נסיון לעורר את הפורום בנושא שלא קשור לטראמפ

JimmyGee

New member
הוא כבר ב-college אחרי תיכון

הוא יצא מהתיכון בלי להסתבך יותר מדי (כמו למשל מעצר ו/או תיק פלילי), אבל נתתי אותו כדוגמא כי ראיתי במו עיני איך חברים ומכרים שלו וילדים אחרים בשכונה כן הסתבכו ובלי לעשות הרבה יותר ממנו. למשל עושים כסף קל ממכירת סמים קלים או אלוקוהול לילדים אחרים ואז נתפסים. או סתם נעצרים על מהירות והשוטר מוצא סמים או כלי לעישון סמים. חברים נעצרו כי סתם עישנו weed and alcohol ביער ליד.
זה גיל שלמתמרדים כמו שהוא היה, אם עברתה אותו בלי כלא, הצלחתה.

ומנסיון אישי ומהסתכלות על הורים אחרים, ההורים לא בדיוק יודעים מה קורה. וגם אם חושדים, קשה לעשות משהוא כי הילד לא משתף פעולה. צריך כמובן לא להפסיק לנסות, אבל בעיקר מזל שהילד יצא בלי פגע ומהר ויחזור למסלול נורמלי.

לנו זה הסתדר. אבל יכול בקלות היה להסתבך. בגלל זה אני לא ממהר להאשים הורים אחרים. אולי אותם הורים כן אשמים אבל המצב בדרך כלל הרבה יותר מורכב ממה שנראה מבחוץ.

iris mom of two

New member
הוא לא התקשה בלימודים

הילד מחונן, ומבריק.
&nbsp
הוא התקשה עם המורים ועם המסגרת. היו מורים שאהבו אותו, שבאו אלי להגיד לי שהם יכתבו לו מכתבי המלצה לקולג', כי ידעו שהוא לא יבקש. היו מורים שהתבקשו שצריך לצבוע את הציוריםמוקלסר מסודר, אפילו שאת החומר הוא הבין.
&nbsp
הילד היום באוניברסיטה. והיום אני צריכה ללמד אותו הרגלי למידה, דברים שבבית הספר לא הקנו לו.
&nbsp
יש לציין שעוד לא היה מבחן שהוא קיבל בו פחות מ80 אחוז וזה בלי ללמוד בכלל
&nbsp

xbuffalomen

New member
האימא דוקטור לפסיכיאטרייה - כאן מתחילה ונגמרת הבעיה

Boston Guy

New member
לא חולק עליך בעניין הזה

מהתצפיות שלי בסביבה שבה אני חי (שבה פחות או יותר כל אדם שישי הוא פסיכולוג, פסיכיאטר או מטפל נפשי כלשהוא) - יש קורלצייה די הדוקה בעניין שניתן לסכם בפתגם העתיק "הילדים של הסנדלר הולכים יחפים".

iris mom of two

New member
האמת היא שיש מחקרים אימפיריים

שארוחת ערב משותפת עם הילדים לפחות פעם בשבוע היא מרכיב משמעותי בבריאות הנפש של הילדים.
האם זה אומר שכל משפחה שמקפידה על ארוחת ערב כל יום פטורה מבעיות סמים? וודאי שלא.
האם זה אומר שלא גדלים ילדים מקסימים שגדלו עם מינימום השגחה הורית? גם מובן שלא.
אבל סטטיסטית, הסכוי היותר גדול שלך שהילדים לא ייכנסו לעולם הסמים זה לאכול איתם ארוחת ערב לפחות פעם בשבוע.
&nbsp
אנחנו הקפדנו על זה. לא בגלל הסטטיטיקה אלא בגלל שגם בבית שבו בעלי גדל וגם בבית שאני דלתי היתה הקפדה על כך וזה היה לנו טבעי להמשיך את המנהג עם הדור הבא. אנחנו עד היום מקפידים לאכול ארוחת ערב משותפת עם כל מי שבבית בותו זמן (יש לי שני בוגרים שגרים בבית. אחד לומד באוניברסיטה וחי בבית, השנייה בוגרת אוניברסיטה, עובדת בשתי משרות וחוסכת כסף).
&nbsp
יש לנו מזל. גם הצאצא הקשה שלנו בסך הכל נמצא במקום טוב. זה רק המון עבודה, בעיקר שלי. הילדים מצאו חוגים ותחומי עניין שהגנו עליהם ממקומות קשים.
&nbsp
וכן, הורות זה גם עניין של מזל. אבל בהחלט יש לסמכות הורית חלק לא מבוטל באיך הילד יוצא.

Midriff

New member
ממה שאני מבינה

הנסיעה הזאת לאיה נאפה עם החברה נהייתה לסטנדט בין "בני הטובים", שמעתי את זה בארץ (לפני המקרה), וכן הם הולכים לחגוג ולהשתכר וההורים יודעים. ומאחר שגם בארץ שותים אז הם לא ממש מתרשמים מזה שהם ישתו שם (שלא להגיד לשניה שההורים מצדיקים או מאשרים התנהגות כמו של האנסים).
גם אנחנו הרמנו גבה, אבל תכלס גם לא מעט אמריקאים נוסעים לאיביזה, או קנקון בגיל הקולג' לעשות את אותו הדבר

Boston Guy

New member
יש קו דמיוני שעובר בגיל 18 בין "קטין" ל"בגיר"

כן - SPRING BREAK זו מסורת סטודנטיאלית מבוססת מאוד בהווי הקולג' האמריקאי.
וכן - גם במסגרת SPRING BREAK יש הרבה "חציית גבולות", הגזמה באלכוהול (כולל UNDERAGE DRINKING) ולא מעט מקרים של תקיפות מיניות.
ההבדל הוא שזה קורה ברוב המכריע של המקרים בין "בגירים" - שחלקם מתחת לגיל השתייה בארה"ב, אבל כמעט כולם מעל גיל 18.

ואספר לך סוד: כשהבת שלי שאלה אותי אם אני מוכן לממן נסיעה לספרינג ברייק בשנה א' של הקולג', אני אמרתי "לא". הסברתי שאני לא יכול לאסור עליה לנסוע כי היא כבר לא קטינה - אבל אני ממליץ לה מאוד לצאת לסוג אחר של חופש ולשמור את חווית "ספרינג ברייק" על חופי קנקון לנקודת זמן יותר מאוחרת, כשהיא תהיה מעל גיל 21.

JimmyGee

New member
2 דברים

1. איפוא היתה המשטרה המקומית? בארצות הברית במקומות מלאים בצעירים ואלכוהול יש בדרך כלל נוכחות גבוהה של המשטרה שדי מורידה את המוטיבציה לאנוס. לפי הבנתי זה מקום נועד לפורענות וזה לא הדבר החריג ה ראשון שקרה שם.
2. היתי מעדיף לחכות לסיום החקירה לפני שאני מסיק מסקנות.

Ani15

New member
כולם אשמים בערך באותה מידה

כמו שהם אשמים ברצח האכזרי של ביאנקה אושיית האינסטא בקנדה (או בניו יורק סטייט? לא זוכרת ומתעצלת לבדוק) לפני כמה ימים, שבן הזוג שלה שיסף את גרונה, צילם והפיץ את תמונות הגוויה לכל עבר, ואז צילם את עצמו מנסה להתאבד בעודו שוכב על הגופה. האם ההורים שלו אשמים? ומערכת החינוך הצפון אמריקאית? והשר פרץ? האם ניו יורק סטייט היא מדינה מיזוגנית ואלימה יותר או פחות מישראל?
אז כן, ולא. כל העולם הפך להיות אלים ובוטה וחסר בושה (למשל נשיא מסוים, לא זה שישב בכלא עד לא מזמן, שהתגאה בכך שהוא נוהג לתפוס אברים מסויימים של נשים טובות מראה בסביבתו. או ראש ממשלה אחד, לא משנה מאיזה עדה, שדורש שוחד ממי שקרוב אליו ואז דורש שהמדינה תממן את ההגנה המשפטית שלו וגם מנסה לחוקק חוק שמכשיר את השרץ). וזה - והעובדה שכל זה מתוקשר היטב לכל עבר - גורם לאנשים לעשות מעשים איומים ועוד לצלם אותם וגם להפיץ (רק לתקן: החארות מאיה נאפה רק צילמו, לא הפיצו. לא הופך אותם לקדושים יותר בשום אופן), ובפרט כשהם צעירים והגבולות שלהם לא מגובשים ועוד יותר מזה כשהם מבלים במקום שאינו הסביבה הטבעית שלהם. האם זה מצדיק? ממש לא. האם זה מסביר? חלקית. האם זה ייחודי לישראל? גם ממש לא. האם זה הופך את ישראל למקום טוב יותר מאחרים? עוד יותר לא. האם זה גורם לכולנו להתגעגע לילדות שלנו, שבה העולם היה מקום תמים יותר והגבולות היו ברורים יותר? בהחלט. האם זה גורם לנו להצטרף לאמיש? כנראה שלא. האם זה יכול לקרות גם לילדים שלנו? אולי.

metm98

New member
יש לי בעיות זכרון

משום מה היה נדמה לי שהשיר "כל החברה" נכתב לפני תקופת טראמפ ונתניהו. שלא לא לדבר על השיר החמדמוד של של התרנגולים.

https://www.youtube.com/watch?v=RyAjFrDF8oE
https://www.youtube.com/watch?v=pNlY5UUT6ec

גם היה לי נדמה שהעולם תמיד היה אלים וחסר בושה (או מעודן ומלא חמלה - תלוי במתבונן) ושקישור נסיבתי מעורפל בין אירועים (הומואים ורעידות אדמה, טילים וחילול שבת, הגירה ופשע, פיראטים והתחממות גלובלית ) הוא טענה חזקה שחייבת להתבסס על הוכחות מוצקות, אבל זה בטח רק עדות לגילי המתקדם...

danakama10

New member
רק לגבי הנשיא המסויים שאת מביאה כדוגמה

בעיני זה לא דוגמה לכך שהעולם הפך לאלים ובוטה וחסר בושה, אלא שהתקשורת מתייחסת ומנפחת או מתעלמת מדברים שמתרחשים כפי שנוח לה.
אמירה מטופשת שכמוהה וגרועות ממנה נאמרו כהלצה זכתה לכותרות, בעוד ש-20 שנה קודם נשיא אהוד אחר (שגם שיקר לגבי יחסי המין שלו עם צעירה) הואשם באונס והתקשורת השתיקה זאת.
גםן רייגן הואשם באונס.
ואם נסתכל עוד יותר אחורה, הנשיא קליבלנד הואשם באונס וכתגובה הוא ציווה על אישפוז כפוי של המתלוננת.
נלך עוד יותר אחורה, לנשיא ג'פרסון מאבות האומה היתה מה שהוא נהג לכנות פילגש, אך למעשה היתה עבד אותה אנס כרצונו ונולדו לו איתה 6 ילדים שחיו חיי עבדות.
אם נסתכל רק על מקרי הנשיאים המדוברים, התקשורת תנפח דברים כרצונה בעוד שתשתיק דברים אחרים,
כך שלהגיד שהאמירה המטופשת של טראמפ היא המסמלת את התגברות האלימות בעולם, זו התחסדות מוחלטת.

vinney

Well-known member
רק לתקן את הדורש תיקון...

אם את מתכוונת לקלינטון, אז אף אחד לא ״השתיק״ שום דבר, וזה פורסם ברבים ובקול תרועה שהוא אפילו הועמד לדין הסנאט על יחסי המין שלו עם הצעירה (למעשה הוא הועמד לדין על השקר בנדון, לא יחסי המין עצמם). לגבי התלונה על האונס - גם היא לא הושתקה, אבל לפחות לא היה מדובר בילדות.
&nbsp
מה שכן הוא, וזה מה שאת לא מצליחה להבין, זה שהזמנים משתנים כל הזמן ומה שהיה בסדר בתקופתו של ג׳פרסון - לא בסדר עכשיו. קלינטון לא היה מעז להגיד למישהו שהוא יכול לתפוס נשים באיבר מינן גם בשיחות פרטיות (והוא אמר הרבה שטויות בשיחות פרטיות), לא ברור לי למה את חושבת שזה בסדר עבור טראמפ.

vinney

Well-known member
אני לא חושב שזה חדש, רק החוצפה

הפרשה בשמרת הייתה לא פחות חמורה, וזה היה הרבה לפני שר החינוך הממיר או הנשיא התפסן.
&nbsp
אני כן חושב שהנשים מרגישות יותר בטוחות להתלונן ולהחשף, וטוב שכך. מה שמציף את המקרים האלה יותר ובתקווה גם מצמצם את השנותם.

CANADA101010

New member
גדעון לוי על הנושא

בחורינו פעלו מעבר לים
גדעון לוי
21/07/2019 | 02:00
כוחותינו פשטו עם רדת הלילה. הם היו תריסר צעירים, כולם מלח הארץ, מהקריות, מבירת הנצח, ירושלים ומבירת הגזע, עפולה. כמה מהם, אל תשאלו, אפילו לפני גיוס ליחידות מובחרות. הלב יוצא אליהם. שרק יחזרו הביתה בשלום. הם עכשיו במעצר, בידי גויים, ומי יודע מה מעוללים להם שם. יש דיווחים שהם כפותים. מספרים על מכות. מתרוצצת שמועה שהועברו לקפריסין הטורקית, לאקספרס של חצות. ומה הם כבר עשו? בסך הכל ילדים טובים ששתו קצת יותר מדי. מותר להם ליהנות, ועוד איך מותר להם, לפני שהם הולכים לצבא. מגיע להם להתפרק קצת. שייהנו. שיבלו. מה יש? העם אִתם. אפילו אמהותיהם אומרות שהם ילדים טובים.
הנרטיב הישראלי הקבוע מבצבץ מרוב הדיווחים מאיה נאפה: העולם כולו נגדנו. אנחנו (שוב) הקורבן. אלמלא היו ישראלים, איש לא היה עוצר אותם. 12 ילדים יהודים עצורים בגולה — אתם מבינים את משמעות הדבר? מובן שהם ילדים. אם היו פלסטינים, הם היו צעירים. גם קורבן האונס היא צעירה, לא ילדה, למרות שהיא כבת גילם. אבל אצלנו, הישראלים, בני 16–19 הם ילדים. רק אנחנו אוהבים את הילדים שלנו, ולכן הם גם הילדים של כולנו. רק חכו לקבלת הפנים שתקדם אותם בשובם, אם ישובו בקרוב. הגיבורים יחזרו הביתה, עם ראש העיר, בכיכר העיר.
עוד באותו נושא
עוד באותו נושא
[המשטרה בקפריסין מביאה את החשודים לבית המשפט, היום] הילדים של כולנו והפרצוף של כולנו
[המשטרה בקפריסין מביאה את החשודים לבית המשפט, היום] לא הילד של כולנו, הילד שלהם
הדיווחים על אנטישמיות קפריסאית כבר בדרך. ומי יכול לסמוך על שיטת המשפט הקפריסאית, שהיא מפגרת ואכזרית, לא כמו שלנו, המתקדמת והאנושית בעולם. איך הם מעזים, הקפריסאים, לעצור 12 ילדים יהודים לפני גיוס ליחידות מובחרות? ההורים שסיפרו לתקשורת שילדיהם עומדים לפני גיוס ליחידות מובחרות, כתנא דמסייע, אפילו לא הבחינו באירוניה הבוטה שבכך: העובדה שחלקם עומדים לשרת בצבא שעיקר מלאכתו התעללות בבני אדם, ממש כמו מה שקרה בלילה ההוא באיה נאפה, אמורה לעמוד לזכותם. אולי היה הלילה הזה קדם־טירונות.
הקורבן ודאי מעליל, החשודים הם הקורבנות, כל הג'אז הישראלי בסיפור של לילה אחד בחדר 723. אם הם היו חשודים באונס יהודייה־ישראלית, הלב לא היה יוצא אליהם כך. אבל הם חשודים באונס גויה, שיקסע, משוקצת, זנזונת — וזה כבר משהו אחר. הדברים לא נאמרים במפורש, כמובן, אבל הם נטועים עמוק בסאבטקסט של הדיווחים, עטופים בעטיפה דקיקה של מהוגנות ותקינות, שמתחתיה רוחשות ומבעבעות התחושות האמיתיות. אילו רק ניתן היה להגיד בקול את מה שהרבה ישראלים חושבים בלבם על הלילה ההוא. שילוב של שוביניזם גברי ועליונות לאומנית. הילדים הללו היו ונותרו מלח הארץ. הם דפקו גויה, ועכשיו הם הקורבן.
לכאורה, סולידריות לאומית מחממת לב. למעשה, שבטיות ולאומנות אפלות וחשוכות, אוטומטיות ועיוורות, מעוררות בחילה. הילדים שלנו תמיד צודקים — עם סגולה — והם תמיד הקורבנות. זו אותה הסולידריות עם אלאור אזריה, עם החיילים שצולפים בראשו של ילד בן עשר בכפר קדום או בנער בן 15 שמטפס על גדר הפרדה ליד בית לחם. החיילים היורים הם בעיני מרבית הישראלים הקורבנות, לא החלאות, בדיוק כמו החשודים באונס מאיה נאפה. הם פגעו בלא יהודים, שרק רוצים להשמידנו, ולכן טוב עשו, באיה נאפה ובכפר קדום.
מעט מאוד נאמר בתקשורת הישראלית על הקורבן, הנערה הבריטית האומללה, או הקורבנות הפלסטינים של האונס הקיבוצי המחריד האחר, המתמשך לאין שיעור יותר, אונס הכיבוש. זה עלול לעורר אהדה לקורבן האמיתי, או לפחות לעורר ספקות מוסריים אצל המעולל. ומי שמעולל זאת, בשני המקרים, באיה נאפה ובקדום, הם הילדים שלנו, הזכים והטהורים מכל הילדים. רק תעזו לחשוב אחרת.

JimmyGee

New member
הנערה הבריטית האומללה?

אני מציע לחכות עד הסוף לפני שמסיקים מסקנות.
העובדות היחידות שׁאין עלהם ויכוך כרגע זה שהסיפור החל בבחורה בריטית בת 19 שהזמינה לחדר 2 נערים חתיכים לפני גיוס (אולי אפילו ליחידות מובחרות) בני 17 לשלישיה סטייל אסקימו לימון. משם זה הסתבך ואולי אכן בוצע פּשע נוראי על ידי חלק מהנערים. אבל מה שברור זה שהסיפור לא התחיל בנערה בריטית אומללה.

danakama10

New member
אני אחת

שלא מאמינה באופן אוטומטי לכל אישה שצועקת אונס או תקיפה מינית, במיוחד כשמדובר באנשים מפורסמים שבדיוק מתמודדים על תפקיד או בנשים שהרוויחו מכך (שחקניות למשל).
בינתיים זה ששכב איתה בהסכמה שינה את גירסתו כבר 3 פעמים - בהתחלה טען שהוא לא מכיר אותה, אחר כך הודה שרק הוא שכב איתה בהסכמה, אחר כך שעוד חבר שלו שכב איתה גם בהסכמה, ובסוף הודה שהיו חברים נוספים שלהם שהיו בחדר בזמן יחסי המין.
אבל אם לך זה נשמע אולי הגיוני שבחורה מרצונה החופשי בחרה לשכב עם 12 נערים, או שבחורה מעוניינת לשכב עם 2 בחורים בעוד שלפחות 7 אחרים צופים בזה (הנער כבר הודה בכך) משהו דפוק אצלך, ואוסיף ואומר שלא מפתיע שלאדם עם דיעות כשלך יצא ילד בעייתי.

JimmyGee

New member
כל מה שאמרתי זה שצריך לחכות לסוף החקירה

נמסרו גרסאות סותרות שמאוד קל לאמת או להפריך על ידי הצלבת מידע מעדויות אחרות, מצלמות, ד.נ.א, וכו.. האמת תדברר די מהר וכן מי האשמים ובמה.
לא טענתי בשום מקום שזה בסדר לאנוס. לא אנס אחד ובטח לא 12.
ותאמת אני גם מקווה שהבת שלי לא תזמין אף פעם לחדר 2 גברים לשלישיה. ואם כן, ברור שלא מגיע לה לאאנס על זה על ידי עוד 10 גברים.
לגבי ההתקפות האישיות שלך עלי בלי להכיר אותי בכלל, אני מעדיף שלא לענות.
.

למעלה