מתנחלים

איתי חי

New member
אתה לא בדיוק תופש...

את ההפרדה בין חיי אדם לחיי כלב או חתול.. אני עושה את ההפרדה הזו... שלא תתבלבל ישנה הפרדה בדיוק כמו שאני דואג לחייו של בן משפחה יותר מאשר לחייך אתה...(לא מהווה איום או רמז כלשהוא)

One Echoe

New member
יש הפרדה.

לאנשים שחשובים לך, כמובן. אבל לחיות ולבני אדם אני מתקשה לעשות את ההפרדה.

זה אומר שאם יש לך סיכוי בו-זמנית

להציל כלב ב-70% ובן-אדם ב-55% אתה תלך על הכלב?

One Echoe

New member
אין טעם להתחכמויות.

אתם כנראה לא מבינים מה זה כשאני אומר שאין לי הפרדה בראש בין בני אדם לבעלי חיים. זה מתכוון לעובדה שבשבילי בעלי חיים חשובים מאוד ולרצוח אותם זה לרצוח נשמה וזה לרצוח יצור חסר ישע וחסר אונים. זה לא אומר שאם תהיה לי הזדמנות להציל בנאדם אני אבחר בכלב.

תעמוד מאחורי הדברים שאתה אומר.

ההקבלה הזאת, חתול הוא כמו בן-אדם, היא מאוד נוגעת ללב, אבל המציאות, אולי לצערנו, היא שחתול הוא לא כמו בן-אדם (עד כמה שאני אוהב בעלי-חיים). אולי הוכת בסערת רגשות כשאמרת את זה, אבל מצטער להרוס לך. חתול הוא ל-א כמו בן-אדם, בדיוק כמו שעכבר הוא לא כמו בן-אדם וצירעה היא לא כמו בן-אדם. מי שרוצח בעלי-חיים הוא בן-אדם רע. לא ישלחו אותו למאסר עולם, כי אנחנו חיים בדמוקרטיה, אבל צריך לבדוק היטב האם הוא מהווה סכנה לציבור. אני גם לא מבין מה הקשר בין רצח לבין שחרור בעלי-החיים לחופשי? אם אני חתול, אני מעדיף להסתובב עם חתולים אחרים, לראות עולם, ולא להיות תקוע בבית על הכורסא, אבל זאת כבר הדעה שלי.

One Echoe

New member
חבל

שאתה לא קורא את כל השרשור לפני שאתה מגיב. רצח בגלל מה שלמעלה כתבו: "ואם תשאלי אותי אני מוכן להרוג 200 חתולים 300 גמלים 435 ינשופים כדי שיהודי אחד לא יפגע... ערך החיים-כערך עליון." דבר שני, מבחינתי מי שרוצח חתול הוא רוצח בן אדם. כל אחד והדיעות שלו. תכבד דיעות של אחרים.

אני מכבד את דעתך, אבל לא מבין אותה.

מצד אחד, אתה טוען (מאמין) שערך חייו של בעל-חיים שווה לערך חייו של בן-אדם, אבל במה זה מתבטא? תן לי דוגמא בה יש את שני האלמנטים. להגיד "אסור לרצוח חתולים" זה דבר שמובן מאליו, פחות בגלל התוצאה ויותר בגלל המעשה האכזרי כשלעצמו.

s a r a h13

New member
חומצה קשורה לזה

שבמקום לסוע לאשקלון לשים במקלטים את החיות, הם שפכו על חיילים חומצות לעיניים.

nooshP

New member
צודקת, אם כי ההודעה קצת מתלהמת

מידי לטעמי. חיה זה כמו בן משפחה, מי שלא חושב ככה כנראה שאין לו כלב או חתול בבית. וכמו שאף משפחה לא השאירה שם תינוק, למרות שזה בלאגן לארוז תינוק, אף משפחה לא הייתה צריכה לנטוש את החיות שלה. זה לא קשור לדעות פוליטיות אנשים! המצב הוא שהם התפנו, זאת עובדה בשטח, והכלבים והחתולים והחיות האחרות שלהם לא צריכות לסבול יותר מהסבל הזה של מעבר הדירה! להשאיר כלבים וחתולים למות בלי אוכל ושתיה זאת אכזריות!

Cornflakes

New member
קראתי את מה שכתבת...

ולא הבנתי איך מישהי באמת יכולה לחשוב ככה ולכתוב דברים כאלה. עד שקראתי את השורה השלישית בחתימה שלך.

muga

New member
יומנו של חומיאל

מתוך המדור של שי ודרור, היום במעריב "היי, זה חומיאל, או בקיצור חומי, הלברדור של משפחת עציונה מעצמונה. יש לכם אולי קצת מים? כבר שלושה ימים לא שתיתי. השאירו אותי פה. כל החודש האחרון הרגשתי שמשהו קורה, אבל כל הזמן שמעתי שאומרים "יחד, כולנו יחד, נעבור את זה יחד". כנראה אני לא חלק מהיחד הזה. שבע שנים אני עם משפחת עציונה. שבע שנים אני שומר עליהם. בכל פעם שמישהו מתקרב לגדר של הבית, אני נובח כמו משוגע. גם אם זה לא מחבל. שבע שנים אני והילדים יחד. משחקים, משתוללים, אני מלווה אותם לבית כנסת, מחכה להם בחוץ. הולך עם האמא למכולת, מחכה לה בחוץ. השבוע פתאום באו מלא חיילים. ראיתי שאורזים. אמרתי לעצמי: האו האו, בטח עוברים דירה. אחר כך הכניסו את הכל למכולה. כולם נכנסו לאוטו ונסעו. נשארנו רק אנחנו: אני, כושי של משפחת אליחי, מיצי החתולה של אליאל, שלומי התרנגול של שלומציון ועוד כמה אוגרים שאני לא מכיר בשמות שלהם. אחר כך גם החיילים יצאו. עכשיו ריק פה. בודד. הלב שלי נקרע, גם מגעגועים וגם מצער. בית הכנסת ריק. המכולת ריקה. גן הילדים שומם. בטח אביאל וחמיאל משחקים בקראווילה עם כלב אחר. לפי מה שאני שומע, תכף יבואו הפלשתינים, ואני קצת מודאג. לא מכיר את השפה, לא מכיר את המנהגים. גם שמעתי עליהם הרבה דברים רעים. אין להם לב, הם אכזרים, אין להם מצפון. ככה אמרו בבית כל הזמן. אני לא אוהב אנשים בלי מצפון"

הלו! לא צריך לצעוק עליה...

בסך הכל מדובר בילדה קטנה שבחרה בדרך חיים מאוד אצילית, אם כי לגמרי קיצונית. אמנם, סולם הערכים שלה קצת משונה, אבל זה לא אומר שצריך לתקוף אותה. עם זאת, אני רואה אותך, שרה, מצילה בנקל חיים של כלב אפילו כשזה בא על חשבון חייו של בן-אדם. תביני שרה, יקירתי, אין פסול בלדאוג ולאהוב חיות, אבל הקיצוניות בה את עושה את זה מעוררת בחילה (ודחף פתאומי לאכול איזה סטייק טוב, אני מודה). "זהירים הם בני אדם שלא לבלוע נמלה חיה, ואין הם זהירים שלא לבלוע אדם חי". חוץ מזה, אני מעריך מאוד, אבל לא מבין, את העובדה שבחרת בחייהם של בעלי-חיים על פני האפשרות של חיים בריאים יותר. כמה שאלות: אף פעם לא נהנת מהמגע של משי? או התחממת עם מעיל נוצות? האם את מודעת לכך שהרבה מאוד מהתרופות שיום אחד תצטרכי נוסו על בעלי חיים? האם תקחי אותן בכל זאת? אף פעם לא היית בגן-חיות? את לא שותה חלב ולא אוכלת ביצים? "הלא-צמחוניים מתעללים בבעלי חיים על ידי אכילתם, הצמחוניים מתעללים בבעלי חיים על ידי אכילת האוכל שלהם"

TheOrion

New member
../images/Emo45.gif

ועם זאת... כלב שאתה מגדל, הוא חלק מהמשפחה. אתה לא אומר "הכלב", אלא אתה קורא בשמו. אתה לא הבעלים שלו, אלא חבר ואח שלו(או אבא שלו). אתה לא כועס וצועק עליו, אלא מחנך אותו. האם תנטוש את אחיך? האם תנטוש את ילדיך? על אותו משקל הוא הכלב שאתה מגדל. כלב הובא כדוגמה, כמובן. זה נכון לכל בעל-חיים שאתה מגדל ומטפל בו. הוא הופך לחלק מהמשפחה. הנטישה עצמה, היא זו שמכעיסה. זה ששרה פה לקחה את זה צעד רחוק מדי, ויש לה גם דיעות אחרות(שואה של בעלי חיים!? האם בשואה פינקו את היהודים כפי שאנחנו מפנקים את בעלי החיים שלנו?) קיצוניות מאוד זה משהו אחד. אבל הפסקה הראשונה שלה נכונה בעליל.

s a r a h13

New member
בקשר לחתימה שלי

אני לא מדברת על הכלבים והחתולים שיש לאנשים בבית אני מדברת על:
הניסויים בבעלי חיים.
ההחזקות המזעזעות של בעליי החיים במחלבות\במשחטות.
לצוד בעליי חיים בשביל הפרווה.
עמותות כמו צער בעליי חיים שהמטרות שלהן זה לא לעזור לחיות אלא שיהיו כמה שפחות חיות משוטטות, אם הייתי יודעת קודם שהם ממיתים כל כלב\חתול שמגיע אליהם, אז לא הייתי תורמת להם 1500 שקל.
ועל אנשים שזורקים אבנים וחותכים ומתעללים בחתולים. אצלי היה חתול ש-3 ערסים קטעו לו את הזנב ואת שתי האוזניים עם אולר ואף אחד לא עשה להם כלום. מספיק?

הממ...

(-) מי שעושה ניסויים בבעלי חיים שלא לצורך צריך להיענש. עם זאת, אני מנחש שבמהלך חייך תצטרכי, כמו כולנו, לצרוך תרופות שכנראה ניסו אותן על בעלי חיים. תציעי אלטרנטיבה, כמו לעשות ניסויים על ספות או מחשבים, ואני אהיה מרוצה. (-) אכן, חיה שיכולה לתת תנובה טובה די נדפקה, אבל לא כל המחלבות/משחטות נוראיות. (-) הממ... אוקיי
(-) וואו... מאיפה יש לך 1500 ש"ח? בגיל שלך היו לי שני פאזטות ומטבע אירני ב"כספת" שלי. (-) ערסים הם בכלל בעיה, עם או בלי קשר לצער בעלי חיים או צער בני אדם או כל צער אחר.

s a r a h13

New member
ככה:

אני מציעה לעשות ניסויים עליך- סתם, אין לי פיתרון, שינסו על רוצחים ועל אנסים, אנשים שמגיע להם! ואם חברות התרופות רוצות להרוויח כסף שינסו את זה על אמא שלהם- לא איכםת לי בכלל- הם אמורים למצוא פתרונות ולא אני!! וכן כל המחלבות\משחטות בארץ נוראיות- חלפו הזמנים של לדוד משה הייתה פרה- עכשיו זה לדוד משה הייתה משחטה עם 10000 פרות על 50 מטר. ובקשר לג'- שמעת פעם על בייביסיטר???????????????????????!!!!!!!!!!

אני לא אגיב לפניני החכמה שלך...

במיוחד בגלל שכל בן-אדם עם שכל (ולא לב) בראש יכול לדעת בדיוק מה הייתי אומר. אם היית בת 25 הייתי אומר שאת תמימה, אבל בגיל כזה (13) יש לך את זכות להיות תמימה... נו טוב, צאי והצילי את העולם, אבל אם את מצליחה תוודאי שבסופו של דבר ישאר עולם להציל

למעלה