נכנסתי לשוק כשראיתי את זה...

טל רחמן

New member
עם קונפורמיות לא תגיע לשום מקום

לא משנה כמה חוקים תצליח לשנות עדיין אנשים ימשיכו לנצל ולהרוג בעלי-חיים ואנשים כי זה מועיל להם! (למעמד השליט)

seafox

New member
אז מה שאת\ה אומר זה לוותר כבר עכשיו

??? אני מנסה להבין את צורת ההגיון שלכם כאן.אני לא מוצא כ"כ הרבה אצל כ"כ הרבה אנשים. למשל אותי לא הצלחתם לשכנע בכל מה שאני ראיתי כאן בינתיים. אולי תנסו לשכנע מישהו בדרככם (למרות שאני כבר החלטתי משהו עם עצמי-לוותר על בשר אם אני אקבל סוף סוף הדרכה כמו שצריך).אני מוכן להיות שפן הניסויים שלכם.

../images/Emo8.gif גם אני

משהו בפורום כתב ש"צריך להראות שזכויות בעלי חיים הם אותו דבר כמו זכויות בני-אדם" או משהו כזה. אני עדיין מחכה שיסבירו לי את זה.

בוא נראה..

תמיד הקפדתי לאכול בריא.. אורז מלא, נבטים, טופו, אתה יודע
גם אימוני הזן עזרו לקרב אותי לצמחנות.. חוץ מזה, אני פה מסקרנות

חדף

New member
בקשר להדרכה - רק תגיד

ההדרכה הבסיסית שאני יכול להציע לך - הפסיק לאכול בשר. מעבר לזה, כדאי לדעתי שתפרט בדיוק איזו עזרה אתה רוצה (ותעשה את זה בפתיל חדש ומקושט בפרחים כדי שבטוח נשים לב) ואני בטוח שלא נאכזב אותך.

seafox

New member
אין לי בעיה פשוט להפסיק אבל

יש את העניין של הוויטמינים שאני מקבל מבשר (שאני אוכל אגב פעם בשבועיים בגלל העניין שאין לי מאיפה להשיג את הוויטמינים האלה בצורה אחרת) אז אני שואל באיזה מזון אחר אני יכול למצוא את הוויטמינים שהבשר נותן לי.

vegan

New member
איזה ויטמינים אתה מקבל בבשר?

כל הויטמינים הנחוצים לאדם נמצאים במזון צמחי, פרט ל B12 שמקורו בחיידקים ובתנאים הקיימים היום מומלץ לקבלו בטבליות. אם יש לך שאלה לגבי ויטמין או רכיב תזונה אחר שאל ואפרט לגבי מקורותיו.

seafox

New member
כמה במבה אבל אני יכול לאכול.

ופירות וירקות אני אוכל אבל באילו ירקות יש ברזל למשל והאם יש למשל באילו מזונות אחרים שהם לא חטיפים וויטמין B12?

חדף

New member
אני מציע שתסתכל במאמרי הפורום

בקטגוריה "תזונה" תמצא הרבה מידע חשוב. על מזונות מועשרים בבי-12 אני לא יכול להמליץ לך (בימים אלה אני מחפש כאלה בעצמי), אבל כדאי לך, גם בלי קשר לצמחונות, להתחיל להסתכל בטבלת הרכיבית התזונתיים של מוצרי מזון שאתה קונה. אני מזהיר אותך מראש, קשה מאוד למצוא אוכל שמועשר במספיק בי-12.

במבה? לא ממש מקור אמין...

לבמבה הוסיפו בי 12. זה פשוט ויטמין שהופק ע"י חידקיים במעבדה (בדיוק כמו הכדורים שניתן לבלוע) פורר והוסף לתוך תהליך ההכנה של הבמבה. כדי לספק לעצמך את התי"מ (תצרוכת יומית מומלצת) של בי-12 ע"י במבה אתה תפגע בעצמך ע"י שאר מרכיבים מזיקים שיש במאכל. עדיף לקחת בי-12 כתוסף מזון וזהו. ואני מפנה אותך כאן למאמרי הפורום בנושא בי-12.

seafox

New member
עוד משהו.

מה שבעצם אתם אומרים לי שחוץ מB12,ברזל וחלבונים אין עוד משהו שאני צריך מהבשר או שיש? וממש אין לי כוח לקרוא את המאמרים (אגב כל הכבוד למי שכתב אותם פשוט אין לי כוח) אז אולי תגידו לי מאיפה אני יכול לקבל מספיק חלבונים וB12...את הברזל ראיתי שיש שם רשימה מפורטת וככה שאני לא צריך לקרוא את הכל :) מה לעשות...יש קצת עצלנות אני מודה... :) ושוב תודה.

adva g

New member
אנסה לעזור...

B12 לא קיים, לפי הידוע לי, במוצרים שאינם מן החי, אך ניתן להשיגו במזונות שמועשרים במיוחד בו, או בטבליות. יש את הויטמין הזה בבמבה, ראיתי אותו ברשימת הויטמינים של קורנפלקס, במוצרים הצמחונים של טבעול וזוגלובק טבע ועוד... לגבי חלבון- מכיוון שאינך טבעוני אתה יכול להשיגו מביצים. בכל מקרה, במזון מהצומח הוא נמצא בקטניות, ואם איני טועה כדי לקבל חלבון מלא צריך לאכול את הקטניות בתוספת פחמימות (למשל אורז ועדשים), וכמו כן חלבון ניתן להשיג ממוצרי הטופו/סויה.

enbalush

New member
B12 -לא הוסיפו לבמבה!!!

במבה זה בוטנים ובוטנים זה B12! יש גם חמאת בוטנים (בפיתה).

דורון ק

New member
עוד כמה דברים

לויטמין B12 אכן אין מקור צמחי אמין(לפחות כרגע) אבל ישנם כמה מוצרים כגון קורנפלקס,מאכלי סויה וכו´ בהם הויטמיןנמצא בכמויות סבירות בהחלט. גם בבמבה הוא ישנו אך אם אתה רוצה לשמור על תזונה נכונה אני מניח שלא תרצה לאכול במבה... אין צורך "להשלים" באדיקות כל חלבון-יותר פרטים יהיו במאמר. כל עוד התזונה מגוונת ומספיקה מבחינה קלורית אז תקבל מספיק חלבון. המסר העיקרי כאן הוא שבעזרת תזונה צמחית מגוונת הגוף יקבל את כל היסודות התזונתיים שהוא צריך.

Neta558

New member
חלבונים וB12

ברזל וחלבונים אתה צורך גם ככה ממזונות אחרים, שאינןם בשר. פשוט כדאי להשגיח שצורכים מספיק, וזה נכון גם לתזונה צמחית וגם לתזונה בשרית. חלבון מלא, כפי שנכתב, מקבלים מאכילה של דגנים וקטניות. במאמר על חלבונים מהצומח יש רשימה של דגנים וקטניות, יחד עם הסבר על חלבונים. (אתה יכול לחפש רק את הרשימה אם אין לך כח לקרוא הכל) מאחר שהבנתי שאתה מתכוון לעבור לצמחונות ולא לטבעונות, להלן כמויות B12 במוצרי חלב וביצים: (מתוך הספרות) (מ"ג ל100 גרם) גבינה לבנה 0.7-0.22 גבינה צהובה 0.8-2 ביצים 2 חלבון הביצה 0.1 חלמון הביצה 6 חלב פרה 0.4 שמנת 0.2

למעלה