אני מסכימה שלנשים היולדות
מגיע יותר יחס וכבוד ממה שהן מקבלות היום, ודעתי זאת היא חלק מהדעה הכוללת, לפיה לנשים בחברה כולה מגיע יותר יחס וכבוד ממה שהן מקבלות היום. אולם, יש לי שתי הסגות בעניין הזה של מרכזי הלידה. האחת - הנני משוכנעת כי ההכרח ללדת תחת השגחה רפואית גובר על חופש הבחירה של היולדת, כוון שהיעדר השגחה כזאת, בצירוף סיבוכי לידה, עשוי לסכן לא רק את האם אלא אף את העובר. לו השגחה רפואית צמודה הייתה מובטחת ליולדות במרכזים הללו, הייתי תומכת בהם מכל הלב, והייתי רואה את הקמתם מטרה חשובה מאוד, זאת כמובן, אם האשפוז (או שתקראו לזה אירוח) בהם היה מכוסה ע"י ביטוח הבריאות, ואני אסביר למה הכיסוי משחק בעיניי תפקיד חשוב. אנו חיים בחברה מקוטבת ונטולת צדק חברתי, העניים סובלים מהקיטוב הזה כפי שהנשים סובלות ממנו, ואני יכולה לחשוב על עוד כמה מגזרים. הקמת מרכז טיפולי אליטיסטי, שאינו נגיש לאישה מין השורה, לא רק לא מהווה מטרה נעלה בעיניי אלא גם מהווה מעשה אנטי פמיניסטי, שכן השוויון הנו אחד מהערכים הבסיסיים עליהם מושתת הפמיניזם. ובמלים פשוטות: הנשים שזוכות היום ליחס משפיל, טיפול גרוע וחוסר בחירה, הן בד"כ אינן הנשים המסוגלות לממן לעצמן אירוח בבית חולים או, אם תרצו, מרכז לידה פרטי. אינני רואה פסול בהקמת בית חולים יוקרטי לנשים שהשוכנות בו זוכות ליחס נפלא, אבל נראה לי מוגזם להקים סביב העניין מעין תנועה למען צדק חברתי.