תודה לך על שפתחת את הנושא לדיון
מאז שהשירשור התחיל, אני מוצאת שיש לי המון מה לכתוב, ולא מצליחה לארגן לעצמי את המחשבות בראש, אז סליחה אם יוצא לי מבולבל. עד לפני כמה שנים, כשעבדתי בתחום ההיי-טק כמנהלת מוצר, נהגתי לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה, כולל סופי שבוע, כולל טלפונים באמצע הלילה, כולל נסיעות לחו"ל, כולל הכל. המשפחה שלי התייחסה אלי משו-משו, כי היה לי שפע של כסף ותנאים נלווים, ו"עשיתי משהו עם עצמי". גם הסביבה העניקה לי שפע של הערכה. באחד ממקומות העבודה בהם עבדתי, עבדה איתי מישהי שהיו לה שלושה ילדים, אחד מהם היה תינוק בן כמה חודשים. היו לה בבית אופר צמודה, מבשלת ומנקה קבועה. היא עבדה את אותן שעות כמוני, בעלה גם עבד מסביב לשעון, והיה צוות שלם של עוזרים שניהל את ביתה וגידל את ילדיה. למרות שהייתי אז מאוד רחוקה מאימהות, לא הבנתי אותה, לא הבנתי איך היא יכולה. אני זוכרת שהיא אמרה לי: "זה או אני או הילדים, ואני יותר חשובה". היום, ממבט מרחוק, אני חושבת שזה מה ששידרו לה. זה או היא והקריירה, או היא והילדים. אין גם וגם, אי אפשר לשלב, ומי שנשארת בבית לגדל ילדים, היא פחות טובה. כשעשיתי את הסוויץ' המקצועי והתחלתי ללמוד קורסים מעולם הרפואה המשלימה, המשפחה וגם הסביבה היו מאוד נגד. איך זה שאני "הולכת וזורקת" מקצוע טוב, לטובת "מזמוז של אנשים"? איך זה שאני רוצה, מיוזמתי, להפסיק להרוויח 25,000 ש"ח פלוס בחודש (ברוטו, ברוטו, לא לקפוץ עלי), ובמקום זה, לשמוע כל יום "צרות של אחרים"? אז זהו, שרציתי, ואני עדיין רוצה. כמובן שאני צריכה כסף. אני עובדת לפרנסתי ואין לי את הלגיטימציה לא לעבוד מבחינה כלכלית. אבל אני עובדת גם בשביל הנשמה. והתחושה שלי היא, שאני לא מוכרת את נשמתי לשטן תמורת בצע כסף, תחושה מאוד חזקה שהיתה לי כל עוד עבדתי בעולם ההיי-טק, שהוא שוק עבדים מודרני. מאז שהפכתי לאמא, נראה לי שמצאתי את הייעוד האמיתי שלי - לשבת בבית ולגדל ילדים. הקריירה שלי עברה למקום השני, מתוך בחירה חופשית. אני עדיין אוהבת לעבוד עם אנשים, לטפל, לגעת, לשמוע סיפורים אישיים. אני עדיין אוהבת ללוות נשים בהריון, להכין ללידה. אני מחכה בקוצר רוח ליום בו אוכל לחזור ללוות לידות, להיכנס שוב לאנרגיה הקסומה הזו של חדר לידה ומה שבא אחריה. אבל האימהות היא המהות שלי. זו התחושה האישית שלי. בעיני, היום אני עובדת יותר מאי פעם, משקיעה יותר מאי פעם, מתפתחת יותר מאי פעם. אני רואה את זה בצורה מאוד ברורה. הסביבה לא רואה את זה ככה. בדרכי שלי, אני מנסה להראות לסביבה, שזה בעצם מה שחשוב בעיני. המאבק האישי שלי מתבטא בללמד את הסביבה שלי מהם סדרי העדיפויות החשובים והנכונים בעיני. לשמחתי, התברכתי בבנזוג מבין ותומך, שרואה איתי את הדברים עין בעין. לעומתו, המשפחה שלי, וחלק מן החברות שלי, לא מקבלות את זה. בעיניים שלהם, אני הרבה פחות מוערכת, כי אני לא מרוויחה ימבה כסף, לא לובשת חליפות מחויטות, ולא עובדת עד אמצע הלילה. אני "רק" יושבת בבית, נלחמת על הנקה ושעות שינה, ומגדלת תינוקת. הגעתי למסקנה, שזה הכל עניין של זוית ראייה. מי שלא רואה את זה - בוחר לא לראות את זה. הוא גם ימשיך לא לראות את זה, וזו בחירתו החופשית. בעיני, אני עושה את העבודה הכי שווה בעולם. בשבילי, להיות אמא ולגדל תינוקות להיות בני אדם טובים, החיים בשלום עם עצמם ועם הזולת, זו העבודה הכי חשובה, הגאווה הכי גדולה, והכבוד הכי גדול.