מסתבר של"מילואימניקים" יש ספינולוג

mean girl 16

New member
שינוי ירדה ל3-4 מנדטים

עם הקמתה של קדימה. קצת לפני ליל הפיצול זכור לי רק סקר אחד שנשא את הכותרת "אין שינוי", אבל בגדול ברוב הסקרים שינוי עברה את אחוז החסימה. אחרי הפיצול היא בכלל לא הייתה קרובה.

bhnadav

New member
כמה נתונים

20-21/11 הקמת קדימה. 22/11 סקר "דחף": שינוי 6. 30/11 סקר "דחף": שינוי 5. 9/12 סקר "דחף": שינוי 5. 12/12 סקר "דחף": שינוי 4. 6/01 סקר "דחף": שינוי 4. 12/1 פיצול בשינוי. 13/01 סקר "דחף": שינוי 4. 19/01 והלאה: שינוי לא עוברת את אחוז החסימה בסקרים.

mean girl 16

New member
הבה נסתכל על הלך הרוח כיום

במקום לדוש בעבר. איזה מפלגה את סבורה שהייתה מרכיבה היום את הממשלה לו היו מתקיימות בחירות לכנסת? מי העומד בראשה?

אשרת

New member
הניחוש האישי שלי - הליכוד.

וזאת משום שאין שום אלטרנטיבה אחרת
כבר שוחננו על זה, שבזמן עתות משבר החברה אוטומטית עושה פנה חדה ימינה, ובזמנים שלא מוגדרים כעתות משבר, כנראה שהחברה נמצאת אי שם במרכז

bhnadav

New member
במאי צפוי פריימריז במפלגת העבודה.

בהחלט יכול להיות שאם שם יעלה הציר איילון-ברוורמן, שיביא תקווה (אולי) לציבור הישראלי, המאבק האמיתי יהיה באמת בין הליכוד לבין העבודה. להערכתי המשימה העיקרית של הליכוד בראשות נתניהו מעתה והלאה תהיה לגבש חבורה יציבה ו"עמידה" מסביב נתניהו, שתיראה הרבה יותר רצינית מכל דבר שיצוץ בקדימה או במפלגת העבודה. כיום, כשהסקרים מביאים וודאי נחת בקרב הח"כים של הליכוד, הם יעשו נכון אם הם יעזבו את משימות ההדחה של ביבי ויעזרו לגבש שם באמת חבורה רצינית, יציבה ו"עמידה" שהציבור יוכל להזדהות איתה.

Fasz

New member
מה לגבי התכנית הכלכלית?

במידה והיה מתמודד במעמד של שר החוץ, ייתכן והמציאות כיום הייתה שונה לחלוטין.

gershon17

New member
ואם לסבתא היו גלגלים - אדרבא

אני לא משתעשע ממשחקי "ומה היה אם", אז אוותר.

Fasz

New member
אתה דווקא משתעשע ממשחקים דומים

גרשון, הרי מי כתב:"אם נתניהו היה יכול להיות ראש ממשלה ב-2001 בכזו קלות, למה הוא לא התמודד על ראשות הממשלה? היה ברור כבר אז שמדובר בתירוץ כדי להמנע מהפסד מביך נוסף. אתה לא באמת מדמיין שנתניהו היה מפספס הזדמנות לחזור לכסא ראש הממשלה, אפילו אם זה בתנאים לא אידיאלים, נכון?" האין זה משחק המעלה ניחוח מהביל של ציניות משעשעת, אך מוסרי אף פחות משימוש ברטוריקת "ומה היה אם"?

Fasz

New member
במידה והייתי רוצה להיות קטנוני,

הייתי מציע לך לקרוא שוב את הודעתי לעומק, ולהיווכח כי לאהייתה כוונתי לדמות זאת למשחק של "מה אם".

אשרת

New member
אתה היית במלחמה? ../images/Emo6.gif

תגיד לי, זה לא היית אתה שאמר לי כל הזמן "לקום שאני מדברת על נתינהו"? תעשה לי טובה, רק אנשים נאיבים האמינו למילואמינקים הללו, שזאת הפגנה לא פוליטית. אבל זה היה ברור שזה האינטרס של הימין שיהיו עתה בחירות , כי זה די שקוף שבעת לחימה ומשבר החברה נעשית ימנית יותר בצורה זמנית. אני יכולה לומר, שלדעתי, יש פה ניסיון ל'חטוף' שלטון במסווה של ועדה כזאת או אחרת. הרי בנינו, לא באמת אכפת לך מהליקויים שהתגלו והיו בזמן הלחימה, גם לא ממש אכפת לך, שהליקויים הללו עוד היו קיימים טרום הקמת קדימה. מה שאכפת לך שכולם נקום שאנחנו מזכירים את שמו של נתניהו.

אשרת

New member
תרשה לי לא להאמין לך ...

אף אחד לא טען שלא היו ליקויים. היו ועוד איך, וצריך לחקור ולתקן. אבל הדרישה שקודם כל כל שלושת הקודקודים יעפו הביתה ורק אז לחקור, חושפת בדיוק את העומדים מאחורי ההפגנה הזאת.

ramizzz

New member
הפקירו את חיינו, פקודות סותרות

כל הזמן,כנראה שלאף אחד למעלה בפיקוד העליון לא היה מושג מה עושים ראש הממשלה הוא הפיקוד העליון ואליו ללכת ולקחת איתו את שר הבטחון בלי בטחון הביתה

למעלה