נכנסתי לשוק כשראיתי את זה...

כמו כן

העובדה שזאת זכותם של אחרים לאכול ולהנות מאכילת חיות מתות לא אומרת שלא צריך לפעול בעד צמחונות. זה אומר שלא צריך להיכנס לאנשים לצלחת. צריך לעורר מודעות, ויש דרכים לעשות זאת גם בלי להציק.

seafox

New member
סוף סוף מישהו מסביר את זה כמו שצריך

לבנאדם הנכון גם... ולוג´י ג´ון,אם את ככה מתפרצת על כל דבר...אולי כדאי שדבר ראשון,תירגעי. דבר שני אם את חושבת שאת עומדת להתפרץ במשהו,אז תעזבי אותו ותירגעי עוד הפעם. את לא עוזרת לא לעצמך ולא למטרות שלך אם כל פעם תנסי להסביר לאנשים דברים בהתפרצויות זעם,ובמיוחד אם תנסי לכפות את אותם דברים עליהם. וזה שאת אומרת לי שאני קרניבור לא בדיוק עוזרת לך איתי. אני אמרתי כאן שאני רוצה להיות צמחוני וביקשתי עזרה (למרות שלא נתנו לי כאן עדיין..אההמ אאההממ!!) ואמנם שלא מאותן מטרות אבל אני בהחלט מוכן לעזור לכם עם המטרות שלכם ומה שאני מקבל בתמורה זה העלבות. אז תחשבי על זה טוב טוב על ההתנהגות שלך כלפי אנשים ובשביל המטרות שלך.

מה העזרה שאתה מחפש?

כל שאלה ספציפית ששאלת קיבלת תשובה. אתה מחפש מתכונים? יש במאמרי הפורום. אתה רוצה עצה תזונתית לגבי מרכיב תזונתי מסוים? תשאל ויענו לך.

חדף

New member
אני מסכים איתך בדבר אחד:

שום דבר טוב לא יצמח מלהיכנס לפורום בשר ולנסות "להמיר" אותם, אפילו אם זה ייעשה בדרך הכי מקסימה ותמימה. לא נראה לי שזה יגרום לאנשים להקפיד לאכול יותר בשר, אבל זה בהחלט צפוי ליצור אנטי. לעומת זאת, אני ממש לא מסכים עם הגישה שלך ש"זכותם לאכול מה שהם רוצים". הבעיה שלי עם זה היא לא שזה מגעיל אותי, אלא שמענים ורוצחים יצורים חיים בשביל זה. אני אמנם לא רואה בהם פושעים, אבל אני רואה בהם "נשמות טועות" או "תינוקות שנשבו" אם ללוות ממילון אמנון יצחק
, ואני בהחלט מאמין שיום אחד יהיה צריך לאסור את זה בחוק. אני מודע לכך שמבחינה חוקית מותר להם לאכול מה שהם רוצים, אבל לא מדובר פה על זכויות חוקיות. מדובר פה על זכויות מוסריות. לכן לא צריך לתבוע אותם, אלא לעשות כל מה שאפשר כדי לשכנע. לסיום אני רוצה להדגיש שוב את התנגדותי לכל פעולה קנטרנית ומיותרת בפורום אוכלי הבשר (כלומר, כתיבת הודעות שם), ובעיקר לכל פעולה אלימה או לא חוקית בשם זכויות בע"ח (די הזדעזעתי מכמה מההערות למטה בנושא ה"מחתרת"). אגב (למה אני לא מצליח לשים מחווה של אוף טופיק?
), ביקשת תיקון - קבל: הציטוט הוא של וולטייר.

אמממ

א. בהחלט. הטפה לא תעזור לא במקרה הזה ולא בעוד מקרים רבים נוספים. ב. לדעתי הם סתם אנשים שלא אכפת להם או שחושבים ש"ככה זה בטבע". לא מסכים עם זה, אבל זכותם, לפחות החוקית, לעשות כן. אנחנו יכולים לדאוג שהם ישמעו גם את הצד שלנו, ולדחוף להם את זה לפרצוף או לזלזל בהם (אותך לא מעצבנים המחזירים בתשובה?) באמת רק יצור אנטי. ג. אין צורך לאסור את זה בחוק. כמו בהרבה דברים הומאניים אחרים, קורה תהליך ואנשים מבינים שלאכול בשר, כמו עבדות וכמו רצח בני אדם, זה לא מוסרי. בסופו של דבר זה יהיה כמו להוציא חוק נגד אכילת בני אדם: טריוויאלי (כך לפחות אני מקווה, אופטימיסט שכמותי). ד. לא צריך לעשות כל מה שאפשר כדי לשכנע. צריך לעשות מה שחכם, ומה שלא ייצור אנטי ולא יעבור גבולות מסוימים או ישתמש בדמגוגיה זולה ולא קשורה. ו. אני משער שהכל בהומור בכל הקטע של המחתרת, לפחות כך אני מקווה. ז. פילוסוף אני כבר לא אהיה, אה?

Veggie John

New member
<אנחה>

אני מבינה שאתה פשוט מחפש סיבה להתווכח איתי, ולכן מתעקש להתעלם מתגובותיי. הרשה לי לחזור על זה שוב, ואולי הפעם זה ייקלט: א נ י ל א מ ד ב ר ת ע ם ק ר נ י ב ו ר י ם ע ל צ מ ח ו נ ו ת. לחזור על זה שוב? האם המשמעות לא ברורה לך? בין אם צעקות עובדות ובין אם לא, אני, אישית, לא עושה את זה, מאחר וזה גורם לי עגמת נפש. אני לא אפרסם הודעה בפורום ההוא גם אם ישלמו לי על זה. אתה לא מחדש לא לי ולאף אחד כלום, ואתה מתעקש לצווח ולקשקש בביצים על דברים שלא היו ולא נבראו. באשר לשאר הטענות המתמיהות שלך, אני מעדיפה לא להגיב, בעצם מאותן הסיבות. מצא לך מישהו שיש לו כוח לזה, יום טוב, ומספיק. ובאשר אליך, סי-פוקס: הנ"ל מכוון גם אליך. מה נטפלת אלי דווקא? לעזרה בנושאי תזונה והסברה אני לא הכתובת. פנה לאלון או לדורון או לאמנון.

seafox

New member
ממש לא נטפלתי אלייך.

פניתי לכלל הפורום בבקשת עזרה.לא דווקא ממך,אני יודע עכשיו בכלל שאין לי בכלל על מה לדבר איתך. ובכלל לא נטפלתי אליך בשום נושא.את היא זאת שנטפלת. אני גם בהודעה הזאת פניתי אל כלל הפורום. לא כל העולם סובב סביבך.זה שאת בחרת שזה יטפל אליך באופן אישי זאת החלטה שלך בלבד!

Veggie John

New member
אתה ועוד איך פנית אלי

ישירות, בגוף שני. יש כאן המון אנשים שישמחו לעזור לך, מומלץ לא לפנות לאלה שלא.

פנאטיות זה אושר

אני לא אקח את זה ממך. תמשיכי לרשום שטויות כדי לחשוב שאת חכמה, לא לקבל את העובדה שיש אנשים שיש להם דעה שונה משלך. במקום לתקוף כל דבר שזז, תאכלי כל מה שצומח.

aradori

New member
משעשע...

אני נגד כלמיני הצפות/הטפות ושאר כאלה... נראה לי שפשוט פעם בכמה ימים נשאיר להם שם מתכון טבעוני (בלי תוספת של "בתקווה שתפסיקו לרצוח" אלא פשוט עם איזה "באהבה מפורום צמחונים-טבעונים" או משהו כזה...)

Veggie John

New member
../images/Emo13.gif

אני משוכנעת שגם מחווה כזו תעצבן אותם. אנשים נוטים להיות נורא רגישים כשזה מגיע לצלחת שלהם (תרתי משמע).

Lucky Strikeeee

New member
איזה מניאקים לדעתי צריך להקים מחתרת

שאני יהיה יותר מבוגרת...אני מבטיחה לכם לקחת שתיים-שלוש חברים ולהקים מחתרת!!!! אנחנו נלך לכל האנשים האלו שעושים ניסויים במעבדות על בעליי חיים ואלו ששוחטים בעליי חיים סתם בשביל האוכל...ואנחנו נשחרר את כולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם ונביא אותם למין חווה כזו שמטפלים בכל הבעליי חיים שעברו התעללות..! (לא שזה קשור זה סתם חלום ילדות) אבל הפורום של האוכליי בשר ממש מטומטם! אפילו עם הייתי אוכלת בשר לא הייתי עושה דבר כזה מטומטם... מה קרה הפורום של "קטנטנות" נסגר?

כמה דברים...

א. יש מחתרת כזאת, היא נקראת החזית לשחרור בע"ח (Animal Liberation Front - ALF) הם קבוצה אנרכיסטית שחלק מהפעולות שלה הן בדיוק חלום הילדות שלך. ב. רוב תומכי זכויות הבעלי חיים מתנגים לפעולות של אותה חזית. רובנו תומכי חוק ופועלים למען שינויי חקיקה בנושא זכויות בעלי חיים. כל פעולה בלתי חוקית רק מרחיקה את המטרה של חקיקה שתכיר בזכויותיהם של בעלי החיים, לפחות לפי ההסתכלות שלי ושל רובנו. (את מוזמנת לדפדף כמה דפים אחורה בפורום, דנו בפעולה של החזית)

vegan

New member
אין מחתרת כזו ALF

ישנם בודדים שארגנו פעולות כאלה - חלקם אולי אנרכיסטים, אחרים לא. מקובל בקרב הפועלים בצורה זו (לכאורה) למען זכויות בעלי חיים לכנות עצמם ALF. בכל העולם ישנם בודדים או קבוצות קטנות המכנות עצמם ALF (בנושאי איכות הסביבה - ELF). אין קשר בין הקבוצות, אך הן משתמשות בשם האחיד גם ככיסוי וגם כדי ליצור רושם של גוף גדול. ההתנגדות לפעולות אינה בגלל היותנו שומרי חוק. ישנם מקרים המצדיקים ואף מחייבים פעולה בניגוד חוק שאינו מוסרי בעליל (יש גם אנרכיסטים שאינם מכירים כלל בצורך לציות לחוקים). הבעייה העיקרית היא שפעולות כאלה גורמות יותר נזק מתועלת. הם מזהות את הנושא עם קבוצת שוליים עבריינית ומרחיקים מאיתנו את רוב הציבור ובעיקר את תמיכתם של בעלי ההשפעה כמו חברי כנסת ושופטים. פעולה כזו יכולה לפעמים להציל בעלי חיים בודדים אבל לגרום נזק למאבק שנועד להציל מאות אלפי בעלי חיים.

למעלה