סתוונית יקרה,
העמדה שלי כלפי יהדות לא ברורה עד הסוף גם לי.
אני מבית חילוני למהדרין
, מכירה מושגים בסיסיים ביהדות אבל לא מקיימת אף מצווה.
יצא לי לעבוד עם דתיים ודתל"שים וניהלתי איתם לא מעט שיחות בנושאי אמונה.
באותה תקופה גם הייתי שותפה להרבה דיונים על זוגיות מעורבת.
אני מוצאת ביהדות הרבה דברים יפים, כערכים חברתיים ומצפוניים, לא משהו שקשור באמונה בבורא עולם.
ממה שהכרתי (ואני יודעת שזה לא מייצג), מרבית האנשים החושבים שגדלו בבתים דתיים הם אנשים מלאי ערכים, חלקם התלבטו ונשארו דתיים וחלקם יצאו בשאלה. אני מעריכה את כולם כי הם מנהלים את חייהם מתוך אמונה בדרך
שהם בחרו.
כשאדם גדל במחשבה שיש בורא עולם ויש דרך לחיות (קיום מצוות), קשה מאוד להשתחרר מהמחשבה של "בוחן כליות ולב".
קשה מאוד להפסיק לקיים מצוות, הסיפורים של "הופתעתי לגלות שהשמיים לא נפלו כשאכלתי צ'יזבורגר" חוזרים על עצמם כל הזמן. השאלה היא מה אתה עושה עם זה אח"כ, האם אתה מוצא לעצמך סט אחר של כללים לפיהם אתה חי.
אני לא בטוחה שאני מצליחה להסביר את עצמי, אני אנסה.
כדי להדגים, אני יכולה להשתמש במקרה של שני חבר'ה שנשרו מביה"ס התיכון:
הראשון - החליט לאחר לבטים רבים שהמסגרת הזו לא מתאימה לו.
הוא מעוניין להרחיב את אופקיו ולרכוש מקצוע, לכן הוא מבלה כמה חודשים/שנים בים ואח"כ מוצא את הדרך ללמוד מקצוע שמעניין אותו (לא משנה איך איפה) והופך לאדם מועיל בחברה.
השני - התעצל לקום לשעת אפס, לא רצה להכין שיעורי בית, מסרב להשמע לכללי המשמעת הבסיסיים של ביה"ס וקיבל תעודה עם איחולים לבביים להצלחה במוסד אחר.
הוא לא מעוניין לעשות עם עצמו שום דבר, מבלה שנים ארוכות בבילויים ומדי פעם מוצא איזו עבודה מזדמנת לכמה חודשים.
תהיה לי הרבה יותר הערכה לראשון, למרות שלפי ה"סטנדרטים" של החברה שניהם "נשרו".