אכילת בשר כאנטי-תזה
הפורום הזה, לפי דעתי, הוא תוצאה של תופעה שהייתי עד לה בשנה-שנתיים האחרונות. צמחונות נחשבת לסגנון חיים, לבחירה, לפרינג´. בקרב בני-הנוער היא אפילו נחשבת אולי למשהו "מאגניב", לשיוך לקבוצה חברתית, בעלת סטטוס חברתי מסוים. אנחנו שחברים בקבוצה הזו יודעים כמובן שזו לו הפואנטה של הקבוצה. שאומנם הסולידריות של הצמחונות מאחדת אנשים כמונו, שאין להם הרבה במשותף חוץ מבחירת סגנון חיים זה, אבל שמה שחשוב לנו בעצם, הוא האידיאולוגיה שבדבר. כתגובה ישירה לתחושת הקהילתיות של הצמחונים, לשיוך זה שחוצה כל שיוך אתני, דתי או מיני, צמחה אנטי-תזה. אותם אנשים שמקנאים בתחושת הקהילתיות שהצמחונות-טבעונות נותנת, אבל שלא מאמינים באותה אידיאולוגיה, מחפשים דרך לקבל שיוך דומה. אז הם מדגישים את היותם אוכלי בשר. הם מנסים לאכול כמה שיותר בשר, מגדירים עצמם כ"קרניבורים", ויורדים על "אוכלי החסות", "מלקקי הגזעים", וכו´. כל זה טוב ויפה (שיהנו להם, זו דעתי), חוץ מהעובדה שהם מתעלמים מדבר בסיסי מאוד. הטאבו הקיים אצל הרבה צמחונים. לצמחונים רבים, אכילת הבשר כואבת מבחינה מוסרית. מה לעשות, קשה להם לדעת שגזעים שלמים מוחזקים בשבי, מעונים, ונשחטים רק כי יש אנשים שלא טעים להם. אנשים שהטעם שלהם חשוב להם יותר מחייו של מישהו אחר. יש אנשים שכואבים כשהם רואים שורות כמו "הפורום של כל החיות האלה, שהקריבו את חייהן על מזבח הגריל למעננו, האנשים הרעבים.", או "איך לאכול את הסטייק (רייר וצועק "הצילו")". למרות שהדברים נאמרו כבדיחה, אני אישית נכנסתי לשוק כשראיתי איך תפוז נוהגים בצורה כל-כך בוטה וחסרת איפוק (ולא מחוסר ידע. הרי יש להם פורום של "צמחונות וטבעונות" כמו שכולנו יודעים). כל הדברים עליהם מדברים באותו פורום אפשר היה בדיוק באותה קלות לדבר עליהם בפורום "מתכונים". אפשר היה גם לקרוא לפורום הזה בצורה שונה "מתכונים לבשר" למשל. (ואגב, מרפרוף קל בפורום, עולה שרוב מה שהם עושים שם זה לרדת על צמחונים. לא ממש ראיתי שם מתכונים) השם שהם בחרו מבהיר את הסיבה להיווצרות הפורום, כאנטי-תזה, כ"דווקא", וכ "גם אנחנו מאגניבים". אני אישית נגד צנזורה בכל צורה שהיא. אז ממש אין לי בעיה איתם. הם רוצים להיות ילדים קטנים? שיהנו. אבל אם לתפוז יש את החוצפה להתעלם מטאבו של חלק משמעותי בחברה בצורה כ"כ מעליבה ובוטה, אז אני דורש גם היווצרות של פורום "בדיחות שואה", של פורום "הידד לטאליבן!", של פורום "סקס בין בני משפחה", וכו´ וכו´. אם להתעלם מהטאבו, אז להתעלם מכל טאבו - גם אותם טאבו המושרשים בחברה. ארם.