אני אמא שמרגישה את כאבך ממקום אולי אחר
סיפרתי כאן פעם את הסיפור שלי. אני אמא לשני ילדים, אהובים, מדהימים - אבל אני לא אוהבת את התפקיד ההורי. אם הייתי יכולה לחזור שנים אחורה עם המודעות והבשלות שיש בי היום...אולי, אולי - הייתי בוחרת באל-הורות. חשוב לי שתדעי שאהבתי לילדיי היא עצומה, אבל אני סובלת בתפקיד ההורי - הוא מאוד תובעני, מאוד שואב ולא לכל אחד זה מתאים. התחתנתי צעירה עם אהבת חיי, אנחנו נשואים 15 שנה וביחד 20 שנה (אני בת 35) - הוא מדהים, הזוגיות שלנו מדהימה, כמו שכתבת שבן זוגך מכיל אותך והחצי השני שלך. כך אני מרגישה בזוגיות שלי, הוא מכיל אותי (את פחדיי, את המורכבות והחרדות שלי, הכל) הוא החבר הכי טוב, הוא מאהב, הוא אבא, הוא הכל בשבילי וכך אני בשבילו. ואני יודעת שהוא הבחירה הכי טובה שעשיתי בחיי. הילדים במשוואה הזו, בכנות, הם אקסטרה. אני מרגישה שהזוגיות טובה לי יותר מהאימהות. לבן זוגי, ילדים זה דבר מאוד חשוב והוא מאוד רוצה ילד נוסף (אני כמובן, היום, כבר לא מסכימה) אני תוהה מה הייתי עושה אם הייתי במקומך.... אני חושבת על המשבר הגדול אחרי הילדה הראשונה, על הפרעת האכילה שפיתחתי בעקבות המצוקה, על הטיפול בנפשי הפצועה, על ההחלטה להביא ילד נוסף (אולי הפעם זה יהיה שונה) וההבנה המשחררת שזה פשוט מכביד עליי מידי ושזה בסדר להודות באמת.מצד שני, המשברים האלה, הפכו אותי למה שאני היום וקרבו בינינו אפילו יותר. אני חוזרת לשאלה, מה הייתי עושה במקומך בהסתכלות לאחור... לקח לי רבע שעה עם עצמי לנסות לענות לך בכנות על שאלה זו, באמת - לוותר על אהבת חיי, לא הייתי מוותרת את זה אני יודעת יכול להיות שהוא היה מוותר עליי. האמת היא שאף פעם לא דיברנו על זוגיות ללא ילדים אבל אני משערת שהוא לא היה מאושר בזוגיות כזו. אני חושבת שראו לנהל שיחה כנה, אמיתית עם המון בגרות מתוך כונה להתקרב ולהבין, ומשם לקבל החלטה ביחד, זו החלטה קשה ששניכם ביחד צריכים לעשות אותה ולא רק צד אחד (מה שמשתמע לי מכתיבתך כי את צריכה להחליט)