בלה
1. נכון לגמרי. אבל בעינם זה "חלק מהטבע", או שסתם לא אכפת להם. מה לעשות, כאן זה דמוקרטיה. לידיעתך האחרון שרצה לכפות צמחונות על מדינה שלמה היה אדולף היטלר. 2. שותף לפשע, אבל לא רוצח. 3. שיטה יעילה? זאת הצקה והטפה במקום שאת יודעת שאת לא רצויה בו. 4. כן, כל פעם שמישהו אומר "אל תיכנסו לי לצלחת" צריך לעזוב אותו. הוא לא רוצה לשמוע, אל תכריחו אותו. בטח לא בזמן הארוחה הבשרית שלו. זה כמו שיבואו אליך בזמן שאת אוכלת את הארוחה הטבעונית שלך ויאמרו לך כמה בשר זה טעים וכמה את מפסידה וישימו לך נקניק מול העיניים. את לא תהני מזה, נכון? 5. לא כולם לא חשים בטוב. יש כאלה שאוכלים חיות ומרגישים עם זה מצוין. אני אכלתי הרבה חיות בילדותי וזה נראה לי טבעי לגמרי. 6. דוכן הסברה זאת אכן דוגמה לפעילות נכונה. לא נכנסים למישהו לתחת (סליחה על הביטוי, אולי גם כדאי להגביל ת´שרשור הזה...) אלא מראים את האמת שלנו ואת הדעה שלנו ומי שרוצה יתעניין. פעילות נכונה: דוכן הסברה, הפגנות, קהילות (כמו זאת פה, או קהילות לא וירטואליות), ארגונים וכו´. פעילות לא נכונה: אלימות (ודאי), הצקה, הטפה, כפייה וכו´. איך מוצאים את הגבול? פשוט תחשבי מה היית מרגישה במקום מי שרואה בדיוק מה עבר על הפרה שמחה לפני שהיא הפכה לסטייק. 7. למה שכבד אווז לא יהיה כשר? אווזים הם חיות כשרות לחלוטין. אם אני לא טועה גם ג´ירפה זה כשר (הא לך אמנון יצחק, לא הכל התורה יודעת). תאמיני לי שיגלו מהר מאוד את המטרות שלך במקרה כזה, זה שקוף להדהים. בקיצור: תתרחקי משם, את לא רצויה שם, אין מה לעשות. כמו שאמרתי, זאת בדיוק הדרך לגרום לאנשים לא להיות צמחונים, וגרוע מכך, לשנוא צמחונים. ואני אומר זאת מניסיון אישי. גם המכתבים בעיתונים מעצבנים, צמחונים רבים מסרבים לקבל את העובדה שכן, יש אנשים בעולם שאוהבים בשר ונהנים ממנו ולא ממש אכפת להם מה זה היה פעם. והם אפילו לא חייבים להיות אנשים רעים ואכזריים. כשאתה דוחף לעיתונים שוב ושוב את אותן טענות נגד בשר אתה משיג בדיוק את המטרה ההפוכה. מכתבים כאלה יכולים לבוא בתגובה לכתבה מסוימת\מכתב מסוים, בצורה מתונה ולא מטיפה, וכו´. שוב, פשוט תחשבי מה הקוראים הלא צמחוניים ירגישו ויחשבו ולפי זה תכתבי. קאפיש?