ממשל טראמפ מאיים לתבוע את קליפורניה

meir12121

New member
שמח שאת בעד תיקונים לזכות להחזיק נשק, אבל הבעיה היא

שכמעט כל הסנטורים וחברי בית הנבחרים הרפוליקנים (כולל הנשיא), קנויים על ידי ה NRA וכמעט אין שום סיכוי שיהיה שינוי (אלא אם תקום מחאה עממית אדירה). לא מסכים עם מה שמשתמע מדבריך שנשק חופשי עוזר להגנה עצמית. נהפוך הוא, סטטיסטית יותר אנשים (וילדים) נהרגים מתאונות נשק מאשר אנשים שניצלו ע"י כך שהגנו על עצמם בנשקם מתוקף.

לגבי הגירה, אני דווקא מסכים איתך שיש לאכוף את נושא ההגירה הלא חוקית. אבל הנכון הוא שרוב תומכי טראמפ, וגם טראמפ עצמו הם נגד מהגרים ובעד הגבלת ההגירה החוקית. עובדה היא שכל נושא ה DACA בקיפאון כי טראמפ ואנשיו מתנים את הנושא בהטלת הגבלות על ההגירה החוקית.

danakama10

New member
במצב אידיאלי, מבחינתי,

אנשים היו צריכים לעבור אבחון פסיכולוגי, היתה מגבלת גיל מסויימת (25?), היה צורך לעבור קורס מקיף באחזקה ואימון באקדח, היתה חובת הוכחה שיש כספת לאקדח (ברור שאפשר למרוח דרישה כזו בקלות), והיה צורך לעבור אימון מקיף כל חצי שני ואבחון פסיכולוגי נוסף כל 5 שנים, ועוד. כמו כן, היה מותר לרכוש רק אקדח "רגיל".

הדברים האלו לא יעברו, ובשוק כבר מסתובבים כלי נשק המיועדים לקרב. מה עושים? אני לא יודעת.

בירכותי, אז את בעצם דמוקרטית

הלוואי שה NRA היה מסכים למה שאת מציעה... בנתיים נלחמים על זה שילד בן 18 שלא יכול באופן חוקי להזמין כוס בירה במסעדה לא יוכל לקנות באופן חוקי לגמרי רובה M16 ... 25? זה חלום רחוק... בדיקות פסיכולוגיות? הלוואי...

danakama10

New member
אני זו אני

את האמונות שלי אני מקבלת על סמך לימוד נתונים ומחשבה עצמאית שלי. אני בכלל הצבעתי לקלינטון בבחירות, למרות שיש הרבה דברים בה ובדיעותיה שלא סבלתי. אני בעד הרבה דברים שטראמפ עושה למרות שיש הרבה דברים בו ובדיעותיו שאני לא סובלת.

KallaGLP

New member
למה חייבים להיות או זה או זה? למה חייבים לבחור צד ולדבוק בו?

כל עניין ונושא ומועמד עומדים בפני עצמם. כשאני חושבת מה דעתי על עניין מסוים אני לא שואלת את עצמי אם דעתי היא דמוקרטית או רפובליקנית ואני לא עושה זאת כחלק מניסיון להשתייך למחנה זה או אחר.
למשל, אני בעד הגבלות על נשיאת נשק ואני בעד הסדרת המעמד של חלק מהמההגרים הלא חוקיים בתנאים מסוימים (למשל, ילדים שהגיעו עם הוריהם וחיו פה את רוב חייהם). האם זה הופך אותי לדמוקרטית? לא בהכרח. אני ממש לא מתחייבת שאם תהיה לי זכות בחירה אצביע לדמוקרטים. בטח לא הייתי מצביעה עבור הילארי.
אני גם לא רפובליקנית אף על פי שאני שמחה, למשל, על הכרה בבירת ישראל והעתקת השגרירות לשם, בנחה שזה בכלל יקרה. זה לא שאני חושבת שבהכרח המניעים לכך כאלה יפים וטהורים, אך בפוליטיקה בסופו של דבר משנה התוצאה. ולא, לא הייתי מצביעה גם לטראמפ.
לדעתי ההשתייכות למחנה הרבה פעמים מעוורת וגורמת לנטייה להתעלם מהבעיות אצל הצד שמזדהים איתו ולהפריז בדמוניזציה של הצד השני. לא רק בפוליטיקה, כמובן.
לא רוצה להשתייך למחנה. לא רוצה להיות מוטה מראש לכיוון זה או אחר. רוצה לשפוט כל רעיון וכל מעשה לגופו. מה גם שבפוליטקה בסופו של דבר אין כל משמעות לרעיונות תיארטיים ולכוונות. יש משמעות אך ורק למה שקורה בפועל.

אוי... איך אפשר לעוות מציאות

הרי בפלורידה לא היו חוקים נגד נשק עד עכשיו, כל אחד מגיל 18 יכל לקנות AR15 וללכת לחסל 17 אנשים בבית הספר... מישהו ניסה להגן על עצמו? זה בדיוק המקרה שמראה שהחופש לשאת נשק מביא לרצח המוני ולא הגנה עצמית... רוב האנשים לא מסתובבים צמודים לנשק להגנה עצמית באמצע היום בלי שום סיבה, גם במקרה הזה כמו במקרים אחרים, לאדם שנשא נשק היו תוכניות משלו בראש והן לאו דווקא קשורות להגנה עצמית

meir12121

New member
וגם אם למישהו היה נשק, רוב הסיכויים שהיה תופס מחסה ולא מתעמת

עם היורה. אפילו השוטר החמוש שהיה שם פחד להכנס לבנין ולהילחם ברוצח...

כדי להגיב באש מול מישהו שיורה לכיוון שלך צריך קצת יותר הכשרה ואומץ מאשר ללכת לוולמרט ולקנות אקדח.

יש כאן אנשים שחושבים שאפשר פשוט לתת לכל מורה אקדח וזה יהפוך אותו/אותה מיד ללוחם ימ"מ מיומן שמסוגל לעמוד מול יורה, איזה בדיחה.

danakama10

New member
אני חושבת שהדוגמה עם השוטר

ואגב, היו שם כמדומני 4 שוטרים, השוטר הראשון מנע מהם מלהתקרב יותר מ- 500 פיט לבניין, הם עסקו בחלוקת הוראות בקשר לחסימת הכבישים סביב בית הספר,
בכל אופן הגודמה עם השוטר מראה שיש אנשים לא טובים גם במשטרה. זה לא אומר שאזרח לא היה מסוגל למנוע את מה שקרה, וזה גם לא אומר שאזרח כן היה מסוגל למנוע. זה אומר שבמשטרה יש גם אנשים לא טובים שלא עושים את העבודה שלהם.

danakama10

New member
אני חושבת שגם בפלורידה

אסור היה להכניס נשק לבית ספר, ושיהיה ברור, אני לא בעד הכנסת נשק לבי"ס, כך שהאופציה שנשק בידי אזרחים מונע או מפריע לרוצח לא עמדה כאן למבחן.
אני יודעת שהיו מקרים רבים אחרים שאזרח מנע או הפסיק מקרי רצח המוניים.
המקרה בפלורידה כן מראה שרשויות החוק לא תמיד יגנו עלינו, גם אם הם בפוזיציה להגן.

Fellowship

New member
לינק לקומונה שנקברה קבורת חמור?

אני לא מצליח להכנס, אני יכול רק לשער שאולי זה קישור לשאלה ששאלתי בעבר בנוגע לנשק אישי(?).
אם כן, קל לראות כיצד ההגיון אצלך לא עובד שעות נוספות (או לא עובד בכלל).
גם בישראל היה לי נשק אישי (בשלב מסויים), אתה משווה את מדיניות הנשק בישראל לארה"ב?

danakama10

New member
גם הרצון

להיות שייך לעדר ולמצוא חן בעיניו מאוד בולט פה.

Fellowship

New member
אם רוצים לבצע ניתוח אישיות בשקל

אז נראה לי שאת נהנת מהפרובוקציה, כנראה שבחיים האמיתיים זה יותר קשה,
אז את פורקת כאן תסכולים

כאמור, בשקל (או דולר).
&nbsp
נראה לי שמיצינו.

placid1

New member
אה, חייל.... זה בגלל או חובת נשיאת נשק, או

כי אתה רצית?

Fellowship

New member
חובת נשיאת נשק. ציינתי זאת רק כהשוואה שעלתה בין ארה"ב לישראל

כרפרנס לדיון (ובין השאר שאלה שלי בנוגע לנשק אישי במהלך טיול בארה"ב) שהיה בקומונה, זכרונה לברכה (או שלא).

איי ל

New member
מנהל
נכון. זה אופי של כל פורום.

זו מהות הפורום, זו מהות הדיון. אתה נעלב כשלא מסכימים איתך, זכותך.
מסתבר שבנושאים מסויימים רוב חברי הפורום בעלי אותה הדעה, אז אם אתה בעל דעה נגדית אתה מרגיש כאילו כולם נגדך.
אתה יכול להמשיך ולפתח את הדיון או לעבור לפורום אחר שבו קיים רוב למשתתפים המחזיקים בדעה כמו שלך.
&nbsp

למעלה