סוף שבוע הפתעה באמסטרדם

דבר בשם עצמך

אני דווקא מאוד אהבתי את המנה הזאת...

חייב לציין שבלב מסויים התחלתי לדגום את המנות בלבד- ולהשאיר לאיש לסיים אותן...
איפה שהוא אחרי שני הפתיחים, לחמניה עם חמאה מופלאה, וכמה מנות עיקריות כבר התפוצצתי לגמרי ואיבדתי את היכולת להכיל את כל הכמות הזאת...

את הקינוח כן אכלתי בשלמותו! הוא היה ממש טעים!
 

trilliane

Well-known member
מנהל
להתפוצץ? הפתעת אותי; המנות נראות ממש קטנות...

 

Gרר

New member
יש אלמנט מצטבר

נראה לי שזה היה יותר תחושת שובע מאשר בטן מפוצצת ותחושת שובע היא לא רק פרמטר של כמות. עוד מנה ועוד מנה ועוד קצת יין וקצת לחם ועוד מנה מתישהו הבטן עוברת לעיכול והמח משדר יאללא חלאס…
 

Gרר

New member
עיקרית ו - Blue Lobster

שובה של הקציפה וגם במנה הזו תצטרכו להסתפק בעיקר בתמונה כי זה היה שלב שכבר היה קשה לעקוב. כמו שכתבתי בהתחלה - גם המנה הזו, כמו מנת הפתיח עם הקציפה, פחות "עשתה" לנו את זה.
 

Gרר

New member
עיקרית ז - הכבש.

כמו שאפשר להתרשם רוב הארוחה מבוססת על ים, כצפוי ממסעדה שיושבת על המים. המרכיב הבשרי העיקרי במנות עד עכשיו היה כבד בוריאציות שונות. זו היתה המנה היחידה שהיתה על טהרת הבשר.

שני נתחונים קטנים הוגשו שם - אחד מהכתף ואחד מה"תחת". הנוזל בתחתית היא ריבת אפרסקים. בצלחת הקטנה פעם נוספת עוגה, הפעם עגת ספוג (מושיק שואב השראתו מעוגות, מסתבר), ובצד השמאלי - קצת השראה מהים התיכון בדמות פיתה עם ביצת שליו.

האישה לא כל כך אהבה את הנתחים, בעיקר בגלל המרקם של הכתף שהיה קצת קשה מדי. לי דווקא המנה היתה נחמדה, אם כי בלי יותר מדי ערך מוסף.
 

Gרר

New member
(המשך) וגרה עוגה עם פיתה

וזאב עם כבש... טוב נו זאב לא היה במנה
 

salo22

New member
חבל שהעיקריות לא כל כך סיפקו הסחורה


אם הבנתי אותך נכון.. במחיר כזה הן צריכות לתת עם מקל בראש.. אבל אני חושב שזה קורה לא מעט בארוחות טעימות יוקרתיות כאלו, משהו "באיפוק" וגם במיעוט חומר הגלם המשמעותי בארוחות טעימות של עיקריות (ככה לפחות לי יצא הרבה) גורם לסוג של אכזבה, כשהמסביב בלחם קונדימנטים הפתעות קטנות פטיפורים קינוחים "סלאש" מנות ראשונות הופך ארוחה כזו לזכורה יותר.. לא יודע, ככה מרגיש גם לי שברוב הפעמים העיקריות לכאורה או המנות הבשריות\ימיות מרכזיות, נוטות לאכזב יותר בארוחות טעימות "כבדות", אולי זה גם יותר פסיכולוגי..
 

Gרר

New member
גם כאן הכותרת מחמירה מדי

קודם כל החלוקה לעיקרעות מול פתיחים היא קצת מלאכותית כאן במיוחד ששלושה מהפתיחים הוגשו יחד. מבחינתנו לא היתה הבחנה ברורה בין הפתיחים לראשונות והארוחה היתה פשוט רצף של מנות לטעימה.

תכלס גם האפונה וגם הנשיקה היו מעולות. בנוסף עליהן היה לכל אחד מאיתנו מנה שהוא אהב יותר מהשני. אצלי זו מנת הכבש ואצל האישה מנת הדג

בהרבה ארוחות מרגיש לנו שהראשונות מיוחדות יותר. כאן זה דוקא לא בלט. גם בפתיחים וגם בעיקריות היו מנות מופלאות לצד מנות שריגשו פחות.

באופן כללי הרגשתי שקיבלתי תמורה טובה. הייתי מרגיש ככה גם בארוחה עם פחות שתים שלוש מנות אבל סך הכל קיבלנו תמורה טובה.
 

Gרר

New member
לא להאמין אבל הגענו ל... קינוח

לאוהבי השוקולד צפויה אכזבה אצל מושיק. אנחנו שמחנו לגלות קינוח קליל וכיפי שבבסיסו פירות קיץ ויחד איתם ספירות של קוקוס וזיתים שחורים (!) ומעל הכל - טוויל של שוקולד לבן. כדי לרומם את הנפש הוסיפו גם קציפת וודקה והאמת שהקינוח מבחינתנו היה הצלחה. הוא היה טעם, כיפי, מרענן וסיום מאד חביב לארוחה.
 

Gרר

New member
סיכום...

הארוחה הזו שברה לנו לפחות שלושה שיאים בערב אחד.

קודם כל המחיר של הארוחה זה משהו שלא רק שבר אלא נראה לי גם הכפיל את המחיר שיצא לנו לשלם על ארוחה. לפחות ביין הצליחו לפגוע לנו עם יין ברברה מוצלח (פעם שניה מוצלחת בחודש! הקודמת היתה בפופינה) שתומחר ב"עדינות" - 11 יורו לכוס, פחות או יותר כמו שמשלמים בארץ. זה איפשר לנו לשתות שתי כוסות כל אחד בלי לחשוב יותר מדי על האוברדראפט.

חוץ מהמחיר נשבר לנו גם השיא של את מספר מנות לארוחה אחת - שני פתיחים שאם לוקחים בחשבון את הפתיח השני בתור שלישיה אז ארבעה פתיחים ושמונה מנות זה... המון, וכצפוי גודש המנות האלה שבר גם את שיא הזמן שלנו לארוחה בודדת. הגענו למסעדה קצת לפני שבע וחצי ויצאנו משם בסביבות אחת עשרה. למעלה משלוש שעות במסעדה.

הגם שהיה נחמד וכיפי ולא מעיק - לקראת הסוף זה הרגיש לנו כבר קצת יותר מדי. היינו בשמחה מורידים את הפתיח הראשון ואת שתי המנות הפחות מוצלחות בעיננו וזה היה fair enough גם ככה. הבעיה היא שאין כל כך אפשרות כזאת. התפריט א-לה-קארט לא כל כך בא בחשבון ובארוחה של ה-4 מנות יש ויתור אפילו על מנת האפונה שהיא מבחינתנו המצטיינת של הארוחה. כך שכנראה שאין מנוס מלעשות את המגה ארוחה הזו ולקראת הסוף להתעלם מתחושת המיצוי.

אם היה שווה? קודם כל מבחינת חוויה - בכלל אין ספק. זה העביר לנו ערב כיפי ומרתק כאחד. מבחינת הטעם - לא היתה יציבות לכל אורך הארוחה, ויכול להיות שאין מנוס מכך שבארוחה כל כך ארוכה ומקיפה יהיו מנות מוצלחות יותר ופחות.

המנות המנצחות בארוחה היו
- מנת האפונה: מדהים.
- הפתיח עם ה"בונבון": כנ"ל.
- מנת הנשיקה: מצויין למרות הטעם המוזר של הכבד.
- הקינוח: סיום מצויין לארוחה.

קצת פחות מוצלחות אבל עדין טובות מאד:
- הלנגוסטין
- מנת הכבש

המנות המיותרות מבחינתנו היו
- שתי מנות ה"קציפה"
- הביצה
- ה-Mullet

בסך הכל המאזן הוא חיובי מאד, ולא מפתיע שהמסעדה הגיעה לאן שהגיעה בזכות האוכל הזה.

האם זו הארוחה הכי טובה שאכלתי בחיים? אני חושש שלא. הארוחה בברוז' שדיווחתי עליה בשנה שעברה השאירה קצת יותר טעם של עוד, אולי גם בגלל היעדר הציפיות. אבל בסך יצאנו מהמסעדה של מושיק עם שמחה בלב ובבטן ותחושה שבהחלט היה שווה את הנסיעה.

כמובן שמדובר על ארוחה יקרה מאד, ויכול להיות שמישהו יקפוץ ויטען שבסכום הזה אפשר לקבל במקום אחר תמורה יותר מרגשת לחיך.

מצויין. זה אומר שיהיה מה לעשות גם בימי הנישואים הבאים
 

ו י ק י 3

New member
חגיגה לעיניים אבל..

לא נשמע שיותר מכך.
סיכום רוב הפידבקים שלך הוא "נחמד" ו "סבבה"...
לא יודעת אם שווה את המחיר.
חוויה אכן כן, לא בטוח שמשביעה.
יותר פלטפורמה להדגמת שיטות בישול שונות/חדשניות...
לא בטוח שזו הבחירה שלי בבואי לשפוך כסף על ארוחה..
(דגיג לא משו..בשר לא עשוי טוב..גם הביצה אפילו)

ארוחות הבוקר שלכם נראות הרבהההה יותר טוב
 

Gרר

New member
אומר לך בכנות

יש בעיה מסויימת בסיגנון היחיסת "קורקטי" של הכתיבה שלי שגורם לכמעט כל דיווח שלי להרגיש פחות מפרגן ממה שהוא באמת. לא פעם האישה אומרת לי על דיווחים שלי שמהכתיבה עושה רושם שפחות נהניתי מאיך שאני מתאר את זה face to face וזה כאמור בגלל ניסוח וסיגנון שהם יותר קורקטי ופחות יוצאים!!! מגדרם!!! מכל!!! דבר!!!!!!!!

ספציפית לגבי הדיווח הזה - אני חושב שעיקר הסיבה נעוצה בגודש של הארוחה. אני חושב שאם בארוחה היו מוגשות רק ארבע המנות המנצחות של הערב פלוס שלושת הפתיחים האחרונים - היא היתה נקראת הרבה יותר משכנע מאיך שהיא כאן. את הנחמד והסבבה כתבתי על המנות שפחות הרשימו אותנו. את מנת האפונה ושלישיית הפתיחים סיכמתי במילה מדהים וככה גם הרגשתי כשאכלנו אותן. מנת הנשיקה והקינוח גם הם היו מהנים ומוצדקים.

אם בזאת היתה מסתכמת הארוחה היא היתה נכנסת אצלי לאחת מהטופ שבטופ ללא סייג.

בגלל גודש המנות נכנסו שם לא מעט מנות שבביקור נוסף במסעדה לא הייתי מזמין.

בדרך כלל אני חותם את הסיכום בנחזור או לא נחזור. לשם זה קצת לא רלוונטי כי כנראה לאמסטרדם לא נגיע בקרוב, אבל היפותטית אם המסעדה היתה מועתקת as is לארץ - הייתי definatelly חוזר לשם פעם נוספת אבל הפעם לוקח רק אה-לה-קארט את המנות המנצחות של הערב. ודיווח על ארוחה כזאת היה נקרא גם הרבה יותר מתלהב ומשכנע.

כאן כאמור לא יכלנו לדעת מראש איזה מנות לקחת ואיזה לא ולכן נתנו צ'אנס לכל המנות וזו הסיבה לכך שהסיכום הוא יותר פושר אבל שלא יהיה ספק - המנות המנצחות של הערב הם מדהימות בכל קנה מידה, גם בטעם וגם בפרזנטציה שלהם והייתי שמח לאכול אותם שוב בלי סייג.

תודה שנתת לי את הצ'אנס לנסח את זה שוב
 

ו י ק י 3

New member
בכיף! (על הסייפא)

גם אני יכולה להיות לקונית.
אבל בלי קשר, גם אם מסתכלים על התמונות בלבד, (ותתחדשו על המצלמה - תמונות ממש מוצלחות אגב!)
לא הרבה דברים מביאים חשק לנעוץ בהם שיניים..אולי אני יותר ארצית...
זה כמו שמסתכלים על ציור יפה

מאמינה לך על המנות הטעימות שבכ"ז היו ונהנתם מהם
 

הגרגרן

New member
תודה על הדיווח המהנה ועל התמונות

וזה מזכיר לי, שעכשיו אני צריך להתחיל לחפש משהו מיוחד לכבוד יום ההולדת העגול המתקרב של זוגתי...

לגבי המחיר, כבר יצא לנו לשלם גם בארץ יותר מזה לארוחה שהיתה פחות טובה, להערכתי. אז כייף לכם שהצליח !!!
 

salo22

New member
ואני שואל את עצמי


איפה היה מושיק בניווט הקבוצה שלו במשחקי השף, עם אוכל מע\אלף כזה ? הוא התחיל טוב ואז היה נדמה ש"נדם".. נקווה שבעונה השנייה הוא מפגיז הרבה יותר.
הרבה הרבה תודה על השיתוף וההשקעה, הצילומים והכתיבה נפלאים !
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אוכל כזה לא התאים לחלק מהמשימות...

(וזה אם נוציא מהמשוואה את העניין הטכני של צוות פחות מיומן, חומרי גלם מעט שונים וכו'). במשימת השוקולד זה התאים והוא גרף ניצחון מוחץ, אבל כשהוא ניסה לכפות את הסגנון שלו במשימות לא רלוונטיות (כמו באוכל לילדים למשל) זה חזר אליו כמו בומרנג.
 
נראה מעולה!

דווקא הלנגוסטין נראית לי המנה שהייתי הכי נהנית ממנה ומעניין גם לטעום את אותה מנה בפרשנות קלאסית מול מודרנית (בעיקר כשבאמצע קוויאר!).
יש לך מושג אם הם נותנים לזוג סועדים לבחור תפריט טעימות אחד גדול ואחד קטן / אחד גדול ואחד אה לה קארט? סתם מעניין אותי כי זה יתרון גדול מבחינתי כשלא מחייבים את כל השולחן בתפריט זהה.
עוד שאלה: מוזר לי שאחרי כל הארוחה הגדולה הזאת סיימו רק בקינוח אחד. היה איזה עגלת קינוחים לקפה? משהו? אני הייתי טיפה מתאכזבת בגיזרת הקינוחים אם זה הכל...
 

Gרר

New member
תשובות

לגבי קינוחים כמו שמכירים אותי קינוח אחד בהחחט הספיק
באקסטרות היתה גם אפשרות לקחת מבחר גבינות. יכול להיות שהיה שם גם קינוח נוסף.

באשר לחלוקה היה שולחן אחד שאם ראינו נכון לקחו את התפריט הגדול לשניהם והתחלקו בו מה שקצת תמוה לאור העובדה שבחלק מהמנות אתה יכול להתרשם בביס אחד וזהו.

אם זה נכון אז לא נראה לי שצריכה להיות להם בעיה גם עם האפשרות שאת העלית.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
קיבלתי רושם שחלקתם ארוחת טעימות

190 אירו זו לא ארוחה זוגית? או מחיר לאדם בארוחה זוגית?

או שפשוט הזמנתם שתי ארוחות טעימות וחלקתם הכול?
 
למעלה