נשים כורעות ללדת

דיאנה1

New member
*עכשיו* אני אחרי. היה סביר...

כנראה שלא אצטרך מועד ב, זה העיקר. בטח נפגשים, איזו שאלה! יש לי שבועיים חופש ואני מתכוונת לנצל אותם ולצאת מהבית סוף סוף. נצטלצל ו/או נצ´וטט בנושא בהזדמנות ראשונה?

אמיר.

New member
נשים בריאות...

אני מכיר (לצערי אך גם לשמחתי) מספיק נשים בריאות שבאו לחוות את אותה חויה המופלאה ואלמלא היה שם חדר ניתוח במרחק אפס החוויה היתה האחרונה בחיים - בטח לעובר ואולי גם ליולדת. שלא נדע מצרות. אבל כל זה לא סותר שחדרי הלידה (יהיו היכן שיהיו) חייבים לספק ליולדות מרחב נוח ומתחשב. בנקודה הזאת אתן צודקות ב 110% אם לא למעלה מזה.

מקווה שיקום מרכז לידה עצמאי בקרוב

אנחנו מתארגנות להפקת יום עיון למשרד הבריאות בנושא מרכזי לידה עצמאיים כדי שאלו יקבלו אישור חוקי (כיום אסור לפתוח מרכז לידה שאין לו חדר ניתוח והדבר הופל ללא ראלי. כל מה שאשה צריכה בחדר לידה הוא מיטה זוגית, בריכת לידה, מספר עזרים שיקלו עליה בלידה והמון אהבה. מאמינה שיפתחו מרכזי לידה לא חוקיים כחלק מהצהרתינו על זכותינו לבחור באופן לידה המתאים לנו. נתמוך בכל עשיה כזו ונלך בהמונינו ללדת שם (אם לא בבתים). כיום ברור לי שמי שבוחרת ללדת בבית חולים מסתכנת יותר ממי שבוחרת ללדת בבית וחשוב לזכור בבית יולדות רק נשים בסיכון נמוך. קיראו את החומר מהרצאתו של ד"ר ואגנר (יפורסם גם בגליו הקרוב של "הורים וילדים") צפו בסרטים על לידות בית וחישבו טוב טוב אם לא עדיף. אני מקווה שככל שיותר נשים יהיו אסרטיביות ויגיעו ללידות עם מיילדות או עם תומכות לידה (ועלינו להאבק על כך שיאפשרו לתומכות לידה להיכנס לכל בתי החולים) כך יאלצו גם צוותי בתי החולים להתנהג יפה יותר. שיהיה רק טוב

נירית - למרות שאני מברכת בגדול

אני נגד באופן מוחלט בכל הקשור למרכז כזה. ואם תהיה לי ההזדמנות לומר את דעתי ולהשפיע נגד פתיחתו - במפורש אעשה זאת. על התקציבים להיות מופנים לשינוי דרסטי בתנאי הלידה בבתי החולים הקיימים, בתנאי הלידה והאשפוז, חינוך הצוותים ושינוי גישתם ליולדת, שלא לדבר על אפשרויות מגוונות יותר שיועמדו לבחירתה. שלא לדבר על כך שאתם יוצרים כאן "רפואה לעשירות" - עניין פסול מוסרית לדעתי. אתמוך בפעילותכן במסגרות הקיימות, אליהן תמשכנה להיות רוב הנשים במדינה מופנות למעקב הריון וללידה.

zimes

New member
זו לא תהיה "רפואה לעשירות"

אם הכסף שמקבל בית החולים עבור היולדת ילך למיילדת שלה (בבית או במרכז לידה). לא יזיק, גם, שהיא לא תצטרך להטלטל עם הרך הנולד לבית חולים תוך 24 שעות מהלידה בשביל מענק הלידה. (שמעתי על אמא שאחרה בשעה, לא חשבה שהיא יכולה לשקר בענין שעת הלידה, ולא קיבלה את הכסף...) ד"א - לידה במרכז לידה תהיה זולה יותר, ואז יכול להחסך כסף שיכול להיות מופנה אפילו לשיפור המצב בבתי החולים.

האם את הולכת למסעדות? קנית מכונית?

את יודעת שעניות לא הולכות למסעדות וגם עם מכונית יש להן בעיה? האם את מנדבת את משכורתך לעניות? האם בחירה שלי להשקיע את כספי במיילדת הופכת אותי לעשירה? יש לי הפתעה בשבילך- מדובר בהעדפות שכולנו עושים- אני מוכנה לחסוך כסף מהרבה פעילויות שמבצעים כדרך שיגרה יפי נפש שמדברים על עניים ונהנים מהחיים אבל לא אחסוך על חינוך ולא אחסוך בבריאות כי אלו הנושאים שבנפשי. האם את גרה במדינה קומוניסטית יקירתי. האם את יודעת שנשים שגרות בשטחים אינן יכולות כלל להגיע לבתי חולים? יש הרבה עוולות ששווה להילחם עליהן לפני שנלחמים בחופש הבחירה שלנו

אמיר.

New member
לא ממין הענין כלל.

מסעדה או מכונית - אינן הוצאות חיוניות. מכונית לפעמים היא צורך חיוני, אבל אז אין אלטרנטיבה לעניים (למעט קנית טרנטה ב 10000 ש"ח ע"ע המכונית שלי
. הבעיה ברפואה לא שויונית איננה רק שהעשירים יחיו יותר טוב ויותר בכלל, אלא שזה יבוא על חשבון העניים כי הרופאים הטובים ילכו לבתי החולים ´לעשירים´. האירוניה המזעזעת היא שכיצד יעשו הרופאים הטובים - טובים ? הם יתאמנו על העניים.... הערתך על יש"ע איננה ממין הענין אף היא. העובדה שביש"ע פועלות כנופיות טרור ערביות המונעות מהתושבים שם חיים שלווים ושקטים איננה בעיה פשוטה הניתנת לפתרון ב´זבנג וגרמנו´. וההמשך בפורום אחר.

מסכימה עם שתי הפסקאות הראשונות

מתעלמת מהשלישית
הזכות ללדת בכבוד הופכת מזכות לבעיה חברתית כשיש כאלו שנורא רוצות ללדת בכבוד רק אין להן 1000 שקל לשלם על זה. אני מגוייסת כולי למאבק להעלאת כל רף הטיפול ביולדות ותנאיהן בארץ, לא במסגרות ייחודיות. לאחר שזה יקרה, ניתן לדבר על מסגרות ייחודיות לפרפקציוניסטיות בעלות ממון - ובכייף. בינתיים, במקומות הקיימים - חשוב שהיולדת מתל אביב, טירה, יש"ע (טפו טפו טפו), יישוב בדואי, סביון ורעננה - תקבלנה אותם תנאים, זכויות ויחס. היה כאן פעם דיון (לא בפורום הזה, נדמה לי שבפמיניזם הישן) על איך התנהג הצוות בליס ליולדת זרה שחורת עור ששכבה ליד אחת הגולשות אחרי לידה. היא התחננה שעות למים ולא קבלה אותםעד שהיולדת שלנו הגיע לחדר ובקשה אותם עבורה. וקבלה מיד.

augustus

New member
נכון מאוד

זה שאנו חיים בחברה מעמדית, אחת מהפחות שוויוניות שבעולם המערבי, לא אומר שעלינו ליצור מעמדות נוספים, ועוד בתחום כל כך חיוני, ובכך להפוך את החברה לעוד פחות צודקת. שלא לדבר על הפיכת הפילוג המעמדי לנטרה נעלה שיש להילחם עליה.

zimes

New member
זו תקווה

ושוב: אם המדינה תשלם למרכז לידה את הסכום שהיא משלמת לבית חולים עבור כל יולדת, ליולדת תהיה הזכות לבחור היכן ללדת.

האם ללחום בכל מחיר זו דרכך?

יקירתי. תקציבים למרכז לידה אינם באים מכיסך. יפתחו את מרכז הלידה מיילדות מקסימות בתנאי מינימום והעלות תהיה זהה לו של מיילדת פרטית בלידת בית. אם זו רפואה לעשירות? אולי. אבל לכן אנחנו דורשות שתינתן לאישה האפשרות להחליט מה ייעשה בכספה (כספי הביטוח הלאומי) ושתוכל לבקש כי יופנו למרכז הלידה. אינני עשירה אבל אשקיע הכל כדי שהמיילדת בה אני בוחרת ומאמינה תהיה בלידה שלי. זוהי העדפתי. אני מכבדת גם העדפות אחרות, פרטיות ואישיות כמו קניית בגדים מפוארים או נסיעות לחול. אנא כבדי את בחירותי האישיות ואפשרי לי לחיות על פיהן. אנחנו מדברים על חופש בחירה. חופש בחירה. חופש בחירה. ארץ דמוקרטית. דמוקרטית. דמוקרטית. אני חוזרת- אנחנו מדברים על חופש בחירה ועל שיפור תנאים לכולם. אל תגזלי ממני את חופש הבחירה להחליט כיצד לנהוג בלידתי שלי. אל תגזלי זאת מאחיותי כי כולנו שוות ולכונו הזכות לחיות את חיינו באופן המתאים לנו ביותר

אמיר.

New member
ברפואה - אין ´דמוקרטיה´

פשוט לא יעלה על הדעת שסיכויו של עשיר לחיות יהיו גדולים מסיכויו של עני. גם ככה המדינה מתמודדת עם פער הולך וגדל - למה להוסיף צרות ??? צודקת חנה. צריך לעשות הכל על מנת לשפר את היחס ליולדת ולאפשר לה מקסימום נוחות ובחירה בכל הנוגע ללידה. אם את יכולה לארגן מציאות שבה כל אחת תוכל ללדת ככה - מצוין. נ"ב. יש בי בוז מסוים לעשירים ראותנים המרשים לעצמם לקנות בגדים באלפי שקלים. אבל אם זה לא בא על חשבון אחרים - ניחא.

אמיר.

New member
מסכים עם חנה !!!

אבל מדוע שלא יקום מאכז כזה שיתבסס על התקציב של המדינה ??? כלומר שכל מי שתרצה - תוכל להרשם וללדת שם ?

זהו בדיוק החזון ומתקיים בעולם

על זה אנחנו נאבקות ומוכנות בדרך להשקיע מכספינו עד שמספר גברים בירוקרתיים יבינו שנשים רוצות מיילדות הומנית ויתנו אישורים לפתיחת מרכזי לידה ולתמיכה בלידות בית במימון המדינה כך שינתן כבוד לבחירותיה של האישה והחלטותיה על גופה

Yarik N

New member
עדיין לא מבין

למה לא מפנים את המלחמה הזו בכדי להשיג זאת עבור כלל הנשים בתוך / ליד בתי החולים עם צוות מוכן להקפצה. הרי גם את לכשתלדי ואם משהו יסתבך תשוועי לעזרתו של רופא לא? פיתחו את מרכזי הלידה בסמוך לבתי החולים ודרשו כי כל נשות ישראל ילדו שם!

פיתחו ודירשו ללא ספק

בדיוק על זה אנחנו עובדות. בנתיים אשמח אם יפתחו מוסדות כאלו אפילו אם נצטרך לשלם עבור השירות שבהם ובלבד שיפתחו. ודאי שזה צריך להיות בדיוק כמו שאמרת. אז הנה אנחנו דורשות.

אביא

New member
אולי זה לא יהיה אופנתי

אני נ-ג-ד!!!! רק לאחרונה חויתי איך לידה (לא ראשונה) בסיכון נמוך ביותר כשלכאורה הכל טוב יכולה בשניות להסתבך כשמתגלה חבל טבור כרוך סביב הצואר. בשום פנים ואופן אל תתפתו ללדת במקום בו אין חדר ניתוח ובנוסף הכרחי טיפול נמרץ ילודים. היחס מאוד חשוב (ולא היו לנו תלונות עליו) אבל דקה או שתיים של חוסר חמצן לילוד עלול להגמר בסבל לכל החיים.

בדיוק מהסיבות הללו אני חושבת שמרכז

הלידה כן צריך לכלול צוות רפואי מומחה וחדר ניתוח כדי לענות על מקרי חרום! רק שהרעיון מבחינתי הוא שהמרכז יהיה ממוקם מחוץ לבית חולים. שייקרא מצידי: "בית לידה" מקום בריא שבא להעביר חוויה בריאה. שירלי.

למעלה