומה להארי סטיילס, היא מבינה עניין.
וואי נכון
הוא גם די דומה לאלאדין לא?
האם כל נסיכי דיסני נראים אותו דבר?
ותכלס זה לחלוטין היה צריך לשחק לידיים של אורסולה. מה הסיכוי שאריק הנסיך יתאהב בבחורה רנדומלית שיוצאת מהים ואפילו לא יכולה לדבר.
בהתחשב בהיותו נסיך של דיסני, ובהיותה צעירה ויפה - 99%.
לא ברור לי למה היא מנסה להתחתן עם אריק, כל מה שהיא הייתה צריכה זה למנוע ממנו מלנשק את אריאל עד השקיעה. מה היא הייתה מרוויחה מזה שהיא גם הייתה נשואה לו?
זה נכון. אולי פשוט אריק או אפילו היועץ/משרת/משהו הזה שלו שכל כך רוצה שהוא כבר יתחתן עם מישהי אמיתית דחף לזה.
אני זוכרת שקראתי לפני כמה שנים שאריאל מבוססת על אליסה מילאנו.
וואו. האמת אני ממש הערצתי פעם את אליסה מילאנו (יותר נכון את הדמות שלה בסדרה "מי הבוס?")
אריק מרגיש לי קצת כמו דמות חסרת אופי.
"קצת"?
מסתבר שאריאל מעדיפה לחפש אוצרות בספינה נטושה, היא מאוד פזיזה ומתעלמת מפלאונדר למרות שהוא צודק לגבי הכרישים,
הרפתקנית ואמיצה! (שכן, זה דרך אחרת להגדיר פזיזות, אבל יש לי הרגשה שזה קצת קטע לא מודע של הבדל ביחס בין בנים לבנות,
אני לא מתכוונת שלך אישית, אלא של החברה, להתייחס בחיוב להתנהגות מסויימת של בנים, ובשלילה לאותה התנהגות אצל בנות.)
נראה לי שסקאטל מחרטט את אריאל
הוא מאוד מצחיק בעיני, שהוא לא באמת יודע דברים, אבל הוא רוצה להראות ידען ובקיא אז הוא ממציא מה שנראה לו הגיוני חחח
קראתי תיאוריה שאומרת שאורסולה וטריטון הם בעצם אחים אבל אני לא יודעת כמה להאמין לה. בכל מקרה, אמרו בסרט למה אורסולה מנודה?
אני גם חשבתי ככה בהתחלה ותהיתי על הקשר ביניהם, ובאמת מוזר שלא התייחסו לעניין בסוף.
תכלס הסיבה שאריאל חושבת שהחיים של בני האדם טובים זה כי אריק הוא עשיר וחי בארמון עם משרתים, נכון? אם הוא היה עני, הדעה שלה הייתה שונה, מה אתם חושבים?
לא חשבתי על זה בכיוון הזה, כי עוד לפני שהיא פגשה את אריק היא הוקסמה מכל הדברים שבני אדם יצרו.
אני מסכימה שזה שהיא קיבלה חדר מפואר ומיטה נעימה והכל עשה עליה בטח רושם מופרז, אבל אני חושבת שגם אם הוא היה עני היא היתה עדיין נמשכת לעולם הלא מוכר הזה ומלא הפלאות שסקרן אותה כל כך.
סבסטיאן המסכן, צריך לראות את העינוי שהדגים עוברים במטבח ובדרך כמעט הופך לאוכל בעצמו. הקרב בינו לבין השף
יש לי תחושה שדיסני ניסו להעביר מסר צמחוני.
מבחינתי הם קצת הצליחו
דווקא הוייב הכל כך הומוריסטי כשהשף רודף אחריו עם סכין, גרם לי לדמיין לרגע כמה נורא זה היה נראה לנו אם סבסטיאן היה בנאדם והשף היה בן לגזע חייזרים ענקיים שאוכלים בני אדם, או משהו כזה.
אבל... זאת אני חחחח
אני זוכרת שקראתי את זה בויקיפדיה, הדבר הטוב בזה זה שהשם סבסטיאן הוא שם לגיטימי בניגוד לשמות של דמויות אחרות שהורים קראו לילדים שלהם אחריהן. לא אציין מה הם.
בעקבות משחקי הכס, השם אריה (עם פתח בהא, לא כמו השם הגברי Lion) הפך לשם פופולרי לבנות, מכירה ילדה ישראלית אפילו שנקראה ככה.
אז חשבתי על זה כשראיתי את הסרט וזה מעניין איך היא מצליחה להפעיל על אריאל מניפולציה בזמן שהיא לא משקרת לה בכלל.
היא ילדה בת 16 מאוהבת. החלטות רציונליות זה לא קשור לחיים שלה כרגע.
חאליסי?
כן, גם זה יש חחח (אבל לא נראה לי בישראל לפחות)
(זה גם מצחיק כי זה בכלל לא השם של הדמות, אבל מניחה שגם דאיינריז יש.)
כי אריאל קצת פוסטמה וכ"כ רוצה להיות בת אדם וגם בטוחה שלגרום למישהו שהיא מאוהבת בו תוך 3 ימים זאת לא בעיה שהיא לא חושבת בכלל על ההשלכות.
אני שוב מרגישה שכולכם שופטים קצת יותר מידי לחומרה נערה בת 16.
לא לחינם זה נקרא גם גיל הטיפש-עשרה.
אני די בטוחה שגם השם שלי היה פחות פופולארי אצל בנות עד שלב מסוים
זה נכון.
לגמרי. טוב, אפשר לסלוח לה, אחרי הכל היא בת 16,
או, תודה
לא לקרוא לה פוסטמה! ... (חתכתי פה את הטקסט של מיקי כי תפוז טוען שבתגובה שלי יש יותר מ-10000 תווים) ...וזה הסקסיזם האמיתי!!
(חוץ מההערה על הפטיש לכלבים, זה לא פטיש, זה דבר נורמלי
)
לא נכון. היא לא אמרה שהיא תנסה אקטיבית לחבל במאמצים של אריאל! שהצלופחים שלה הפילו את הסירה לפני שהם התנשקו, וכשהיא כישפה את עצמה להיות בת אדם עם הקול של אריאל והיפנטה את אריק! זה לא חלק מהדיל!
צודקת גם. היא שיחקה מלוכלך.
גררר היית כ"כ קרוב. הארק האמיתי הוא של טריטון שמבין שהוא לא יכול לשלוט לילדה שלו על החיים וצריך לשחרר אותה!
באמת רציתי לכתוב - זה הארק היחיד שם בעצם. וגם שהוא קיבל שגם בקבוצת ההשתייכות של האויב, יכול להיות אינדיבידואל שהוא טוב.
ועכשיו קצת מידע על הסיפור שמאוחרי הסרט- הסיפור של האנס כריסטיאן אנדרסן. קודם כל, האנס הוא מזוכיסיט יותר גרוע מהאחים גרים ואני לא מבינה מי נתן לו לכתוב סיפורים לילדים!
אבל ככה זה בכל האגדות הישנות וסיפורי הילדים הישנים - הם מלאים אכזריות והפחדות. פעם היחס לילדים לא היה כזה כפפות של משי מוגזמות כמו היום. (למעשה היה קיצוני לרעה מהרבה בחינות, שזה כמובן נוראי, אבל היום אנחנו בקיצוניות הפוכה, שגם היא לא אידיאלית.)
בסיפור המקורי של בת הים הקטנה יש כמה שיניים מהסרט... (שוב נאלצתי לחתוך) ... ואחרי מאה שנים או משהו היא אמורה לקבל נשמה.
וואלה, זה סיפור הרבה יותר מעניין בעיני!
נוטים להתייחס לבת הים הקטנה כאלוגריה על הומוסקסואליות. היו שמועות שהאנס כריסטין אנדרסן היה הומו, שלא יכל להביע את המשיכה שלו לגבר שאהב. אריאל אמורה להיות מטאפורה לגבר הומו. במיוחד בסיפור המקורי. הקטע שהיא נותנת כל מה שיש לה בשביל גבר שרק יכול להיות ידיד שלה ומאוהב במישהי אחרת, זו אמורה להיות החוויה ההומוסקסואלית.
תגובה חפיפניקית, סורי, כתבתם ממש הרבה.
פחחחח הסטנדרטים שלך ל"חפיפניקי"...