נו, מתי תתבגר/י? (נושא בשאיפה)

אם הייתי יודעת בדיוק מה לעשות

לא הייתי יושבת ומלהגת באיזה פורום, נכון?
הנקודה המרכזית שלי לא הייתה שישראל צריכה להיות קדושה מעונה. כמובן שאנחנו צריכים לדאוג קודם כל לעצמנו, אבל ראוי שניקח בחשבון גם שיקולים מוסריים כלפי אחרים שאנחנו שולטים בהם.
אגב, לא זכור לי שההתנתקות נעשתה מטעמים אלטרואיסטיים.

memee2

New member
מדינה כמו ישראל שתהיה מוסרית לאחרים?

שקודם כול תהיה מוסרית לאזרחיה!
אני אמנם ימנית בדעות שלי, אבל אני ממש ממש לא מרוצה ממה שקורה במדינה. הקומבינות, הגניבות. אם יהודי מתייחס ככה ליהודי, מה ניתן לצפות על יחס לערבים? שהם לא חפים מפשע.

לא הבנתי מה הטענה שלך

את חושבת שיחס מוסרי לפלסטינים בא על חשבון תיקון עוולות כלפי אזרחי ישראל?
אם לא היו עוולות כאלו, היית תומכת ביחס מוסרי לפלסטינים?

memee2

New member
לא יודעת.

אני לא מבינה למה לתמוך, תסלחי לי, באותו זבל ואפילו לדעתי יותר גרוע. זה לא שיש להם איזה תכונה מיוחדת שהם יותר טובים מאחרים.

וואוו

askimosi

New member
נכון....

לא נכנסתי לקישורים ששמת,אבל אותם ערבים מהגרים שהגיעו לכאן בתקופת האימפריה העות'מנית והכיבוש הערבי במאה ה - 7 לספירה.
לא רק שלא קיבלו את תוכנית החלוקה, אלא החליטו לנצל באופן ציני את מצב ה"פליטים"(להם כמובן הובטח לחזור חזרה אחריי שיהיה נקיי מיהודים)ולהיות נזקקים תמידים,את הכסף הם כמובן גרפו לכיסם השמן,לא מזמן האבו - חרטא הזה הודה שמעולם לא הייתה להם הנהגה שדאגה לאינטרסים של כלל הערבים הכובשים אלא לכיסם בלבד.
בנוסף אם חלילה וחס יצאו גם מיו"ש אז יהיו לערבים הכובשים שתיי מדינות, מדינות אחת - יו"ש - נקיה מיהודים כמו עזה,והשניה מדינת ישראל בה יש ערבים "ישראלים" שאם הזמן יתחילו גם הם לדרוש זכויות או במלים אחרות מדינה דו - לאומית.

הלוואי היה לי פיתרון למצב
,
אסקימוסי

אגב בעניין הפליטים

מאות דיונים באו"ם שמום על עניין ה'פליטים הפלסטינים', אך מישהו הזכיר אי פעם את הפליטים היהודים שגורשו מארצות ערב? קרוב למיליון יהודים ש- אזרחותם נשללה, רכושם וכספם הוחרם, הם סבלו מהתנכלויות בלתי פוסקות רק בגלל היותם יהודים. הצביעות הזאת פשוט מבחילה, מוסר כפול מעוות. ליהודים האלו יש היסטוריה של מאות ואף אלפי שנים במדינות שמהן הם גורשו..פשוט עצוב.
כמו שאמרתי, לערבים יש מספיק מדינות משלהם. הם סרבו לתוכנית החלוקה והחליטו לפתוח במלחמה כוללת בניסיון להשמיד אותנו..הם רוצים את כל ישראל לא יעזור.

askimosi

New member
טוב נו או"ם....

אין מה לצפות מהם,זה שכבר שנתיים נטבחים אלפי אנשים בסוריה זה לא מעניין אותם ולא את הליגה הערבית.
כול עוד ישראל לא מעורבת,ברגע ששומעים ישראל אז ישר קופצים בראש.צבועים אין מה לעשות.
בן - גוריון עשה טעות בזמנו היה צריך להגלות אותם במשאיות לירדן מדינתם הטבעית,כיום הפיתרון כבר לא רלוונטי מכול הבחינות(הומני,כלכלי,מוסרי).

או"ם שמום,
אסקימוסי

United Nothing

ישראל הורגת בטעות איזה ילד וכולם זועקים וכמו שאמרת בסוריה מתחולל רצח עם נוראי וזה לא מזיז לאף אחד. מדינות ערב, איראן, סין, רוסיה מפרות זכויות אדם בלי סוף, אך את איזו מדינה האו"ם יאשים כמפרת זכויות אדם מספר אחת בעולם? כמובן שאת ישראל. אגב, שמת לב שדגל "פלסטין" הוא העתק של דגל ירדן (רק בלי הכוכב)? חח

askimosi

New member
כן פטתי משהו...

לגביי דגל - בגלל זה רשמתי ירדן מדינתם הטבעית.
טוב שיש את ישראל מדינה מטר על מטר - ככה תמיד יש את מי להאשים,אחרת את מי היו מאשימים את מיקרונזיה?

חח שמת לב? התפתח כאן דיון לא רלוונטי לשרשור והכול בגלל שזרקו פה כמה נושאים פוליטיים לא קשורים(אבל בניסוח מקומם ומעורר ויכוח,אז לא יכולתי לשתוק
).

BLAME CANADA
,
http://www.youtube.com/watch?v=vxPRHXgYVlk

אסקימוסי

אכן, גם אני ככה

חח תכלס אין על קנדה. הדברים היחידים שמדאיגים אותם זה הקור והדובים.

אגב, יש להם מאכל שנראה לי שתאהב..גגל Poutine.

askimosi

New member
איכס
....

ומה אצלנו?לא דובים ולא סולר,מקסימום חולר!

המאכל לא נראה מעורר תאבון במיוחד,אפילו ה
שנמצא איתי באיגלו באופן קבוע לא היה מתקרב לדבר הזה, מה גם שהשם דיי מרתיע -פוטין?

אגב אם בפוטין עסקינן קבלי - קטע,איך מעמידים במקום שמאלנים הזויים.
הלוואי והיו לנו פוליטקאים כאלה שלא היו מתכופפים בפניי אף אחד
.בנאדם שמאמין בעצמו ובצדקת הדרך שלו לא יתן לאף אחד לכופף אותו.

שימי לב אייך כול האירופאים הצבועים יושבים בשקט,כמו ילדים טובים כשהוא עונה לאותו עיתונאי קצר ולעניין -

http://www.youtube.com/watch?v=adjJv9pevvg

אנטי - פוטין,
אסקימוסי

וואי נחנקתי

נכון זה נראה מזעזע? לא רוצה להגעיל אז אני אחסוך במילים חח חשבתי שבשבילך זה 'חטיף'..

לגבי פוטין, לא סובלת את הבנאדם אבל הוא בהחלט הכניס לעיתונאי..

askimosi

New member
נורא ואיום

אני בשוק אני המומה
.אפילו בשביל אסקימוסי זה לא חטיף, אם כבר, אז צ'יפס טבול בשוקולד של נסטלה

הלכתי לאכול גלידת תפוחי - אדמה,
אסקימוסי

Reyn

New member
נו באמת.

צריך להחזיק מנת משכל שלילית כדי לגור בשטחים ולחשוב שבטוח שם כמו בהרצליה. המתנחלים לא בטוחים ולא מרגישים בטוחים - עובדה שהם מקבלים היתרים לנשק מהמדינה, ושמחים להצטייד בנשק, ובעקבות המקרה האחרון היתה סדרה ראיונות עם מתנחלים שסיפרו על תחושת חוסר הביטחון הקבועה שהם חיים בה. אז בשביל מה ההיתממות והרציונליזציה?
מה גם שזה כלל לא הנושא. נתתי דוגמא, במקומה אפשר לתת אלף אחרות. השורה התחתונה היא שלא כל ערך הוא חיובי, ולכן אני לא רואה למה להעריך אנשים שדברים בכל ערך שהוא. שימי לב שאנחנו מדברים כאן על הערכה ורצון להיות בקשר עם האדם (לכך התייחסתי בהודעה של טום גיא), ולא סתם הערכה "אובייקטיבית" במובן של "זה אדם שייזכר בדפי ההיסטוריה".

askimosi

New member
נו באמת...

לא לכול אחד יש תפיסה ואותם ערכים כמו אצלך.זה לא אומר שמי שגר בשטחים הוא עם מנת משכל שלילית.התבטאות אומללה

למעלה