סוף שבוע הפתעה באמסטרדם

אתה זוכר אולי מנות מהתפריט הצמחוני?

אני מתכננת לטוס לאמסטרדם בקיץ אולי...
לא חשבתי שיהיה לי מה לאכול במסעדה הזאת...עכשיו צריך להתחיל לחסוך לארוחה שם
 

Gרר

New member
לשם מה לזכור...

כאפשר לצטט מתוך האתר שלהם. חלק מהמנות הן כמעט אותן מנות רק עם אדפטציה של מרכיבים כמו למשל הבבה שכאן במקום סרטנים זה חציל. מעניין מה מחליף את הכבד אווז במנה של האפונה



INSPIRATION VEGETARIAN
Eggplant Baba / Vadouvan / Fennel *
'Croissant' / 'Fricassee' Style *
Cocktail / Granny Smith / Gin / Martini *
Millefeuille / Jalapeño
Cucumber *

MENU

GREEN PEAS COLLECTION

Green Peas Gnocchi / Red Onion / Sumac / Ruinart Blanc de Blanc-Crème / Fontina Cheese
Green Peas Cornet / Orange / Green Peas Sorbet / Yogurt Pearls / Olive Oil Caviar

Perfect Egg / Parmesan Ravioli
Morels / Green Asparagus

Palette of Spring Vegetables / Fresh Herbs
Fruit *

White Asparagus return to Sapporo / Citrus
Ponzu / Kombu *

Mamaliga / Paris Mushrooms
Watercress / Nasturtium

Ravioli’s: Celeriac / Carrot / Tomato
Spinach / Red Beetroot / Nutmeg Infusion

Acquarello Risotto / 'Ratatouille'

Dessert *

Large Menu
Hundred and Forty-Five Euro

Small Menu *
Hundred-Five Euro

Our menus may vary due to market or season changes
 

אושר מ

New member
נשמע מצויין וכיף במיוחד.

לצערי הבחור שלי אוהב לאכול אבל פחות מתחבר לצד הקולינרי שלי.

ואני מצטערת לשמוע על טורקיש. בעיני אחת מחברות התעופה הטובות.
 

Gרר

New member
אוף טופיק לגבי טורקיש

המקרה שקרה לנו הוא ככל הנראה תוצאה של טעות אנוש, וככל הנראה של מי שעשתה לנו check in לטיסה מתל אביב שבגלל טעות שלה מישהו החליט שאנחנו לא עולים לטיסה. זה באמת משהו שלא שמעתי עליו שאחרי שיש למישהו boarding pass ביד (אמנם מהאינטרנט אבל זה לא אמור להיות משנה) עם מקומות מסומנים והכל - מעיפים אותו מהטיסה ונותנים את המקומות שלו למישהו אחר.

אם לא היו מעלים אותנו בסופו של דבר לטיסת ההמשך היינו מגישים על זה תלונה חריפה אבל כיוון שבסופו של דבר העסק הסתדר ועלינו על הטיסה אז "העברנו" להם.

באשר לחברה עצמה - היו הבדלים גדולים מאד בין טיסה לטיסה. הטיסות מהארץ היו במטוס סופר חדיש עם מסכים אישיים ולפני ההמראה חילקו גם רחת לקום וגם פרלין של גודייבה וכמו שאמרתי לאישה בחיים לא האכילו אותי כל כך הרבה עוד לפני שהמטוס התחיל לנסוע. מצד שני טיסה אחרת היתה עם מטוס מתפרק שכמותו נתקלנו רק בטיסות לאילת... כך שזה מאד משתנה.

האוכל שם היה מזופת למדי אבל זה נכון כמעט לכל טיסה שטסתי עד כה. אני שומע אנשים מספרים סיפורי פליאה על החברת תעופה ההיא וההיא ששם האוכל הוא ווי ווי ווי ובסופו של דבר כל הסיטואציה של אכילה ממגש קטנטן במטוס צפוף על שולחן מתנדנד כבר מורידה חצי מהאטרקטיביות של האוכל ואת היתר מוריד האוכל עצמו. הפליא אותי שבחלק גדול מהטיסות לא היתה בחירה בין שתי ארוחות. ארוחות הבוקר חזרו על עצמן במדוייק בטיסת ההלוך והחזור דבר שמאד לא נהוג לעשות בחברות תעופה.

בקיצור... מבחינתי הטיסה היא החלק הפחות מוצלח בכל חופשה והלואי שיגיע היום שימצאו דרך לפשט את ההגעה ממקום למקום (מה עם טלפורטיישן? כמה סרטי מדע בדיוני נצטרך לסבול מזה לפני שזה יהפוך למציאות??!?!) ובכלל מבחינתי הרגע היציאה מהבית ועד ההגעה למלון הראשון בארץ היעד זה תמיד קטע שמועד לפורענות ועוד לא היתה לי פעם אחת שהשלב הזה עבר חלק ובלי בעיות...

בקיצור טיסה זה העינוי שלפני החופשה
 

אושר מ

New member
ממש מפתיע אותי מה שאתה אומר

לא קרה לי שהוגשו ארוחות זהות לשני הכיוונים (וכבר הייתי בטיסות עם 3 ארוחות בכל כיוון). והרחת לוקום זה משהו קבוע.
אני גם די אוהבת את האוכל שלהם בדרכ והמוס שוקולד שיש להם לקינוח הוא מעולה בכל קנה מידה
 

Gרר

New member
המנה המדוברת

היא נתחי עוף קרים ברוטב קארי וחצילים. היא הוגשה בטיסה 788 בחזור וגם בטיסה 789 בהלוך. זה למעשה מטוס שיוצא לארץ מטורקיה וחוזר חזרה לטורקיה אחרי שעה כאן.

מאד אהבתי את החצילים
 

שקדייה

New member
אף פעם לא הבנתי את הטראסק הגדול סביב האוכל

הטיסה.
הנושא האמיתי הוא ה(אין)מקום לרגליים!

אוכל?
א. מה הלחץ לאכול ארוחה בטיסה של 4.5 שעות? יש מין קטע כזה שאנשים איך שהם מגיעים לשדה תעופה , כאילו חזרו לפגייה וחייבים הזנה כל 3 שעות..
ב. תגיד תודה שבכלל היה אוכל, אתה רוצה בחירה? היום בחלק הולך ועולה של הטיסות הקצרות לאירופה בכלל אין ארוחות. אפשר לקנות סנדביץ' רע במחיר מופקע...

אבל מסכימה עם השורה התחתונה, כל שניה מהרגע שיצאתי מהבית ועד הרגע שהגעתי למקום הלינה במדינת היעד- הוא רגע מיותר שהיה עדיף להעביר ב-FF....
 

Gרר

New member
טיסה של 4.5 שעות

דורשת להגיע אליה שעתיים לפני, וגם כשיורדים מהמטוס עד שעומדים שם בדרכונים ומחכים למזוודה ולוקחים מונית לעיר ומגיעים למלון ומסתדרים קצת ויכולים ללכת לאכול - זה גם מוסיף איזה שעה וחצי. נכון שאפשר לאכול משהו קטן בנמל תעופה אבל בהרבה שדות תעופה המבחר לא משהו וגם לא תמיד יש זמן לשבת לאכול. אז יוצא ש-4.5 שעות הופכות בעצם לשמונה שעות.

אישית אין לי ציפיות למשהו מיוחד במטוס ומבחינתי כמו שכתבתי כמעט כל דבר שטעמתי אי פעם במטוס היה די מזוויע... אבל תמיד יש איזה מישהו שיטרח לספר לך שבחברה שהוא טס האוכל ווי ווי ווי וגם עושים לך מסאז' לבטן אחרי זה. על טורקיש היו כמה שאמרו את זה לפני ופייר? לא הרגשתי שונה משמעותית מכל טיסה אחרת שהיתה לי חוץ מהגודייבה בהמראה שזה באמת היה נחמד
 

שקדייה

New member
שמע, מכיוון שיצא לי לטוס איזה פעם פעמיים ...

זה לא 8 שעות, ובכל נמל תעופה אלא אם כן טסת לטג'יקיסטן יש לך משהו הרבה יותר סביר ממה שיש במטוס. רק המחשבה על מה עבר על המזון הזה עד שהוגש לי גורמת לי לוותר....
כשאתה ממריא מנתב"ג על אחת כמה וכמה אין בעיה....

בכל מקרה, כן, יש אנשים, אני מחושבת שזו סוג של סטייה, שאוהבים אוכל של מטוסים. לא משהו שעבר כבר מחקר קליני שיהיה אפשר לבאמת לנתח את התוצאות, אבל כולנו מסתבר מכירים אותם....
אני יכולה להגיד שפעם אכלתי משהו קצת פחות זוועתי דווקא בג'ורדניאן, וגם בחברת התעופה ההודית (ג'ט אם אני לא טועה..)
ופעם אחת אכלתי ממש טוב, בכלי פורצלן שרימפס קוקטייל ב-SAS, אבל זו ממש לא היתה מחלקת תיירים.... (וזו היתה הפעם היחידה בחיים בערך שבה הצטערתי שהטיסה קצרה מידי...
)
 

Gרר

New member
מכל הכמה עשות פעמים שטסתי

יצא לי אולי פעמיים למצוא את עצמי אומר ואללא יש לי המון זמן עד הטיסה נלך לאכול איזה ארוחה טובה. בדרך כלל זה לא מסתדר. צריך ללכת לכאן. ולשם. ולעבור מכאן. לפה. לשם. וכל מה שבא לך זה כבר לעלות על המטוס. זה די מוציא את החשק לאכול. בפעם אחת שידענו שכן יש לנו די זמן והשעות הסתדרו והכל היה בסדר - הצטערנו על הרגע כי מישום מה העסק התמשך יותר מדי ואנחנו, כמה לא ישראלי מצידנו, מאד לחוצי איחורים... כך שזה הפך למשהו לא הכי סימפטי.

בטיסת בוקר נחמד לפעמים לאכול איזה כריך נחמד, אבל ממש לאכול ארוחה בהתחשב בעובדה שמרגע שאתה כבר צריך להיות בגייט ועד לרגע שתוכל להגיד אוקיי הסתדרתי במלון (שלא תמיד מקבלים אותו על השניה שמגיעים) יאללא נלך לאכול משהו זה משהו של כמה שעות.

הפתרון של לאכול בטיסה הוא סבבה. הוא גם מעביר קצת זמן של שיעמום בטיסה. אני פשוט לוקח בחשבון שזו תהיה כנראה הארוחה הפחות מוצלחת בטיול ומגיע לזה בלי ציפיות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
טרקלין דן (חינם למחזיקי כ"א מסוימים). מומלץ.

 

Gרר

New member
לי יש לאשה אין

פעם הבאה אני אבוא לשם עם סלסלה ואוציא לה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא; כשהייתי שם היו לחמניות ממש ולא קרקרים

סלט ירקות קטן, פירות טריים, דגני בוקר, עוגות (בקטנה), קפה, תה...
זו לא מסעדה אלא ארוחה קלה, אבל גם לא שילמתי עליה; כמקום נעים לנוח ולהירגע בו לפני הטיסה (ולהתרווח על הספות לפני המושבים הצפופים של המטוס) הוא בהחלט מומלץ בעיניי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא שכחתי, כבר כתבת שהיו ממרחים. אכן, מה רע?

כן, אני חושבת שהטרקלין עונה מצוין על הצורך של התרגעות, נחת והעברת הזמן לפני הטיסה + ארוחה קלה. היה לי נוח ונעים לשהות ולאכול בו (בקטנה, כאמור) ולכן הוא מומלץ בעיניי. אני יודעת שאיני היחידה שחושבת כך. לא הצעתי לשלם עליו עשרות שקלים, ציינתי שהוא חינם למחזיקי כרטיסי אשראי (לו הייתי צריכה לשלם עליו בהחלט ייתכן שהייתי עושה תחשיב אחר). הבנתי שבעינייך הוא לא מומלץ, בסדר; זו עוד נקודה אחת מני רבות שנישאר חלוקות לגביה.
 

inבאלי

New member
גם בעיני הוא סתמי לחלוטין

לא זוכרת שאי פעם נתקלתי שם בלחמניות או בעוגות/עוגיות שלא מהסוג התעשייתי.
כיבוד מאד בסיסי ולא מלהיב.
אני נכנסת רק בגלל שזה לא עולה לי כסף ובד"כ מסתפקת בשתיה.
 
למעלה