מערכת החיסון אצל תינוק

הנחות היסוד שלך שגויות?

אם תצא מהקונספציה שלך שאני מייצג גישה של "כולם מושחתים ורוצים למכור לנו חיסונים", תוכל אולי להבין את הבלבול שיצרת אצלי.

אם הבעיה שלך היא מודעות לחיסוני מבוגרים, אז הנה הגעתי ליצר אצלך את המודעות ולבשר לך כי משרד הבריאות הרחיב את תכנית החיסונים המומלצת גם למבוגרים, החל משנה שעברה. הרציונל שלהם - להגן על הילדים.
עכשיו, תחליט אתה האם אתה סומך על מדיניות משרד הבריאות ומתחסן על מנת להגן על הילדים, או שאתה לא. אגב, מרשימת החיסונים המומלצת למבוגרים - האם יש איזשהו חיסון שאתה מוצא ראוי עבורך להתחסן בו, או שכולם לא עומדים במבחן שלך של "כל מקרה לגופו"?

Markup

New member
ההנחה הזו היא חלק ממערכת שלילת החיסונים, כמו

גם פרשנויות אישיות למדע, הצגת מחקרים פסוודו מדעיים, שלילת האפידמיולוגיה וכדומה.
יש מרחק גדול ממודעות למעשה, אני לא מכיר את החיסונים למבוגרים, אני אישית לא חולה, והסביבה שאני חי בה צעירה ובריאה וללא ילדים (חוץ מהשניים המחוסנים שלי). זה שלא התחסנתי בכלום בעשור האחרון, לא מעיד על אי הסכמתי עם מדיניות החיסונים, בדיוק כמו שזה שלא ביקרת במכללת אריאל לא מעיד על דעותיך הפוליטיות. אין קשר בין הדברים. הקורלציה מכה שנית...

מתפלפל ומתחמק?

"זה שלא התחסנתי בכלום בעשור האחרון, לא מעיד על אי הסכמתי עם מדיניות החיסונים" - אז על מה בדיוק זה מעיד, על הסכמתך עם המדיניות אבל אתה באופן אישי קיבלת פטור אישי מפרופ גרוטו?
יש מדיניות לפיה היית צריך להתחסן. נקודה. אתה לא התחסנת - אתה לא אזרח המקיים את מדיניות משרד הבריאות, ובכך מסכן ילדים אחרים. אין הסברים ותירוצים אחרים.

עכשיו, בוא ותסביר לי, מדוע כאשר אתה לא מתחסן לפי התכנית המומלצת למבוגרים, אתה בסדר - זה עניין של "מודעות למעשה" ולעומת זאת, כאשר אני לא מחסן את הילד שלי, אז אני חלק "ממערכת שלילת החיסונים"?
מה דעתך על זה שגם אני לא מחסן משום שאני בעל מודעות למעשה, הילדים שלי אישית לא חולים והסביבה שלהם בריאה? מה ההבדל, מארקאפ? למה לך מותר ולי אסור?

Markup

New member
זה בדיוק מה שאמרתי לך

אתה מחפש את הקיצוניות, או שאני מסכים ומתחסן בהכל, או שאני שונא את הממסד ולא מתחסן בכלום. מאחר ולא התחסנתי, המסקנה הבלתי נמנעת היא שאני שונא את הממסד. אחרי עשרות פעמים שהסבירו כאן, אתה עדיין לא מבדיל בין קורלציה לנסיבתיות. או אולי מבין ומתעלם?

מה שאתה לא מצליח לראות הוא שבני אדם, יש הרבה אפשרויות לסיבות למה הם עשו או לא עשו משהו. אי חיסון לרוב הוא עניין של מודעות ועצלנות, חוסר זמן או חוסר עניין. כן, סיבות שטחיות כאלו.

אז למה אם אתה לא מחסן את הילדים אתה מתנגד חיסונים, ואם לא התחסנת בעצמך אז אתה "רגיל"? פשוט מאוד, בני אדם עצלנים, ככה זה. מדובר על ההבדל בין מניעה (פעולה) או אי פעולה. מניעת חיסון ילדים דורש מאמץ - לדבר עם האחיות בחדר לידה, עם הגננת עם המורה, דורש לזכור מועדי חיסון וכן הלאה. רק מי שמתנגד לחיסונים ישקיע מאמצים. לעומת זאת, אי התחסנות כמבוגר לא דורשת מאמצים כלל ועל כן כאן אתה מקבל תמונה הפוכה - מי שמשקיע אחר מעקב חיסוני מבוגרים, רץ להתחסן בכל דבר ועוקב אחר פרסומים, אתה יכול לומר בביטחון שהוא לחלוטין "שרוף" על הממסד הרפואי, אבל אחרים, מאי פעולתם לא ניתן להסיק דבר.

השיטה הזו עבדה יפה בשבדיה (אאל"ט), כאשר רצו לגייס תורמי איברים, שם אתה צריך לחתום על זה (או לא) בצ'ק בוקס בטופס קבלת רשיון הנהיגה שלך. הדיפולט היה "סמן אם אתה מעוניין לתרום", ואחוז התורמים היה נמוך מאוד כי אנשים לא סימנו. מישהו הציע להוסיף "לא" - "סמן אם אתה לא מעוניין לתרום", ואחוז התורמים עלה ל80%, כי אנשים לא סימנו... פסיכולוגיה אנושית...

ממשיך להסתבך?

אז עכשיו אתה מסכן את הילדים סתם בגלל רשלנות - אתה עצלן למלא את חובתך ולגשת לקבל את סדרת החיסונים.

אני, לעומת זאת, לא מתרשל סתם כך. אני טורח להשקיע לימוד רב מאד לפני ההחלטה אם לחסן ואם לא - מדוע.

יחד עם זאת, אתה, בתור רשלן שאפילו אין לו את הפנאי לגשת למלא את חובתו (לשיטתו) של הגנה על ילדים מפני מחלות קטלניות (חתיכת אימפקט לעצלנות שלך) - מותח על המסקנה שלי ביקורת.

אגב, האם שמת לב איך ההסברים והתירוצים שלך משתנים לפי הכיוון של הדיון?

בהתחלה, לא התחסנת כי עשית החלטה מושכלת: אתה לא בקבוצת סיכון ולכן אתה לא צריך להתחסן. אילו היית בקבוצת סיכון (הדוגמאות שלך: עובד בגן ילדים, בית ספר או בית חולים) - אז לבטח היית מתחסן.
בהמשך, חיזקת את הקו הזה: "משרד הבריאות ממליץ, כל אחד עושה את החישובים שלו." וכמובן: "בסיס החישוב שלי הוא כל מקרה לגופו" - בהחלט החלטה מושכלת ולאחר שיקול דעת וניתוח מעמיק.... יחד עם זאת, הסדקים כבר נראו: "גם אין לי מודעות לנושא חיסוני מבוגרים." - זה כבר מעניין. באותו משפט אתה עורך חישובי כדאיות וגם נטול מודעות. בהחלט דילמה אנתרופולוגית...
לאחר מכן, שילבת (שוב) בין שתי הסתירות באותו המשפט: "אני לא מכיר את החיסונים למבוגרים, אני אישית לא חולה, והסביבה שאני חי בה צעירה ובריאה וללא ילדים " - כלומר, גם לא מכיר את החיסונים, וגם מכיר היטב אך לאחר ניתוח הנסיבות שלך - החלטת שלא להתחסן. מבולבלים?
אז הנה הטענה המעודכנת (נכון לרגע זה): סתם ענין של מודעות ועצלנות.

ואתה גם חושב שאם תתבל את המהות הסתורה של עצמך במונחים של מקצוען ו "ספקן" ("הבדל בין קורלציה ונסיבתיות" / "אתה מחפש קיצוניות") ואם תשתמש בתגיות קיצוניות כמו "שונא ממסד" ו "שרוף ממסד" - אז אנשים פשוט לא ישימו לב לדברים שאתה באמת אומר...

אני מתחיל להנות מהדיון הזה...

Markup

New member
אין פה הטיה של תשובות לפי

כיוון הדיון. אתה פשוט רוצה תשובה אחת חד משמעית ואין כזו. כל פעולה/אי פעולה יש לה מניעים שונים בעלי משקלים שונים בקבלת ההחלטות, זה הכל. זה הרבה יותר פשוט ממה שנראה לך, אבל אתה לא יכול לקבל תשובות פשוטות כי אתה כבר החלטת שיש מניעים נסתרים. זה עוד היבט בפסיכולוגיה האנושית, הצורך להסביר לעצמנו מעבר למה שראינו. ככה נולדו הדתות ותיאוריות הקונספירציה. תראה כמה אתה משקיע על פרשנויות וניתוחים של התשובות שלי, כדי להוכיח עד כמה יש מניעים נסתרים שעליהם כבר החלטת ועד כמה אתה דוחק הצידה כל אפשרות שסותרת את מה שכבר החלטת לגבי. או אולי, אתה מגן על עצמך, שכן אם תסכים איתי, התפיסה שלך תקרוס, ותתחיל להטיל ספק בכל טענותיך נגד עולם האיפדמיולוגיה בגלל שתראה פתאום מניעים רבים ומעורבים לכל סיטואציה, ולא רק "שחיתות וקניית ממשלות". אתה איש מחשבים, אבל רק מחשבים עובדים בשיטת 0/1. בני אדם לא.

תודה על השיעור בפסיכולוגיה (בגרוש)

אבל למדתי את כל זה כבר בגיל 13.

הבעיה אינה תשובה חד משמעית לעומת מציאות מורכבת, אלא חוסר קונסיסטנטיות אצלך, שנובעת מדיסוננס קוגניטיבי שאתה לא יכול ליישב אצלך, בין הצורך להגן על מדיניות משרד הבריאות כאשר מדובר בהחלטות של אחרים לבין הצורך להסביר מדוע המדיניות אינה תופסת לגביך.

מתחת לכל השכבות ששפכת כאן - זה מה שנשאר.

Markup

New member
אתה רואה? אתה קונספירטור. החלטת שאני

מתנגד במסווה של תומך וזהו, וכל הסבר אחר לא רלוונטי, כי אתה כבר החלטת. אין אצלי שום דיסוננס, אני שלם עם החלטות והמלצות משרד הבריאות, גם אם אני לא רץ להתחסן בכל חיסון שהם מציעים, בדיוק כמו שאתה לא חופר כל המלצה ממשלתית בכל נושא אחר ומבצע אותה. התשובה לעיתים פשוטה הרבה יותר ממה שנדמה. ללכת להתחסן זו טירחה, אם היו מגיעים אלי הביתה, סביר שהייתי מתחסן לפחות בחלק. המדיניות תופסת גם לגבי אפילו אם לא רצתי להתחסן.

ואשמח לדעת מי החליט שחיסון השעלת אינו רלוונטי..

פולספגן

New member
יש הרבה מקומות עבודה שמחסנים נגד שפעת -

האם התחסנת? או שתמצא הפעם תירוץ אחר ...

amza

New member
לא הציעו לי, ולא קראו לי אף פעם לעשות את זה

בניגוד, אגב, לכל חיסוני הילדים ולחיסון השפעת.
האמת שזה מעניין - האם הם החליטו שזה בתוכנית למבוגרים אבל לא פרסמו את זה?

amza

New member
שאלה טובה. הייתי שוקל את זה

אם הייתי מחליט שזה מספיק חשוב אז כן.
(וברור שיהיה לי יותר קל להחליט לחסן את עצמי מאשר את הבנות שלי, וגם את זה עשיתי ברוב המקרים)

amza

New member
שאלה מצויינת :)

בחורף שעבר לא התחסנתי וחליתי באותו דבר.
החורף זה התחיל יומיים לפני שהתחסנתי. בדיעבד - אולי זו
היתה טעות להתחסן במועד הזה (למרות שזו לא היתה שפעת).

Markup

New member
ככל הנראה שכן. בשורה תחתונה, אני סומך יותר על

מערכת הבריאות מאשר על פורום באינטרנט שמנוהל ע"י חובבים.

פולספגן

New member
שמתי
שאתה פקה פקה כאשר מדבר בלי הפסקה

אך ברגע האמת שצריך לבצע מקבל רגליים קרות ומתרץ למה לא עשית ...

במילים אחרות, חזור לכאן לאחר מעשה ...

למעלה