נבואה מלפני עשרים שנה. צפו:

u r i el

New member
חשוב להבהיר,

אינני מתכחש כמובן לעובדה שהמקורות מתעדים דיון בדבר אחדים מהספרים שכלפיהם הייתה מחלוקת כגון אסתר, קהלת, שיה"ש ויחזקאל אולם התורה שגם כלפיה מחיל ליבוביץ את דבריו מוצגת כנתון אלהי מקודש אימננטית וכלפיה לא מתועד כל דיון שכזה.
כך ככל הידוע לי, והרביתי לשאול על כך מלומדים בעלי שיעור קומה ואיש מהם לא קיבל את ליבוביץ בעניין זה.

כמובן, מחוץ לפלנטה הדתית, אין מה להתווכח. אני מתייחס אל התורה כפי שאני מתייחס כי אני רוצה. אפשר עוד להרחיק ולומר - אין לי הנמקה לכך וליצור שרשרת רגרסיבית לאחור עד למפץ הגדול. אפשרי גם להרחיק עוד יותר ולומר 'הבל' על כל הרעיון שהאל יוצר קשר עם האדם, פונה אליו במילים וכיוצ"ב, כפי שליבוביץ אכן מעז לומר. אולם כל זאת במבט חוץ דתי של חוצן, חוקר, פולמוסן, פילוסוף וכו', מנקודת מבטם של אלה שאינם מקבלים עליהם את כללי המשחק. מבחינת העולם הדתי קדימותה של התורה היא נתון מכונן "היה הקדוש-ברוך-הוא מביט בתורה ובורא את העולם" (בראשית רבה פ"א).

מה לליבוביץ הארכיטיפ של ה-Homo sapiens, ולאגדות העם האלה ?

u r i el

New member
ודאי.

ולכן הוא עובד את עצמו, ולכן אני לא רוצה, כי הראש החילוני מקדש את שרירות הרצון.

לא כך בעולמה של דת התגלות. שם כללי המשחק אחרים.
" ר' אלעזר בן עזריה אומר מנין שלא יאמר אדם אי איפשי ללבוש שעטנז אי אפשי לאכול בשר חזיר, אי איפשי לבוא על הערוה, אבל איפשי מה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי כך ת"ל ואבדיל אתכם מן העמים להיות לי נמצא פורש מן העבירה ומקבל עליו מלכות שמים.

על ליבוביץ ועלי אין גוזרים. לכן שנינו לא דתיים.

u r i el

New member
דיוק :

הוא אינו יכול להוכיח קיומו של אלהים. נדמה לי שכך אמר. ההקלטה בבויידם.

אלב86

New member
למה צריך לתת פקודות?

גם לי הפקודות בלי הכוונות מצליחים להרוג ילדים ונשים, יותר לא מעובים בלחימה מכאלה שכןף אז למה צריך פקודות?

להוריד פצצות על בתי מגורים ולהרוג את הילדים שגרים בהם, לא ניתן להצדיק בתירוץ "לא התכוונו להרוג ספציפית אותם".

ולא כל אחד אוחז באדמה כאילו היא שלו, אלא מיליוני אנשים חיים ללא זכויות אזרח.

u r i el

New member
הנאצים נתנו פקודות !

ולכן ההשוואה של ליבוביץ למנטליות יודונאצית פסולה בעניין זה.

גם את לא אחראית לפסיכופט שהורג ללא רחם כי "בא" לו, ובניגוד לדעה רווחת מאד - אני גם בעניין זה בעד שוויון ונגד ההפרדה הפושעת בין דם של אישה ודם של גבר. מזעזע אותי לקרוא את דבריך כאילו נשים וילדים חורגים מסתם גברים, שכל אשמתם שיש להם בולבול.

אלב86

New member
אז ההבדל ביננו לנאצם

זה שאנחנו עושים את זה בלי פקודות? זה לא כזה הבדל מהותי.

u r i el

New member
רע מאד

שלילדה גדולה כמוך אני צריך להסביר מה ההבדל בין ממשלת ישראל ובין ממשלה ומוסדות נאצים, בין מכונת השמדה חוקית ומשומנת ששותפים בה שכניך, חבריך, עמיתיך לעבודה וכל גורם ממלכתי.
לעומת זאת אינך מתייחסת ולו במילה אחת להערתי על אפליית גברים ונשים לעניין התרת דמם, לא התנצלות, לא הבהרה - נאדה. עם יצור כמוך יוצא לי החשק להתכתב.

אלב86

New member
כמובן שהתייחסתי לבעלי הבולבול:

"יותר לא מעורבים בלחימה מכאלה שכן".
ואיני מבינה על מה יצא קצפך.

כתבת:
"אף !!!! יודו-נאצי לא מקבל פקודה לפגוע בילדים ! "
כתבת:
"הנאצים נתנו פקודות !"

אם זה ההבדל בינננו לבין הנאצים (הפקודות) מדוע יצא קצפך על כך ששאלתי האם זהו ההבדל?
אם זה אינו ההבדל ביננו לבין הנאצים - מדוע כתבת זאת?

u r i el

New member
כשם

שאין ללמוד על ממשלת הרשע הנאצית מצדיקותם של כמה חסידי אומות עולם בודדים שפעלו מטוב לבם נגד הממסד הנאצי, כך בכוון ההפוך אין ללמוד על המנטאליות הישראלית מרשעותם של כמה מנובלים שפועלים על דעת עצמם.
זה ההבדל : ממסד מרושע כנגד פרטים מרושעים.

אלב86

New member
מנוולים שפעלו על דעת עצמם?

האם העמדו לדין החיילים שהרגו את הילדים בעזה, מכיוון שהרגו ילדים על דעת עצמם?
האם הצבא לא מעמיד לדין חיילים שהורגים ילדים סתם כך?

aln77

New member
אתם על סף ייסוד יום זיכרון

לחללי קציני האס אס שמתו בדמי ימיהם והותירו אימהות שקולות.

אין צורך להכביר מילים בכדי להיווכח שבטווח בין הגורו של הפורום ועד יצחק רבין עברו דברי הבל המזוקקים והמשובחים ביותר בתולדות עם ישראל.
אני מציע שבפראפרזה על ה"דיסכותל" - יתכבדו כותבי הפורום הזה ביוזמה נועזת להשיב מיד את רמת הגולן לבעליו החוקיים. שהר כולם, מחסידי אומות העולם כגדעון לוי ועמירה הס, שיתבשמו מכך, ועד דאע"ש, שכנינו החדשים מצפון, שיוקירו לנו תודה על יוזמת השלום הברוכה הזו.

"אתם"? אתה בטוח שתגובתך הופנתה לכתובת הנכונה?

בעייה דומה קרתה לך לפני שבוע, כפי שכבר הערתי לך כאן.

י ו ר ם 7

New member
דאגתי כי חשבתי שאתה כבר שם בעזה

עם הכוחות לצד הכלים הכבדים.................

למעלה