הרסת לי את המשל.
ברור שאני מדבר על רעל, שאם לא הורג מיד - הורג בייסורים. הרי כל מטרת המשל היא להסביר שמה שאתה מציע הוא עשיית מעשה, ולא משנה איזה מעשה, העיקר לעשות - ולמה זה מוביל. אם ניסו את הרעל שלך בעבר וראו שהוא חיסל את הבנאדם, אין סיבה שהוא יפעל בעתיד. להפך, הוא נהיה רעיל מרגע לרגע (הטרור רק מתחזק). איך "קיפאון מדיני" הופך אוכלוסיה לקיצונית יותר? אתה חושב שהטרור מבסוט כשמדברים איתו? להזכירך, הטרוריסט היחיד שמדברים איתו הוא אבו מאזן, והוא מעדיף את הטרור השקט, בעוד החמאס צוחק עלינו מהצד וממשיך להרוג אותנו. אם כשהוא נעצר "על ידי קיצוניים" הוא נראה ככה, תאר לך מה היה קורה אם היו משלימים אותו... רמז: הרבה יותר דם היה נשפך, אבל אם עדיין לא הפנמת את העיניין, אין לי עוד מה להוסיף. היום אפילו השמאל לא מזכיר את אוסלו, כי ברור לכולם שהוא היה טעות. ערפאת היה "פרטנר לשלום" כל עוד היה חי, אבל ברגע שהוא מת עלו על גדותיהם כל הביבים והציפו את רחובות התקשורת, סירחון של מסכת חייו של רוצח נפשע ואכזר. אבו מאזן הוא רוצח לא פחות מערפאת, לא סתם הוא זה שנבחר להחליף את הרוצח הזה אחר מותו. ההבדל היחיד הוא בהופעה - זה לבש מדים, וזה לובש חליפה. בנוגע למשפטים: "את הרוגי הטרור והקסאמים אפשר לשייך לקיפאון המדיני בדיוק כמו שאפשר לשייך אותם לתהליך השלום." "אתה יכול לומר שהרוגי האינתיפאדה השנייה נהרגו בגלל שנתנו לפלסטינאים רובים, ואתה יכול גם לומר שהם נהרגו כי נתנו לקיצונים להרוס את תהליך השלום." אתה יכול לומר את זה, ואתה גם יכול להאמין בזה, אבל אין לי שום סיבה להאמין בזה. אתה קובע עובדות-לא-עובדות, חסרות בסיס הגיוני וחסרות קשר למציאות... לדעתי, ככה לא תשכנע אף אחד. אין שום קיפאון בלגרש יהודים מבתיהם ולמסור חלקים מהארץ לרוצחים. זה שאין פה הידברות עם צד שני כלשהו, אין זה אומר שלא היה פה צעד מדיני משמעותי. ה"התנתקות" לימדה אותנו דבר חשוב: הטרור לא פה בשביל לעשות שלום. זה ברור כשמש, כמובן, כי הטרור לא פה בשביל לדבר אלא בשביל להרוג, ומי שלוחץ את ידיו - שותף לו, ותו לא. אבל נראה שיש כאלה שזה עדיין לא ברור להם. אני אסכם, כי כבר אין לי כח להתווכח: אם אתה חושב שיש עם מי לדבר בצד השני, אתה טועה. אתה יכול ליפול לחלומות השמאל, למלכודת המילים הנוצצות והמבטיחות ו"שלום" בראשן, ואין דבר שאני יכול לעשות מעבר להסברים שאני נותן לך פה. אתה מוזמן לעשות חושבים ולהבין את הדברים בעצמך, לעומק, זה לא מסובך להתבונן על המציאות בעין ישרה, אבל אם אתה מעדיף למכור את עמך, משפחתך ומולדתך ביד מרצחים שפלים - והכל בתמורה למילים טפלות וללחיצות ידיים - כל שנותר לי הוא להצטער עליך ועל אלו שחושבים כמוך. לילה טוב.