נו באמת אתר ONE

• פותח הנושא axe9
  • פורסם בתאריך

trilliane

Well-known member
מנהל
מתי? איפה זה מפורסם? (אני מתכוונת מחוץ לערוץ)

אני מנסה לומר לך שיש כאן נסיבות שונות באופן כ"כ תהומי שהעובדה שאתה מנסה להשוות כאן ולקבוע שע"ס התוצאות בשטח יש יותר עניין במה שמשדרים יותר בעייתי מאוד. במצב כ"כ מוטה כדורגל איזה סיכוי זה בכלל משאיר מלכתחילה לענפים אחרים?

אבל העובדה היא שזו לא גזרה משמים, ויש מדינה מערבית קטנה וזניחה שבה זה לא המצב ושבה יש חינוך לספורט וספורטאים שאינם כדורגלנים הם גיבורים לאומיים ועושים אפילו סדרות טלוויזיה על מתעמלות, כאמור. אז אני לא מקבלת את התשובה שכדורגל מעניין יותר. אני בהחלט מקבלת את העובדה שהוא פופולרי יותר, אבל זה כמו להגיד ששיר שמושמע בגלגל"צ פעם בשעה פופולרי יותר...

dardor

New member
זה שכדורגל פחות מעניין אני מסכים

כי באופן אישי גם אותי הוא לא מעניין ברמה המקומית (אם כי ברמה העולמית אני עוקב בהחלט).
אני בהחלט יותר מתעניין בNBA,NFL למשל או ספורט אולימפי (שחיה, אתלטיקה וכו...)

זה עניין של טעם.. ופה זה כבר סיפור אחר.

אבל כל הדיון התחיל בשאלה על "רוב הציבור"
וכן, אם הוא הכי פופולארי, אז מה לעשות זה מעניין את רוב ציבור הספורט. אני באמת לא מבין את הויכוח...

trilliane

Well-known member
מנהל
*עניין* של רוב הציבור זה לא מה שהכי פופולרי

כשיש לך הרבה ציבור שהתרגל לחיות במצב נתון ולא ממש שואלים אותו מה מעניין אותו וכשיש לך פמפום חסר פרופורציות מקטנות. אתה לוקח את התוצאה ומתייחס אליה כאילו היא סיבה, זו הבעיה שלי.

אם גלגל"צ משדרת שיר פעם בשעה זה אומר שעכשיו הוא הכי פופולרי; האם זה אומר שהציבור הכי התעניין בו לפני כן?

dardor

New member
את פשוט לא מוכנה לקבל את האמת המרה

שהכדורגל זה הענף הכי פופולארי, וכן גם הכי מעניין את רוב ציבור הספורט בארץ.

מה לעשות שזה המצב?! זה לא אומר שזה אידאלי, ההפך זה עצוב שזה המצב... אבל זה המצב!

trilliane

Well-known member
מנהל
הו, אני מודעת לאמת המרה; אבל בפעם השלישית

לא הגבתי לגבי פופולריות אלא מה מעניין את רוב הציבור (וכבר הבהרתי את ההבדל בין פופולריות לבין עניין; זו ממש טחינת מים...
).

dardor

New member
זאת אכן טחינת מים

ועדיין הכדורגל העולמי והמקומי (לצערי) מעניין את רוב ציבור הספורט יותר מאשר דברים אחרים...

בלי קשר לפופולאריות!!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
ואתה קובע זאת בנחרצות כי אתה קורא מחשבות...

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, אתה לא מבין את הנחת הבסיס שלי *אנחה*

אבל אני מאשימה את עצמי שאני נגררת לדיונים חסרי תוחלת איתך.

dardor

New member
אז הנה אגאל אותך מייסורייך

אם את באמת רוצה לדעת מה מעניין את רוב הציבור (כמו שהתחלת בשאלה בתחילת השרשור אי שם לפני 10 שעות) אז את אפילו לא צריכה לעשות מחקרים, חבל על הזמן שלך. תפתחי עיניים וזהו.
ואם בכל זאת בא לך לבזבז את הזמן, אז לכי על זה... תקראי מה זה כדורגל בעולם. זה הרבה יותר מסתם ספורט, זאת תרבות ומשחק עממי שכל ילד קטן משחק בשכונה. כולל בארה"ב אגב... כדורגל זה ממש חוג שאמהות לוקחות את הילדים שלהן. אני מניח ששמעת את המונח "soccer mom" ובכל מקרה הדיון פה באמת נהיה מעיק, לכן אם באמת באמת באמת באמת בא לך לדעת את האמת אז תבררי, אני את התפקיד שלי לנסות ולהסביר (באמת ממקום טוב למרות מה שאת חושבת) נחל כישלון כי את באמת לא רוצה לדעת.. את רק מחפשת להתווכח ולטעון שכדורגל זה סתם עוד ספורט ואנחנו לא באמת יודעים מה מעניין את הציבור. (שאגב מה שמעניין את הציבור זה קודם כל לעשות כסף ולחיות טוב)

בקיצור שיהיה לך לילה טוב. תמשיכי להישאר בדעה שהתעמלות זה יותר מכדורגל מבחינת עניין ציבורי. הלוואי עליי את כוח הרצון שיש לך להאמין במשהו.

להת'

trilliane

Well-known member
מנהל
ושוב תשובה שמפספסת את הנקודה שלי...

בהודעתך האחרונה הוכחת שוב שאתה מתייחס למה שאתה חושב שכתבתי ולא למה שכתבתי באמת. ניסיון אחרון, רק כדי להבהיר מה אני באמת חושבת: אני לא חושבת שהתעמלות היא בהכרח יותר מכדורגל. זו הייתה דוגמה. מה שאני חושבת הוא שאי אפשר לקבוע בשביל רוב הציבור במה הוא באמת מתעניין כשאף אחד לא שאל אותו מעולם וכשמאביסים אותו בכדורגל כל חייו. יש כאן נקודת מוצא מוטית מלכתחילה ולכן לבדוק מה פופולרי יותר לא עונה על השאלה במה רוב הציבור מתעניין באמת או היה מתעניין לו היה כאן מצב שוויוני. זהו. שיהיה לך לילה טוב.

JonJon9

New member
אם כך,

אז מדוע האולימפיאדה נחשבת להרבה יותר יוקרתית מגביע העולם בכדורגל?

dardor

New member
הפוך גוטה

תחרות הכדורגל באולימפיאדה הרבה פחות פופולארית מהמונדיאל או היורו. ענייני פוליטיקה של פיפ"א עם הועד האולימפי וכו, גרם לקח שטורניר הכדורגל יהיה עד גיל 23 + 3 שחקנים מעל גיל 23.

אין ספק שמבחינת כדורגל, המונדיאל והיורו שווים הרבה הרבה הרבה יותר מהאולימפיאדה.
בוא נראה את זה ככה. ספרד זכתה במונדיאל האחרון, כמה אנשים יצאו לרחובות לחגוג? מיליונים...
פלפס זכה ב-21 מדליות (תקנו אותי אם אני טועה במספר המדוייק), כמה אמריקאים יצאו לרחובות לחגוג?

ושוב, אולימפיאדה זה כל ענפי הספורט (כולל כדורגל). אין אף ענף ספורט יחידני בעולם, שיכול להתחרות עם אליפות העולם בכדורגל. מסכים?
אליפות העולם באתלטיקה, אליפות העולם בשחייה, אליפות העולם בכדורסל, אליפות העולם בטניס שולחן וכו.... אף ענף ספורט לא יכול להתהדר בכמות צופים, בכמות רייטינג, בכמות תהילה, בכמות תקשורתית, כמו שאליפות העולם בכדורגל יכולה להתהדר.

rapgamer4ever

New member
מתי אי פעם אמריקאים יצאו לחגוג ברחובות

הישג ספורטיבי כלשהו?
לא משנה.
אין ויכוח על כך שכדורגל הוא הענף הבודד הפופולארי ביותר בעולם. צריך כדור ושתי אבנים, ואתה יכול לשחק לאורך כל הילדות. זה סוד ההצלחה של הכדורגל, לדעתי.

מצד שני, הכדורגל בארץ ברמה כל-כך מביכה שזה מדהים אותי כל פעם מחדש לראות את רמת ההתעניינות בו. לדעתי זה עניין של ביצה ותרנגולת- אני לא בטוח שהכדורגל הישראלי היה מעניין כל-כך, לולא הסיקור המאסיבי שיש לו בכל המדיה. בין אם מדובר באתרי הספורט המובילים, שידורי הטלוויזיה, או אפילו מדבקות הסופרגול שילדים אוספים כבר מגיל יסודי. אני חושב שהסיקור סביב כדורגל בארץ הוא מקיף יותר מאשר סביב כל שאר ענפי הספורט יחדיו.

לדעתי הצנועה, מי שלא מתעניין באתלטיקה הוא אחד שלא מבין בכלל מה זה ספורט.

dardor

New member

אני חושב שביום שיבינו פה שאתלטיקה זה הבסיס לספורט, רק אז אולי יהיה אפשר על להתפתח כמדינת ספורט.

הכדורגל בארץ לא ברמה מביכה

הוא ברמה בינונית-מינוס, כמו לא מעט מדינות באירופה ובעולם. הבעיה שהמשחק כל כך פופולרי שאנחנו כל הזמן רואים אותו בטלוויזיה משוחק ברמה הגבוהה ואנשים חשים "מבוישים" בהשוואה. אין מה לחוש כך.

trilliane

Well-known member
מנהל
כדי לרוץ אתה לא צריך אפילו את זה...

ואני מסכימה עם מה שכתבת. הכדורגל זוכה כאן לפמפום ולתמיכה אדירים בכל החזיתות, כולל המועצה להסדר ההימורים בספורט. מלמדים ילדים שספורט = כדורגל ואז מתפלאים למה הוא כזה פופולרי?

בארה"ב ילדות חולמות להיות מתעמלות כי הענף הזה זוכה לתמיכה אדירה, ובשנתיים האחרונות הייתה אפילו סדרת דרמה של רשת ABC שגיבורותיה הן מתעמלות אולימפיות. איזה מודל יש לילדות כאן בארץ? כשהייתי בת 11 נחשפתי לראשונה להתעמלות באולימפיאדת סיאול והוקסמתי מיד. אבל בגיל כזה לא יכולתי להתחיל בקריירה של מתעמלת (ברמה הישגית) גם לו רציתי (ורציתי; אבל אמי הבהירה לי שאני מבוגרת מדי והזכירה לי שאני בלתי אתלטית בעליל...
).

אי אפשר לנתק כאן את התוצאה מהסיבה; יש כאן שלטון כדורגל בלתי מעורער שמנציח את עצמו, ואז טוען "אני הכי פופולרי". כאילו, ואללה?

למעלה