נכון, כל כך נכון
הסביבה שלי, אולי למעט אבא של אלה, נוטים לא להבין למה ואיך אני מסוגלת לשבת כבר שנה בבית (לשבת? לשבת? מי יושב? הילדה זוחלת, ואני אחריה) ולא לעשות כלום (לדבריהם- על זה אני אפילו לא רוצה להגיב). השיא הוא, שבגלל שמבחינת כולם אני "לא עושה כרגע כלום" מצפים ממני לקחת על עצמי את נטל ניהול הסכסוכים והכספים במשפחה, לתחזק את הבית (את זה אני סתם שונאת), לעשות עבודות שירות לכולם, ועוד להגיד תודה כל בוקר שיש לי יכולת כלכלית לא לעבוד. לגדל את הבת שלי זו לא עבודה. זו הנאה, גדולה מאד. וכן, יום אחד (די בקרוב) אני אחזור למעגל של "לעשות עם עצמי משהו" ואני מניחה שההורות שלי לא תתן לי נקודות זכות, אלא רק נקודות חובה. חייבת לספר פה אנקדוטה: התראינתי לפני כמה חודשים באחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה. צמד מראיינות בנות למעלה מחמישים, יום שישי, 6 בנות בתור. אני אחרונה, כי לכל אחת היתה נסיבה מקלה (זו נוסעת לסופ"ש בצפון, זו באה באוטובוס מחיפה, וזו גרה בשטחים ושומרת שבת, וזו בהריון). חם, אין צל, אני בלי היונקת שלי (שאז גם לא הסימה לאכול מבקבוק). ביקשתי שיקדמו את תורי בגללה, נענתי בשלילה. חיכיתי בנימוס- 3.5 שעות תמימות לתורי. מבלי להגיד מילה נכנסתי להתראיין. מתוך 13 דקות של ראיון (כשכל המתראינות האחרות רואינו 40 דקות כ"א), היה דיון של 5 דקות על "איך תסתדרי בלימודים של יומיים בשבוע עם תינוקת" (שתהיה בת למעלה משנה). לחובה ולא לזכות כבר אמרתי, נכון?