כל הכבוד לה + יש בעיה רצינית לקהילה היהודית
(ואני כבר לא מדבר על ישראל, שרבים בה כבר מזמן איבדו את השפיות, ורואים בכל מי שלא תומך בנתניהו ומעריץ אותו בתור בוגד).

חבר משפחה, יהודי אמריקני שאני מכיר מזה למעלה מ-20 שנה, פעיל בכיר באחד הארגונים היהודיים הגדולים בארה"ב -- ניסה להסביר לי שמה שפורטמן עשתה זה לבזות את מדינת ישראל ברבים; שזה לא רחוק מאלו שנלחמים כנגד מדינת ישראל (הוא כנראה התכוון ל-BDS ודומיהם). בפרפרזה על דבריו, פורטמן הייתה צריכה לסתום את הפה והאף, לקבל את הפרס, וללחוץ יד לנתניהו -- כי מה שהיא עשתה פוגע במדינת ישראל!!!

הייתי בהלם מוחלט. הערכה של כמעט 20 שנה לאדם הזה ירדה לטימיון. הבורות והטמטום (בעיניי...) שהוא הפגין הם פשוט מדהימים -- וזהו יהודי אמריקני, לא איזשהו ישראלי ימני קיצוני.

מצד שני, הבחור הזה מייצג בדיוק את המיעוט ההולך ומתמעט בקהילה היהודית-אמריקנית -- אלו שיתמכו במדינת ישראל ללא סייג ובכל מצב, למרות כל מעשי השחיתות, גזענות פושה, דיכוי דתי, ועוד תופעות ההולכות ומתגברות במדינה. אלו הם אותם 20 אלף האנשים שמגיעים מדי שנה לוועידת אייפאק ומריעים בעיוורון לקיסר נתניהו הראשון; שנלחמו עד חורמה באובמה ובהסכם הגרעין עם איראן, שאפילו ראשי מערכת הביטחון בישראל אמרו שהיא טובה למדינה; וזהו אותו מיעוט בקהילה היהודית-אמריקנית שיתמכו בישראל באופן עיוור ואוטומטי בכל סוגיה -- ולא משנה מהי.

לרוב הקהילה היהודית, כך נראה, ובעיקר לדורות הצעירים, כבר די נמאס ממדינת ישראל, הם ממש לא תומכים בה, ולא מזדהים איתה. הם עסוקים בענייני הקהילה פנימה. יש אינספור מחקרים וסקרים שמצביעים על התופעה הזו.

וככה מדינת ישראל מאבדת את הקהילה הכי תומכת והכי חשובה לה בעולם... ומפחיד לחשוב מה יהיה בעוד 10-20 שנה. הקהילה היהודית בארה"ב עדיין תהיה, אבל לא בטוח שמדינת ישראל בכלל תעניין אותה... ומעניין אם וכמה כוח יהיה אז לאייפאק, ואם מישהו בכלל "יספור" את הארגון הזה, כאשר יגלו שאין כמעט כלום מאחוריו.

ולמה אני כותב את כל זה? כי סיפור נטלי פורטמן הוא בדיוק סימפטום אשר מצביע על המחלה -- על כך שבישראל כבר מזמן איבדו את השפיות ואיבדו כל פרופורציה, אם הופכים אישה שכזו לאויבת. מי שחושב שהקהילה היהודית בארה"ב לא רואה, שומעת ומפנימה -- טועה בענק.