נשים כורעות ללדת

ניתוחים קיסריים מסוכנים לאם ולעובר

הסכנות רבות ולא אכנס אליהן כאן. תוכלי לקרוא בכתבה ב"הורים וילדים" כמו כן מקווה שהנסי גואר תוכל לענות לך על כך באפריל. מקווה שתוכלי להקשיב לעובדות ולחשוב.

הסיכון הרב שבלידה מכשירנית

הוא עובדה. ואשמח, נירית, אם אופוזיציה לדעותייך לא תביא לתגובות מתנשאות. מי זו הנסי גואר ? אנסה להביא גניקולוג/ית ישראלית, אם אצליח.

ניתוחים קיסריים

באוקטובר פורסם מחקר גדול (לנסט, אוקטובר) בו נבדקו הסיבוכים באם וביילוד בקרב נשים שעברו לידות מכשירניות או ניתוח קיסרי. נשים שעברו ניתוח קיסרי סבלו מיותר דימומים ונשארו זמן ארוך יותר בבית החולים, בהשוואה לנשים שעברו לידות נרתיקיות קשות. ילודים שנולדו בלידה קיסרית אושפזו יותר מיילדים שנולדו בלידות נרתיקיות אך סבלו מפחות חבלות. הממצאים תומכים בהעדפה של לידה וגינלית (אפילו מכשירנית) אלא אם כן יש עדות ברורה ליחס לא תואם בין גודל ראש התינוק ורוחב האגן ומדגישים חשיבות מיילד מיומן בלידות מסובכות. גילה רונאל,מדריכת הכנה ללידה ומכשירה תומכות לידה מציינת כי ניתוח קיסרי נעשה כדי להציל חיים והוא בין הניתוחים הנפוצים באופן יחסי, אך כמו כל התערבות רפואית הוא עלול להסתבך ולגרום לסכנה. הסכנה הגדולה ביותר היא מוות אימהי, המתרחש באחוזים גבוהים יותר מאשר בלידה רגילה. סיבוכים שכיחים באופן יחסי הם עלייה בחום הגוף, דלקות שונות כגון דלקת ברחם ובדרכי השתן, תסחיפים ריאתיים ודימום. קיימת גם סכנה לילד רונאל: "ניתוח בלידה ראשונה מסווג אותך לכל עתידך כיולדת post-section, וגורם לך להפוך ל"לידה בסיכון" בפעמים הבאות. עם 30% סיכוי לניתוח נוסף בלידה הבאה, כי קיים חשש מסויים לפקיעת הצלקת בדופן הרחם במהלך הלידה. זה אומר סיכוי גבוה יותר ללידה התערבותית, זה אומר שהצוות פחות סובלני ויותר לחוץ... לידה רגילה אחרי ניתוח קיסרי נקראת VBAC, ראשי תיבות ל-vaginal birth after caesarian, והיא דבר שצריך להתכונן אליו ולידע את הסביבה. " נתונים דומים נאספו מרופאים שונים בארץ וודאי מהעולם. אם תזדקקי לעוד ציטוטים אשלח לך

רותי ע

New member
לפי כל מה שקראתי ניתוח קיסרי

פחות טוב לאישה מלידה וגינלית (אחרי הכל זה ניתוח עם כל הסיכונים המשתמעים מכך) אבל לתינוק הוא פחות מסוכן מלידה מכשירנית. לכן אין לי ספק שאם יגידו לי שצריך ואקום/מלקחיים אסרב ואדרוש קיסרי. אם הכל תקין כמובן שאעדיף כדרך הטבע..

היא שאמרתי ../images/Emo13.gif

לא נראה לי שיש אשה ששכלה בראשה שתנדב את עצמה לניתוח (כלשהו) ללא סיבה וצורך. לידה מכשירנית - ידעתי אחרי הראשונה שלא אעבור שוב אם ברצוני לשמור על עובריתי וחייה. זה מסוכן לאין שיעור מקיסרי, עבורה (לשמחתי היא נחלצה לבד בעשרים דקות....טוב די, אני אפסיק לספר לכן את זה
). באותה הזדמנות, לגבי התערבות - נירית, אני לא סותרת בגדול את דברייך לגבי עודף התערבות רפואית. בלידה של עומר ניתן לי זרוז שלא לצורך (ביקשתי והוציאו לי את המחט תוך 3-4 דקות), אפידורל, הלידה נמשכה כראוי 4 שעות ואז עצרו רגע לפני הלידה האקטיבית כי הראש היה מוסט והיה צורך בואקום. כמעט סיימתי אותה ללא חתך וללא תפרים (משה המיילד מיסז´ לי שם כל מהלך הזמן) כשבשל הואקום עשו לי לבסוף "גובלן" שלא איפשר לי לשבת שבועיים - שלא לדבר על פצע גולגלתי-היקפי של עומר שלקח יותר מחודש עד שהגליד לגמרי. אני עצמי חוברתי אחר כך לקטטר ויכלתי לרדת מהמיטה (בקושי) רק אחרי 6 שעות (הייתי רדומה בחצי הגוף התחתון עד אז). בדיעבד ברור לי שיש סיכוי שהצורך בואקום נוצר מהאפידורל והזרוז. זה לא שבהכרח הייתי מחליטה אחרת, רק שבמבט אחורה הייתי שמחה שיהיו בפני הנתונים והאפשרויות כדי שאוכל להחליט החלטה מתוך ידיעה (=שליטה על גופי וחיי) ולא מתוך בורות. זה התחדד בלידה של רעות, כששלוש שעות אחרי הלידה כבר צעדתי במרץ על רגלי הלא מורדמות וכמעט ללא תפרים לארוחת בוקר במלון עם בן זוגי, אחרי בילוי מענג של שעה עם תינוקתנו. איזה הבדל.

אורית ג.

New member
חנה וכל ה"אוי אוי אוי אפידוראל"

אני ילדתי פעמיים עם אפידוראל והיה סבבא (האפידוראל, לא היחס של הצוות או הטיפול בתינוקיה וכו´) ובשני המקריםקמתי די מהר (שעה) - כלומר ברגע שכולם הסתלקו מסביבי והלכתי על שתי רגלי. הייתי ערנית וטיפלתי בתינוק. הטענה שאפידוראל הוא "מסמם" ו"מטשטש" או "גורם למצוקה עוברית" - ממש לא מדוייקת. אפידוראל הוא בסך הכל שיתוק זמני (בלי הפחדות) של העצבים המעבירים את תחושת הכאב. הוא לא מטשטש ולא מזיק - אלא אם כן מישהו אלרגית (נדיר!!!) למה לעשות דמוניזציה כזו. טבעי טבעי טבעי זה יפה מאד. גם לעקור שן אפשר טבעי - אבל למה? אורית ג. לא מחסנת, לא נותנת אנטיביוטיקה, ומעדיפה לסבול מצוות גס רוח ופטרוני מאשר את הכאבים.

אורית ג.

New member
ו ../images/Emo32.gif חנה אולי היא ´ברחה´ לך אחרי

20 דקות כי לא היה כזה כייף אצלך ?

אני לא שייכת ל"אוי אוי אוי אפידורל"

רק שהייתי שמחה לדעת מראש מה אני לוקחת על עצמי ובאיזה הסתברויות.

דיאנה1

New member
אין להסיק ממקרה פרטי אחד

מחקרים מראים שלידות עם אפידורל ארוכות יותר ובעלות סיכויים גדולים יותר להסתיים בהתערבות, שכידוע מסכנת את האם והעובר. אני ילדתי פעמים עם אפידורל, לבקשתי. אבל חשוב להיות מודעים לחסרונות ולסכנות ולא להתכחש. בפעם הראשונה הרגל נשארה רדומה במשך שעות ארוכות לאחר הלידה ולא הייתי מסוגלת לעמוד על הרגלים, נאלצתי להעזר באחות ובסיר ולא יכולתי ללכת לשרותים. אם היה שווה? בטח היה שווה כדי לחסוך את הכאבים. בנוסף לא הרגשתי כלל את צירי הלחץ ולחצתי באופן מלאכותי לפי המוניטור. לחיצות כאלה הן כמובן הרבה פחות יעילות, ויכולות אף הן להביא להתערבויות וסיבוכים נוספים. כדי לקבל אפידורל צריך לשכב במיטה מחוברים למחט של האפידורל, לאינפוזיה ולמוניטור. חוסר התנועה עלול לגרום לכך שהעובר לא יגיע בתנוחה הנכונה לתעלת הלידה. יש מה לעשות, צריך לזכור להסתובב כל הזמן עד כמה שאפשר גם עם האפידורל, אבל צריך להיות מודעים לבעיה הזו כדי לא להגיע, שוב, למצב שבו צריך התערבויות נוספות. במשגב לדך נהגו לשחרר נשים שילדו ללא אפידורל, והיו מעוניינות בכך כמובן, מספר שעות אחרי הלידה מבית החולים לביתן. עוד ייתרון עצום לאם ולתינוק להגיע לסביבה הביתית והמוכרת זמן קצר כל כך לאחר הלידה. כאמור, אני החלטתי לקבל אפידורל למרות הכל, ובטח אינני יכולה לשפוט אחרות שבחרו כמוני או להגיד להן מה לעשות (זכות הבחירה היא העניין כאן, כפי שנירית חוזרת ואומרת). אבל אני יכולה להבין טוב מאד את המניעים לא לקחת אפידורל למי שמסוגלת לכך.

אורית ג.

New member
../images/Emo45.gif מסכימה שמה שחשוב זה שיתנו לנו

היולדות את כל המידע - אנחנו נחליט בעצמנו. ודווקא מאד בעד הרעיון של "מרכזי לידה" נפרדים. אבל לא בלי ציוד רפואי ולא בלי אפידוראל ולא רק עם מילדות זה נראה לי סתם מתנשא ומי שלא רוצה "טבעי" (
מילה יפה וכואבת) ומי שרוצה רופא וחמצן וחושבת שמוניטור הוא הכרחי למה זו לא זכותה? ולא חסרות גם מילדות רעות מאד, לא רק רופאים בהצלחה בכל אופן ל"נשים קוראות ללדת" אנא הזדרזו למען כל האוכלוסיה הסובלת בבתי היולדות=חולים אורית ג. כבר רואה בעיני רוחה את חנה ב"ה שורפת איזה מרכז לידה כי מישהו הכריח אותה להיניק

וחנה שמסכימה איתך

ולא משחקת בגפרורים כדי לא לעשות פיפי בלילה (שלא ידברו עלי בפורום חינוך
), מצרפת קישור לידיעה חשובה - הוגש בג"ץ שעניינו לאסור על מתמחים להכנס לחדר לידה שלא ברשות היולדת. בטח בוג´י היתה מוחה כאן כי "איך הם יתאמנו" ? (איך אני מכירה את הגולשות "שלי", איך
). http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=68&msgid=2608446

דיאנה1

New member
חס וחלילה, הסיבה היחידה שבגללה

הרופא חשב בהתחלה על ניתוח קיסרי היא שהוא לא העלה על דעתו שאני בפתיחה מלאה, לאחר שהייתי "תקועה" על פתיחה של פחות מ 4 ס"מ במשך כל אותן שעות. הדמעות שלי והעצה של המילדת רק שכנעו אותו לבדוק שוב. אני בכלל לא ניסיתי לשכנע אותו לבחור כך או אחרת, סמכתי עליו שידע לבחור בדרך הטובה ביותר לי ולתינוקי. לאחר שהוא ראה שבאמת אפשר ליילד עם מלקחים השיקול היה שלידת מלקחים בטוחה יותר לאם ולעובר מניתוח קיסרי, בתנאי שהמלקחים בידיים מיומנות וטובות, כפי שאכן היה. לא היתה לי לרגע הרגשה שילדתי לידה טבעית. אפילו לא ציפיתי ללדת בלידה טבעית, ידעתי מראש שכנראה אצטרך לוותר על לידה טבעית כדי לקבל אפידורל. אבל בהחלט היתה לי הרגשת רווחה גדולה מאד מכך שלא ילדתי בניתוח קיסרי.

../images/Emo32.gif לדיאנה - בהצלחה היום במבחן ../images/Emo140.gif

הרי אמרת שבהצלחות וירטואליות שקיבלת בעבר עזרו! אז שיהיה בהצלחה היום ושתגמר לה תקופת המבחנים באופן חיובי
ואיזה כיף לך כי שלי עוד לא התחילה
שירלי.

../images/Emo50.gif מתוקה, גם ממני!

ודרך אגב- ביום שיש אני מ 11:00 בבית איזי שפירא! את באה לבקר?

אורית ג.

New member
בהצלחה גם ממני - לא ידעתי שיש

עוד מבחנים בשרשרת. שירלי - את יכולה להתנחם שיותר קשה ללכת עם הילד לחיסון? נכון?

דיאנה1

New member
תודה רבה לכם! המבחן האחרון היום

והאימתני מכולם. ממחר החופש! (אלא אם כן אצטרך להתחיל להתכונן למועד ב´
)

למעלה