נכנסתי לשוק כשראיתי את זה...

דורון ק

New member
המאמר "חלבון מלא מן הצומח"

אינו מבוסס מדעית-הוא מסבך דבר כה פשוט כמו להשיג חלבון/ אפילו זאת שהרבה סבורים כי היא "ממציאת המיתוס"(Diet For a Small Planet) בהיבט הציבורי/צרכני הודתה בכך וציינה כי היא טעתה,הטעתה וסיבכה את ציבור הקוראים על פי מחקרים מיושנים. במאמר בנוגע לעמדת ה-ADA בקשר לתזונה צמחונית מצוין במפורש כי על פי מחקרים עדכנים אין צורך ב"שילוב","השלמה" וכו´. במאמר שאני כותב(ואלון יכתוב תמצות שלו) אסביר מדוע זה מיתוס ומה הדרך "להשיג" חלבון.

Neta558

New member
והמאמר המופלא שלכם...

נזכה לראות אותו בקרוב? כולם כבר מחכים :)

דורון ק

New member
בהכנה,בהכנה...../images/Emo98.gif

כבר עשיתי סקירה קצרה על פחמימות,שומנים וחלבונים-זה כבר פחות או יותר מוכן. עכשיו(זמן,זמן...) אני ארשום סקירה לגבי ויטמינים ומינרלים.

seafox

New member
העניין של צמחונות וטבעונות.

אני גם ככה בקושי אוכל מוצרי חלב (שלא לדבר על לשתות אותם) וביצים בקושי אולי רק אחת בשביל הג´חנון ביום שבת. הטבעונות זה עסק יקר למרות שאני אוכל טופו,וסויה וכל הדברים מהצומח...למשל אוכל מוכן של טבעול. אז ככה שאין לי בעיה עם כלום.רק המחיר :) ולמי אין את הבעיה הזאת בימינו?

דורון ק

New member
אם תכנס לחנות טבע...

תמצא שקים גדולים של קטניות,דגנים וכו´ במחירים ממש זולים. למרות שהמוצרים מבוססי סויה/טופו מאוד מזינים ומספקים מאכלים נוחים וזמינים לא חובה לבסס עליהם את התזונה. התזונה צריכה להיות מבוססת על דגנים מלאים,קטניות,פירות,ירקות,זרעים ואגוזים-דברים מזינים,יקרים תזונתית ולא יקרים כלכלית.

seafox

New member
עכשיו,בעיה קטנה.

אני גר באילת ואני לא כ"כ יודע אם יש איזו חנות "טבע"... ומה שכן תנו לי בבקשה דוגמא לדגנים מלאים...

דורון ק

New member
דגנים מלאים

קבוצת הדגנים התזונתית(כוללים גם לא דגניים מבחינה בוטנית)-חיטה,שיפון,אורז,בורגול,כוסמת,קינואה,שעורה(גריסי פנינה) ועוד...

seafox

New member
המממ...כל אורז זה טוב או שיש סוגים

מסויימים? למשל אני אוכל יחסית הרבה אורז סוגת\פרסי....לא זוכר בדיוק... או שיש סוג אחר יותר מומלץ?

דורון ק

New member
אורז

מומלץ שהאורז יהיה "מלא"-זאת אומרת לא נפשט מהסובין והנבט,מאחר שכך הוא יכיל יותר סיבים תזונתיים,ויטמינים,מינרלים וכו´.

seafox

New member
סבבה,תודה. יש איזו חברה מומלצת?

כלומר של אורז? שאהבתם את הטעם שלו? אני ידוע שזה תלוי בבישול אבל לכל אורז יש טעם אחר...מה לעשות?

דורון ק

New member
כל אחד והעדפותיו...

אני מציע לך לנסות כל מיני סוגי אורז ולראות מה טעים לך-לי אין איזו חברה מסוימת שאני ממליץ עליה,בכלל גיוון בתזונה(אפילו בסוגי אורז) הוא חיובי.

Sern

New member
אכילת בשר כאנטי-תזה

הפורום הזה, לפי דעתי, הוא תוצאה של תופעה שהייתי עד לה בשנה-שנתיים האחרונות. צמחונות נחשבת לסגנון חיים, לבחירה, לפרינג´. בקרב בני-הנוער היא אפילו נחשבת אולי למשהו "מאגניב", לשיוך לקבוצה חברתית, בעלת סטטוס חברתי מסוים. אנחנו שחברים בקבוצה הזו יודעים כמובן שזו לו הפואנטה של הקבוצה. שאומנם הסולידריות של הצמחונות מאחדת אנשים כמונו, שאין להם הרבה במשותף חוץ מבחירת סגנון חיים זה, אבל שמה שחשוב לנו בעצם, הוא האידיאולוגיה שבדבר. כתגובה ישירה לתחושת הקהילתיות של הצמחונים, לשיוך זה שחוצה כל שיוך אתני, דתי או מיני, צמחה אנטי-תזה. אותם אנשים שמקנאים בתחושת הקהילתיות שהצמחונות-טבעונות נותנת, אבל שלא מאמינים באותה אידיאולוגיה, מחפשים דרך לקבל שיוך דומה. אז הם מדגישים את היותם אוכלי בשר. הם מנסים לאכול כמה שיותר בשר, מגדירים עצמם כ"קרניבורים", ויורדים על "אוכלי החסות", "מלקקי הגזעים", וכו´. כל זה טוב ויפה (שיהנו להם, זו דעתי), חוץ מהעובדה שהם מתעלמים מדבר בסיסי מאוד. הטאבו הקיים אצל הרבה צמחונים. לצמחונים רבים, אכילת הבשר כואבת מבחינה מוסרית. מה לעשות, קשה להם לדעת שגזעים שלמים מוחזקים בשבי, מעונים, ונשחטים רק כי יש אנשים שלא טעים להם. אנשים שהטעם שלהם חשוב להם יותר מחייו של מישהו אחר. יש אנשים שכואבים כשהם רואים שורות כמו "הפורום של כל החיות האלה, שהקריבו את חייהן על מזבח הגריל למעננו, האנשים הרעבים.", או "איך לאכול את הסטייק (רייר וצועק "הצילו")". למרות שהדברים נאמרו כבדיחה, אני אישית נכנסתי לשוק כשראיתי איך תפוז נוהגים בצורה כל-כך בוטה וחסרת איפוק (ולא מחוסר ידע. הרי יש להם פורום של "צמחונות וטבעונות" כמו שכולנו יודעים). כל הדברים עליהם מדברים באותו פורום אפשר היה בדיוק באותה קלות לדבר עליהם בפורום "מתכונים". אפשר היה גם לקרוא לפורום הזה בצורה שונה "מתכונים לבשר" למשל. (ואגב, מרפרוף קל בפורום, עולה שרוב מה שהם עושים שם זה לרדת על צמחונים. לא ממש ראיתי שם מתכונים) השם שהם בחרו מבהיר את הסיבה להיווצרות הפורום, כאנטי-תזה, כ"דווקא", וכ "גם אנחנו מאגניבים". אני אישית נגד צנזורה בכל צורה שהיא. אז ממש אין לי בעיה איתם. הם רוצים להיות ילדים קטנים? שיהנו. אבל אם לתפוז יש את החוצפה להתעלם מטאבו של חלק משמעותי בחברה בצורה כ"כ מעליבה ובוטה, אז אני דורש גם היווצרות של פורום "בדיחות שואה", של פורום "הידד לטאליבן!", של פורום "סקס בין בני משפחה", וכו´ וכו´. אם להתעלם מהטאבו, אז להתעלם מכל טאבו - גם אותם טאבו המושרשים בחברה. ארם.

Neta558

New member
../images/Emo98.gif המאגניביות שולטת...

תגובה לענין, חיכיתי למשהו כזה! :) בדיחות שואה? סקס בין בני משפחה? שאני אשלח טופס בשמך?

Sern

New member
או שאפשר

לאחד את כל שלושת הפורומים לפורום אחד גדול שנקרא "flame wars" וואלה, זה דווקא רעיון נחמד. אין ממש מקום ברשת שבנוי כדי שאנשים פשוט יוכלו לצעוק ולהעליב אחד את השני כמה שהם רוצים. יכול להיות מעניין.
ארם.

יווו!!!! ../images/Emo2.gif

רעיון גאוני! סטאט-אפ! כן! זה יהיה כל כך טוב!! מלא אנשים יכנסו ויריבו ויתעצבנו ויקללו!!!
אחחחח... איזו דרך טובה לפרוק מתח ועצבים אחרי יום ארוך במשרד!!!!!!!!!!

מתח

New member
אכילת בשר היא חלק ממחזור החיים.

בכל מקרה, סתם בתגובה לכל הטיפשים שאומרים שצריך להפסיק את "מחזור ההרג" - חשבתם פעם מה ייקרה לכדור-הארץ אם ייתנו להמוני המינים פשוט להתרבות ללא הפסקה? אתם רוצים לדעת מה ייקרה? תסתכלו עלינו, על בני-האדם. אנחנו בפיצוץ אוכלוסיה אדיר, ובהתאם אנחנו משמידים את סביבתינו. אם אתם באמת רוצים לחשוב קצת למרחק, ולא על חיים של חיה אחת - אלא של המכלול כולו, קבלו את העובדה שלאכול בשר זה חלק ממעגל החיים. בתי חולים - הם לא. מוות הוא סוף, יחסי כל השאר, וזהו. טוב, סתם רציתי להטיף קצת בתגובה.

Neta558

New member
לא רוצה להפריע לך עם עובדות...

אבל אתה מודע לכך שהבשר שאוכלים היום, הוא לא בדיוק בשר ציד, נכון? אי אפשר לדבר על שרשרת המזון, ועל מאזן אוכלוסיות אקולוגי ביחס לבשר שהאדם אוכל. האדם מגדל חיות למאכל, מרבה אותן כרצונו. אם לא יאכלו בשר, לא ירבו את החיות האלה ממילא, כך שאין כאן משום סכנה של פיצוץ אוכלוסין. אל תדאג, לא תאלץ לחלוק ביתך עם תרנגולת... אכילת בשר כבר אינה חלק ממעגל החיים, לא בשביל האדם. ולשאלה המתבקשת כאן "אז את מעדיפה שהחיות האלה לא יחיו כלל? לפחות אנחנו נותנים להם אפשרות לחיות!" אז כן, אני מעדיפה שלא ניתן חיים לחיות האלה, אם כל מה שאנחנו עושים אח"כ זה להסב להן סבל. לא מביאים חיים לעולם בשביל לקחת אותם אח"כ.

בכל מקרה -

אם אנחנו מדברים על הצורך העליון של בעלי החיים, זהו הצורך להמשך קיום הגזע. לא אחו מרווח לפרות, לא קיום סקס לתרנגולות ולא דיר דופלקס לחזירים. הפסקת גידולם של המינים המבויתים תהיה הפגיעה הגדולה ביותר בזכויותיהם.

הסקה שגויה.

מאיפה הסקת שאנחנו סבורים שיש להפסיק לגדל אותם בכלל? כן יש לי חזון לטווח הארוך. צמחונות וטבעונות שיתבוססו כתהליך אקספנונטי ובתגובה לכך תעשיות המשקים יגיבו ב"ייצור" (ירביעו פחות) פחות היצע בגלל הירידה בביקוש תוביל למצב שבו כאשר (בעזרת השם, יבוא היום) יפורקו המשקים המתועשים, ניתן יהיה לגדל\לשחרר את בעלי החיים בהתיחסות ישירה לזכויות ולצרכים שלהם בצורה שלא תגרום להם סבל, תיצור קהילה אנושית בריאה יותר (וגם מוסרית יותר לטעמי), בעלת משאבי אנוש רחבים יותר וכו´. אתה חייב להבין, אף אחד כאן לא סבור שיש להעניק לבעלי חיים את אותן זכויות שמעניקים לבני אדם. לתרנגולת אין ערך לזכות לקניין. בשביל לדעת אילו זכויות יש לעגן בשביל בעלי החיים יש לבחון את סגנון החיים שלהם, את הצרכים שלהם ועוד ולפי זה לקבוע אילו זכויות להעניק להם. דבר אחד ברור: הזכות לחיים נטולי סבל כלולה שם.

למעלה