אכן, מסובך.
בערך על כל שורה שכתבת יש לי הודעה שלמה להגיב לך... אני אתחיל מאיפשהו ונראה איפה אסיים. ראשית, אמרת שתמיד התגאית בכך שלא שפטת אנשים על פי חיצוניותם. ובכן היום אתה כבר יודע שאין לך במה להתגאות, כי אתה בהחלט שופט לפי חיצוניות. מצד שני, אין בכך כל רע. זה אתה, לזו אתה נמשך ולזו לא, זה בסדר וטבעי. לך עם זה. אין שום הגיון ב"להכריח" את עצמך להימשך למישהי שאינך נמשך אליה חיצונית, בין אם זה בגלל שהיא "שמנמנה", "משקפופרית", "מחוצ'קנת" או "בלונדינית". לא נמשך - לא נמשך. אתה לא חייב להימשך לכל בחורה, ומה שבטוח זה שאתה לא צריך להיות במערכת יחסים עם בחורה שאינך נמשך אליה. מה שמביא אותי לנקודה השניה. ארבעה חודשים אתה במערכת יחסים חסרת משיכה. יתרה מכך - מעולם לא היו שם יותר מדי רגשות. סה"כ, כמו שאמרת, מערכת היחסים הזו מבוססת על ההרגשה הטובה שהיא נותנת לך. זה ניצול, בדיוק כמו שאמרת, וזה מכוער. זה חייב להיפסק, ומייד, אם לא בשבילך אז בשבילה. לא מגיע לה להיות בקשר שמבוסס על ניצול. אם אתה כל כך מעריך את עצמך על היותך בן אדם כל כך נפלא ונהדר (ואתה לא, ותיכף נגיע גם לזה) - אז תיכף ומייד עליך ליזום איתה שיחה, לומר לה שזה נגמר, להסביר לה מה אתה מרגיש בלי לפגוע בה יותר ממה שבוודאי תפגע בה - ולחתוך. כל יום שאתה ממתין עם זה יפגע בה יותר. מערכת היחסים שלך נגמרה, ואתה צריך לעשות את זה. עכשיו נחזור אליך. זה מאוד נחמד שאתה מתייחס לעצמך כנחמד ונהדר ונפלא וחמוד וכאדם שלא שופט לפי מראה חיצוני. בפועל אתה אדם שנכנע לחולשותיו. אתה לא כזה נהדר, ולא כזה נפלא, וכדאי שתצא מהקונספט השגוי הזה - כי הדרך היחידה שבה באמת תהיה אדם טוב יותר היא על ידי הכרה אמיתית בשגיאות הללו ובחסרונות שלך ובהתגברות איטית ומסודרת עליהם. למשל, וזו דוגמה אחת מתוך שלל דוגמאות שאפשר למצוא במכתב שלך - היית בקשר של אהבה בלי לאהוב באמת, ולמעשה ניצלת את זו שנתנה בך את מלוא אמונה. זו לחלוטין לא התנהגות "נחמדה", ואם תבין את זה באמת - תוכל להשתפר. במקום להכיר בזה ולהבין את זה, אתה בא בגישה של "אני נהדר, אבל אני עושה דברים 'לא אופייניים' לי". אז לא, הניסוח הנכון הוא "אני רוצה להיות נהדר, אני רוצה להאמין שאני נהדר, אבל בפועל אני היום עדיין לא נהדר כי אני מנצל בחורה למטרותיי תוך פגיעה בה, וזה דבר שפל שצריך להיפסק". יש פער אדיר בין מה שאתה רוצה להיות - והפכת את זה בעזרת שכנוע עצמי למעשה למה שאתה מאמין שאתה באמת - לבין מה שאתה באמת. רק כשתבין מי אתה באמת, על כל מגרעותיך ועל כל יתרונותיך; רק כשתבין שזה אתה, ומפה אפשר רק לעלות - רק אז תוכל להתמודד עם עצמך במציאות, וליצור קשר בריא עם בנות המין השני. זה דורש המון הבנה והתמדה והשקעה מצידך, אבל זה משתלם. בהצלחה!